majapila 19.04.07, 14:23 Wybieram się do Grecji - właśnie Triada ma fajne promocje. Chcemy lecieć na Rodos hotel Ialyssos. Macie jakieś doświadczenia z Triadą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majapila Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 19.04.07, 14:40 Hotel Filerimos miejscowość to Ialyssos Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 19.04.07, 15:25 to taki typowy hotel grecki standard wg odpowiada 2-3*. Byłam tam ze Scan Holiday jakiś czas temu. Część pokoi ulokowana jest w budynku głównym, częśc w bungalowach. Jedzenie dość monotonne, jak to wszędzie, ale smaczne. Do plaży spory kawałek, przejść trzeba przez ulicę. Sama plaża jest żwirowa. Jeśli cena jest atrakcyjna, to bym jechała (choć Triadzie nie ufam ;) znam ją z opowieści) w końcu nie będziesz spędzała czasu w hotelu a na plaży oraz zwiedzaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
majapila Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 19.04.07, 16:33 A czy w zdłuż plaży jest jakaś promenada do spacerów bądź jazdy na rolkach Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 20.04.07, 09:32 niestety nie, jest ruchliwa ulica Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 20.04.07, 10:36 Triada ma fajne promocje. Ma, bo : - z 999 zł doliczając 11 dopłat się robi 2300 czyli już niefajne, - Triada wybiera wszystko najtańszym kosztem, nie patrzac na jakosc, potem masa ludzi na forum wakacji pl czy tu narzeka. Np. na hotel Filerimos. I jest jeszcze taka sprawa - bezapelacyjnie miasto Rodos jest najatrakcyjniejsze na wyspie. Ialyssos jest male i wietrzne bardzo. Trzeba patrzeć na miejsce, dokąd się jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
goska52 Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był 20.04.07, 11:01 Jeżdżę z Triadą (z innymi biurami też) i nie narzekam. Wybierając dany hotel dobrze popatrzeć na stronach greckich co sobą reprezentuje i sprawdzić czy inne biura mają go w ofertach. Co do dopłat to można ofertę skalkulować na stronie internetowej lub w biurze, poznać cenę całkowitą i wtedy porównać ją z ofertami innych biur. Leci się salmolotem najczęściej z innymi biurami, więc jakieś niedogodności linii lotniczych spotykają w równym stopniu klientów innych biur (my spotykaliśmy najczęściej Skana i Exima).I tak naprawdę pozostaje tylko kwestia rezydenta. My zwiedzamy sami i potrzebujemy go tylko w sytuacjach awaryjnych np. lekarz i tu nas nie zawiedli.Drobne problemy związane z hotelm załatwiamy sami i to bez żadnych bakszyszów, ale z uśmiechem i paroma grzecznościowymi zwrotami w miejscowym języku. Pozdrowienia i udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.sdl.vectranet.pl 20.04.07, 11:04 Bylam z Triada w hotelu Loutanis ,wersja all incluive- tylko z nazwy!.Brakowalo jedzenia!Czego nie zjedlismy rano dostawalismy na obiad i kolacje.Porcje byly wydzielane,zero urozmaicenia,ciagle te same zestawy .Posilki wydawal "straszny"kucharz i nikt nie mial odwagi ani ochoty isc po jeszcze.Zreszta porcje byly wydzielone co do jednej.Po przyjezdzie duzej grupy zabraklo kolacji,wlaciciel/hotel prowadzila grecka rodzina/byl obrazony ,ze zglosilismy to rezydentowi/bezradnemu jak dziecko we mgle/.Pania sprzatajaca pokoje uczylam jak i czym czysci sie wanne zeby byla czysta.Bylo fajnie bo poznalismy milych ludzi,zwiedzalismy przepiekna wyspe i pogoda byla super.Sporo osob chcialo zlozyc reklamacje/hotel nie byl tani/ ale chyba rozeszlo sie po kosciach.Wycieczka z Triada do Paryza byla ok',wiec moze chca dobrze ale nie zawsze wychodzi.Fakt sa tani wiec moze nie nastawiac sie na "luksusy" tylko na wypoczynek w pieknym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: 195.136.36.* 21.04.07, 13:32 Wszyscy psioczą na Triadę a ja właśnie ja pochwlę ponieważ kilka razy już korzystałem z ich usług (znajomi również) i wszyscy byli zadwoleni. Bardzo dobra obsługa, profesjonalni rezydenci (Kreta, Turcja). W maju lecimy na Cypr i nie sądzę żebyśmy się rozczarowali. Co do Rodos to warto zobczyć i zwiedzić choć wg mnie Kreta jest ładniejsza, ciekawsza. Na Rodos byliśmy rok temu w miejscowości Ialyssos. Miasteczko małe choc b. blisko do miasta Rodos które bezwzględnie należy zobaczyć. Mimo tego warto tam lecieć ponieważ wyspy Greckie maja coś w sobie (Grecja na ladzie to juz nie to samo) dlatego co roku zwiedzamy kolejną z wysp. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 20:44 oczywiście wszystko zależy od ceny Byłem w Loutanis w 2005 kosztował ten wyjazd śmieszne pieniądze (1400.- !!! 15 dni) więc nie spodziewałem się niczego wielkiego natomiast wyspa i jej obejrzenie jest warte każdych pieniędzy ! ;-) wydaje mi się że wschodnie wybrzeże Kolymbia-Loutanis jest fajniejsza mniejszy wpływ wiaatru natomiast Ialyssos zachód jest bliziutko miasta Rodos . kokotech.republika.pl/GRECJA/index.html Miłego zwiedzania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loja Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:31 Byliśmy z Triadą na Rodos w Faliraki-hotel Luca Cypria.Poprosiliśmy o zmianę pokoju,bo był bez tarasu i bez balkonu-bez problemu nam zamieniono.Reszta- super!!Chyba w tym sezonie Triada "nie ma" tej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lmysial Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.devs.futuro.pl 29.04.07, 21:30 W zeszłym roku byłam z tiadą 15 dni za 1099+dokupipone obiado kolacje(były strzałem w 10)399zł Rodos-Faliraki-hotel Gondola 3 *** Plusy: Świetna organizacja-pomylilismy date wylotu i przegapiliśmy wyjazd ale Triada załatwiła nam odlot z Warszawy popołudniu--ufff) Pyszne obiadokolacje(codziennie coś innego i jakiś mały deser gratis) Kelner wymieniał na co innego jak sie nie lubiało Śniadania w cenie(nie rewelacja bo mielonka,jajka,dżem,ser ale codziennie gorący chleb---ale jak za darmo :) ) Minusy Byliśmy przed sezonem (majówka)miasto jakby obumarło Rezydenta widzieliśmy tylko raz jak zbierał kasę za wycieczki(wiec trzeba być samodzielnym-zaopatrzyc sie w mapki itp) Ogólne wróciliśmy bardzo zadowoleni.A pierwszy raz jechalismy z Triadą.W tym roku również :) ps opłaca sie u nich kupować w dzien kobiet walentynki i dzień matki zawsze są promocje na te dni :) Udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.sdl.vectranet.pl 30.04.07, 10:30 napisalam,ze wakacje byly super bo byla pogoda,fajni ludzie i przepiekna wyspa.Co do hotelu,nie byl tani,ale nawet gdyby byl to chce na wakacjach czuc sie gosciem bo za to place.Nie musze jesc wyszukanych potraw ale chce miec prawo wyboru jem albo nie jem a nie czekac czy cos zostanie na kolacje.Chce miec czysty!pokoj tak zebym sie nie zastanawiala czy lazienka jest posprzatana.Wakacje to przede wszystkim wypoczynek,zwiedzanie ,poznawanie nowych miejsc i ludzi ale nie chce czuc sie jak intruz w hotelu za ktory place bez wzgledu na cene.Chyba jednak cos bylo nie tak w tym hotelu bo Triada nie ma go w swojej ofercie.Mysle,ze Triadzie jednak zalezy na opini turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:56 Rok temu byłam w tym hotelu właśnie z Triady. Też kupiłam tanio, bo za 2 tyg. wersja ALL płaciłam 1600 zł. Z Triadą był to mój kolejny wyjazd i jakoś nic złego się nie działo i wszystko było zawsze zgodne z ofertą. A obiekt który pytasz jest fajny, ale przed sezonem gdy jest mało ludzi. Ja byłam w budynku głównym czyli hotelu, więc miałam pokój dzienny, sypialnie, aneks kuchenny, łazienkę, no i duży balkon. Z basenu można obserwować lądujące samoloty. Przy plaży niema typowych deptaków, jak np w Hiszpani, więc na rokach nie pojeździsz. Spacerkiem można dojść do Kremasti i do Ialyssos. Oczywiście polecam wypożyczyć samochód i zwiedzić wyspę na własną rękę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Grecja Rodos z Triadą - kto był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 21:59 Podaję jeszcze stronkę z hotelem. www.filerimosvillage.com/ Odpowiedz Link Zgłoś