Dodaj do ulubionych

Lomeniz czy Evi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 08:11
witam,proszę doradzcie,który hotel wybrać na Rodos-Lomeniz czy
Evi.pozdrawiam,Agnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: d.biel Re: Lomeniz czy Evi IP: *.chello.pl 25.04.07, 10:43
      Tego pierwszego hotelu nie znam, ale w Evi spędziliśmy poprzednie wakacje.
      Byliśmy pod koniec czerwca. Bylismy zadowoleni. Hotel dość kameralny. Sklada
      się z kilku niewysokich budynków. Jest spora stołówka, bar przy basenie. SAm
      basen fajny. Został niedawno powiększony, czego w niektórych katalogach nie
      widać. Dla dzieciaków jest brodzik. Nie specjalnie duży, ale w czasie gdy
      byliśmy wystarczył. Jednak pod koniec czerwca, gdy zaczęły napływać masy nowych
      gości zrobiło się ciasno. Brakówać zaczęło także parasoli i leżaków. Jedzenie
      stał się monotonne i trzeba było po nie stać w gigantycznych kolejkach. Jeśli
      chodzi o pokoje to czysta ruletka. Można było trafić na ładny, z przyjemnymi
      widokami, a można było zostac umieszczonym w przyziemiu z widokiem na mur, albo
      kosze na śmieci. Pokoje od strony basenu były bardzo głośne. Nasz był sporej
      wielkości, codziennie sprzatany. Nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń.
      Co do położenia, to hotel znajduje się z dala od centrum Faliraki. Do morza
      trzeba iść jakieś 20 minut. I to drogą na przełaj przez gaj oliwny. My, ze
      wzgledu na wózek jeździliśmy na okolo i droga taka zajmowała nam ok 30 minut.
      Reasumując hotel w porządku, jedzenie tylko na początku było ok, potem nuda,
      nuda i kolejki. Basen ładny, ale w sezonie zapewne zatłoczony. POlecam raczej
      przed sezonem.
      Jeżeli bedziesz miala jekieś pytania chętnie odpowiem.
      • Gość: szczuplas Re: Lomeniz czy Evi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 11:36
        czy są tam supermarkety w których można kupic pampersy a jak tak to czy są drogie
        • Gość: d.biel Re: Lomeniz czy Evi IP: *.chello.pl 03.05.07, 14:03
          Jest ich calkiem sporo. W drodze do Lindos jest jeden z większych i można tam
          bez problemu kupić wszystko nieco taniej niż w samym Faliraki. Duże supermakety
          są także na obrzeżach miasta Rodos. Dokladnej ceny pampersow nie pamietam, ale
          jak wowczas przeliczalam to wydawaly mi sie dosc drogie i cieszylam sie, ze
          zabralam zapas z domu. Ale gdy teraz o tym mysle, to moze to kwestia
          przyzwyczajenia do zakupowania paczek jumbo na promocjach. A przeciez mala
          paczka kosztuje ze 40 zl. No nie wiem..... Ale w tym roku tez ze soba zabiore:)
          Jeśli chodzi o hotel Evi, to dosłownie obok sa dwa dobrze zaopatrzone sklepy a
          idac w strone centrum jest takze spory supermarket. Generalnie z zaopatzreniem
          nie ma problemow.
    • Gość: alojjola Re: Lomeniz czy Evi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 10:56
      witam, w Lomenitzu byłam 2 razy, pokoje duże i ładne, duże balkony, bardzo ładny
      basen, urozmaicone i smaczne jedzenie, szwedzki stół, blisko do miasta Rodos [
      najpiekniejsze miejsce na wyspie}, autobusy kursują często 5 minut, bilet 1
      euro,taksówka 4 euro, spacerkiem 25 minut. Okolica kamerlna mało hoteli, raczej
      prywatne domy greków, dużo slkepów dobrze zaopatrzonych, takie zwykłe lokalne
      życie, dla szkających rozrywek i dyskotek raczej odpada, mnie sie podobało
      bardzo, plaża zawsze pusta, ,szeroka piaszczysta, miejscami przy samym brzegu
      trochę żwiru
      Jola
      • Gość: evulevu Re: Lomeniz czy Evi IP: *.chello.pl 03.05.07, 16:07
        Zależy czy woli się być w mieście Rodos- Z Lomeniz spacerkiem o każdej porze
        dnia, blisko pusta plaża, spokojnie, cicho, czy odpowiada klimat Faliraki- z
        muzyczką upc, upc, upc o każdej porze dnia i nocy i tabunami młodzieży, bo to
        głównie dla niej miejsce. Ja wybrałam urokliwe Rodos :)
        • Gość: d.biel Re: Lomeniz czy Evi IP: *.chello.pl 03.05.07, 17:17
          Mieszkając w Evi nie mieliśmy problemu z głośną muzyką czy chałaśliwą
          młodzieżą. Ale bylismy przed sezonem. Tuż przed naszym wyjazdem zjawiać zaczeli
          się młodzi, bardzo nieuprzejmi i zadziorni Niemcy, którzy chodzili pijani i
          szukali zwady z kim popadnie. Anglicy raczej przesiadywali w pubach całymi
          stadami. Takie puby więc się omijalo;) Okolica Evi jest bardzo spokojna bo na
          uboczu. My na piechotkę z dzieciakami wybraliśmy się do zatoki Anthonego
          Quinna. Super. Zaraz obok także Ladiko. No a jeśli nie ma się ze soba wózka
          można do FAliraki wrócić malowniczym szlakiem wzdłuż wybrzeza.
          Jeśli chcesz, mogę podesłać Ci kilka fotek okolic i plaży.
          Choć muszę powiedzieć uczciwie, że jeśli kiedyś wrócę na Rodos, to na pewno
          będę szukać czegoś w Rodos, bo starówka cudowna. No i tym razem chciałabym
          popłynąć na Kos i Tilos. No i faktycznie tak bardziej klimatycznie.
          • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 10.05.07, 10:10
            Witam, wybrałam Evi--lece z 2 dzieci czy mogłabym prosic o fotki na
            anita.pietrzak@op.pl ???
            • Gość: d.biel Re: Lomeniz czy Evi IP: *.chello.pl 10.05.07, 10:21
              Oczywiście, tylko nie obiecuję, że dziś, bo mam prawdziwe urwanie glowy. Zdięć
              samego hotelu mam tylko kilka, ale dołączę z plaży w Faliraki, portu. Na pewno
              będziecie zadowoleni z pobytu na Rodos, to przepiękna wyspa:)
              pozdr
              Dominika
              • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 10.05.07, 14:27
                Super, dziękuje będę cierpliwa!! Bylismy juz na Krecie i Majorce i na Sycyli
                myslę że takze ta wyspa nas nie rozczaruje. Bardzo jestem ciekawa tej plaży..bo
                zależało mi żeby nie była kamienista a o to na Rodos trudno..na pewno nie jest
                tak piekna jak plaża Kleopatry w Alanii..ale myslę ze będzie ok. Pozdrawiam A
                • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 10.05.07, 14:32
                  A jeszcze mam pytanko o godz posiłków..tzn co jest po południu bo mój synek
                  wstaje dopiero koło 17 na obiad, i czy prawda że sa lody--i jak to z nimi
                  wygląda -acha i czy ew mozna wziąc jedzenie do pokoju i np podgrzać--mam
                  nadzieję że będę miała z aneksem?? i jeszcze czy są w pobliżu jakieś huśtawki?
                  • Gość: d.biel Re: Lomeniz czy Evi IP: *.chello.pl 10.05.07, 18:09
                    Z obiadami jest problem, bo są krótko wydawane od ok 12, 12.30 do 14. Jakoś tak.
                    Ale koalcje sa już o 18.30 do 21.30 lub 22. A lody....sa. I nie jest prawda, ze
                    tylko jedna galka dla kazdego. i nieraz wiele razy wciagu dnia. Nikt tam tego
                    nie sprawdzał. Jedzenia mozna brać do pokoju do woli. Ja wynosiłam całe talerze
                    ciasteczek, bo w trakcie posiłków dziewczynki nie były w stanie tyle zjeść.
                    Bardzo ciekawe były wieczorem serwowane zupy. Naprawdę smaczne. Zawsze były też
                    owoce. Arbuzy, jablka, pomarańcze. Zawsze coś. Nie wiem jak z podgrzewaniem, bo
                    my mieliśmy zwykły pokój. Huśtawki to taka sciema w Evi, bo owszem sa dwie, ale
                    w słońcu i można skorzystać z nich dopiero wieczorkiem.
                    Acha, jeśli chcecie wypożyczyć samochód, to ciekawą ofertę ma wypożyczalnie,
                    która jest w hotelu. Wystarczy zapytać recepcjonistę. Mają spory wybór
                    samochodów, wszystkie z klimą, za rozsadne pieniądze i z dobrym ubezpieczeniem.
                    Zaraz wyślę Ci zdiecia.
                    Pozdrawiam
                    Dominika
                    • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 10.05.07, 19:34
                      Dzięki, mam napisaną prośbę o pokój z aneksem..nawet może byc w podziemiu, nie
                      przeszkadza mi to.autko już mamy wynajęte na 3 dni z autowaya, ludzie z forum
                      wakacje sobie chwalą tą firme myslę że będzie ok i coś tam zobaczymy.
                      jeszcze raz dzięki.Gdybys chciała cos wiedzieć na temat np Turcji to służe
                      Pozdr
                      • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 23.05.07, 10:21
                        Dominiko!
                        Czy w wolnwj chwili mogłabys mi przesłac jeszcze parę fotek?? bardzo proszę
                        Acha i mam pytanko czy sa tam sklepy w pobliżu takie w których mozna kupic
                        jogurty dla maluchów??
                        Pozdr Anita
                        • Gość: d.biel Re: Lomeniz czy Evi IP: *.chello.pl 23.05.07, 15:21
                          Jasne, zapomniałam zupelnie. Przepraszam i obiecuję sie poprawić:)
                          A jeśli chodzi o sklep to jest praktycznie obok hotelu. Właściwie nawet dwa.
                          Oba nieźle zaopatzrone i ceny też mają rozsądne. My na zaopatzryliśmy się tam w
                          ogromną ilość przypraw. Ceny naprawdę korzystne a smak i aromat..... super.
                          Tylko już nam sie kończą. A co najfajniejsze, to w odróżnieniu od naszych
                          polskich, nie ma w ich składzie (bo to przeróżne mieszanki) soli.
                          Wracając do sklepów, to jest duzy supermarket w drodze do Lindos. Jeśli
                          będziecie samochodem, to warto sie zatrzymać i zrobić większy zapas. Tam było
                          trochę taniej. A w Faliraki był też taki super zaopatrzony market, bliżej
                          centrum, w okolicy apteki. Ale dokładnie nie pamiętam. Odkryliśmy go dopiero
                          pod koniec pobytu. Wcześniej jakoś umknął maszej uwadze. A naprawdę świetny
                          sklep. TYlko nie rzuca sie tak bardzo w oczy. Musisz się rozglądać i być
                          czujną;)
                        • Gość: d.biel Re: Lomeniz czy Evi IP: *.chello.pl 24.05.07, 09:35
                          Zdięcia wyslane i mail z informacjami też:)
                          Pozdr
                          Dominika
                          • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 24.05.07, 10:18
                            dziękuję serdecznie;-))
                            • k_asia2 Re: Lomeniz czy Evi 25.05.07, 15:29
                              Witam,
                              czy i ja moge prosic o kilka fotek z Evi wybieram sie tam 21 czerwca ( czy juz
                              wtedy moge oczekiwac wspomnianego tlumu??)
                              pozdrawiam juz prawie wakacyjnie
                              • Gość: d.biel Re: Lomeniz czy Evi IP: *.chello.pl 25.05.07, 18:16
                                Obawiam się, że niestety zacznie tam już być tłoczno. W tamtym roku tak było.
                                Co do fotek, to samego hotelu nie mam zbyt wiele. Kilka z basenu, ale postaram
                                sie w wolnej chwili cos podeslać. Wiecej mam z samego Faliraki, wiec dołączę,
                                żebyś wiedziała czego się spodziewać.
                                Pozdrawiam
                                Dominika
                              • Gość: d.biel Re: Lomeniz czy Evi IP: *.chello.pl 25.05.07, 19:33
                                a czy dobrze rozumiem, ze nick to twoj adres emailowy (k_asia2@gazeta.pl)?
                                • k_asia2 Re: Lomeniz czy Evi 25.05.07, 20:02
                                  tak k_asia2@gazeta.pl
                                  czekam z niecierpliwoscia i z gory dziekuje
                                  co do tlumu coz mam nadzieje ze nie bedzie jeszcze tak zle:)
                                  czy ktos tez sie wybiera???
                                  • Gość: d.biel Re: Lomeniz czy Evi IP: *.chello.pl 27.05.07, 17:31
                                    Wysłałam zdiecia. Daj znac czy doszly.
                                    pozdr
                                    Dominika
                                    • aniab_24 Re: Lomeniz czy Evi 27.05.07, 17:44
                                      Dopisuję się do listy ):; Jadę do Evi w sierpniu i niestety boję się tłumów.
                                      Jezeli mogę prosic o zdjęcia będę bardzo wdzięczna: aniab_24@gazeta.pl Z góry
                                      dzięki. Pozdrawiam.
                                      • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 27.05.07, 19:58
                                        Ania spotkamy się bo ja lecę 6 sierpnia:-)))
                                        • aniab_24 Re: Lomeniz czy Evi 28.05.07, 17:24
                                          No fajnie. Nie mogę się już doczekać. :))
                                          • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 28.05.07, 19:21
                                            Lecimy z poznania o 23 15, czyli w Evi będziemy w nocy, jestem ciekawa jaki
                                            pokój dostaniemy. Ja blondynka , córa też --maż i syn tacy sami ogoleni
                                            maszynką--Do Zobaczenia Ania :-))
                              • Gość: szczuplas Re: Lomeniz czy Evi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 21:08
                                witaj tez lece do evi i znalazłem troche
                                fotekwww.jerzy-ulman.neostrada.pl/Albumy/Rodos/slides/CIMG1383.html
                                pozdrawiam szczuplas
    • Gość: Beata Re: Lomeniz czy Evi IP: 62.87.161.* 28.05.07, 08:32
      zdjęcia z evi
      www.holidaycheck.de/hotel-Urlaubsbilder_Evi-ch_ub-hid_17911.html
      • k_asia2 Re: Lomeniz czy Evi 28.05.07, 11:25
        serdecznie dziekuje za zdjecia i linki:)
        wyjezdzam 21 czerwca jak tylko wroce podziele sie wrazeniami
        • Gość: BeataK Re: Lomeniz czy Evi IP: 193.108.34.* 28.05.07, 14:20
          Ja wyjeżdżam do Evi 22 czerwca z Katowic. Do zobaczenia
        • Gość: Beata Re: Lomeniz czy Evi IP: 62.87.161.* 29.05.07, 09:20
          ja lecę 28 czerwca na 2 tygodnie
    • k_asia2 Re: Lomeniz czy Evi 28.05.07, 15:18
      do zobaczenia:)
      mam nadzieje ze tlumu nie bedzie slonko bedzie grzalo jedzonko bedzie dobre
      a na dlugo jedziecie??
      my na tydzien:)z Krakowa
      • Gość: szczuplas Re: Lomeniz czy Evi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 19:34
        ja lece z poznania 10 czerwca
        • Gość: BeataK Re: Lomeniz czy Evi IP: 193.108.34.* 29.05.07, 13:43
          Lecimy na 2tyg 2+14latek
          • Gość: Beata Re: Lomeniz czy Evi IP: 62.87.161.* 29.05.07, 15:15
            My w 7 osób (córka 11 lat)
            • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 29.05.07, 17:34
              a nie możecie leciec w sierpniu?? ;-))
              czekam na info z EVI
              • k_asia2 Re: Lomeniz czy Evi 29.05.07, 20:04
                pojedziemy przyjedziemy i wszystko bedziesz wiedziala:)
                • kayootka Re: Lomeniz czy Evi 31.05.07, 09:07
                  Witam wszystkich,
                  Ja również wybieram się do Evi ale dopiero we wrześniu tzn. od 3.
                  Mam nadzieję, że Ci którzy już wrócą z Rodos podzielą się wrażeniami z
                  pobytu i z hotelu.
                  A jeżeli jest ktoś kto jedzie w tym samym terminie to proszę o kontakt :)
                  Pozdrwawiam,
                  • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 14.06.07, 18:32
                    hallo ktoś wrócił moze z EVI???
                    • k_asia2 Re: Lomeniz czy Evi 14.06.07, 20:41
                      ja lece dokladnie za tydzien za dwa wracam wtedy chetnie podziele sie wrazeniami:)
                      • Gość: ... Re: Lomeniz czy Evi IP: *.rtk.net.pl 15.06.07, 10:35
                        Ja wróciłem ogólnie OK sam hotel w porzadku pokoje też, jedzenie do dupy cos
                        strasznego co dziennie to samo , opcja All też słaba alkochole najgorsze wodka
                        np 30% procentowa piwko dobre ale też słabe
                        • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 15.06.07, 13:53
                          a może napiszesz coś o lodach dla dzieci i o plazy ??
                          • mediterraneo1978 Re: Lomeniz czy Evi 15.06.07, 15:01
                            I tak Lomeniz podobno zamkniety ostatnio bo remont - ktos pisal.
                            • Gość: ... Re: Lomeniz czy Evi IP: *.rtk.net.pl 15.06.07, 18:18
                              Do plaży naprawdę przyjemny spacerek
                              Po wyjściu z budynku głównego skręcić w prawo idziesz może 100 metrów i
                              skręcasz w prawo wejście w szutrową drogę dość szeroka prowadząca przez taki
                              gaj oliwny po wyjściu na drogę w prawo do końca przy wypożyczalni samochodów w
                              lewo później następna w prawo i dochodzi się do plaży, można też wyjść z hotelu
                              i skręcić w lewo i koło pierwszego znaku stop nawrócić i tak samo się dojdzie
                              przez gaj troszkę krócej ale z dzieciakami na pewno lepiej drogą myślę że góra
                              10 minut ale to tak z zapasem na zakupy w sklepie Teslo po drodze gdzie
                              kupowaliśmy piwko na plaże ( najtańszy sklep ). Co do lodów to było Dobre parę
                              razy nawet sam się nimi napychałem nie mogąc patrzyć się na te same dania
                              kolejny dzień, są do tego tez bardzo dobre polewy. Na śniadania jadło się
                              najwięcej bo były dość dobre zawsze pyszne bułeczki jajka na miękko i twardo
                              sery żółty feta mortadela, plus czasem jakieś parówki sadzone jajko lub
                              jajecznica , dla dzieci były płatki różnego rodzaju, owoce zawsze jeden rodzaj
                              ananas lub arbuz lub jabłko nie ma wyboru zawsze tylko jeden owoc to było w
                              porządku , ale za to obiady i kolacje to masakra po paru dniach wszystko to
                              samo niektóre rzeczy wyglądały jak zmieszane z obiadu itp. Ja po 3 dniu żywiłem
                              się na mieście kebaby i pity 2-3 euro, jak byłem w hotelu zawsze zaglądałem do
                              jadalni czasami jakiegoś kurczaka lub zapiekane ziemniaczki zjadłem ale tak to
                              naprawdę kiszka, chociaż za tą cenę nie mogę wymagać czegoś innego. Jak byś
                              chciała jeszcze coś wiedzieć to czekam opiszę wszystko
                              • Gość: anita.. Re: Lomeniz czy Evi IP: *.icpnet.pl 16.06.07, 13:14
                                Dzieki ale czy te lody są w kulkach czy na patyku? czy tylko w określonych
                                godzinach?? Jak z pokojami?? ja lece z Itaki mam pokój 2+2
                                Czy możesz podac godziny posiłków??
                                • aniapatryk EVI 16.06.07, 14:48
                                  Leca 20 sierpnia z 2 dzieci,jesli wrocicie prosze dajcie znac,kazda wskazówka
                                  sie przyda.Pozdrawiam Ania
                                  • Gość: anita.. Re: EVI IP: *.icpnet.pl 17.06.07, 15:06
                                    czy lody sa codziennie?? czy co jakis czas-nie bardzo rozumiem to co napisałeś -
                                    -odezwij sie proszę.
                                    • Gość: ... Re: EVI IP: *.rtk.net.pl 17.06.07, 15:19
                                      W dzień z tego co widziałem też są lody w porze poobiedniej ale nie jadłem to
                                      ci nie powiem jedli je w kubeczkach
                                      Na kolację jest chłodnia z lodami i sam sobie wybierasz jakie chcesz i ile z
                                      jaką polewa
                                      Lodów na patyku nie widziałem
                                      • Gość: ... Re: EVI IP: *.rtk.net.pl 17.06.07, 15:24
                                        A jeszcze godziny posiłków śniadanie chyba od 7 do 10 obiad jakoś kolo 14 a
                                        kolacja od 18:30 z tego co pamiętam pory są dość długie także każdy zdąży, w
                                        autobusie dostaniesz od rezydentki Itaki cała rozpiszę. Ja miałem pokój dwu
                                        osobowy i nie widziałem tych 2+2 ale w tych które byłem sprawiały przyjemne
                                        wrażenie łazienki troszkę małe ale są różne w różnych pokojach w jednym wanna w
                                        drugim prysznic, ja miałem w białych płytkach chyba układali je po pijaku każda
                                        leżała inaczej ale to jest chyba ich styl :), te pokoje niby w piwnicy też nie
                                        są złe widziałem że tam były rodzinny z dziećmi mieli tam duże tarasy i troszkę
                                        cienia
                                        • Gość: anita.. Re: EVI IP: *.icpnet.pl 17.06.07, 15:36
                                          Dziekuje bardzo za odpowiedź.
                                          Czy w wodzie sa kamienie?? Czy zejście jest łagodne?? Czy chociaz troszkę
                                          wiartu mozna uświadczyć po tej stronie wyspy??
                                          • Gość: ... Re: EVI IP: *.rtk.net.pl 17.06.07, 15:46
                                            Na naszej plaży jest fajny piasek i buty nie są potrzebne
                                            W innych miejscach jak macie zamiar gdzieś pojechać autkiem co bardzo polecam
                                            buciki mogą się przydać. Zejście jest bardzo łagodne
                                            Przez tydzień naszego pobytu wiało zawsze raz mocnej raz słabiej ale jak
                                            przestało na chwilkę to była straszna smażalnia.
                                            Dwa leżaki plus parasolka to koszt 7 euro
                                            • k_asia2 Re: EVI 18.06.07, 15:23
                                              a jak z recznikami wymieniaja czesto??
                                              jakies znosne sa?
                                              wlasnie sie pakuje i sama nie wiem juz co brac:)
                                              • Gość: ... Re: EVI IP: *.rtk.net.pl 18.06.07, 17:05
                                                Brac reczniki brac po pierwsze nei mozna ich wynosic po drugie wymieniane są
                                                zadko ale swieze takze nei wkurzalem sie na to bo w domu codziennie ich nie
                                                wymieniam czasami wymieniono dwa duze albo dwa male ale zeby wszystkie to
                                                raczej nie milego pobytu Pozdrawiam
                                                • k_asia2 Re: EVI 18.06.07, 18:55
                                                  dzieki za informacje
                                                  jeszcze tak szukam po necie roznych informacji i znalazlam posta ze warto do
                                                  Rodos wybrac sie tramwajem wodnym
                                                  mozecie powiedziec cos wiecej?? Jak i za ile???
                                                  bo wiem ze opcjonalnie kursuje jakis autobus jednak tramwaj wodny to chyba
                                                  ciekawsza atrakcja:)

• Gość: ... Re: EVI IP: *.rtk.net.pl 18.06.07, 21:29
                                                    Słyszałem o tym ale nie płynełem miałem autko wiem tyle ze autobus zwykly
                                                    kosztuje 1,7 euro i jest kilkanascie kursow tylko wczesnie wraca bo chyba
                                                    ostatni o 22, ja mialem autko takze nie wiem jak u nich z tymi kursami na pewno
                                                    nie kupuj nic u rezydentki autko na caly dzien 30 euro nawet za 20 fiata mozna
                                                    wyporzyczyc a rezydentka kroji strasznie. z tego co wie mto chyba rezydentka
                                                    ponad 20 euro od osoby za to brała i nic oprocz kursu w tym nie było nie
                                                    wybierajcie sie też za zadne skarby to turcji ja byłem tam ro ktemu na
                                                    wakacjach i niedałe msie złapac na fabryki dywanow i złota to jest zwyczajna
                                                    wycieczka handlowa nic tam nie ma i jeszcze strasznie droga w tej miejscowosci
                                                    do ktorej podplywaja znajomi dali sie namowic i cały dzien wakacji zmarnowany,
                                                    Polecam Rodos dniem i noca Tsambika Lindos i Prasonissi Lindos i Rodos
                                                    obowiazkowo własnym autkiem Tsambika po drodze na Lindos miejsce widokowe nie
                                                    plaza jeden skret przed plaza chociaz plaza tez ładna i mozna sie ochłodzic
                                                  • aniapatryk Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy 19.06.07, 16:49
                                                    Mam pytanie czy mial ktos z was wycieczke dookoło Rodos gratis,bo my taka mamy i
                                                    zastanawiam sie czy jest ona mecząca ,czy damy rade z 2 dzieci
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 19.06.07, 22:04
                                                    my tez mamy wycieczkę ale z 2 dzieci odpada, pojedzie tylko mąż--zobaczy co
                                                    warto zwiedzić i wtedy my w autko i jazda. Wycieczka trwa do godz 17 moje
                                                    dzieciaki nie dadzą rady ;-))
                                                  • aniapatryk Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy 19.06.07, 22:22
                                                    Wielkie dzięki,ja tez sie musze zastanowic nad ta wycieczką
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 20.06.07, 10:00
                                                    a kiedy lecicie i jakie duze są dzieci??
                                                  • aniapatryk Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy 21.06.07, 15:49
                                                    Lecimy 20 sierpnia z 5 i 2 latkiem.
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 21.06.07, 16:15
                                                    łe..nam zmieniono termin miałam do wyboru 6 lub 20, wzięłam 6 sierp, bo córa do
                                                    szkoły 1 Wrzesnia. A rezerwowalismy na 13 sierpnia
                                                  • aniapatryk Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy 22.06.07, 17:24
                                                    No to szkoda ze nie 20 sierpien :(
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 25.06.07, 17:02
                                                    Nie ma na stronie Centralwingsa wylotu 6 sierpnia, jest 5 sierpień;;ktoś coś
                                                    wie??
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 26.06.07, 20:25
                                                    mam potwierdzone lecimy 5 sierpnia z Centralwingsem z Poznania
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 07.07.07, 16:12
                                                    Pozwolę sobie zacytować dla zainteresowanych

Autor: ~amelka 07-07-2007 15:50 wyślij odpowiedź

Właśnie wróciliśmy z EVI na Rodos. Nie mam tak dobrego zdania o tym hotelu jak
                                                    wielu internautów na tym forum. Byliśmy w terminie 22.06-06.07. W restauracji
                                                    TŁOK, brak talerzy, sztućców, szklanek. Czyste naczynia często niedomyte.... W
                                                    restauracji brak klimatyzacji, miałam okazję załapać się na falę upałów o godz.
                                                    24 było 37 stopni, w dzień termometr wskazywał w cieniu 55 i nawet wtedy nie
                                                    włączyli klimy! Do baru wieczorem koszmarne kolejki, jak u nas za starych
                                                    dobrych czasów. Parasole i leżaki dla wybrańców, zbyt mała ilość. Co do
                                                    jedzenia to kwestia smaku, jedno co mogę powiedzieć to to iż ten hotel nie
                                                    serwuje kuchni greckiej.
                                                    W drugim tygodniu naszego pobytu przyjechało bardzo dużo młodzieży z Czech ,
                                                    Niemiec i Anglii na OBÓZ MŁODZIEŻOWY. To co się działo to możecie sobie
                                                    wyobrazić .... spuszczeni ze smyczy nie znali umiaru w ilości alkoholu.
                                                    Jak przyjechaliśmy miałam wrażenie że znalazłam się na turnusie dla emerytów z
                                                    Niemiec, potem przyjechały rodziny z małymi dziećmi od kilku miesięcy do 3-4
                                                    lat. Dzieci starszych 10-15 lat raczej bardzo niewiele (sama byłam z synem 14
                                                    latkiem), no a później to miałam wrażenie że jestem na obozie dla pijanej
                                                    młodzieży.
                                                    Jak by mnie ktoś zapytał komu szczególnie polecam ten hotel to powiem,
                                                    NIKOMU !!!!!
                                                  • Gość: alika Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.jmdi.pl 07.07.07, 16:28
                                                    Wreszcie jakis głos rozsądku!!!
                                                    Ja właśnie wróciłam i zastanawiam się kto temu hotelowi dał 3 gwiazdki.
                                                    Podobno miałam szczęście bo dostałam pokój superior, ale jak tak wygląda
                                                    superior to co dopiero standard!!! I mogłam sobie podać rękę z sąsiadmi na
                                                    przeciwko bo między budynakmi to może metr przerwy jest.
                                                    Dziki tłum ludzi wszędzie, szpilki się nie da wcisnąć między lezaki wokół
                                                    basenu i na trawnikach. Do bufetu kolejki, na wszystko się czeka. Moim zdaniem
                                                    hotel jest zupełnie nie przygotowany na obsługe takiej ilości gości.
                                                    Więc wszytkim wybierającym się tam na wakacje życzę... cierpliwości, niskich
                                                    temperatur i pokoi delux superior :-)
                                                  • aniab_24 Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy 07.07.07, 17:50
                                                    Anita nie zrażaj się. Większość opinii jednak pozytywna (zwłaszcza tych
                                                    najnowszych):
                                                    www.wakacje.pl/hotele/grecja/hotel-evi-7260.html
                                                    Uszy do góry. Hotel to nie wszystko - będzie pięknie :))
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 07.07.07, 21:43
                                                    No Ania będzie ok--musi być w końcu to wyspa słońca a u nas deszcz i zimnica.Do
                                                    zobaczenia w Evi!!
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 14.07.07, 21:42
                                                    ile kasy zabieracie na 2 tygodnie, nie biorę pod uwagę wycieczek???
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 19.07.07, 22:04
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 19.07.07, 22:06
                                                    odpowiedzcie proszę ile kasy???
                                                  • Gość: d.biel Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.chello.pl 20.07.07, 09:25
                                                    My w ubiegłym roku wydaliśmy nicale 300E z wycieczkami, wynajmem samochodu,
                                                    biletami wstepu i rejsem na Symi. Kupowaliśmy jednak tylko soki dla dzieci,
                                                    serki, wode mineralna(reszte mialam ze soba przywieziona z kraju). No i jakies
                                                    pamiatki, pocztowki, materac do kapania dla malej. Ale czas spedzalismy glownie
                                                    w hotelu, na plaze chodzilismy popołudniami i nie placilismy za lezaki i
                                                    parasol. Jedzenie tez przede wszystkim w hotelu. Ale nie ma problemu z
                                                    bankomatem, jest w Faliraki w poblizu Evi, wiec zawsze mozesz wyplacici jakas
                                                    potzrebna sumke;) Poza tym akceptuja karty platnicze, wiec naprawde nie ma
                                                    problemu.
                                                  • Gość: anita,, Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 20.07.07, 09:46
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 20.07.07, 09:47
                                                    Czy w parku wodnym mozna płacić kartą bankomatową??
                                                  • Gość: d.biel Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.chello.pl 20.07.07, 09:54
                                                    Oj, w tej kwestii to Ci nie pomogę, bo nie byłam. Nasze dzieciaki były za małe.
                                                  • Gość: anita.. Re: EVI-wycieczka dookoła wyspy IP: *.icpnet.pl 24.07.07, 14:40
                                                    juz wiem , można placić napisałam do nich maila i mam info z pierwszej ręki!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka