Dodaj do ulubionych

Kreta - który hotel ?

IP: 217.153.23.* 13.04.07, 08:34
Witam wszystkich. 6 maja wylatujemy na tydzień na Kretę z Ecco Holiday ....
niestety .. pani z biura poinformowała nas, że z niewiadomych przyczyn
dyrekcja rozwiązała umowę z hotelem Peninsula (który wybraliśmy)i teraz mamy
dwa inne do wyboru : Eri Beach i Semiramis. O Eri Beach trochę poczytałam i
mniej więcej wiem czego się spodziewać, ale z Semiramis na Krecie nie
znalazłam "relacji na żywo" ;)) Czy ktoś może mnie "uświadomić" gdzie
poszukać, ewentualnie sam był i przekaże własne doświadczenia. Dziękuję.
Pozdrawiam ciepło ....
Obserwuj wątek
    • fernando_alonso Re: Kreta - który hotel ? 13.04.07, 08:49
      Sprawdź tutaj forum.gazeta.pl/forum/71,72176.html?f=771
    • Gość: sss Re: Kreta - który hotel ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 13:57
      kiedyś sama zastanawiałam się nad hotelem eri beach, ale nawet pani w biurze
      turystycznym powiedziała,że ten hotel to dno. Ja bym w tej sytuacji
      zrezygnowała z tego biura podróży i poszukała innej oferty - to biuro nie
      dotrzymało warunków umowy i nie musisz się godzić na inne hotele. weź też pod
      uwagę ,że proponują to czego nie sprzedali- czyli najgorsze. a tu jeszcze
      komentarz do eri beach
      globtroter.onet.pl/1,22,8,7619352,45454728,243037,0,forum.html
      • Gość: biomj Re: Kreta - który hotel ? IP: *.biology.univ.gda.pl 13.04.07, 14:12
        O Ecco Holiday ostatnio dosc glosno i negatywnie na roznych forach (przede
        wszystkim za sprawa jakichs machlojek rezydentow w Egipcie, ale takze zmiany
        hoteli). Faktycznie powinna zmienic biuro, tylko, ze moze miec problemy ze
        znalezieniem na podany termin innej oferty.Pozdrawiam
      • jarecki946 Re: Kreta - który hotel ? 13.04.07, 16:47
        bez przesady jakie dno, tak to sobie można mówić bo cos ktoś powiedział. Hotel
        nie jest zły (wg mnie 3,5*), raczej dla młodych ludzi - bo dość głośno w nim
        napewno nie dno...
    • Gość: gość Re: Kreta - który hotel ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 14:13
      ceneo.wakacje.pl/hotele/grecja/hotel-semiramis-5042.html?podstrona=oceny
      jeśli o ten hotel chodzi to wystarczy przeczytać żeby zrezygnować
    • Gość: sss Re: Kreta - który hotel ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 14:24
      mogę polecić ładny hotel w ładnej okolicy - koło chani
      www.wakacje.pl/oferty/grecja/chania/creta-palm-89322.html
    • Gość: nana Re: Kreta - który hotel ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 14:35
      jeśli nie mają tego co ci sprzedali to niech ci zamienią dowcipnisie na santa
      marina plaza. hotel jest super. www.eccoholiday.com/hotel,678.php
    • jarecki946 Re: Kreta - który hotel ? 13.04.07, 16:48
      ale genralnie Ecco nie polecam, schodza na psy... i jest z nimi coraz gorzej
      • Gość: Grażyna Re: Kreta - który hotel ? IP: *.chello.pl 13.04.07, 22:32
        Bardzo dziękuję za podpowiedzi ... nie mam za dużo czasu na "walkę" z Ecco ...
        a termin urlopu już "zaklepany" ... nie wiem dlaczego przedstawili tylko te dwa
        hotele do wyboru (na razie było telefonicznie ... czekam na pismo) ... może z
        powodu względnej bliskości do wybranej przez nas Peninsuli ? To tylko i aż
        tydzień pobytu ... nie mieliśmy zamiaru spędzać go tylko w hotelu, ale ....
        • Gość: nano Re: Kreta - który hotel ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 14:18
          przedstawili te hotele których nie mogą sprzedać-najgorsze. nie ma na co czekać
          tylko podziękować i znaleźć coś na last. szkoda marnować urlopu denerwując się,
          przecież to dziadowskie biuro.
          • Gość: Grażyna Re: Kreta - który hotel ? IP: *.chello.pl 15.05.07, 21:46
            Może ewentualnie komuś się przyda ... wybraliśmy Semiramis...wróciliśmy w
            niedzielę, wszystko było w jak najlepszym porządku. Fakt, że nie mamy
            porównania, bo to była nasza pierwsza taka wycieczka, ale oceniamy ją bardzo
            pozytywnie. Bardzo miła obsługa hotelowa, wyżywienie urozmaicone i dużo, pokoje
            przestronne, sprzątanie codziennie, wymiana ręczników również. Odległość od
            plaży nie aż taka kłopotliwa (Grand Hotel sąsiadujący "przez płot" o wyraźnie
            wyższym standarcie korzystał z tej samej plaży), a przejście przez ulicę
            bezpieczne podziemnym przejściem.Pani rezydent "opiekowała się" nami z
            zaangażowaniem. Wycieczki organizowane - bez zarzutu. Odległość od Hersonissos
            (nie wiem dokładnie, bo różnie podają 1200, 1500 m)stwarza "kameralność"
            hotelu, a jednocześnie nie przeszkadza w pieszych odwiedzinach
            miasteczka.Jedynym zauważonym mankamentem (akurat nie dla nas) był brak
            atrakcji dla dzieci - hotel na pewno nie jest nastawiony na rodziny z dziećmi,
            bo poza jednym bardzo małym brodzikiem nie było nic. Położony nad samym morzem
            (naprzeciwko Semiramis) Nana Beach na pewno spełnia wszelkie zachcianki
            wymagających, ale wiąże się to oczywiście z ceną dwa razy większą niż w
            Semiramis .... coś za coś ;-)) .... Ogólnie jesteśmy baaardzo zadowoleni i z
            hotelu Semiramis i z Ecco Holiday.
            • Gość: ania Re: Kreta - który hotel ? IP: *.aster.pl 16.05.07, 09:14
              a jak z tą drogą, czy jest bardzo uciążliwa?głośna? my wybieramy się do grand
              hotelu masz jakieś obserwacje?
              • Gość: Grażyna Re: Kreta - który hotel ? IP: *.chello.pl 16.05.07, 17:09
                Mnie osobiście droga nie przeszkadzała ... w tym miejscu gdzie jest wjazd na
                teren hotelowy jest droga boczna (biegnąca równolegle do głównej), budynki
                hotelowe są raczej w głębi "ośrodka", jest teren zadrzewiony (to może tłumi
                odgłosy)... może słychać jeżdżących na skuterach, ale to i tak w ciągu dnia, a
                wtedy przecież jest też dużo innych odgłosów. Jakoś tak nie myślałam o drodze w
                ciągu tygodniowego pobytu, to chyba nie nie była uciążliwa ... ;-))Grand Hotel
                tylko "podglądałam", to na ten temat wiem niewiele ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka