Dodaj do ulubionych

Cypr, czy Grecja?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 16:30
Kraje w sumie położone tuż obok siebie, wiele je łączy, np ogólna kultura
śródziemnomorska, historia, styl życia. Które lepiej (ciekawiej, taniej,
bardziej rozrywkowo, spokojniej?) wybrać na urlop i dlaczego?
Obserwuj wątek
    • squirrel9 Re: Cypr, czy Grecja? 06.03.07, 00:13
      Obydwa kraje. W tym roku jeden w drugim drugi. Cypr wcale nie jest "podobny do
      Grecji" ale to zobaczysz zwiedzając .....
      • Gość: Minoc Re: Cypr, czy Grecja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:21
        Nie byłam w Grecji, ale w zeszłym roku pojechaliśmy na Cypr z alfa starem, ja z
        mężem i dwójką dzieciaków. Kraj ma koloryt odmienny od typowo
        śródziemnomorskiego, bo jest podzielony na część cypryjską i część turecką, co
        najbardziej widać właśnie w stolicy, szczególnie w pobliżu granicy obydwu
        terytoriów. Ślad historii, wiąż żywej, jest niesamowicie widoczny. Moim zdaniem
        warto pojechać i poznać to niewielkie państwo, nie tylko ze strony odpoczynkowej
        (a warunki są b.dobre), ale też kulturowej.
        • kris7109 Re: Cypr, czy Grecja? 06.03.07, 17:39
          Minoc napisz w jakim hotelu byliście, tez mamy w tym roku ochote na Cypr
          • carmen1000 Re: Cypr, czy Grecja? 07.03.07, 11:32
            Cypr jest beznadziejny w przeciwieństwie do wysp greckich. Polecam Kretę, Thassos.
            • Gość: Baronet2 Re: Cypr, czy Grecja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 21:31
              KOLELJNY NIEREFORMOWALNY IDIOTA, KTÓREMU WYDAJE SIĘ,ŻE WSZYSTKIE ROZUMY
              POZJADAŁ.TAKIE RADY TO SOBIE BUCU W BUTY WŁÓŻ- SĄ BEZ SENSU
        • Gość: gosia Re: Cypr, czy Grecja? IP: *.chello.pl 07.03.07, 15:59
          Z jakiego biura byliście na Cyprze? Ja też wybieram się tam w tym roku z dwójką
          dzieci? Jaki wybrać region? Słyszałam że jest drogo.
          • mediterraneo1978 Re: Cypr, czy Grecja? 03.04.07, 12:41
            W sierpniu bym wybral miasto Rodos (najznosniejszy upal dzieki meltemi), a w
            maju czy pazdzierniku Cypr (najdluzsze lato).
    • kris4444 Re: Cypr, czy Grecja? 04.04.07, 13:49
      polecam ciekawe oferty niemieckich touroperatorow, szczegoly GG: 8550653, zygfryd44@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka