Gość: SHAAP IP: *.chello.pl 13.04.07, 09:58 Czy byl moze ktos z Was whotelu Summer Dream na Rodos,lece w czerwcuz Ecco,a nie moge cos znalezc zbyt wielu informacji na temat tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krasnal Re: Hotel Summer Dream IP: 87.203.143.* 17.04.07, 03:26 Hotel Summer Dream znajduje sie w miejcowosci Teologos oddaloej od miasta Rodos okolo 30 km. Niestety polozenie tego hotelu nie jest najlepsze. Daleko od glownej ulicy wlasciwie (w polu) do plazy 2 km. Do autobusu 1 km. Koszt taksowki do Rodos okolo 20 euro.Tragedia. Sam hotel moze nie jest najgorszy system all inclusive jest czysto, zielono, dobre jedzenie niestety lokalizacja nie jest najlepsza "zadupie" Na twoim miejscu zmienilabym hotel na inny w bardziej cywilizowanej czesci wyspy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHAP Re: Hotel Summer Dream IP: *.chello.pl 26.04.07, 17:11 Dziekuje bardzo,niestety,jest juz troche za pozno aby sie wycofac,trudno,bede miec wakacje z opcja all inclusive w polu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Hotel Summer Dream IP: *.home.otenet.gr 26.04.07, 22:41 Nie bedzie tak zle. Zawsze mozna wynajac samochod albo skuter. Autobusy do miasta Rodos kursuja co 30 minut (bilet 2,20 euro) Taksowke mozna zlapac wszedzie (cena 20 euro. Jak masz jakies pytanka to chetnie odpowiem. Pozdarawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shap Re: Hotel Summer Dream IP: *.chello.pl 15.05.07, 12:14 Rozumiem,ze byles w tym hotelu,lub chociaz go kojarzysz,mam kilka pytan na temat,samego hotelu czy warunki sa chociaz znosne? Ktora z wycieczek fakultatywnych bys polecil? Wybiram sie na Symi,reszta dla mnie jakas malo atrakcyjna :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Hotel Summer Dream IP: *.home.otenet.gr 16.05.07, 01:39 Ja tu mieszkam 10 lat i znam prawie wszystkie hotele na tej wyspie. Polecam ci wycieczke na Symi. Ladan mala wysepka z przpieknymi widokami. Innym rozwiazaniem jest wynajecie samochodu i objechanie calej wyspy. Polecam wycieczke na Prasonisi, powinienes pojechac w gory do Embony do Siany (ladne widoki daleko miejscowosci turystycznych)Oczywiscie miasto Rodos Stare i Nowe i Lindos. Daruj sobie doline Motyli i Dolie 7 zrodel nic ciekawego. Hotel nie jest taki zly ale jest usytuaowany w szczerym polu i to jest minus. Tak jak pislalam daleko do plazy daleko do miasta. Jak masz jakies pytanka to jestm do dyspozycji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shap Re: Hotel Summer Dream IP: *.chello.pl 16.05.07, 12:38 Dziekuje bardzo :) czy Parasonisi to jest to miejsce gdzie lacza sie 2 morza?chcialbym to zobaczyc jesli to to,powiedz mi jeszcze jak z ludzmi,jak jest ich mentalnosc i nastawienie i czy wystarczy jeden dzien czy moze wiecej aby zobaczyc miasto Rhodos i co tam jest godnego zobaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Hotel Summer Dream IP: *.home.otenet.gr 19.05.07, 13:40 Oczywiscie warto jechac na prasonisi. tam wlasnie lacza sie dwa morza Egejscie i Srodziemne. przepiekny widok. Na prasonis sa dwie polskie bazy windserfingowe i sa tam sami polacy. Jednak warto tam jechac tylko znowu transport jest potrzebny autobusem tam nie dojedziesz. Grecy sa w sumie ok raczej mili i przyjacielscy. Oczywiscie musza tacy byc bo inaczej nikt by tu nie przyjechal. Szczegolnie w malych wiostkach w glebi wyspy spotkasz najmilszych ludzi nie nastawionych na komercje i turystow. Wszedzie inndzie w miejscowosciach turystycznych takich jak teologos, Ixia, Trianda, miasto Rodos to juz inne nastawienie ( kasa i tylko kasa)Miasto Rodos jest najpiekniejsze. Powinienes jechac tam i w dzien i wieczorem .Polecam Stare Miasto. Wystarczy jeden dzien na obejzenie wszystkiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shap Re: Hotel Summer Dream IP: *.chello.pl 18.05.07, 12:24 Wiesz im wiecej czytam o tej miejscowosci tym brdziej mi przechodzi ochota,to,ze plaze nieciekawe to juz niestety zniose,wyczytalem tez ,ze niezle wieje na tej stronie wyspy,czy mozesz mi powiedziec czy sa tam jakies odosobnione plaze,cos w rodzaju zatoczek,gdzie moze nie wialobytak bardzo i do tego byloby no wiesz romantycznie i zacisznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Hotel Summer Dream IP: *.home.otenet.gr 19.05.07, 13:34 oczywicie ze znajdzieasz, przepiekne plaze i takie gdzie nie ma zywego ducha np: plaza w Plimiri (piaszczysta calkowicie) Niestety wiatr na Rodos jest wszechobecny . Wieje wlasciwie caly czas wlasnie po stronie wschodniej. Wiatr (meltemi)przynosi ulge jak jest 38 40 stopni i to jest dobre. Wszystkie plaze po stronie zachodniej sa super niektore kamieniste niktore zwirowe inne jak Tsampika piaszczyste. Ale zeby tam dojechac z Teologos musisz miec transport czyli skuter lub samochod. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś