Dodaj do ulubionych

Kreta - Retymnon

IP: *.piekary-slaskie.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 07:50
Czy ktoś zna to miasteczko?
Jakie biuro organizuje tam wyjazdy?
Obserwuj wątek
    • wiewior1 Re: Kreta - Retymnon 07.05.03, 08:22
      Na pewno Scan Holiday. Byłam z nimi w zeszłym roku w hotelu Macaris. Rethymnon
      jest przepiękny. Długa, piaszczysta plaża. Z cytadeli roztacza się wspaniały
      widok. Przy porcie jest mnóstwo knajpek i knajpeczek. Można się pobawić ale
      jest spokojniejszy niż Hersonissos. A poza tym jest lepszą bazą wypadową do
      zwiedzania zachodu i południa Krety. Polecam Chanię, wysepkę Elafonisi, w
      górach hodowlę pstrągów, gdzie w tawernie można zjeść wspaniałe pieczone.
      Niedaleko Rethymnonu w górskiej wiosce nad jeziorem (skleroza, w każdym razie
      jezioro jest znane z tego, że podobno mieszkają w nim węże morskie)można zjeść
      pieczoną jagnięcinę w sławnej lokalnej tawerence (współwłaścicielką jest Polka).
      Gorąco polecam
    • czarodziejka1 Re: Kreta - Retymnon 07.05.03, 14:46
      Gość portalu: jj09 napisał(a):

> Czy ktoś zna to miasteczko?
      > Jakie biuro organizuje tam wyjazdy?

Też polecam Rethymno. Byłam tam dwa lata temu ze ScanHoliday. Mieszkałam w
      hotelu Theartemis Palace w samym mieście tuż przy bulwarze nadmorskim. Na
      Starówkę mieliśmy 10 minut pieszo. Niestety od ubiegłego roku tego hotelu nie
      ma już w ofercie Scanu :((( Samo miasto jest cudowne: piękna promenada
      nadmorska i długa plaża, port, Stare Miasto, Port Wenecki i Forteca. Serdecznie
      pozdrawiam:)))
      • Gość: Bebiak Re: Kreta - Retymnon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 19:11
        Rethymnon to dla mnie najładniejsze (patrząc bardzo szeroko) miasteczko na
        Krecie. Byłam tam we wrześniu 2000 roku z VING-iem. Dla mnie, mimo, że dosyć
        popularne, zachowało atmosferę miasteczka greckiego (to dla mnie
        najważniejsze), położone jest tak, że wszędzie jakoś niezbyt daleko (nawet do
        Agios Nikolaos), zachwycona byłam Starówką gdzie wieczorami mogłam szwędać się
        wciąż i wciąż i wcale mnie to nie nudziło, znalazłam tam dwie świetne tawerny
        gdzie turyści praktycznie nie przychodzili (a unikałam zdecydowanie tych przy
        porcie), no i szalenie istotne: przywiozłam tak świetne wspomnienia (przyczynił
        się do tego i Rethymnon oczywiście), że nie mogłam Ci inaczej aniżeli tak
        ciepło o nim napisać. Pozdrowionka serdeczne:)))
    • Gość: Alex Re: Kreta - Retymnon IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 01:21
      Poszukaj kilka postów wczesniej pisałem o hotelu w Rethymno do którego
      trafiłem poprzez Scan Holiday. Jesli masz konkretne sprawy, pytaj.
      Wróciłem tydzien temu i nie narzekam. Pzdr.
    • Gość: dorota Re: Kreta - Retymnon IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 12:19
      Ja też byłam w Rethymnonie ze Scan Holiday, ale mieszkałam trochę ponad
      kilometr od miasteczka, rzeczywiście nad plażą. jeżeli zdecydujesz się na
      mieszkanie w centrum miasteczka, to jednak na plażę trochę musisz dojść dalej,
      bo plaża w miasteczku jest trochę brudna (port!). Uważam też, że ładniejsza
      jest Chania, ale to już kwestia gustu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka