Gość: Ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:49 Będę na Rodos końcem czerwca. Bardzo chciałabym popłynąć na jakąś malutką, urokliwą wysepkę. Co polecacie oprócz Symi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jack_06 Re: Gdzie popłynąć z Rodos IP: *.kalisz.mm.pl 07.01.07, 13:44 Z Rodos możesz popłynąć na Kos. Nie wiem ile czasu będziesz mieć na zwiedzanie, ale w tym czasie na pewno uda Ci się zobaczyć miasto (drzewo Hipokratesa fajne ruinki, uliczki, meczety, port) + Asklepion (co do reszty to pewnie jednak braknie czasu...). Choć na pewno samo miasto nie dorównuje urodzie Rodos, to jeżeli chcesz poznanć inne wyspy Dodekanezu - to czemu nie... Wyspa jest mała i urokliwa, więc powinna spełnić Twoje oczekiwania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Gdzie popłynąć z Rodos IP: *.chello.pl 07.01.07, 13:50 Wybór nie jest wielki- Kos bardzo dobry pomysł, ale trochę mało czasu-1 dzień na zobaczenie wyspy to niewiele, trzeba by się było ograniczyć do samej stolicy i może Aslepionu. Może uda Ci się jakoś dostać na Nissyros- ale to dłuższa wyprawa. Na inne mniejsze wysepki to niestety ryzyko, że się będzie musiało nocować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Gdzie popłynąć z Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 15:29 Dzięki ale na Kos byłam :) z Bodrum. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Gdzie popłynąć z Rodos... 07.01.07, 23:55 To zajrzyj tu: www.greeka.com/dodecanese/rhodes/island/rhodes-ferries.htm A potem sprawdź w Wyszukiwarce co na Forum napisano np. o wysepce Halki... bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Gdzie popłynąć z Rodos... 08.01.07, 02:11 bah77 napisał: > A potem sprawdź w Wyszukiwarce co na Forum napisano np. o wysepce Halki... Halki / Chalki ... :-) Fantastyczny pomysł - pisałam tu już kiedyś o tej wysepce:-) O ile nic się nie zmieniło od 2001 roku: - z portu Mandraki delfin czy inny szybki na Chalki; - z portu Mandraki rejsowy prom linii LANE na Halki; - z porciku Skala Kameiros kaiki na Halki. Uwaga: nie każdy prom linii LANE płynący z Rodos do Pireusu przez Kretę zawija na Chalki (nie ma/nie było w 2001 roku tam promu codziennie) - na to uczulam! Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Gdzie popłynąć z Rodos... IP: 62.87.161.* 08.01.07, 10:12 Halki/Chalki :) Bardzo interesująca propozycja. No to teraz mam dylemat. Symi czy Halki ?? Co lepiej ? Co ładniejsze? Czy na tych wysepkach będzie można wypożyczyć autko, skuter? Czy raczej jakimś miejscowym transportem się poruszać? Zaraz ruszam do lektury o Halki :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś