dylan1 28.12.06, 13:20 Nie wiem czy będę prekursorem w tym temacie na forum ale co tam - liczy się przygoda :) Rezerwuje sobie prawo bycia pierwszym który chce tego dokonać :) Mógłbym jechać autobusem ale nie chcę :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fidel Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:33 Witam Gratuluję! Podziwiam osoby z charakterem i fantazją! Byłem w 1999r w Turcji maluszkiem. Były problemy ..ale co tam....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 28.12.06, 18:43 Może jednak nie prekursorem ? W czasach dawnych,gdzie maluchy królowały ,Polacy jeżdzili w takie trasy.Sama znam osobiście czteroosobową rodzinę,która pod namiot maluchem do Bułgarii jechała.Ale mimo wszystko podziwiam ,życzę powodzenia i świetnej zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
dylan1 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 28.12.06, 18:46 Prekursorem na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 30.12.06, 00:06 dylan1 napisał: > Prekursorem na tym forum :) Ano, to chyba tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubuna Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 16:37 czesc rozczaruje cie bardzo ale moj maz dokonal tego wyczynu w 1988 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dylan1 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 30.12.06, 16:44 Gość portalu: bubuna napisał(a): > czesc rozczaruje cie bardzo ale moj maz dokonal tego wyczynu w 1988 pozdrawiam O to elegancko :) ale na tym forum to ja będę pierwszy :) Pozdrowienia dla twojego męża :) Odpowiedz Link Zgłoś
bubuna Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 30.12.06, 21:11 dzieki i szerokiej drogi jak bedziesz mial pytania to pisz smialo ja bylam 7 razy :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.crowley.pl 06.02.07, 18:51 witam! w 2006 roku zrobilismy maluchem objazdowke po czechach, slowacji , austii i wegrzech (z Poznania) w tym planujemy Hiszpanie i Maroko...maluch smiga jak burza...pozdrawiam obierzyswiatow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala35 Re: ALE WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:06 TY CHYBA ZARTUJESZ. WIDZA TABLICE REJETRACYJNA Z POLSKI I MALUCHA TO RACZEJ SOBIE DOBRZE O NAS NIE POMYSLA. LUDZIE JAK NIE MACIE KASY TO POPROSTU SIEDZCIE W DOMU ALBO WYBIERZCIE TANSZA OPCJE WAKACJI. DOMYSLAM SIE, ZE W TAWERNIE TEZ BEDA SIE PYTAC PO ILE SZKLANKA COCA-COLI A O ZOSTAWIENIU NAPIWKU W WYSOKOSCI 10% DLA KELNERA NIE MA MOWY. A POTEM WIELKIE HALO, ZE POLACY TO NIBY TURYSCI DRUGIEJ KATEGORII, PRZEZ TAKICH WLASNIE LUDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weteran Re: ALE WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:12 Ale Ala To GŁĄB ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala35 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:32 Jaka prowokacja??? Panowie napisalem tak jak uwazam, nie chce nikogo obrazac. A tak na marginesie apel do Polakow ZOSTAWIAJACIE NAPIWKI W BARACH, RESTAURACJACH, TAWERNACH !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dylan1 Wyjaśnienie !!!! 07.02.07, 13:28 Gość portalu: Ala35 napisał(a): > Jaka prowokacja??? Panowie napisalem tak jak uwazam, nie chce nikogo obrazac. A tak na marginesie apel do Polakow ZOSTAWIAJACIE NAPIWKI W BARACH, RESTAURACJACH, TAWERNACH !!!!!!!!! No cóż :( Mnie obraziłaś, powiem więcej, jest mi cholernie przykro. Nie znasz mnie, nie wiesz czy zostawiam napiwki w barach i tawernach czy nie, jadę maluszkiem bo tak chcę !! bo tak mi dobrze ! bo ma to taki fajny klimat ! BO TAK SPEDZAM CO ROKU WAKACJE ! bo jest to fajna przygoda. Nazywasz mnie biedakiem - że jak mnie nie stać to mam nie jechać do Grecji ?? OTÓŻ STAĆ MNIE ! - na dobry Hotel, na normalne życie i na napiwki ! Nikomu nic złego przez to nie robię że jadę maluszkiem - takie mam hobby i nic nikomu do tego ! A przykro mi że na forum na którym cieszę się z innymi zbliżającymy się wakacjami zostaję nazwany biedakiem, sknerą i że robie wstyd ! Cóż .... niech tak będzie jeśli tak uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala35 Re: Wyjaśnienie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:23 OK, MASZ DUZO RACJI, PRZEPRASZAM. MAM DZIS KIEPSKI DZIEN OD RANA I CHYBA FAKTYCZNIE SIE UNIOSLAM. ZA TE NAPIWKI TEZ SORKI, PO PROSTU PRZYPOMNIALAM SOBIE PEWNA SYTUACJE Z WAKACJI I DLATEGO TAK DO TEGO NAWIAZALAM. PRZEPRASZAM CIE, A TEN MALUSZEK TO MOZE BYC I PEWNIE BEDZIE SWIETNA PRZYGODA. ODEZWIJ SIE PROSZE I NAPISZ CZY PRZYJALES MOJE PRZEPROSINY. Odpowiedz Link Zgłoś
dylan1 Re: Wyjaśnienie !!!! 07.02.07, 16:29 Cenie ludzi, którzy potrafią powiedzieć "przepraszam" ok - zapomnijmy o temacie, jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala35 Re: Wyjaśnienie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:35 SUPER, CIESZE SIE BARDZO, A TAK W OGOLE TO GDZIE KONKRETNIE WYBIERASZ SIE DO GRECJI??? I PRZEZ JAKIE KRAJE JEDZIESZ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Wyjaśnienie !!!! 07.02.07, 23:22 Alu, czemu cały czas krzyczysz tak, że aż oczy bolą? forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Wyjaśnienie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:19 Jestem laikiem, ale z tego co się orientuję możesz mieć problem przy wjeździe do któregoś z krajów (ochrona środowiska) oraz z zatankowaniem (maluch to dwusuw na benzynę ołowiową, która jest rzadkością w innych krajach - patrz strona PZMot). No, ale może się mylę. Są ludzie, którzy na piechotę lub na rowerze zwiedzają świat, to tym bardziej maluchem można tego dokonać. Każdy ma jakieś zboczenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdusijaa Re: Wyjaśnienie !!!! 09.02.07, 00:31 boze! widzisz a nie grzmisz!maluch to dwusow?oki, ja jestem blondynka, ale czy ty wiesz co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
dylan1 Re: Wyjaśnienie !!!! 09.02.07, 06:33 Nie ma problemu z benzyną. Mój maluch to ELX a 98 roku. Jeździ na bezołowiowej, tak jak inne dzisiejsze auta na benzynę. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej713 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 18.02.07, 19:24 Gościujesteś debeściak. Ja najdalej maluchem pojechałem z Warszawy na Hel, oczywiście w lecie. Była to przygoda jak się patrzy, z 4 letnim dzieckiem na tylnym siedzeniu. Ale teraz już bym tego nie dokonał, za leniwy jestem i za wygodny. Z całego serca życzę Ci wspaniałych przeżyć. A jeszcze jedno w ile osób jedziech i kiedy, może się spotkamy w Grecji? Odpowiedz Link Zgłoś
dylan1 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 18.02.07, 19:30 Dzięki za ciepłe słowa :) Jedziemy w 3 osoby (sami faceci) generalnie chodzi o to że chcemy zrobić coś niesamowitego :D Jaja będą niesamowite a i przygoda przednia :) Jedziemy w lipcu - na riwiere. Maluszek w idealnym stanie technicznym więc nie ma co się bać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonteChristo Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: 81.15.190.* 21.02.07, 10:59 o kurcze...pogratulowac :) ja mialem taką propozycje (kumple mnie namawiali) jakies 6 lat temu. Mialem malucha z 1977 roku:) ze srebrynymi zderzakami silnikiem 600-tka :) przejechane mial 17 tysiecy :) TYLKO jak go kupilem :) stan idealny, zółty kolor, lakier jak spod igly :). No ale pomysl upadl bo wtedy jeszcze nie pracowalem, i z kasak na paliwko troche krucho :). Ale ja jestem pelen podziwu. Tylko jedna wada. bedziecie chyba jechac w slipkach w tym maluchu :)lub na dachu klimatyzer sobie zamontujcie:).bo ten co z tylu bedzie siedzial to jak w saunie :). Pozdrawiam zycze szerokosci i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
dylan1 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 21.02.07, 12:41 Gość portalu: MonteChristo napisał(a):Tylko jedna wada. bedziecie chyba jechac w slipkach w tym maluchu No :))) to będzie faktycznie masakra :)))) Ale jedno co na pewno poza tym to będzie wspaniała przygoda :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianna Pomada Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.lublin.mm.pl 23.03.07, 19:55 Będzie wam strasznie duszno. I to największy problem czy nikt nie pomyslał o tym. W maluchu nie ma wentylacji, i 3 osoby w małym aucie to brak tlenu, gdyby to były kobiety to pół biedy, ale 3 chłopaki? Rety będzie czuć skarpety. Polecam wziąć suszona miętę i w razie potzreby wachlować przed nosem, czasem pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Costa Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.dzierzonia.gl.digi.pl 21.02.07, 21:26 No to go musisz dobrze przygotować, nie wiem jak będzie z chłodzeniem silnika, jazda po górach da mu nieźle w kość, wiem bo wielokrotnie byłem i znam każdą dziurę :) jakby co zapraszam na www.mixzone.vel.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieAla35 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:56 Ala 35 chyba nigdzie jeszcze nie byłaś.Wzeszłym roku pojeżdziłem trochę po południu Europy i to co spotkałem na drogach to było istne muzeum.Nie mówię że te pojazdy szalały na autostradach ale po lokalnych drogach śmigały aż miło.Na południu Włoch to dopiero są auta a i osiołek się pojawi i konik nie mówiąc o krajach byłej Jugosławii.Jedz Maluchu w świat i rozslawiaj się jak najdłużej boś nie gorszy od Trabanta.Amen.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomy Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.pro.lama.net.pl 22.02.07, 11:27 Nie chce mi sie przegladac calego tematu, ale poznalem w Grecji Andrzeja Sikorowskiego i On tez w latach 80-tych dojechal szczesliwie maluszkiem do Hellasu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weteran Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:06 A my byliśmy za komuny 8 razy w Bułgarii i raz w Turcji i tam spotkaliśmy wesołych studentów Syrenką i co Wy na to ? Maluchem byłm w Lionie - Francja i wróciłem , ale wtedy już go sprzedałem. Pozdrawiam wytrwałych. Odpowiedz Link Zgłoś
lennox Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 20.03.07, 19:30 Gość portalu: Weteran napisał(a): > A my byliśmy za komuny 8 razy w Bułgarii i raz w Turcji i tam spotkaliśmy > wesołych studentów Syrenką i co Wy na to ? > Maluchem byłm w Lionie - Francja i wróciłem , ale wtedy już go sprzedałem. > Pozdrawiam wytrwałych. LOL ! jestem w pod wrażeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) 24.03.07, 13:46 Byłam maluchem w 1997 roku w Hiszpanii - od Barcelony po Santander. 6 tysięcy km zrobiliśmy:)) Powodzenia!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 13:39 Napisz w jakim terminie jedziesz i skąd to może sie przyłączymy i pojedziemy razem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkrzys Re: Jadę maluchem do Grecji (w lipcu) IP: 82.139.51.* 06.05.07, 21:18 GRATULUJE DECYZJI.Maluszkiem najdalej zagnało mnie do Turcji po azjatyckiej stronie - 20 lat temu.Bywały też wypady do Czarnogóry i Chorwacji.Polonezem z campingiem kilkanaście lat temu pomykaliśmy po peloponezie i wtedy po drodze, na riwierze olimpijskiej widywałem polską syrenkę. Najważniejsze to JEDZ i zwiedzaj .Maluch (wiem z doswiadczenia )to autko które nawet w górach i upale dobrze sobie radzi.Przecie projektowali go do włoskiego klimatu. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Pojechał już ? n/t IP: 80.54.0.* 16.07.07, 21:02 Ja widziałem kilka lat temu malucha na Paxos (w pobliżu Korfu). Nie pamiętam, co prawda jakie miał tablice, ale było to dosyć szokujące wydarzenie:D Tak czy siak, jakaś kolonia maluchów w Grecji chyba jest:] Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś