Dodaj do ulubionych

Grecja Rodos z Triadą - kto był

19.04.07, 14:23
Wybieram się do Grecji - właśnie Triada ma fajne promocje. Chcemy lecieć na
Rodos hotel Ialyssos.
Macie jakieś doświadczenia z Triadą?
Obserwuj wątek
    • majapila Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 19.04.07, 14:40
      Hotel Filerimos miejscowość to Ialyssos
      • marghot Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 19.04.07, 15:25
        to taki typowy hotel grecki standard wg odpowiada 2-3*. Byłam tam ze Scan
        Holiday jakiś czas temu.
        Część pokoi ulokowana jest w budynku głównym, częśc w bungalowach. Jedzenie
        dość monotonne, jak to wszędzie, ale smaczne. Do plaży spory kawałek, przejść
        trzeba przez ulicę. Sama plaża jest żwirowa.
        Jeśli cena jest atrakcyjna, to bym jechała (choć Triadzie nie ufam ;) znam ją z
        opowieści) w końcu nie będziesz spędzała czasu w hotelu a na plaży oraz
        zwiedzaniu :)
        • majapila Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 19.04.07, 16:33
          A czy w zdłuż plaży jest jakaś promenada do spacerów bądź jazdy na rolkach
          • marghot Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 20.04.07, 09:32
            niestety nie, jest ruchliwa ulica
            • mediterraneo1978 Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 20.04.07, 10:36
              Triada ma fajne promocje. Ma, bo :
              - z 999 zł doliczając 11 dopłat się robi 2300 czyli już niefajne,
              - Triada wybiera wszystko najtańszym kosztem, nie patrzac na jakosc, potem masa
              ludzi na forum wakacji pl czy tu narzeka. Np. na hotel Filerimos.

I jest jeszcze taka sprawa - bezapelacyjnie miasto Rodos jest
              najatrakcyjniejsze na wyspie. Ialyssos jest male i wietrzne bardzo. Trzeba
              patrzeć na miejsce, dokąd się jedzie.
    • goska52 Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 20.04.07, 11:01
      Jeżdżę z Triadą (z innymi biurami też) i nie narzekam. Wybierając dany hotel
      dobrze popatrzeć na stronach greckich co sobą reprezentuje i sprawdzić czy inne
      biura mają go w ofertach. Co do dopłat to można ofertę skalkulować na stronie
      internetowej lub w biurze, poznać cenę całkowitą i wtedy porównać ją z ofertami
      innych biur. Leci się salmolotem najczęściej z innymi biurami, więc jakieś
      niedogodności linii lotniczych spotykają w równym stopniu klientów innych biur
      (my spotykaliśmy najczęściej Skana i Exima).I tak naprawdę pozostaje tylko
      kwestia rezydenta. My zwiedzamy sami i potrzebujemy go tylko w sytuacjach
      awaryjnych np. lekarz i tu nas nie zawiedli.Drobne problemy związane z hotelm
      załatwiamy sami i to bez żadnych bakszyszów, ale z uśmiechem i paroma
      grzecznościowymi zwrotami w miejscowym języku.

Pozdrowienia i udanych wakacji

• Gość: maja Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.sdl.vectranet.pl 20.04.07, 11:04
      Bylam z Triada w hotelu Loutanis ,wersja all incluive- tylko z nazwy!.Brakowalo
      jedzenia!Czego nie zjedlismy rano dostawalismy na obiad i kolacje.Porcje byly
      wydzielane,zero urozmaicenia,ciagle te same zestawy .Posilki wydawal
      "straszny"kucharz i nikt nie mial odwagi ani ochoty isc po jeszcze.Zreszta
      porcje byly wydzielone co do jednej.Po przyjezdzie duzej grupy zabraklo
      kolacji,wlaciciel/hotel prowadzila grecka rodzina/byl obrazony ,ze zglosilismy
      to rezydentowi/bezradnemu jak dziecko we mgle/.Pania sprzatajaca pokoje uczylam
      jak i czym czysci sie wanne zeby byla czysta.Bylo fajnie bo poznalismy milych
      ludzi,zwiedzalismy przepiekna wyspe i pogoda byla super.Sporo osob chcialo
      zlozyc reklamacje/hotel nie byl tani/ ale chyba rozeszlo sie po
      kosciach.Wycieczka z Triada do Paryza byla ok',wiec moze chca dobrze ale nie
      zawsze wychodzi.Fakt sa tani wiec moze nie nastawiac sie na "luksusy" tylko na
      wypoczynek w pieknym miejscu.
    • Gość: Tomi Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: 195.136.36.* 21.04.07, 13:32
      Wszyscy psioczą na Triadę a ja właśnie ja pochwlę ponieważ kilka razy już
      korzystałem z ich usług (znajomi również) i wszyscy byli zadwoleni. Bardzo
      dobra obsługa, profesjonalni rezydenci (Kreta, Turcja). W maju lecimy na Cypr i
      nie sądzę żebyśmy się rozczarowali. Co do Rodos to warto zobczyć i zwiedzić
      choć wg mnie Kreta jest ładniejsza, ciekawsza. Na Rodos byliśmy rok temu w
      miejscowości Ialyssos. Miasteczko małe choc b. blisko do miasta Rodos które
      bezwzględnie należy zobaczyć. Mimo tego warto tam lecieć ponieważ wyspy Greckie
      maja coś w sobie (Grecja na ladzie to juz nie to samo) dlatego co roku
      zwiedzamy kolejną z wysp. Polecam!
      • Gość: tom Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 20:44
        oczywiście wszystko zależy od ceny Byłem w Loutanis w 2005 kosztował ten wyjazd
        śmieszne pieniądze (1400.- !!! 15 dni) więc nie spodziewałem się niczego
        wielkiego natomiast wyspa i jej obejrzenie jest warte każdych pieniędzy ! ;-)
        wydaje mi się że wschodnie wybrzeże Kolymbia-Loutanis jest fajniejsza mniejszy
        wpływ wiaatru natomiast Ialyssos zachód jest bliziutko miasta Rodos .
        kokotech.republika.pl/GRECJA/index.html
        Miłego zwiedzania. Pozdrawiam.
        • Gość: loja Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:31
          Byliśmy z Triadą na Rodos w Faliraki-hotel Luca Cypria.Poprosiliśmy o zmianę
          pokoju,bo był bez tarasu i bez balkonu-bez problemu nam zamieniono.Reszta-
          super!!Chyba w tym sezonie Triada "nie ma" tej oferty.
      • Gość: lmysial Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.devs.futuro.pl 29.04.07, 21:30
        W zeszłym roku byłam z tiadą 15 dni za 1099+dokupipone obiado kolacje(były
        strzałem w 10)399zł Rodos-Faliraki-hotel Gondola 3 ***
        Plusy:
        Świetna organizacja-pomylilismy date wylotu i przegapiliśmy wyjazd ale Triada
        załatwiła nam odlot z Warszawy popołudniu--ufff)
        Pyszne obiadokolacje(codziennie coś innego i jakiś mały deser gratis)
        Kelner wymieniał na co innego jak sie nie lubiało
        Śniadania w cenie(nie rewelacja bo mielonka,jajka,dżem,ser ale codziennie
        gorący chleb---ale jak za darmo :) )

Minusy
        Byliśmy przed sezonem (majówka)miasto jakby obumarło
        Rezydenta widzieliśmy tylko raz jak zbierał kasę za wycieczki(wiec trzeba być
        samodzielnym-zaopatrzyc sie w mapki itp)

Ogólne wróciliśmy bardzo zadowoleni.A pierwszy raz jechalismy z Triadą.W tym
        roku również :)

ps opłaca sie u nich kupować w
        dzien kobiet
        walentynki
        i dzień matki
        zawsze są promocje na te dni :)

Udanych wakacji
      • Gość: maja Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.sdl.vectranet.pl 30.04.07, 10:30
        napisalam,ze wakacje byly super bo byla pogoda,fajni ludzie i przepiekna
        wyspa.Co do hotelu,nie byl tani,ale nawet gdyby byl to chce na wakacjach czuc
        sie gosciem bo za to place.Nie musze jesc wyszukanych potraw ale chce miec prawo
        wyboru jem albo nie jem a nie czekac czy cos zostanie na kolacje.Chce miec
        czysty!pokoj tak zebym sie nie zastanawiala czy lazienka jest
        posprzatana.Wakacje to przede wszystkim wypoczynek,zwiedzanie ,poznawanie nowych
        miejsc i ludzi ale nie chce czuc sie jak intruz w hotelu za ktory place bez
        wzgledu na cene.Chyba jednak cos bylo nie tak w tym hotelu bo Triada nie ma go w
        swojej ofercie.Mysle,ze Triadzie jednak zalezy na opini turystow.
    • Gość: Kasia Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:56
      Rok temu byłam w tym hotelu właśnie z Triady. Też kupiłam tanio, bo za 2 tyg.
      wersja ALL płaciłam 1600 zł. Z Triadą był to mój kolejny wyjazd i jakoś nic
      złego się nie działo i wszystko było zawsze zgodne z ofertą.
      A obiekt który pytasz jest fajny, ale przed sezonem gdy jest mało ludzi. Ja
      byłam w budynku głównym czyli hotelu, więc miałam pokój dzienny, sypialnie,
      aneks kuchenny, łazienkę, no i duży balkon. Z basenu można obserwować lądujące
      samoloty.
      Przy plaży niema typowych deptaków, jak np w Hiszpani, więc na rokach nie
      pojeździsz. Spacerkiem można dojść do Kremasti i do Ialyssos.
      Oczywiście polecam wypożyczyć samochód i zwiedzić wyspę na własną rękę
      • Gość: Kasia Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:59
        Podaję jeszcze stronkę z hotelem.

www.filerimosvillage.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka