Dodaj do ulubionych

Kreta z 2letnią córcią

IP: *.one.pl 26.02.07, 08:36
Strasznie mi się chce do Grecji. Córci mi szkoda zostawic bo z mamą związana
do obłedu. Chciałabym ją zabrac dla swojego i jej spokoju ale nie wiem czy to
wypali i czy wszyscy się nie umeczymy. Powiedzcie o swoich doświadczeniach,
wskażcie miejsce gdzie można na Krecie z takim bąblem wypocząć. Chetnie
odwiedziłabym inna wyspę (na Krecie już byłam)ale niestety z Gdańska latamy
tylko na Kretę a dla wygody malucha własnie wylot wchodziw gre tylko z
Gdańska. Mąż sceptyczny, wolałby tylko ze mną, mówi że dla niej to żadna
atrakcja. Rady doświadczonych podrózników-rodziców szukam.
Pozdrawiam -steskniona lata i Grecji Joanna
Obserwuj wątek
    • Gość: kalina51 Re: Kreta z 2letnią córcią IP: 81.21.198.* 26.02.07, 09:05
      Witam, podłączam się do pytań. Z tym, że my już podjęliśmy decyzję i z naszą
      dwulatką lecimy na Kretę w czerwcu. Prawdę mówiąc urlop bez małej nie wchodził
      w grę ani dla mnie ani dla męża więc dylematu nie było, choć obawy oczywiście
      mam;,dlatego chetnię poczytam opinie zaprawionych w podróżach e-mam dwulatków.
      Sporo na forum wątków o podróżach z niemowlakami i wbrew pozorom wydaje mi się,
      że z róznych przyczyn podróżowanie z takim maluchem, np. 10 mies. może być
      prostsza niz z odkrywającym świar, będacym w ciągłym ruchu dwuletnim dzieckiem.
      Czekam zatem na opinie:))
      Pozdrawiam
      • Gość: lili Re: Kreta z 2letnią córcią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:34
        To wszystko chyba zalezy od tego jakie jest dziecko. Ja z moim ruchliwym,
        nadaktywnym synem zdecydowalam sie na podroz samolotem (bo to byl dla mnie
        jedyny problem) dopiero kiedy mial 5 lat, ale na wakacje w Polsce jezdzilismy
        od 5 mies. zycia. Z corka, znacznie spokojniejsza, polecielismy wlasnie na
        Krete kiedy miala 1 rok i 3 miesiace, a pozniej kiedy miala 2 lata. Oczywiscie
        nie zwiedzi sie za duzo, przynajmniej moje dziecko nie znosilo dobrze dlugich
        podrozy w foteliku, ale przyjemnosc z kapieli w cieplym morzu, ladna plaza,
        slonce rekmpensowalo wszystko :)). Bylismy w czerwcu wiec nie bylo jeszcze
        wieeelkich upalow, choc z moich doswiadczen wynika, ze dzieci znosza je o wiele
        lepiej. Jesli znajdziecie dobry hotel z udogodnieniami dla dzieci (ladny plac
        zabaw, brodzik, przy plazy, plaza piaszczysta) to wlasciwie pewnie bedzie tak
        jak w domu tylko fajniej :).
      • Gość: lili Re: Kreta z 2letnią córcią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:34
        To wszystko chyba zalezy od tego jakie jest dziecko. Ja z moim ruchliwym,
        nadaktywnym synem zdecydowalam sie na podroz samolotem (bo to byl dla mnie
        jedyny problem) dopiero kiedy mial 5 lat, ale na wakacje w Polsce jezdzilismy
        od 5 mies. zycia. Z corka, znacznie spokojniejsza, polecielismy wlasnie na
        Krete kiedy miala 1 rok i 3 miesiace, a pozniej kiedy miala 2 lata. Oczywiscie
        nie zwiedzi sie za duzo, przynajmniej moje dziecko nie znosilo dobrze dlugich
        podrozy w foteliku, ale przyjemnosc z kapieli w cieplym morzu, ladna plaza,
        slonce rekmpensowalo wszystko :)). Bylismy w czerwcu wiec nie bylo jeszcze
        wieeelkich upalow, choc z moich doswiadczen wynika, ze dzieci znosza je o wiele
        lepiej. Jesli znajdziecie dobry hotel z udogodnieniami dla dzieci (ladny plac
        zabaw, brodzik, przy plazy, plaza piaszczysta) to wlasciwie pewnie bedzie tak
        jak w domu tylko fajniej :).
        • veronica3d Re: Kreta z 2letnią córcią 26.02.07, 09:52
          my wybieramy sie 09.05 na dwa tygodnie na krete z Maksiem, ktory rozpocznie
          wtedy 7 miesiac swojego zycia i w ogole nie zastanawialam sie nad tym czy sie
          umecze czy nie.w sumie bedziemy robic to samo co w domu,tylko zamiast lezec na
          lozku czy w wozku bedziemy lezec na lezaczku pod parasolem no i dziecko bedzie
          moglo pobyc caly czas na dworze,zamoczyc pupcie w wodzie, a nie tak jak u
          nas!caly maj ma podobno lac deszcz wiec zdecydowalismy sie na wyjazd zeby maly w
          domu nie zwariowal:)w samochodzie wiekszosc dzieci spi lub patrzy przez szybe
          wiec ze zwiedzaniem tez nie bedzie problemu,kupilismy mu tez specjalne nosidlo
          firmy tatonka, specjalne na podroze.
          Mysle ze tym bardziej z 2 latka nie bedzie problemu,zobaczy piasek i wode to
          bedzie az piala z radosci:)
          do jakiego hotelu lecicie?my wybralismy z raibow tours hotel cretan dream royale
          ze wzgledu na piaszczysta plaze i aneks kuchenny w pokoju co na wczasach z malym
          sie przyda!pozdrawiam
          • Gość: Monika Re: Kreta z 2letnią córcią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:00
            My rowniez wybieramy sie w tym roku z dwulatkiem na Krete, lecimy na poczatku
            czerwca. Nie sadze, zeby to nie byla atrakcja dla dziecka, bedzie plaza,
            baseny, spacery, zabawa. Wybralam dobry hotel, tuz przy szerokiej plazy. Jest
            brodzik, plac zabaw, duzy ogrod - jestem dobrej mysli.
            • Gość: apax Re: Kreta z 2letnią córcią IP: *.one.pl 26.02.07, 10:11
              Bardzo proszę o namiary na hotel który wybrałaś Moniko z jakiego biura podróży
              jedziesz, prosze powiedz coś bliżej o Waszej wycieczce
              • Gość: elcia Re: Kreta z 2letnią córcią IP: 217.117.130.* 26.02.07, 10:45
                Witaj!

Ja nie widze zadnego problemu zeby jezdzic na wakacje z malymi dziecmi. Licza
                sie tylko checi.
                W tym roku wybralalm ten hotel: www.grandhotel.gr/index.asp?lang=en
                Lece 19-ego maja i obawiam sie tylko pogody. W tamtym roku bylismy we wrzesniu
                na Chalkidiki i w ciagu calego pobytu przez 5 dni padal deszcz. Ogolnie to w
                tym czasie pogoda w Polsce byla o niebo lepsza. Mam nadzieje ze w tym roku tak
                nie bedzie :)

pozdrawiam
                Elcia
                • Gość: apax Re: Kreta z 2letnią córcią IP: *.one.pl 26.02.07, 11:16
                  Powiedz dwa słowa o warunkach ogólnych jaka plaża jest najbliżej. Hotel wyglada
                  świetnie, z jakim biurem leciałaś?
                  • Gość: milusia Re: Kreta z 2letnią córcią IP: 193.109.212.* 26.02.07, 11:44
                    Nie mozna zapomniec o jeszcze jednym ... dla dziecka taki wyjazd to
                    niesamowita "szkola", uczy sie obycia w roznych miejscach, nabiera pewnosci
                    siebie. Jestem zwolennikiem wyjazdow z dzieckiem, no jedynie na gorskie
                    wedrowki w Tatry zgadzam sie zostawic dziecko u dziadkow.
                    Ja z mezem zawsze wszedzie wozilismy corke. Byla juz 5 razy nad morzem (licze
                    tylko pobyty conajmniej tygodniowe), 5 razy w gorach (raz majac 1,5 roku
                    przechodzila przez Bledne Skaly na plecach taty), 1 raz (majac 2 lata) leciala
                    z nami do Bułgarii ... byc moze dzieki temu jest otwarta, chcetna na poznawanie
                    wszystkiego co nowe, a w tym roku (4 lata) opanowala jazde na nartach.
                    I pisze to by zachecic wszystkich, ktorzy maja watpliwosci!! Wspolne wyjazdy
                    (meczarnia czy nie!) zwiekszaja kontakt, nowe warunki , otoczenie buduja wiez i
                    rozwijaja nie tylko nas, ale i dzieci. Ja w to wierze.
                  • Gość: elcia Re: Kreta z 2letnią córcią IP: 217.117.130.* 26.02.07, 11:54
                    Nie wiem czy to do mnie to pytanie ale ja dopiero tam lece.
                    Oferta scanholiday.
                    Plaza jest podobno blisko ale nie zachwyca.

pozdrawiam
                • anetta38 Re: Kreta z 2letnią córcią 27.02.07, 19:17
                  witaj Elcia,
                  napisz z jakiego biura wykupiłąś tą ofertę jetem również zainteresowana a mam
                  inny hotel na uwadze z neckermana blisko Rethymnonu.Jeśli możesz odpowied jak
                  najszybciej:)
                  Pozdrawiam,to mój adre: anetta.a@wp.pl
                  • Gość: elcia Re: Kreta z 2letnią córcią IP: *.is.net.pl 27.02.07, 21:15
                    Ja wykupilam ten hotel w scanholiday. Kupilam wczasy w styczniu gdy bylo 15%
                    taniej.

pozdrawiam
                    Ela
              • Gość: Monika do Apax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:51
                Witaj, wybieramy sie do hotelu Anissa Beach & Village z oferty Neckermanna (ten
                hotel jest tez w ofercie TUI). www.neckermann.pl/index.php?
                m=offer_show&id=15785 strona hotelu www.anissabeach.com

jak masz pytania to pytaj - z checia odpowiem. SPrawdzilam ten hotel pod
                wieloma wzgeldami, ma dobre opinie i jest czyty co dla mnei duze znaczenie ;)
                • Gość: monika Re: do Apax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:52
                  jeszcze raz wklejam link

www.neckermann.pl/index.php?m=offer_show&id=15785
                  • Gość: apax do Moniki IP: *.one.pl 28.02.07, 07:40
                    Bardzo ładny hotel, i faktycznie przyjazny dziecku, niestety nie latają do
                    niego z Gdańska Necerman lata chyba tylko z Warszawy a Tui z innych miast tez
                    ale akurat do tego hotelu nie z gdańska = dzięki za info. Miłego wypoczynku
                    Pozdrawiam!
    • Gość: apax Re: Kreta z 2letnią córcią IP: *.one.pl 26.02.07, 13:37
      W cathrinie byłam 3l temu. faktycznie było super, ale wolałabym po pierwsze w
      inne miejsce [po drugie z klimą. Krety sie nazwiedzałam i zwiedzać nie muszę,
      ale potrzebny mi namiar na hotel - założę inny watek. Pozdro
      • bgoralska1972 Re: Kreta z 2letnią córcią 26.02.07, 22:05
        wybieram się 16 czerwca z Krakowa Do Neptuno Orange Holiday Resort- bliziutko
        piaszczysta plaża, mibni plac zabaw, podobno telewizory z otwarzaczem dvd,
        pokoje nawet fajnie wyposażone. Jest to wersja All Inclusive. Wybieram sie sama
        z dzieckiem zobaczymy jak to bedzie.
    • Gość: tymianek21 Re: Kreta z 2letnią córcią IP: *.chello.pl 04.03.07, 13:31
      Cześć! Od kilku dni ciagle przeglądam przewodniki na Kretę! Jedziemy tam z
      naszym synkiem na poczatku VI a Maly bedzie miał 20 m-cy. Wybrałam Sirios
      Village z Rainbow. Długo szukalam odpowiedniego miejsca, ale na forum ABC forum
      Grecja i Cypr jest cały wątek dot. własnie tego hotelu. Mamy opisały wszystko i
      nie było ani jednej nie zadowolonej osoby!!!Latają z Gdańska (wyloty od 13.06).
      Teraz wplacilismy pierwszą ratę-reszta na m-ąc przed wylotem. Po zatym ubezp.
      sie (50 zl)na wypadek choroby Małego że zwracaja prawie wszystko. Juz nie moge
      sie doczekać wyjazdu!!!Pozdrawiam Acha moja kol. byla we wrzesniu w Turcji z 14
      mies. córeczka i prawie 3 latkiem. Teraz jedzie do Egiptu i ma tylko dobre
      wspomnienia!
    • Gość: tymianek21 Re: Kreta z 2letnią córcią IP: *.chello.pl 04.03.07, 13:35
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=27849663
      Jesli mi sie udalo to tu jest ten wątek!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka