Gość: bonar IP: *.telpol.net.pl 21.04.07, 18:53 Witam Czy termin majowy to dobry czas na spokojny wypoczynek? Czego mogę się spodziewać w tym miejscu i tym czasie? Jaka pogoda, jakie ceny żywności? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bonar Re: Olimpic Beach IP: *.telpol.net.pl 22.04.07, 18:30 ??? jestem nie pocieszony pozdrav Odpowiedz Link Zgłoś
ksenik1 Re: Olimpic Beach 22.04.07, 21:49 hej:) jezdze do olympic od 6 lat. w zeszłym roku byłam też na weekendzie majowym. Pogoda nie była za ciekawa;/ praktycznie caly czas trzeba było chodzić w kurtce. Chociaż świeciło słońce, wiał zimny wiatr. A w nocy to było strasznie zimno. No ale słyszałam, że w tym roku ma być o wiele cieplej, więc może nawet powygrzewasz się na plaży:) No a ceny to tak samo jak w sezonie. Nie wiem czy już tam byłeś/aś. Jeśli nie to mogę podać ci przykładowe ceny...chleb (smakuje jak bułka)- 0,6 euro, gyros - 1,5-2 euro, piwo w knajpie - 2-3 euro, drink - 5- 7 euro, pizza 7-12 euro, wypozyczenie skuteru na dobę 20-30 euro, taksowka do paralii(miejscowosc obok) 2-3 euro, ubrania nawet tanio, nie wiem co jeszcze by cie interesowalo... ogolnie w maju jest pusto. Duzo sklepow jest jeszcze zamknietych. W sezonie jest calkiem inaczej. Bardziej gwarno, wesoło, coś się dzieje. Ja pojechałam wtedy w maju, bo jechałam do znajomych, więc na pogodzie mi nie zależało. Na sklepach też... Jeśli lubisz dyskoteki to polecam Casa oraz Da Luxe(Paralia). Tam przez cały rok jest sporo ludzi i dobra zabawa. Jesli masz jakies pytania to pisz:) Mam nadzieje, że trochę cię pocieszyłam:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonar Re: Olimpic Beach IP: *.telpol.net.pl 23.04.07, 12:53 Witam Wielkie dzięki, nie ma jak wiadomości z pierwszej ręki. Termin wybraliśmy świadomie, nie mniej liczymy na ładną pogodę. Chciałbym się więcej dowiedzieć co można zwiedzić w okolicy? Może coś więcej o Katerini i komunikacji miejskiej. Wielkie dzięki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksenik1 Re: Olimpic Beach 23.04.07, 15:01 Jeśli chodzi o Katerini, to można dostać się tam autobusem, który kursuje mniej więcej co pół godziny. Bilet kosztuje o ile dobrze pamiętam 1,2 euro. Można kupić go w kiosku, lub w automacie koło hotelu Platon. Przystanek znajduje się koło kościoła. Można wybrać się tam na bazar, gdzie można kupić tanie i świeże owoce i warzywa. Chcąc się tam dostać należy pytać o "agorę". Znajduje się tam również śliczny park, gdzie można odpocząć, pospacerować. W sklepach nie jest najtaniej. Chcąc wrócić do Olympic należy udać się na przystanek znajdujący się obok McDonalda i wsiąść do autobusu gdzie będzie napisane - Katerinoskala (tzn. Olympic Beach). Jeśli chodzi o zwiedzanie, to najlepiej proszę wykupić sobie wycieczkę z któregoś z tamtejszych biur. W okolicy bowiem nie ma nic ciekawego do zwiedzania. Można również wypożyczyć sobie skuter lub samochód (najtańszy około 60 euro na dobę) i udać się w stronę Platamonas i góry Olimp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonar Re: Olimpic Beach IP: *.telpol.net.pl 23.04.07, 21:39 SUPER! Wielkie dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Olimpic Beach 23.04.07, 07:32 > Jaka pogoda? www.wunderground.com/global/stations/16622.html bah77 Odpowiedz Link Zgłoś