Dodaj do ulubionych

Grecja dla dziadkow :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:06
witam, poniewaz sama w grecji bylam dobrych pare lat temu, licze na wasze rady
- chcemy wyslac dwie babcie na wczasy w grecji - Babcie wiadomo, ponad 60 lat,
wiec w gre wchodzi wrzesien (bo wczesniej za goraco), przelot samolotem,
glownie wypoczynek a do zwiedzania dokupimy kilka wycieczek fakultatywnych,
zeby sie nie zanudzily na basenie/plazy. Sama rzadko jezdze z biurami podrozy,
wiec nie bardzo sie orientuje, a w tym przypadku musi byc pilot, przewodnik,
zeby Babcie sie czuly bezpiecznie :) jedzonko tez. Nie do konca wiem nawet
jakie miejsce - raczej Grecja kontynentalna ale czy riwiera czy cos innego ?
Macie jakies propozycje ? A moze ktos wysylal dziadkow do Grecji i wrocili
zadowoleni ? z gory dzieki za rady !
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: Grecja dla dziadkow :) IP: 195.16.91.* 03.02.07, 17:12
      A moze Chorwacja , teraz jest propozycja samolotem z Reinbaw Tours ale wylot
      z Krakowa do Orebicz. Bardzo piekne miejsce a wycieczki to Korczula 10 min
      promem Dubrownik a moze Medjugore.
      • Gość: ania Re: Grecja dla dziadkow :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:40
        babcie zdecydowaly sie na grecje - obawiam sie ze zmiana kraju pobytu moglaby
        byc zbyt wielka modyfikcja ;-)
        • Gość: tomasz z Re: Grecja dla dziadkow :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 18:52
          Moze Chalkidiki???
      • kawior11 Re: Grecja dla dziadkow :) 06.02.07, 22:40
        Nie wiem czy dziadkowie az tak bardzo sie lubia grzac, ale jezeli nie, to moze
        jakas objazdoweczka, np 6-7 dniw Paryzu. niech poczuja sie jak z amlodu. Na
        pewno Triada robi takie wycieczki. Ale jezei juz plaza, to moze Portugalia? Tam
        to dopiera sa plaze. I na pewno tez triada robi, bo nawet powiekszyli oferte.
    • Gość: ewamalgorzata Re: Grecja dla dziadkow :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 20:46
      My w tamtym roku wysyłaliśmy co prawda dziadków naszych dzieci - ale to
      podobna, nawet wyższa od zadanej kategoria wiekowa (tata ma 74:)) Byli w
      ostatnim tygodniu maja, na Rodos, z biurem Itaka - wrócili zachwyceni i bawili
      się świetnie:) Rodos jest fajne, małe, zabytkowe - polecam coś w samym mieście
      Rodos lub jego pobliżu. Jako atrakcję dodatkową- jeśli posiadają paszporty -
      mogą wziąć wycieczkę do Turcji. Nasi z wycieczek fakultatywnych nie korzystali,
      więc nie jestem w nich rozeznana, bo wypozyczyliśmy im samochód przez net - ale
      w tydzień cała wyspę zwiedzili dość porządnie.
      Riwiera jest straszliwie mało "grecka", Chalkidiki też się mało do zwiedzania
      nadaje - więc . poniewaz pewnie nie nastawiają się zbytnio na plażowanie -
      polecam serdecznie Rodos, mimo, że ja jakoś miłośniczką tej wyspy nie jestem to
      dla nich wydawało mi się jedną z najlepszych (biorąc pod uwagę dość skromny
      wybór destynacji w ofercie naszych biur). Ewwentualnie Korfu albo Kos - to moje
      typy dla rodziców na ten rok:) Aha, jesli Kos- obowiązkowo wycieczka na
      sąsiednią Nissyros z wulkanem. Kos ma biuro Ecco w rozsądnych cenach, z Kos tez
      jest blisko do Turcji, fajna ponoć jest wycieczka na sąsiednią KAlimnos.
      • Gość: martushka1 Re: Grecja dla dziadkow :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 09:50
        W wycieczce na Kalimnos zdecydowanie najprzyjemniejsze jest pływanie w zatoczce
        prosto ze statku obok wyspeki Plati mmm pięknie:) ale czy to dla babć to nid
        wiem (przynajmniej nie dla moich) pozdrawiam
    • rubin777 Re: Grecja dla dziadkow :) 04.02.07, 10:48
      Sprawdż ofertę Rainbow.Mają do 11.02. zniżkę 20%.Ja wybrałam hotel Cretan Dream
      Royal na Krecie.Hotel położony nad morzem,dobry standard,blisko Chanii.Dobra
      cena,jadę tam w maju.
    • yanga Re: Grecja dla dziadkow :) 04.02.07, 19:12
      Ja sama jestem babcia i to nie z tych najmłodszych! Razem z mężem (dziadkiem)
      bylismy i na Rodos, i na Krecie. Oba miejsca godne polecenia. Jeśli Rodos, to
      koniecznie samo miasto i któryś z hoteli po zachodniej stronie - tam zawsze
      wieje wiatr, który łagodzi upał. My mieszkaliśmy w Mitsis Grand Hotel - jest
      tam przepiękny ogród i wszędzie blisko - do portu, gdzie można wykupić różne
      tanie wycieczki morskie, na "stare miasto", do akwarium. Widok z okien albo na
      ten ogród, albo na morze i turecki brzeg. Na Krecie polecam Eloundę z cudownymi
      widokami, a w niej przemiły hotel Elounda Village - opisałam go na forum
      hoteli, więc nie będę się powtarzać.
      • Gość: Gabriela Re: Grecja dla dziadkow :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:49
        Napisz prosze czy duzo Polakow bylo w Mitsis Grand Hotel i ogolnie jakie nacje
        tam przebywaja ???
        • Gość: gacek Re: Grecja dla dziadkow :) IP: *.chello.pl 05.02.07, 13:55
          Możesz jeszcze roaważyć hotel Adelais /Kreta-Chania. Położony jest 17 km. od
          Chani w miejscowości Tavronitis, autobusem 25-40 min. drogą wzdłuż wybrzeża i
          kolejno przez wszystkie "miasteczka- Maleme,Gerani,Platanias,Agia Marina,
          Stalos, bardzo fajnie się jedzie bo można oglądać zwłaszcza te bardziej gwarne
          jak Platanias, można tam wysiaść na frapkę i zaznać trochę wakacyjnego gwaru ale
          wraca się do cichego Tavronitis. No oczywiście fantastyczna Chania ale i dalej
          też można- Retymno np. A w Tavronitis dobre miejsce wypadowe na południe bo
          akurat tam autobusy odbijają do Paleohory albo na zachód do Kissamos/Kastelli i
          stateczkiem na Gramvuse (fajna wycieczka dla starszych państwa). Sam hotel
          Adelais znajdziesz w opisach na sąsiednim forum (hotele i apartamenty) ja
          mieszkam zawsze prywatnie po sąsiedzku ale wydaje mi się dosyć przyzwoitym
          niezbyt dużym hotelikiem , polski rezydent oczywiście i ogólnie miło.Autobusy do
          i z Chani chodzą dosyć często do godz. 23 więc zdążą zaznać "nocnego życia" i
          spokojnie sobie wrócą. Oczywiście też można wypożyczyć samochód ale kiedy ja tam
          byłam za pierwszym razem to spokojnie poruszałam się autobusami co miało swój
          nieodparty urok-siadasz na pierwszych miejscach za kierowcą, masz panoramiczny
          widok, muzyczka grecka w radio i klima, niczym się nie martwisz, jedziesz jak
          królowa i podziwiasz widoki. Nawet teraz kiedy już biorę auto lubie sobie zrobić
          ze dwie takie dalsze wycieczki żeby zaznać tego co było początkiem moich
          powrotów na Kretę. Ale pewnie co nie wybierzesz to będzie dobrze:)
        • yanga Re: Grecja dla dziadkow :) 11.02.07, 13:35
          Było trochę Polaków, bo hotel z oferty TUI i Neckermanna. Poza tym towarzystwo
          międzynarodowe, ale nas to naprawdę nie interesowało. Widzę, że niżej są
          propozycje Sycylii - też byliśmy: w Giardini-Naxos, które o wiele bardziej nam
          sie podobało niż Taormina. Mieszkaliśmy w uroczo położonym małym hoteliku Nike,
          mieliśmy cudowny taras pod cienistymi bananowcami i morze na wyciągnięcie ręki
          (a raczej nogi: 40 kroków od naszych drzwi).
    • bratekboy Re: Grecja dla dziadkow :) 05.02.07, 17:24
      Z tego co wiem fajna i niedroga grecje ma triada. Na pewno znajdziesz cos dla
      seniorów na ich stronie, czyli triada.pl Jest naprwde duzy wybor. Akurat w
      grecji nie gustuje, wiec wybor zostawiam Tobie :)
      • q3a1 Re: Grecja dla dziadkow :) 06.02.07, 12:03
        Moi seniorzy wybrali się do miejscowości Bali na Krecie. Zachwytom końca nie
        było - jechali we wrześniu '06. Polecają wszystkim swoim znajomym to miesjce
        jako godne wypoczynku.

www.crete.tournet.gr/Bali-ha-6-en.jsp
        POzdrawiam,
        q3a
    • Gość: bandurko Re: Grecja dla dziadkow :) IP: *.icm.edu.pl 06.02.07, 22:58
      moi dziadkowie byli kilka lat temu na sycylii z triada, przyznam, ze mieli
      niezwykle wspomnienia i to byla ich podroz zycia, ale troszke marudzili, ze
      goraco i przez to troche sie wymeczyli. chociaz przygoda jak mowie cudowna, ale
      jakby co to mozesz sprobowac im zaproponowac wycieczke do wenecji, rzymu,
      londynu, triada ma swietne zwiedzanie. zobacza tez cudowne miejsca, ale sie tak
      nie umorduja :)
      • kawior11 Re: Grecja dla dziadkow :) 07.02.07, 21:06
        NIe no wlasnie. Moim zdaniem wysylanie dziadkow na upały to nie jest dobry
        pomysl, chyba ze to amatorzy słoneczka i opalanka :) Jak tak to sie nie wtracam.
        Ale jezeli cos by sie zmienilo, to tak jak pisalem. objazdoweczka po Europie,
        zobaczyc Paryz, albo Londyn :) Cos z tych klimatów. Ale to juz chyba sami
        dziadkowie wiedza najlepiej :)
        • Gość: kulfon Re: Grecja dla dziadkow :) IP: *.piekary.net 08.02.07, 11:12
          to też różnie bywa. moi dziadkowie wolą posiedzieć na plaży pod parasolem,
          pomoczyc nogi w morzu, zjeść dobry obiad i wyskoczyć na 2 wycieczki
          fakultatywne. dla nich objazdówka jest zbyt męcząca. moi byli w zeszłym roku na
          thassos, wrócili zachwyceni. wypożyczyli samochód i objechali wyspę. minusem
          jest skromna oferta wycieczek fakultatywnych.
          pozdr :)
          • kawior11 Re: Grecja dla dziadkow :) 08.02.07, 20:53
            Dlatego mowie - zalezy kto co preferuje. Ale fajnie ze Twoi dziadkowie sobie tam
            samochodzikiem pozwiezali :) Podoba mi sie takie podejscie do tematu :) Jak
            dziadkowie lubie slonko to mozna ich wyslac na lezenie z biura, a potem
            spokojnie niech kupuja wycieczki :) Z drugiej jednak strony zwiedzanko moze byc
            tez przyjemne. Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka