Dodaj do ulubionych

GRECOTEL CLUB MARINE PALACE - Kreta - Panormo

16.02.07, 14:12
strona hotelu:
www.ellada.net/grecotel/clubmarinepalace/-
Obserwuj wątek
    • neronka Re: GRECOTEL CLUB MARINE PALACE - Kreta - Panormo 16.02.07, 14:14
      z wiadomości już zarchiwizowanych:

- • Kreta, Grecotel Club Marine Palace
      chiara76 27.07.04, 20:40 zarchiwizowany

Hotel zgadza się z opisem w katalogu TUI.
      Należy do sieci Grecotel, co zapenia mu konkretny standard. Jak wiedzą ci,
      którzy byli w hotelach Grecotela jest to niska zabudowa wśród ogrodów, ładne
      położenie hotelu (tuż przy plaży), dużo zajęć dodatkowych. Hotel jest All
      Inclusive.
      W TUI oceniono go na 4,5 gwiazdki, i na tyle można go ocenić.
      Warto wspomnieć o miejscowości Panormo, w jakiej się znajduje. Jest to dość
      mała miejscowość, za to jak najbardziej grecka i nie tracąca ducha greckiego.
      Ci, którym zależy na dyskotekach, czy deptaku nie mają tu czego szukać. Jest
      tu kilka tawern, dwa markety, różne sklepy z pamiątkami ale nawet Gouves przy
      tym to kurort:) niemniej jednak dla szukających spokoju gorąco polecam.
      Do Retymnonu 22 kilometry.
      w hotelu jest bankomat. W miasteczku go brak.
      • neronka Re: GRECOTEL CLUB MARINE PALACE - Kreta - Panormo 16.02.07, 14:15
        cytaty:

- chiara76 18.05.05, 16:09 zarchiwizowany

Hotel jest OK, oczywiście, że jest czysto.
        Co do plaży jedna rzecz, nie jest to otwarte morze, a rodzaj zatoczki, przez
        to, że jest tam falochron. Szkoda, że nie piszą tego w katalogu. Obsługa Ok,
        hotel jest , jak zapewne Wiesz, All Inclusive.

breeya 03.07.05, 00:26 zarchiwizowany

Hotel jest nowy i ładny, ale dla mnie wystrój zimny - marmury, halogeny
        pokoje jasne i bardzo przyjemnie urządzone = meble rattanowe
        Wady:
        połozony na odludziu, ceny wynajmu samochodów dwa razy wyższe nie w innych
        częsciach Krety
        mało intymności, pokoje (i pawilony) bardzo blisko siebie, mozna zagladac
        ludziom do pokoju
        hotel połozony jest na kilku poziomach, duuuuuzo schodów, w niektórych
        miejscach mozna zjechać winda - nie polecam dla małych dzieci
        mała plaża
        • an26d Re: GRECOTEL CLUB MARINE PALACE - Kreta - Panormo 18.04.07, 16:26

Chętnie dowiedziałbym się jakiś świeżych informacji zwłaszcza o klubiue dla
          dzieci... Jadę w sierpniu
          • aga_36 Re: GRECOTEL CLUB MARINE PALACE - Kreta - Panormo 19.04.07, 12:41
            Niestety nie byłma w tycm hotelu, jechałam koło niego taką małą ciuchcia
            jeżdżącą z Iberostaru (tam byliśmy) do Panormo. Wcześniej widziałam ten hotel w
            katalogu i na żywo zrobił na mnie gorsze wrażenie. Przed wszystkim wydawał mi
            się bardzo ciasny, jak na tyle gwiazadek to chyba powinno się mieć do
            dyspozycji większą przestrzeń.
          • apple_pie_76 Re: GRECOTEL CLUB MARINE PALACE - Kreta - Panormo 06.05.07, 15:57
            witam!

właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu w marine palace. Ośrodek jest
            fenomenalny. Będziesz zadowolona. Do dyspozycji gości jest pięć basenów
            rozrzucownych po całym osrodku plus brodzik dla maluchów. Jeden z basenów ma
            zjeżdżalnię i "tryskające wodą grzybki". Przy kazdym basenie jest bar/
            tawerna/restauracja, w której możesz wziąć sobie coś na
            ciepło/zimno,alkoholowoa lub bezalkoholowo do picia, zjeść coś lub tez nałożyć
            sobie lody. W hotelu znajduje się klub dla dzieciaków. Co dzień na stolikach w
            restauracji znajdziesz ulotki z programem na cały dzień. Dzieci są podzielone
            na grupy wiekowe:0-3, 3-7, 7-12. Co dzień ok. 10.00 animatorzy odczyniają swoją
            poranną piosenkę klubu badingoo , i mówią o tym, co będzie się działo w ciągu
            dnia. W maju animatorzy byli anglo i niemiecko języczni ale w sezonie tez sa
            rodacy. Zajęć cała masa.

Dla dzieci w głębi głównej restauracji znajduje się Kinderbuffet i jedzenie
            przygoowane pod kątem dzieci. Jest tez mikrofala, której możesz podgrzać n.
            słoiczki. W maju nie było tłumów ale w sierpniu będzie raczej hardcore.
            rozmawialiśmy z kelnerami więc mówili, że jest ostro - tłoczno i czasem kuchnia
            nie nadąża z donoszeniem.
            w pokoju mieliśmy łóżeczko dla maleństwa - rocznego.
            Ja jestem zachwycona ośrodkiem. Bardzo duży teren. Trochę trawy, palm, baseny,
            alejki, zabudowa niska 2-3 kondygnacyjna. winda,którą można wózkiem zjechać
            doklubu badingoo i jeszcze niżej tak by nie trzeba było chodzić po schodach z
            wózkiem. bardzo przestronny osrodek otulony i zatopiony w fenomenalnych
            kwiatach i pięknej zieleni.
            W ośrodu jest również SPA m.in. z basenem z ciepłą wodą morską (ale
            odpałatnie).
            na dwa dni wypozyczyliśmy auto (foteliki w ofercie)45 EUR za dzień.
            Samo Panormo jest maleńką miejscowością bez większych atrakcji. Fajny był
            spacer po Rethymnonie, port w Chanii i Knossos, choć trzeba ruszyć wyobraźnię
            by odnaleźć urok tego miejsca. W maju było trochę ludzi i bardzo ciepło w
            sierpniu - będzie dużo gorzej ale jeśli dotrzecie wcześnie powinno być ok.
            Jeśli masz pytania pisz. Niestety na stronach grecotela o hotelu jest
            zdecydowanie za mało napisane i za mało zdjęć. Dla nas plus dzieci: 9 latek
            i roczniak było rewelacyjnie. Żadko spotykam się z taką przychylnością do
            rodzin z dziećmi. Fantastyczny hotel i super wybalansowane atrakcje dla
            dorosłych i dzieci.
            aga
            Rewelacja!
            • mnkm Re: GRECOTEL CLUB MARINE PALACE - Kreta - Panormo 25.06.07, 00:36
              Witam,
              Jadę 7 lipca do tego hotelu. Proszę o informacje na temat pokoji. Mamy kupione
              spanie w bungalowach. Gdzie najlepiej mieszkać na parterze czy piętrze. Gdzie
              wy mieszkaliście? Można na recepcji załatwić jakis fajny pokój.
              mnkm
              • an26d Re: GRECOTEL CLUB MARINE PALACE - Kreta - Panormo 26.06.07, 14:56

Liczę na więcej informacji po powrocie. Ja jadę w sierpniu. Mam nadzieję, że
                coś napiszesz. Z góry dzięki.
              • an26d Re: GRECOTEL CLUB MARINE PALACE - Kreta - Panormo 01.08.07, 13:26
                Czy możesz coś napisać zakładam, że już wróciliście z Krety
    • zippofan Re: GRECOTEL CLUB MARINE PALACE - Kreta - Panormo 28.08.07, 09:56
      Czy ktoś wrócił z tegorocznej wyprawy do tego hotelu i może
      podzielić się wrażeniami?

A może ktoś się jeszcze wybiera? Ja jadę 15-29 września.

Pozdrawiam

PIOTR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka