Dodaj do ulubionych

Olimpic Beach

IP: *.telpol.net.pl 21.04.07, 18:53
Witam
Czy termin majowy to dobry czas na spokojny wypoczynek? Czego mogę się
spodziewać w tym miejscu i tym czasie?
Jaka pogoda, jakie ceny żywności?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: bonar Re: Olimpic Beach IP: *.telpol.net.pl 22.04.07, 18:30
      ???
      jestem nie pocieszony pozdrav
      • ksenik1 Re: Olimpic Beach 22.04.07, 21:49
        hej:) jezdze do olympic od 6 lat. w zeszłym roku byłam też na weekendzie
        majowym. Pogoda nie była za ciekawa;/ praktycznie caly czas trzeba było chodzić
        w kurtce. Chociaż świeciło słońce, wiał zimny wiatr. A w nocy to było strasznie
        zimno. No ale słyszałam, że w tym roku ma być o wiele cieplej, więc może nawet
        powygrzewasz się na plaży:) No a ceny to tak samo jak w sezonie. Nie wiem czy
        już tam byłeś/aś. Jeśli nie to mogę podać ci przykładowe ceny...chleb (smakuje
        jak bułka)- 0,6 euro, gyros - 1,5-2 euro, piwo w knajpie - 2-3 euro, drink - 5-
        7 euro, pizza 7-12 euro, wypozyczenie skuteru na dobę 20-30 euro, taksowka do
        paralii(miejscowosc obok) 2-3 euro, ubrania nawet tanio, nie wiem co jeszcze by
        cie interesowalo... ogolnie w maju jest pusto. Duzo sklepow jest jeszcze
        zamknietych. W sezonie jest calkiem inaczej. Bardziej gwarno, wesoło, coś się
        dzieje. Ja pojechałam wtedy w maju, bo jechałam do znajomych, więc na pogodzie
        mi nie zależało. Na sklepach też... Jeśli lubisz dyskoteki to polecam Casa oraz
        Da Luxe(Paralia). Tam przez cały rok jest sporo ludzi i dobra zabawa. Jesli
        masz jakies pytania to pisz:) Mam nadzieje, że trochę cię pocieszyłam:)
        Pozdrawiam:)
        • Gość: bonar Re: Olimpic Beach IP: *.telpol.net.pl 23.04.07, 12:53
          Witam
          Wielkie dzięki, nie ma jak wiadomości z pierwszej ręki. Termin wybraliśmy
          świadomie, nie mniej liczymy na ładną pogodę. Chciałbym się więcej dowiedzieć co
          można zwiedzić w okolicy? Może coś więcej o Katerini i komunikacji miejskiej.
          Wielkie dzięki.
          pozdrawiam
          • ksenik1 Re: Olimpic Beach 23.04.07, 15:01
            Jeśli chodzi o Katerini, to można dostać się tam autobusem, który kursuje mniej
            więcej co pół godziny. Bilet kosztuje o ile dobrze pamiętam 1,2 euro. Można
            kupić go w kiosku, lub w automacie koło hotelu Platon. Przystanek znajduje się
            koło kościoła. Można wybrać się tam na bazar, gdzie można kupić tanie i świeże
            owoce i warzywa. Chcąc się tam dostać należy pytać o "agorę". Znajduje się tam
            również śliczny park, gdzie można odpocząć, pospacerować. W sklepach nie jest
            najtaniej. Chcąc wrócić do Olympic należy udać się na przystanek znajdujący się
            obok McDonalda i wsiąść do autobusu gdzie będzie napisane - Katerinoskala (tzn.
            Olympic Beach). Jeśli chodzi o zwiedzanie, to najlepiej proszę wykupić sobie
            wycieczkę z któregoś z tamtejszych biur. W okolicy bowiem nie ma nic ciekawego
            do zwiedzania. Można również wypożyczyć sobie skuter lub samochód (najtańszy
            około 60 euro na dobę) i udać się w stronę Platamonas i góry Olimp.
            Pozdrawiam.
            • Gość: bonar Re: Olimpic Beach IP: *.telpol.net.pl 23.04.07, 21:39
              SUPER!
              Wielkie dzięki
              pozdrawiam
    • bah77 Re: Olimpic Beach 23.04.07, 07:32
      > Jaka pogoda?

www.wunderground.com/global/stations/16622.html

bah77
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka