Dodaj do ulubionych

thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!!

18.01.07, 11:51
witam,
wybieram się w połowie czerwca z mężem i 1,5 córeczką na tydzień na thassos,
zastanawiam się jeszcze tylko nad wyborem konkretego miejsca...mam kilka
ofert i proszę o pomoc w dokonaniu wyboru!:)chodzi mi o spokojne miejsce
(może być odludzie)ale równocześnie takie, żeby można było
popołudniem/wieczorem przejść się gdzieś i posiedzieć troszkę w fajnej
knajpie, zjeść i napoć się czegoś dobrego:)no i żeby w pobliżu była ładna
piaszczysta plaża!:)gdzieś tu czytałam, że dużo ładniejsza jest wsch część
wyspy, że na zachodzie miasteczka dużo brzydsze no i przyroda zniszczona
pożarami...
moje typy:
1) Limenas (hotel Philoxenia lub oddalony od centrum Makedon)i tu mam pytanie
o wasze wrażenia z tej miejscowości
2)okolice miasteczka Potos (Astris Sun - 5 km od Potos lub bliżej miasteczka
Aparthotel Maria)
3)okolice Skala Prinos (Artemis lub Kazaviti)
4)okolice Skala Rachoni - Rachoni Bay
i co wy o tym myślicie?:)
pozdrawiam, kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Jeanette Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.crowley.pl 18.01.07, 12:03
      Witam. W ubiegłym roku byliśmy na Thassos w hotelu Trypiti niedaleko Limenarii,
      na południu wyspy.Gorąco polecam. Swietne miejsce dla rodzin z dziećmi.
      Spokojnie, cudowne widoki i piękna plaża.Do Limenarii 20 min spacerkiem :)
      • Gość: maja Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:26
        Polecam południe lub wschód wyspy. My bylismy koło Potos (hotel Aleksandra
        Beach ).
        • not_registered Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 30.01.07, 13:41
          Chcieliśmy się tam wybrać w zeszłym roku, ale niestety anulowali nam pobyt ze
          względu na tzw. overbooking (czyli sprzedali wiecej miejsc nie mieli
          faktycznie). Jezeli zatem chcecie jechac do Alexandra Beach to w sezonie moze
          byc klopot.
      • Gość: jagoda Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 12:30
        My wlasnie jedziemy w tym roku na Thassos do hotelu Trypiti i czytalam, ze do
        tych domkow polozonych wyzej trzeba sie niezle wspinac. Czy to prawda?
        Wolalabym pokoj z ladnym widokiem, ale ze wzgledu na dzieci nie jestem pewna
        czy lepiej nie poprosic o pokoj polozony nieco nizej.
        • Gość: Jeanette Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.crowley.pl 18.01.07, 13:32
          Rzeczywiście trzeba się wspinać i jeżeli dzieci są małe to lepiej poprosić o
          pokój niżej :)Ale ogólnie super.
          • Gość: malga Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.ula5.1000lecie.pl 18.01.07, 17:37
            byłam na Thassos dwukrotnie i znów sie wybieram - znam okolicz Pachis Beach,
            aktualnie w ofercie Itaki jest Willa Natasza - piękny widok, piękna malutka
            zatoczka i plaża, na ktorej rano ze 2 godziny bywałysmy same z córka, 2 lata
            temu marnie żywili ale zmieniło się bo w ofercie Itaki obecnie jest tez lunch,
            do stolicy wyspy Limenas klimatyzowanym autobusem stającym też pod hotelem - z
            kwadrans, mankamentem dla rodzin z malymi dziećmi jest dośc strome zejście
            okolo 5-10 minut do plaży, pobytu w Limenas nie radziłabym- plaża nieciekawa
            przy porcie ale jest gdzie polazić i co pooglądać
          • Gość: malga Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.ula5.1000lecie.pl 18.01.07, 17:41
            przy okazji prosze o inf o hotel Tripiti- jakie tam jest dojście do plaży, czy
            jest spokojnie i zielono, jakie wyżywienie - teraz w Itace jest all incl.
            pozdrowienia dla wielbicieli Thassos
            • Gość: Jeanette Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.crowley.pl 19.01.07, 09:08
              Byliśmy w ubiegłym roku w Trypiti ze Scanem i również z all incl. Jedzenie
              b.dobre i urozmaicone.Raz w tygodniu "Noc grecka" :) coś wspaniałego - wielki
              grill przy basenie. Do plaży całkiem blisko,5 min spacerkiem, dojście
              przejściem podziemnym.Plaża ładna, widoki jeszcze ładniejsze. Jest zielono :) W
              hotelu codzienne wieczorne animacje. Poza tym bardzo spokojnie, dzięki czemu
              naprawdę można wypocząć. Pozdrawiam
    • bestyika Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 18.01.07, 21:39
      chyba jednak zdecydujemy się na hotel astris sun w zatoce astris...znalazłam
      sporo info na jego temat i wydaje mi się, że to będzie fajne miejsce. problem
      tylko widzę jeśli chodzi o komunikację, bo stamtąd chyba nie jeżdżą żadne
      autobusy a chcielibyśmy też poprzemieszczać się trochę po wyspie...
      fajnym wydaje mi się też hotel makedon w limenas, bo jest trochę na uboczu,
      jednak mam wątpliwości co do samego Limenas jako miejsca wypoczynku czy nie
      jest zbyt głośne i "turystyczne"...
      • Gość: Thaurus Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:54
        Makryammos - po pierwsze blisko Limenas (10-15 min. spacerem), po drugie
        wspaniale warunki dla rodzin z malymi dziecmi.
      • Gość: Thaurus Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:56
        Zreszta sama zobacz: ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/makryammos
        • bestyika Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 18.01.07, 22:16
          pewnie masz rację, ale oferta jaką znalazłam na makryamos trochę mnie przerasta
          finansowo...ale ty mi wyglądasz na bywalca tego forum (widziałam w kilku
          miejscach twój nick) i kogoś kto wie coś nieco o thassos, więc jeśli możesz, to
          podpowiedz mi co wybrać w ramach miejsc o których wspomniałam:)
          pozdr
          kasia
          • Gość: Thaurus Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:37
            Jaki ja tam bywalec?! Jak cos potrzebuje, to pytam; jak cos moge polecic to to
            robie:-) W Makryammos bylismy rok temu, w drugiej polowie czerwca i kosztowalo
            to nas za 2 tyg. ok. 6500 zl (2 dorosle plus 7-latek). Teraz jest chyba troche
            drozej, ale naprawde warto! Poza tym osrodkiem nie moge zarekomendowac Ci
            innego, bo w nim nie bylem. Na dwie rzeczy jednak uczulam, zwlaszcza ze
            jedziesz z malym dzieckiem: warto wybrac osrodek w Limenas lub w jego okolicach
            (ze wzgledow logistycznych: lot plus droga na prom plus przeprawa plus
            przejazd - jesli na drugi koniec wyspy to ok. 1 h), po drugie: wg naszych
            obserwacji lepiej jest miec opcje HB niz all inclusive - zauwazylismy, ze
            Polakom odbija po prostu i skoro jest "za darmo" to znaczy, ze bez umiaru;
            ponadto z opowiesci (np. z Tripiti Beach) znamy, ze jest maly wybor (te ceny
            skads sie przeciez biora). W Makryammos byla tylko opcja HB, ale zarcia w
            brod, a pijanstwa zero (bo alkohole platne). W Limenas jest b. duzo sklepow, sa
            nawet supermarkety i dyskonty, wiec nie powinnas miec klopotow z gerberkami :-)
            • Gość: Thaurus Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:56
              Rachoni Bay - przejezdzalem autobusem robiac sobie wycieczke - straszna dziura,
              tylko plaza, slaby osrodek i tyle - a autobusy chodza cos ok. 3 razy na dobe,
              wiec...
            • bestyika Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 19.01.07, 09:48
              Thaurus!
              dzięki za wszystkie wskazówki...co do jedzenia dla małej, to my jedziemy tylko
              na tydzień więc kilka słoiczków weźmiemy z Polski, poza tym mała lubi jeść z
              naszych talerzy...:) mam nadzieję, że całą podróż zniesie dobrze, bo jest już
              przyzwyczajona do podrózy:)Jeśli zdecydujemy się na Astris (a wszystko na to
              wskazuje)to też jest tam opcja HB.
              a jaką pogodę mieliście w czerwcu?
              pozdr
              kasia
              • Gość: Thaurus Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 10:05
                Piekna - wlasciwie caly czas slonce, temp. ok. 35 st., ale raz pieknie lalo
                (jakiez super powietrze sie potem zrobilo:-) - moze dlatego, ze to w lesie
                piniowym? Co do Astris to opinie sa takie sobie, ale to nie moj bol :-)
                • Gość: Thaurus Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 10:23
                  Wejdz na strone:www.thassos-island.com/explore/villages/ - sporo tam
                  informacji znajdziesz. I juz na koniec: z malym dzieciaczkiem na poludnie bym
                  sie nie pchal (logistyka i pojawiaja sie kamieniste plaze, co jest np. powazna
                  wada tak dobrego hotelu jak Alexandra Beach).
                  • bestyika Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 19.01.07, 12:18
                    dzięki za fajnego linka. co do wyboru najlepszego miejsca, to niestety muszę
                    się też liczyć z pieniędzmi...w pólnocnej części wyspy stać mnie tylko na Skala
                    Prinos i Skala Rachoni a to zdaje się, że są mało ciekawe miejsca (ty chyba też
                    tak pisałeś), choć doczytałam też gdzieś, że w Skala Rachoni jest ładna plaża...
                    Limenas na pewno jest warte zobaczenia ale jako miejsce docelowe wydaje mi się
                    jednak zbyt głośne i "turystyczne". Reasumując w naszym przypadku Astris wydaje
                    się być optymalnym wyborem:) a i plaża jest tam piaszczysta!
                    pozdr
                    kasia
                    • m.c.r Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 19.01.07, 20:53
                      Astris jest cudowne, ogrom zatoczek i dzikich miejsc, no i ten spokój,
                      Sprawdź jeszcze Skala Potamia, jest tam ładna plaża i to też spokojne miejsce a
                      zaletą jest bliskość do stolicy wyspy.
      • Gość: geo Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:51
        Autobusów w Astris trochę jest, we wrześniu jeździły po 3 w każdą stronę
        ( pierwszy o 8 ).Natomiast gorzej było z powrotem - trzeba się było zbierać dość
        wcześnie bo późniejsze z Thassos tylko do Limenarii ew. Potos - i do Astris na
        własną rękę.
        Miejsce rzeczywiście świetne pod względem spokoju, krajobrazu, plaży. Natomiast
        żwawego życia nocno - tawernowego tam się nie znajdzie, najbliżej z tym do Potos.

Pozdrowienia Geo
        • bestyika Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 19.01.07, 09:54
          no to super, że jakieś autobusy tam kursują! czytałam też gdzieś, że w samym
          astris są 2 sklepy, więc wrazie czego jakieś podstawowe artykuły chyba można
          tam kupić? wiesz coś na temat tych sklepów, czy np kupię tam pampersy?
          czy ty byłaś/eś w Astris Sun? jakie wrażenia?
          a może wisz coś o Aparthotel Maria w pobliżu Potos?
          pozdr
          kasia
          • Gość: Geo Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 20:31
            Sklepiki małe ale większość podstawowych rzeczy mają ( czy konkretnie pampersy to
            nie wiem ).
            Moje wrażenia z Astris Sun i okolicy( wrzesień 06 ) były jak najbardziej OK ( z
            tym, że nie nastawiam się na cuda za umiarkowaną cenę ) - na tyle OK, że zaraz
            znów tam jadę :-)
            Tylko wiesz, wrażenia i potrzeby każdy ma własne ( a co do wczasów z dzieckiem
            to już w ogóle mam zero rozeznania ). Tak więc sami musicie zobaczyć :-)

O Marii nic nie wiem.

Pozdrowienia Geo
            • ron5 Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 19.01.07, 20:38
              Bardzo polecam hotel green bay z oferty itaki.Jest 150m od plaży,cichy spokojny.
              Są 2 rodzinne apartamenty-rewelacyjny ,wie;lki na parterze i drugi na 3
              pietrze.Byłem w tym na parterze-rewelacja!!!!
          • Gość: Geo Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:27
            Wpuściłem jeszcze parę zdjęć z Astris Sun i okolicy :

www.avrside.fr.pl/privimg/astris-okno.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-plaza.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-przystan.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sklep.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-1.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-2.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-3.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-4.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-5.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-6.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/cypel-Astris-1.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/cypel-Astris-2.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/cypel-Astris-3.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/cypel-Astris-4.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/cypel-Astris-5.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/potos-plaza.jpg

Pozdrowienia Geo

• piechoja1 Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 20.01.07, 10:44
              Byłem w 2005 w Skala Rachoni w hotelu Coral. Do plaży 200m, basen w gaju
              oliwnym połączony z barkiem, do sklepu 200-300m, cicho. W sumie OK.
          • Gość: Geo Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:31
            Poprawka - bez http forum nie widzi linka/

Wpuściłem jeszcze parę zdjęć z Astris Sun i okolicy :

www.avrside.fr.pl/privimg/astris-okno.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-plaza.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-przystan.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sklep.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-1.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-2.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-3.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-4.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-5.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/astris-sun-6.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/cypel-Astris-1.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/cypel-Astris-2.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/cypel-Astris-3.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/cypel-Astris-4.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/cypel-Astris-5.jpg
            www.avrside.fr.pl/privimg/potos-plaza.jpg
            Pozdrowienia Geo
            • bestyika Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 20.01.07, 17:13
              dzięki-bardzo fajne zdjęcia!
    • bestyika astris - pytania szczegółowe:) 20.01.07, 17:31
      no więc chyba jednak zdecydujemy się na Asris Sun...ni i mam jeszcze kilka
      pytań o szczegóły:
      1) czy są jakieś fajne trasy spacerowe, czy do aliki można się wybrać na pieszą
      wycieczkę (z mapki wygląda, że to jakieś 5 km), pytam, bo chcę wiedzieć, czy
      warto się zaopatrywać w nosidło dla dziecka:)do theologos to chyba już za
      daleko na pieszą wyprawę, czy można tam dojechać autobusem?
      1)czy ogród wokół hotelu jest duży i zadbany?
      2)czy jest plac zabaw dla dzieci (jakaś huśtawka, zjeżdżalnia)?
      3)w jakich godzinach serwowane są posiłki i czy są smaczne?
      4)czy w pokojach są lodówki?
      pozdr
      kasia
      • Gość: Geo Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 20:07
        1.Takich wygodnych tras specjalnie do spacerów nie ma. Trzeba zasuwać poboczem
        szosy jak np. :
        www.avrside.fr.pl/privimg/szosa-do-aliki.jpg
        Podobnie jest w stronę Potos, tyle że tam jest bliżej ( do Potos ok. 6 km, do
        Aliki ok 10-11 ) i można spore kawałki powędrować wzdłuż plaż.
        Dużo atrakcyjniejsze do przejść pieszych są gruntowe górskie drogi, ze sporymi
        odcinkami przez las, jak ( pomiędzy Teologos a Aliki ) :
        www.avrside.fr.pl/privimg/droga-do-aliki.jpg
        Ale to już dosyć kondycyjne wycieczki ( te dróżki to ok. 400 m n.p.m ) i z małym
        dzieckiem chyba lepiej nie.
        Gdybyście jednak chcieli się przymierzyć, to na
        www.avrside.fr.pl/Thassos/index.html
        można z grubsza obejrzeć jak to wygląda, zaś z
        www.thassos-island.de/explore/maps/
        ściągnijcie i wydrukujcie porządne mapki.

Natomiast na pewno warto powałęsać się po niedalekim cyplu - miód dla oczu.

Do Teologos można autobusem - ale trzeba się było przesiadać w Potos ( teraz i
        tak trzeba obejrzeć wiosenny rozkład ).

2. To trudno nazwać ogrodem : od strony drogi podjazd + troche krzewów. Za
        hotelem trawnik + drzewka i krzewy wokół basenu. Powierzchniowo dosyć duże,
        wygodne i miłe dla oka ) jest jeszcze kort z siatkowym ogroczeniem.

3. Specjalnego placu zabaw chyba nie ma - trochę rzeczy typu huśtawki ustawione
        na trawniku powinny się znaleźć ( ale może ktoś powie dokładniej - ja nie bardzo
        na to zwracałem uwagę ).

4. Posiłki to samoobsługowe śniadanie kontynentalne ( czyli pieczywo, masło,
        dżemy, twarożek, żółty ser lub jajko na twardo , czasem parówka, kawa - herbata,
        sok, płatki z mlekiem ) 8-10. Myśmy się tym z powodzeniem najadali.
        Obiad-kolacja ( serwowany do stolika ) : przekąska + danie główne już w znacznej
        mierze z akcentami greckiej kuchni , zdaje się od 19.30 - 21.30. Wystarczy, żeby
        się w miarę smacznie najeść ( chociaż oczywiście nie można porównywać z
        wypasionym obiadem w dobrej tawernie ). Tylko nie oddawajcie za dużo
        towarzyszącym kotom :-)) one wszystko potrafiłyby pochłonąć.

5. Lodówki są - małe ale za to bez dodatkowej dopłaty.

Pozdrowienia Geo
        • bestyika Re: astris - pytania szczegółowe:) 21.01.07, 20:30
          primo - dzięki za wszystkie linki i cenne info:)
          na wyprawy rowerowe po górach to nasza córeczka jest jeszcze za mała...:)
          w sumie, to jedziemy tylko na tydzień, więc wybierzemy się pewnie tylko na
          wycieczkę do Limenas i Teologos a resztę czasu spędzimy wylegując się na plaży
          i spacerując po okolicy...
          ty w tym roku też wybierasz się do Astris?
          pozdr
          kasia
          • Gość: Thaurus Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 21:17
            Pisalas, ze Makryammos za drogi, Astris tanszy. Przed chwila sprawdzilem ceny:
            7 dni dla Waszej trojki w Makryammos kosztuje 3812, zas Astris z Itaki 1561 od
            osoby plus dziecko 1180 (czyli razem ok. 4200, choc z cena za dziecko bym
            polemizowal, cos za drogo chyba). Ale jakby nie bylo, roznice w cenie zadne, a
            Makryammos dla rodziny z malym dzieckiem jest ZNACZNIE lepszym rozwiazaniem.
            Astris jest pewnie i fajne, ale bez "bagazu" w posatci malenstwa... I to by
            bylo na tyle... Ciekaw jestem, jaka cene masz za Astris?
            • bestyika Re: astris - pytania szczegółowe:) 21.01.07, 21:53
              witaj!
              za Astris (wylot 18.06 z Itaką) za 2 osoby mamy zapłacić 3182 (za małą nie
              płacimy)a Makrymos ze Scanem (w tym samym terminie) jak sam napisałeś 3812...
              zgadzam się z tobą, że pod pewnym względami (przede wszystkim mała odległość od
              Limenas) Makrymos to lepsze miejsce na wakacje z małym dzieckiem....ale 700 zł
              to dla naszego portfela za duża różnica...
              pozdr
              kasia
              • Gość: mika jakie ceny?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 13:33
                czesc ja też chciałabym jechać do tego hotelu ale skąd Wy bierzecie te ceny?
                w ofercie scana 7 dni dla 2 os. to cena 5300 a 2 tyg 8800 zł??
                • Gość: Thaurus Re: jakie ceny?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 15:18
                  Skad? Ze strony internetowej Scana - pierwszy mozliwy termin (18 czerwiec, o
                  ile dobrze pamietam). Sprawdz, moze cos sie zmienilo? Wiadomo, ze lipiec-
                  siepien sa najdrozsze, moze stad Twoje rozgoryczenie... Aczkolwiek, z Bestyjka
                  zgodnie z jej pytaniem rozmawialem o terminie czerwcowym.
                • Gość: silent_killer Re: jakie ceny?? IP: 217.153.78.* 07.02.07, 12:42
                  Ja też sprawdzałem u Scan'a i 2tyg 8800pln (koniec lipca) - warto za tyle tam
                  jechać?
          • Gość: Geo Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:27
            Fakt , tydzień przeleci nie wiadomo kiedy. Ale fajne spędzenie czasu
            macie tam jak w banku :-)
            Ja się wybieram na poczatku czerwca ( 4/18 więc się akurat
            mijamy ).

Pozdrowienia i powodzenia Geo
            • bestyika Re: astris - pytania szczegółowe:) 22.01.07, 09:26
              no to faktycznie się miniemy i nie zdążę zapytać cię o najnowsze wieści z
              Astris:)
              mam tylko nadzieję, że będziesz na to forum jeszcze od czasu do czasu zaglądać
              i jak przyjdą mi do główy jakieś pytania to będzie miał kto mi na nie
              odpowiedzieć:)
              pozdr
              kasia
              • Gość: Nairami Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.silesnet.net 30.01.07, 07:52
                Byłam na Thassosie dwa razy, za każdym razem w hotelu Makryammos, który Ci
                serdecznie polecam. Bardzo dobre jedzenie, najpiękniejsza plaża na wyspie a
                wieczorem można się przejść do cudownego Limenas. Zgadzam się też z opinią, że
                północ jest idealna z powodu krótkiej drogi z lotniska. Jechałam z małym
                dzieckiem 1 roczek, także lepsze miejce w Grecji dla dziecka trudno znajdziesz.
                Astris Sun - to trójka, nie możesz czekać od tego hotelu za dużo a według mnie
                jest na odludziu. Rachoni Bay-według mnie plaża nie jest aż taka ładna jak
                naprzykład w Makryammmos, Golden Beach czy Trypiti....Hotel Trypiti-sama
                chwała, tak słyszałam, tylko dość dalejóko do miasteczka Limenas.
                Naprawdę gorąco polecam Makryammos.
                • Gość: Thaurus Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 08:25
                  Witam "Krajanke":-) Kiedy bylas w Makryammos?
                  • Gość: isacom Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:26
                    Kochani , śledzę wasze opinie na temat hotelu Makryammos, bardzo mi się podoba
                    ta propzoycja, bo szukam czegoś dla 2 rodzin z maluchami. Ale proszę pomóżcie
                    znaleść ofertę na stronie Scan Holideya, bo sobie nie radzę. Proszę o link.
                    Zuzanna
                    • Gość: jagoda Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 16:30
                      www.scanholiday.pl/html/15210001.php3
                  • Gość: Nairami Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.silesnet.net 31.01.07, 11:16
                    Pozdrawiam,

byłam w Makryammos w roku 2005 i 2006. Znów by się chciało jechać, ale brakuje
                    finansów czyli w tymo roku Zakynthos, hotel Zante Village, który jest u nas w
                    Czechach zdecydowanie tańszy.
                    • Gość: Thaurus Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 12:15
                      Czyli chyba to Twoja recenzja i zdjecia sa na ocenyhoteli.pl? :-) Mysmy byli
                      rok temu w 2-giej pol. czerwca. Pzdr!
                      • Gość: Nairami Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.silesnet.net 31.01.07, 14:20
                        No to fajnie! :-)) My byliśmy w Makryammos od 10.6.-22.6.2006, tak zdjęcia są
                        moje. Bardzo nam się tam podobało, aczkolwiek do 15.6. było troszkę
                        chłodniej...Marcela
                        • Gość: Thaurus Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:40
                          No to sie minelismy (bylismy 2 tyg. od 21-go czerwca) :-) Szkoda troche :-)
      • Gość: d.biel Re: astris - pytania szczegółowe:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 19:00
        Witam, my także wybieraliśmy się na początku czerwca do Astris Sun, ale
        zrezygnowaliśmy, gdyż w hotelu nie ma brodzika. A my mamy dwie małe córcie (5 i
        1,5) które uwielbiają sie pluskać w wodzie. Pani poradziła nam hotel Kazaviti w
        Skala Prinos.
        • Gość: Witam hotel kazaviti pomocy :-))) IP: *.chello.pl 11.02.07, 22:26
          czy był ktoś w hotelu kazaviti?
          • Gość: d.biel Re: hotel kazaviti pomocy :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:58
            My lecimy 4 czerwca. Pani w Itace poleciła nam właśnie ten hotel. W pierwotnej
            wersji mieliśmy zamieszkać w Astris sun, ale okazało się, że nie ma tam
            brodzika. Zastanawialiśmy się nad Makedonem w Limenas, ale powiedziała nam, że
            ten jest może mniej fotogeniczny, za to sympatyczniejszy. POdobno okolica
            ładna, czysto, blisko do plaż. POdobno jest tam też sporo tawern, w których
            można smacznie zjeść za nieduże pieniądze. A mówiła to niedługo po powrocie
            właśnie z Thassos. Mam nadzieję, że ma rację:)
            • Gość: kasia Re: hotel kazaviti pomocy :-))) IP: *.chello.pl 13.02.07, 08:36
              Tez mam taka nadzieje :-)). Dzieki
            • Gość: kasia pytanie do d.biel:) IP: *.chello.pl 13.02.07, 14:59
              a co pani w itace mówiła o astris (oprócz tego, że nie ma brodzika)?
              i jeśli wolno zapytać, to ile płaciliście za dzieci, bo chyba w różnych
              hotelach są różne zniżki.
              pozdr
              kasia
              • Gość: d.biel Re: pytanie do d.biel:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 19:08
                Bardzo polecała ten hotel. Wiadomo, że nie ma tam luksusów, ale podobno jest
                przyzwoity, czysty i zadbany. No i z tego co pamiętam wspominała coś o bardzo
                smacznym jedzeniu. Za młodszą córkę nie płacimy nic, bo nie ukończyła jeszcze 2
                lat. Natomiast za starszą 990 zł. Plus opłaty lotniskowe- 190 zł. Z tym, że my
                rezerwowaliśmy wyjazd jeszcze w zeszłym roku. No i jest to pokój z dostawką, a
                nie apartament.
                Dostaliśmy jeszcze gratisowo wycieczkę "Limenas nocą". POczątkowo próbowaliśmy
                ją zamienić na coś innego, np. wynajem samochodu na jeden dzien, lae nie udało
                się. Ostatecznie, po sprawdezniu rozkładów jazdy, doszliśmy do wniosku, że może
                być to jedyna szansa na zobaczenie Limenas po zmroku. A podobno jest na co
                popatrzeć.
                Tylko, przyznam się, iż trochę zaczynam obawiać się o pogodę po tym co
                przeczytałam na formu. Czy aby nie bedzię w tym czasie (4 - 18.6) zbyt chłodno
                na kąpiele.
                pozdr
                Dominika
                • Gość: kasia Re: pytanie do d.biel:) IP: *.chello.pl 13.02.07, 21:44
                  o!a gdzie znalazłaś rozkład jazdy autobusów?!
                  pozdr
                  kasia
                  • Gość: d.biel Re: pytanie do d.biel:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 10:46
                    Tu masz linka: www.thassos-island.gr/ind/bus.htm Generalnie na tej
                    stronie możesz znaleźć całe mnóstwo ciekawych i przydatnych informacji.
                    pozdr
                    Dominika
                    • Gość: kasia Re: pytanie do d.biel:) IP: *.chello.pl 14.02.07, 18:18
                      dzięki za fajnego linka ale rozkład jazy autobusów nie jest chyba kompletny bo
                      wiem, że z Astris jeżdżą autobusy na pewno w kier Potos i do Limenas...
                      pozdr
                      kasia
                      • Gość: Geo Re: pytanie do d.biel:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:17
                        Wszystko się zgadza. Większość ruchu KTEL to trasa Limenas - Limenaria - Potos
                        i ew. Teologos - zachodnim wybrzeżem; oraz Limenas - Panagia- Potamia na
                        północnym wschodzie.
                        Astris, Aliki , Kinira łapią się tylko na kilka kursów dookoła wyspy ( 3 w jedną
                        i 3 w drugą stronę ). Nie ma ( tzn. nie było w 2006 )żadnego wieczornego -
                        wieczorem można wrócić z Limenas najwyżej do Potos - dalej samodzielnie.
                        Lokalny rozkład jest w hotelu, powinien być też na przystankach ( przynajmniej
                        już w czerwcu, bo w przedsezonowym maju w komunikacji panował jeszcze beztroski
                        luzik :-)

Pozdrowienia Geo
    • Gość: Rob Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 15:50
      Czesc
      fajnym miejscem jest green bay, niewielki,cichy,spokojny hotelik,do plaży
      niedaleczko, tawerna niedaleko, do miasta raczej taksówką, basen bardzo czysty,
      bardzo miła obsługa.
      pzdr
      R
      • Gość: edta Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.orange.pl 05.02.07, 22:58
        możesz podać ceny albo jakiegoś linka? wszystkie oferty są dość drogie a tu
        pojawiają się w tym watku jakies dziwne ceny około 3000? chyba pomyłka jakaś

..................................
        www.skryptyszkoleniowe.pl
        • Gość: malga Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.ula5.1000lecie.pl 07.02.07, 18:21
          sprawdż Itakę- jeszcze są promocje i w cenie trochę ponad 3 tys coś się na
          pewno da znależć, ja po raz trzeci jadę w sierpniu na Thassos, po raz drugi do
          Willi natasza- 2611 plus oplaty lotniskowe , co do tej oferty- pisałam już na
          forum, pozdrowienia
    • Gość: kasia Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.chello.pl 14.02.07, 18:19
    • Gość: marek Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.chello.pl 13.03.07, 21:37
      Byłem w hotelu Makedon w sierpniu 2006 ,wyjazd organizowała ITAKA. Hotel
      położony na uboczu Limenas , generalnie cisza spokój. Hotel lepiej wychodzi na
      zdjęciach niż jest w rzeczywistości. Basen wymaga generalnego remontu,jaccuzi
      nie działa i sądząc po rdzy na obudowie dawno nie działała.Przy basenie duża
      ilość wygodnych lezaków. Nie było nigdy problemu ze znalezieniem miejsca. O
      śniadaniach kontynentalnych nie mogę do tej pory zapomnieć.Podam przykładowy
      zestaw, ktory powtarzał się przez dwa tygodnie: herbata lub bardzo słaba kawa
      grzanki lub białe pieczywo,dżem, masło ser żółty lub topiony, czasami kawałek
      mortadeli/typowy Niemiecki smak/ Przez całe dwa tygodnie nie ujrzeliśmy kawałka
      jarzyny lub jakiegokolwiek owocu.Pod koniec turnusu zrezygnowalismy z w/w
      opisanego posiłku. 100m od hotelu jest bardzo dobrze zaopatrzoy supersam czynny
      do póznych godzin wieczornych. Do plaży niezagospodarowanej i niestety brudnej
      około 400m My kożystaliśmy z plaży oddalonej od hotelu o jakieś 25min drogi
      przez miasto. Były to plaże przy resauracjach nieopodal akropolu. Zasada była
      prosta ,mozna było kupić wodę mineralną lub piwo i leżeć na leżaku pod
      parasolem na plaży. Grecy nie byli nachalni i nie namawiali do jakichkolwiek
      innych zakupow.Generalnie nie poleciłbym tego hotelu swoim znajomym a
      szczególnie z małymi dziećmi.Poza spokojem brak innych zalet.
      • bestyika Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 18.03.07, 14:56
        no to dobrze, że nie zdecydowaliśmy się na ten hotel...
      • Gość: d.biel Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.chello.pl 18.03.07, 18:51
        Przyznam, że nam Pani z Itaki powiedziała to samo o tym hotelu i doradziła
        Kazavity w Skala Prinou.
    • Gość: jozefa1 Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.crowley.pl 22.05.07, 09:20
      Bardzo proszę o informacje na temat apartamentu w green bay-czy są 2 osobne
      pomieszczenia, czy jest lodówka,naczynia, czy w pobliżu hotelu można coś kupić
      i coś zjeść?
      • Gość: kika a dokad jako 50+ koniec wrzesnia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:23
        przepraszam za pytanie, bo juz bez dzieciakow na planie pierwszym..... ale
        marzy mi sie lokum spokojny, najlepiej maly hotelik lub kwatera
        prywatna...jesli sa ?...
        pzdr
        k
    • aaaa11112222 Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 29.06.07, 22:22
      Wybrałem Makryamos, oferta dla 2 + dziecko 4 l, z waszych opini wynika, że to
      zarówno dobra lokalizacja jak i ośrodek. Szczególnie podoba mi się opcja
      bungalow która dodatkowo zachęca. Mam jednak pytanie do forumowiczów o
      szczegóły pokojów, zarezerwowałem opcję DBJN /czyli odnowione/ jaka jest
      powierzchnia pokoi, czy jest to jeden pokój i wnęka dla dziecka, czy 2 pokoiki,
      jakie łazienki - prysznic czy wanna, czy w pokojach sa lodówki i np. czajniki,
      czy słyszeliście coś o uciążliwych owadach lub "robalach" prześladujących
      turystów : -) ? Jaki lot zapewnia Scan Holiday - czy to jest lot nocny czy
      dzienny tam i z powrotem. Z góry dziękuję za informacje, już za miesiąc lecę
      30.07.2007 - czy znajdzie się ktoś z mojej grupy na ten lot?
      Dziękuję za dodatkowe info, lecę już za miesiąc 30.07.2007 - może odezwie się
      ktoś z tego lotu? Janusz
      • Gość: Kristos Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: 83.238.19.* 02.07.07, 13:50
        a skad lecisz ? 30.07 wylot z Krakowa na Thassos jest o 14.15 - my przynajmniej
        o tej godzinie mamy lot (z Itaki, pobyt w ApartHotelu Maria kolo Potos)
        • aaaa11112222 Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! 13.07.07, 20:46
          Wylatyjemy z W-wy godz. 5.10.
      • Gość: Thaurus Re: thassos - pomóżcie wybrać fajne miejsce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:01
        Ad. pokoje: z tego co wiem, wszystkie pokoje w osrodku sa odnowione :-)
        Powierzchnia? Miarki nie mialem, ale na oko ze 20-25 m mialy. Apartamenty
        skladaja sie z jednego pokoju (dla dziecka jest dostawka), duzej lazienki
        (prysznic) i przedpokoju z szafa. W pokoju jest lodowka, indywidualna
        klimatyzacja, ale czy czajnik - tego nie pamietam, bo mielismy swoj
        turystyczny :-) Robale? Co najwyzej malenkie (nawet jak na nie) mrowki, ktore
        sobie chodza po tarasie:-))
        Ad. lot - lecielismy z Warszawy z rana, powrot byl chyba na wieczor.
        Poza tym wejdz na ocenyhoteli.pl, jest tam moja ocena hotelu ze zdjeciami.
        Udanych wakacji!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka