agawa123 07.09.06, 23:41 Czy ktoś wie, jak znaleźć promy z Krety na Santorini? trafilismy już na wodoloty, które płyną krócej ale podobno promy sa tańsze i pewniejsze, choć płyna ok. 4 godz. Pozdrawiamy wszystkich Kreteńczyków-Pasjonatów L&M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k0k Re: Prom na Santorini-Pilne 08.09.06, 10:32 www.cretetravel.com/To_and_from_Crete/Ferries_Crete_Santorini.htm#Top%20of%20page proszę to jest link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Prom na Santorini-Pilne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:53 Co to znaczy, że promy są pewniejsze? Płynęłam wodolotem na Santorini i nie czułam niepewności:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixon Re: Prom na Santorini-Pilne IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.06, 13:59 witam!!! na prom jest trudno dostać bilet ze względu na ti iż wszystkie bilety rezerwowane są przez rezydentów na wycieczki fakultatuwne, choć nie twierdze, że to nie realne aby je dostać. My płyneliśmy wodolotem i uważem, że jest to lepsze rozwiązanie, gdyż jest się szybciej i ma się wiecej czasu dla siebie na Santorini. tu macie linka do0 mojego innego postu jak miło spędzić time na Santorinii, pozdrawiam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=46824553&a=46824553 Odpowiedz Link Zgłoś
agawa123 Re: Prom na Santorini-Pilne 09.09.06, 01:14 Dzięki wszystkim za informacje. Postaramy się sprecyzowć na czym polega problem. Zaplanowaliśmy sobie po przylocie na Kretę spędzić 5 dni w Rethymnonie a ostatnie 2 dni na Santorini. Niestety wodolot z Santorini przypływa do Heraklionu za późno, byśmy zdążyli na powrotny samolot o 18:45, gdybyśmy zamieniajac kolejność na początku wyprawy chcieli poplynąć na Santorini, niestety wodolot odpływa przed naszym przylotem o godzinie 11 czasu miejscowego, w tym cały ambaras, dlatego poszukujemy innych możliwości-może to bedąa promy, które podobno - a to dodatkowy plus w tej sytuacji -kursują bez względu na pogodę. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_myszka Re: Prom na Santorini-Pilne 09.09.06, 15:13 czesc! ja wlasnie jestem na Krecie w Stalis. Na Santorini plyniemy pojutrze (wodolotem), ale w naszym hotelu sa Polacy, ktorzy wczoraj wybrali sie tam promem. Jesli mozesz poczekac do jutra :), to pogadam z ta pania i zapytam jak kupowali bilety. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ksad Re: Prom na Santorini-Pilne 10.09.06, 10:02 pani_myszka napisała: > czesc! ja wlasnie jestem na Krecie w Stalis. Na Santorini plyniemy pojutrze > (wodolotem), ale w naszym hotelu sa Polacy, ktorzy wczoraj wybrali sie tam > promem. Jesli mozesz poczekac do jutra :), to pogadam z ta pania i zapytam jak > kupowali bilety. > pozdrawiam! > Ja lece 13go w okolice Chani i z checia dowiem sie jakie sa ceny promu i wodolotu itd. Nie bardzo wiem gdzie jest Stalis, ale zakladam ze ceny beda podobne. z gory dziekuje za odp. K Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Prom na Santorini-Pilne 10.09.06, 00:14 agawa123 napisała: > niestety wodolot odpływa przed naszym przylotem o godzinie 11 czasu > miejscowego, Gdzie znalazłas prom na Santorini odpływający o 11? Ja mam same takie odpływające przed 9...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnessa10 Re: Prom na Santorini-Pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:09 W tym roku nie ma promow z Krety na Santorini, sa tylko wodoloty.Na Santorini plynelam tydzien temu z Heraklionu (indywidualny wyjazd na 2 dni)wlasnie wodolotem. Jak powiedziano mi na miejscu duzy prom,ktory w zeszlym roku plywal miedzy wyspami jest w remoncie i dlatego sa tylko wodoloty. Za rok prom ma znow plywac.Jesli masz jeszcze jakies pytania, chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamma22 Re: Prom na Santorini-Pilne IP: 193.151.48.* 10.09.06, 21:33 Byłam teraz w Rethymonie i odpływają promy we wtorki i soboty z portu o godzinie 7,00 rano ale nie wiem jak jest z biletami poniewaz miałam załatwiane przez rezydenta, ale byli tez na promie ludzie którzy kupowali sami. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa123 Re: Prom na Santorini-Pilne 10.09.06, 23:55 Serdeczne dzięki wszystkim za informacje i pomoc. Lekko zdeterminowani coraz częstszymi infromacjmi o problemach z biletami na wodoloty płynące na Santorini podjęliśmy "strategiczą" decyzję i jesteśmy już niewątpliwie szczęśliwymi :-) posiadaczami biletów na wodoloty 22 i 23 IX - powrót. Zmieniliśmy trochę plan naszej eskapady i teraz pozostał nam jeden maleńki "problemik" - nocleg w Heraklionie - przyzwoity i niedrogi, jeśli macie jakieś doświadczenia albo informacje, będzaiemy wdzięczni. Wszystkim wczasującym na Krecie "zazdrościmy";) pozostałym życzymy greckich klimatów w niedalekij przyszłości:-}Wszystkich serdecznie pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_myszka niestety :( 11.09.06, 17:54 nasz rejs na Santorini zostal dzisiaj odwolany :( pogoda sie zepsula, fale mialy po 3 metry. Kierowca autokaru, ktory zbieral ludzi ze wszystkich hoteli, zawiozl ferajne na plaze przed Iraklionem, pokazal balwany i powiedzial, ze dzisiaj lodz nie odplywa, bo morze szaleje i wracamy wszyscy do hotelu. Prognoza na jutro tez niepewna, wiec zrezygnowalismy :( Mam nadzieje, ze bedziecie mieli wiecej szczescia niz my. A ci Polacy, ktorzy plyneli promem, dostali bilety od naszej rezydentki. Odpowiedz Link Zgłoś