Dodaj do ulubionych

Jadę maluchem do Grecji (w lipcu)

28.12.06, 13:20
Nie wiem czy będę prekursorem w tym temacie na forum ale co tam - liczy się
przygoda :) Rezerwuje sobie prawo bycia pierwszym który chce tego dokonać :)
Mógłbym jechać autobusem ale nie chcę :))
Obserwuj wątek
    • Gość: Fidel Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:33
      Witam
      Gratuluję! Podziwiam osoby z charakterem i fantazją! Byłem w 1999r w Turcji
      maluszkiem. Były problemy ..ale co tam....Pozdrawiam
      • pietnacha40 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 28.12.06, 18:43
        Może jednak nie prekursorem ? W czasach dawnych,gdzie maluchy królowały ,Polacy
        jeżdzili w takie trasy.Sama znam osobiście czteroosobową rodzinę,która pod
        namiot maluchem do Bułgarii jechała.Ale mimo wszystko podziwiam ,życzę
        powodzenia i świetnej zabawy :)
        • dylan1 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 28.12.06, 18:46
          Prekursorem na tym forum :)
          • pietnacha40 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 30.12.06, 00:06
            dylan1 napisał:

> Prekursorem na tym forum :)
            Ano, to chyba tak :)
    • Gość: bubuna Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 16:37
      czesc rozczaruje cie bardzo ale moj maz dokonal tego wyczynu w 1988 pozdrawiam
      • dylan1 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 30.12.06, 16:44
        Gość portalu: bubuna napisał(a):

> czesc rozczaruje cie bardzo ale moj maz dokonal tego wyczynu w 1988 pozdrawiam

O to elegancko :)
        ale na tym forum to ja będę pierwszy :)
        Pozdrowienia dla twojego męża :)
        • bubuna Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 30.12.06, 21:11
          dzieki i szerokiej drogi jak bedziesz mial pytania to pisz smialo ja bylam 7
          razy :>
    • Gość: michael Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.crowley.pl 06.02.07, 18:51
      witam!
      w 2006 roku zrobilismy maluchem objazdowke po czechach, slowacji , austii i
      wegrzech (z Poznania) w tym planujemy Hiszpanie i Maroko...maluch smiga jak
      burza...pozdrawiam obierzyswiatow
    • Gość: Ala35 Re: ALE WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:06
      TY CHYBA ZARTUJESZ. WIDZA TABLICE REJETRACYJNA Z POLSKI I MALUCHA TO RACZEJ
      SOBIE DOBRZE O NAS NIE POMYSLA. LUDZIE JAK NIE MACIE KASY TO POPROSTU SIEDZCIE
      W DOMU ALBO WYBIERZCIE TANSZA OPCJE WAKACJI. DOMYSLAM SIE, ZE W TAWERNIE TEZ
      BEDA SIE PYTAC PO ILE SZKLANKA COCA-COLI A O ZOSTAWIENIU NAPIWKU W WYSOKOSCI
      10% DLA KELNERA NIE MA MOWY. A POTEM WIELKIE HALO, ZE POLACY TO NIBY TURYSCI
      DRUGIEJ KATEGORII, PRZEZ TAKICH WLASNIE LUDZI
      • Gość: Weteran Re: ALE WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:12
        Ale Ala To GŁĄB ! ! !
    • Gość: Ala35 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:32
      Jaka prowokacja??? Panowie napisalem tak jak uwazam, nie chce nikogo obrazac. A
      tak na marginesie apel do Polakow ZOSTAWIAJACIE NAPIWKI W BARACH,
      RESTAURACJACH, TAWERNACH !!!!!!!!!
      • dylan1 Wyjaśnienie !!!! 07.02.07, 13:28
        Gość portalu: Ala35 napisał(a):
        > Jaka prowokacja??? Panowie napisalem tak jak uwazam, nie chce nikogo obrazac.
        A tak na marginesie apel do Polakow ZOSTAWIAJACIE NAPIWKI W BARACH,
        RESTAURACJACH, TAWERNACH !!!!!!!!!

No cóż :( Mnie obraziłaś, powiem więcej, jest mi cholernie przykro. Nie znasz
        mnie, nie wiesz czy zostawiam napiwki w barach i tawernach czy nie, jadę
        maluszkiem bo tak chcę !! bo tak mi dobrze ! bo ma to taki fajny klimat ! BO
        TAK SPEDZAM CO ROKU WAKACJE ! bo jest to fajna przygoda.
        Nazywasz mnie biedakiem - że jak mnie nie stać to mam nie jechać do Grecji ??
        OTÓŻ STAĆ MNIE ! - na dobry Hotel, na normalne życie i na napiwki !
        Nikomu nic złego przez to nie robię że jadę maluszkiem - takie mam hobby i nic
        nikomu do tego !
        A przykro mi że na forum na którym cieszę się z innymi zbliżającymy się
        wakacjami zostaję nazwany biedakiem, sknerą i że robie wstyd !
        Cóż .... niech tak będzie jeśli tak uważasz.
        • Gość: Ala35 Re: Wyjaśnienie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:23
          OK, MASZ DUZO RACJI, PRZEPRASZAM. MAM DZIS KIEPSKI DZIEN OD RANA I CHYBA
          FAKTYCZNIE SIE UNIOSLAM. ZA TE NAPIWKI TEZ SORKI, PO PROSTU PRZYPOMNIALAM SOBIE
          PEWNA SYTUACJE Z WAKACJI I DLATEGO TAK DO TEGO NAWIAZALAM. PRZEPRASZAM CIE, A
          TEN MALUSZEK TO MOZE BYC I PEWNIE BEDZIE SWIETNA PRZYGODA. ODEZWIJ SIE PROSZE I
          NAPISZ CZY PRZYJALES MOJE PRZEPROSINY.
          • dylan1 Re: Wyjaśnienie !!!! 07.02.07, 16:29
            Cenie ludzi, którzy potrafią powiedzieć "przepraszam"
            ok - zapomnijmy o temacie, jest ok.
            • Gość: Ala35 Re: Wyjaśnienie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:35
              SUPER, CIESZE SIE BARDZO, A TAK W OGOLE TO GDZIE KONKRETNIE WYBIERASZ SIE DO
              GRECJI??? I PRZEZ JAKIE KRAJE JEDZIESZ ???
              • bah77 Re: Wyjaśnienie !!!! 07.02.07, 23:22
                Alu, czemu cały czas krzyczysz tak, że aż oczy bolą?

forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html

bah77
        • Gość: zorro Re: Wyjaśnienie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:19
          Jestem laikiem, ale z tego co się orientuję możesz mieć problem przy wjeździe
          do któregoś z krajów (ochrona środowiska) oraz z zatankowaniem (maluch to
          dwusuw na benzynę ołowiową, która jest rzadkością w innych krajach - patrz
          strona PZMot). No, ale może się mylę. Są ludzie, którzy na piechotę lub na
          rowerze zwiedzają świat, to tym bardziej maluchem można tego dokonać. Każdy ma
          jakieś zboczenie ...
          • magdusijaa Re: Wyjaśnienie !!!! 09.02.07, 00:31
            boze! widzisz a nie grzmisz!maluch to dwusow?oki, ja jestem blondynka, ale czy
            ty wiesz co to oznacza?
          • dylan1 Re: Wyjaśnienie !!!! 09.02.07, 06:33
            Nie ma problemu z benzyną. Mój maluch to ELX a 98 roku. Jeździ na bezołowiowej,
            tak jak inne dzisiejsze auta na benzynę.
    • andrzej713 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 18.02.07, 19:24
      Gościujesteś debeściak. Ja najdalej maluchem pojechałem z Warszawy na Hel,
      oczywiście w lecie. Była to przygoda jak się patrzy, z 4 letnim dzieckiem na
      tylnym siedzeniu. Ale teraz już bym tego nie dokonał, za leniwy jestem i za
      wygodny. Z całego serca życzę Ci wspaniałych przeżyć.
      A jeszcze jedno w ile osób jedziech i kiedy, może się spotkamy w Grecji?
      • dylan1 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 18.02.07, 19:30
        Dzięki za ciepłe słowa :)
        Jedziemy w 3 osoby (sami faceci) generalnie chodzi o to że chcemy zrobić coś
        niesamowitego :D
        Jaja będą niesamowite a i przygoda przednia :)
        Jedziemy w lipcu - na riwiere. Maluszek w idealnym stanie technicznym więc nie
        ma co się bać
        Pozdrawiam
        • Gość: MonteChristo Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: 81.15.190.* 21.02.07, 10:59
          o kurcze...pogratulowac :)
          ja mialem taką propozycje (kumple mnie namawiali) jakies 6 lat temu. Mialem
          malucha z 1977 roku:) ze srebrynymi zderzakami silnikiem 600-tka :) przejechane
          mial 17 tysiecy :) TYLKO jak go kupilem :) stan idealny, zółty kolor, lakier jak
          spod igly :). No ale pomysl upadl bo wtedy jeszcze nie pracowalem, i z kasak na
          paliwko troche krucho :). Ale ja jestem pelen podziwu.
          Tylko jedna wada. bedziecie chyba jechac w slipkach w tym maluchu :)lub na dachu
          klimatyzer sobie zamontujcie:).bo ten co z tylu bedzie siedzial to jak w saunie :).
          Pozdrawiam zycze szerokosci i trzymam kciuki.
          • dylan1 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 21.02.07, 12:41
            Gość portalu: MonteChristo napisał(a):Tylko jedna wada. bedziecie chyba jechac
            w slipkach w tym maluchu

No :))) to będzie faktycznie masakra :))))
            Ale jedno co na pewno poza tym to będzie wspaniała przygoda :D:D
        • Gość: Marianna Pomada Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.lublin.mm.pl 23.03.07, 19:55
          Będzie wam strasznie duszno. I to największy problem czy nikt nie pomyslał o
          tym. W maluchu nie ma wentylacji, i 3 osoby w małym aucie to brak tlenu, gdyby
          to były kobiety to pół biedy, ale 3 chłopaki? Rety będzie czuć skarpety.
          Polecam wziąć suszona miętę i w razie potzreby wachlować przed nosem, czasem
          pomaga.
    • Gość: Costa Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.dzierzonia.gl.digi.pl 21.02.07, 21:26
      No to go musisz dobrze przygotować, nie wiem jak będzie z chłodzeniem silnika, jazda po górach da mu nieźle w kość, wiem bo wielokrotnie byłem i znam każdą dziurę :) jakby co zapraszam na www.mixzone.vel.pl
    • Gość: nieAla35 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:56
      Ala 35 chyba nigdzie jeszcze nie byłaś.Wzeszłym roku pojeżdziłem trochę po
      południu Europy i to co spotkałem na drogach to było istne muzeum.Nie mówię że
      te pojazdy szalały na autostradach ale po lokalnych drogach śmigały aż miło.Na
      południu Włoch to dopiero są auta a i osiołek się pojawi i konik nie mówiąc o
      krajach byłej Jugosławii.Jedz Maluchu w świat i rozslawiaj się jak najdłużej
      boś nie gorszy od Trabanta.Amen.Powodzenia.
      • Gość: Tomy Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.pro.lama.net.pl 22.02.07, 11:27
        Nie chce mi sie przegladac calego tematu,
        ale poznalem w Grecji Andrzeja Sikorowskiego i On tez w latach 80-tych dojechal
        szczesliwie maluszkiem do Hellasu :-)
      • Gość: Weteran Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:06
        A my byliśmy za komuny 8 razy w Bułgarii i raz w Turcji i tam spotkaliśmy
        wesołych studentów Syrenką i co Wy na to ?
        Maluchem byłm w Lionie - Francja i wróciłem , ale wtedy już go sprzedałem.
        Pozdrawiam wytrwałych.
        • lennox Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 20.03.07, 19:30
          Gość portalu: Weteran napisał(a):
          > A my byliśmy za komuny 8 razy w Bułgarii i raz w Turcji i tam spotkaliśmy
          > wesołych studentów Syrenką i co Wy na to ?
          > Maluchem byłm w Lionie - Francja i wróciłem , ale wtedy już go sprzedałem.
          > Pozdrawiam wytrwałych.

LOL ! jestem w pod wrażeniem :)
          • bogna71 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 24.03.07, 13:46
            Byłam maluchem w 1997 roku w Hiszpanii - od Barcelony po Santander. 6 tysięcy
            km zrobiliśmy:))
            Powodzenia!:))))
            • Gość: Magda Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 13:39
              Napisz w jakim terminie jedziesz i skąd to może sie przyłączymy i pojedziemy
              razem ?
    • Gość: kkrzys Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: 82.139.51.* 06.05.07, 21:18
      GRATULUJE DECYZJI.Maluszkiem najdalej zagnało mnie do Turcji po azjatyckiej
      stronie - 20 lat temu.Bywały też wypady do Czarnogóry i Chorwacji.Polonezem z
      campingiem kilkanaście lat temu pomykaliśmy po peloponezie i wtedy po drodze, na
      riwierze olimpijskiej widywałem polską syrenkę.
      Najważniejsze to JEDZ i zwiedzaj .Maluch (wiem z doswiadczenia )to autko które
      nawet w górach i upale dobrze sobie radzi.Przecie projektowali go do włoskiego
      klimatu.
      POWODZENIA
      • pietnacha40 Pojechał już ? n/t 16.07.07, 20:14
        • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Pojechał już ? n/t IP: 80.54.0.* 16.07.07, 21:02
          Ja widziałem kilka lat temu malucha na Paxos (w pobliżu Korfu). Nie pamiętam, co prawda jakie miał tablice, ale było to dosyć szokujące wydarzenie:D

Tak czy siak, jakaś kolonia maluchów w Grecji chyba jest:]

Pozdrawiam
          Marcin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka