Dodaj do ulubionych

Thesaloniki

23.01.07, 17:48
Witam
Mam do Was takie pytanie, czy w Salonikach są łatwo dostępne parkingi
strzeżone ? i co warto zobaczyć w Salonikach ?
Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: nisia94 Re: Thesaloniki IP: *.tvteletronik.pl 24.01.07, 13:22
      Co warto zobaczyć w Salonikach? Moze warto sobie kupić przewodnik i poczytać?
      Saloniki są pieknie położone i sam krajobraz jest godny podziwu... a konkrety -
      szczerze przyznam, ze sporo by tu pisać... To tak jaby któs spytał... co warto
      zobaczyć w Warszawie... A czy łatwo dostępne parkingi strzeżone? Pewnie zależy
      gdzie i kiedy....
      • Gość: Elcia Re: Thesaloniki IP: 217.117.130.* 24.01.07, 13:35
        Witaj!

Jak dal mnie Saloniki to nic specjalnego.
        Faktycznie - panorama bardzo ladna a tak to nic szczegolnie pieknego nie
        zapadlo mi w pamieci.
        Bedac na wakacjach w polizu mozna faktycznie wyskoczyc sobie na 1 dzien ale
        jakby to miala byc dluga wyprawa specjalnie dla Salonik to odradzam.
        My wyskoczlismy na 1 dzien bedac na wakacjach na polwyspie Chalkidiki.
        Zaparkowalismy w centrum ale znalezienie miejsca zajelo ponad pol godzinki.
        Mam troche zdjec wiec moge przeslac.

pozdrawiam

Elcia
        • Gość: nisia94 Re: Thesaloniki IP: *.tvteletronik.pl 25.01.07, 13:48
          Ja też byłam w Salonikach jeden dzień, aczkolwiek czułam ogromny niedosyt, bo
          jest to miejsce pełne zabytków i cekawych zakątków.... i pewnie 2 tygonie nie
          starczą, zeby je poznać. Warto poczytać pierwszy lepszy przewodnik, zeby sie o
          tym przekonać.
          Wiecej moge napisac wieczorkiem, w domu mam notatki z podrózy :)
          Pzdr.
          • timothy_leary Re: Thesaloniki 25.01.07, 14:57
            ja bym raczej nie czytala pierwszego lepszego, bo po zweryfikowaniu na miejscu
            2 przewodnikow (Marco Polo i Pascal) stwierdzilam, ze ci, co je pisali chyba
            nigdy nie byli w Salonikach. a niektore informacje byla calkowicie
            nieprawdziwe! sugeruje przewodnik lonely planet.
            • Gość: nisia94 Re: Thesaloniki IP: *.tvteletronik.pl 29.01.07, 08:32
              Nie jestem taką znawczynią tego miejsca, by móc podwarzać informacje z Pascala
              (bo z takiego korzystałam). W Salonikach byłam na jednodniowej wycieczce z
              przewodnimiem z lokalnego biura, i czułam ogromny niedosyt... z akcentem na
              ogromny.
              Szczególowego przewodnika po samych Salonikach nie mam, a pisząc o "pierwszym
              lepszym przwodniku" nie miałam na myśli przede wszystkim wiarygodności danych,
              ale o wkazanie jakiegoś źrodła, ktre chociaż wymienia miejsca, które są do
              zobaczenia w Salonikach. A czy są to miejsca ciekawe, czy nie to już każdy z
              nas musi indywidulanie oceniić :)
              Pozdr.
              • timothy_leary Re: Thesaloniki 30.01.07, 18:15
                no wlasnie o to chodzi, ze ja zaplanowalam miejsca do zwiedzania na podstawie przewodnika, ktory podawal bledne informacje. i w ten sposob nie obejrzalam tego, co chcialam, wiec nawet nie wiem, czy bylo warte ogladania. a, i jeszcze zabraklo mi w tych przewodnikach informacji, ze w poniedzialki i srody (o ile dobrze pamietam) o godz 14 zamiera tam caly handel, zamykaja sie doslownie wszystkie sklepy, tak ze trudno kupic chocby butelke wody. a ja oczywiscie wybralam sie do Salonik w poniedzialek;))
                • m.c.r Re: Thesaloniki 30.01.07, 22:29
                  Czy macie jakieś sprawdzone przewodniki Thessalonik?
    • Gość: Ilonka19 Re: Thesaloniki IP: *.otenet.gr 05.02.07, 13:11
      Parkingi w centrum; 1Podziemny na przeciwko muzeum archeologicznego 2.Na placu
      Elefterias 3.Nad ulica Egnatia przy placu Arystotelesa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka