Dodaj do ulubionych

Gdzie popłynąć z Rodos

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:49
Będę na Rodos końcem czerwca. Bardzo chciałabym popłynąć na jakąś malutką,
urokliwą wysepkę. Co polecacie oprócz Symi?
Obserwuj wątek
    • Gość: jack_06 Re: Gdzie popłynąć z Rodos IP: *.kalisz.mm.pl 07.01.07, 13:44
      Z Rodos możesz popłynąć na Kos. Nie wiem ile czasu będziesz mieć na zwiedzanie,
      ale w tym czasie na pewno uda Ci się zobaczyć miasto (drzewo Hipokratesa fajne
      ruinki, uliczki, meczety, port) + Asklepion (co do reszty to pewnie jednak
      braknie czasu...). Choć na pewno samo miasto nie dorównuje urodzie Rodos, to
      jeżeli chcesz poznanć inne wyspy Dodekanezu - to czemu nie... Wyspa jest mała
      i urokliwa, więc powinna spełnić Twoje oczekiwania.
      Pozdrawiam
      • Gość: evulevu Re: Gdzie popłynąć z Rodos IP: *.chello.pl 07.01.07, 13:50
        Wybór nie jest wielki- Kos bardzo dobry pomysł, ale trochę mało czasu-1 dzień
        na zobaczenie wyspy to niewiele, trzeba by się było ograniczyć do samej stolicy
        i może Aslepionu. Może uda Ci się jakoś dostać na Nissyros- ale to dłuższa
        wyprawa. Na inne mniejsze wysepki to niestety ryzyko, że się będzie musiało
        nocować :)
      • Gość: Ola Re: Gdzie popłynąć z Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 15:29
        Dzięki ale na Kos byłam :) z Bodrum.
        • bah77 Re: Gdzie popłynąć z Rodos... 07.01.07, 23:55
          To zajrzyj tu:

www.greeka.com/dodecanese/rhodes/island/rhodes-ferries.htm

A potem sprawdź w Wyszukiwarce co na Forum napisano np. o wysepce Halki...

bah77
          • bebiak Re: Gdzie popłynąć z Rodos... 08.01.07, 02:11
            bah77 napisał:

> A potem sprawdź w Wyszukiwarce co na Forum napisano np. o wysepce Halki...

Halki / Chalki ... :-)
            Fantastyczny pomysł - pisałam tu już kiedyś o tej wysepce:-)

O ile nic się nie zmieniło od 2001 roku:
            - z portu Mandraki delfin czy inny szybki na Chalki;
            - z portu Mandraki rejsowy prom linii LANE na Halki;
            - z porciku Skala Kameiros kaiki na Halki.

Uwaga: nie każdy prom linii LANE płynący z Rodos do Pireusu przez Kretę zawija
            na Chalki (nie ma/nie było w 2001 roku tam promu codziennie) - na to uczulam!
            Pozdrawiam. B.
            • Gość: Ola Re: Gdzie popłynąć z Rodos... IP: 62.87.161.* 08.01.07, 10:12
              Halki/Chalki :) Bardzo interesująca propozycja.
              No to teraz mam dylemat. Symi czy Halki ?? Co lepiej ? Co ładniejsze? Czy na
              tych wysepkach będzie można wypożyczyć autko, skuter? Czy raczej jakimś
              miejscowym transportem się poruszać?
              Zaraz ruszam do lektury o Halki :)
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka