IP: *.aster.pl 16.07.07, 22:36
No nie mówcie, że wyrzucacie papier toaletowy umazany czekoladą do kosza.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: WC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 10:18
      NO !!!!!!!
    • lidkasm Re: WC 17.07.07, 10:21
      wolę to niż mieć zatkany kibel
      • Gość: sobota Re: WC IP: *.lublin.mm.pl 17.07.07, 10:38
        Ale właściwie to czemu miałby się zatkać? Czym się różnią kreteńskie kible od
        polskich? Ja wymysliłam ze zamiast zwykłego papieru toaletowego wezmę
        chusteczki myjące dla niemowląt.
        • Gość: ewamalgorzata Re: WC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 11:07
          Sedesy sie niczym nie róznią. Różnią się natomiast rury odpływowe i
          kanalizacyjne. Konkretnie: średnicą się różnią.
          Choć nie wszędzie. Zdarzyło mi się już być w miejscach, gdzie to działało na
          naszych zasadach:)
        • lidkasm Re: WC 17.07.07, 13:08
          Ale co zrobisz z tymi chusteczkami? Przecież nie wrzucisz do sedesu bo one się
          nie rozpuszczają - musisz wrzucic do kosza, więc na jedno wychodzi.

Z tego co pamiętam to nie w każdym hotelu jest wymóg wrzucania papieru do
          kosza. MOże niektóre hotele albo niektóre wyspy mają szersze rury. Ja byłam na
          Kos w tym roku i tam są waskie a wrzucanie papieru do kosza można przeżyc -
          kosze są opróżnianie codziennie.
          • Gość: sobota Re: WC IP: *.lublin.mm.pl 19.07.07, 10:03
            Nie będę tych chusteczek wyrzucać do kosza bo nie mam ochoty siedziec w
            smrodku. Po kazdej kopce bedziemy wrzucać chusteczki bambino do małych
            foliowych woreczków które następnie od razu wyrzucimy do ogólnego kontenera na
            śmiecie. I po problemiku :-D
      • Gość: Z0RBA Re: WC IP: *.aster.pl 17.07.07, 14:02
        ja tam wrzucałem i nic się nie zatkało(częściej spuszczałem wodę), oni tam mają
        cienki papier
        • Gość: biomj Re: WC IP: *.biology.univ.gda.pl 17.07.07, 14:28
          jesli ktos prosi o takie zachowanie a nie inne to uwazam, ze nie bez
          uzasadnionego powodu, i powinno sie do tego dostosowac. Myslicie, ze ktos dla
          przyjemnosci chce oprozniac kosze z umazanymi przez Was papierami? Poza tym sa
          hotele, ktore ograniczaja sie do prosby o oszczedne uzywanie papieru lub nic na
          ten temat wspominaja.
    • Gość: smyk Re: WC IP: *.net.autocom.pl 17.07.07, 19:00
      Wszędzie w Grecji tak jest? w kontynentalnej też czy tylko na niektórych wyspach? Na rodos,kos też?
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: WC IP: 80.54.0.* 17.07.07, 19:38
        Miejscami. Częściej na wyspach, bo tam trudniej o poważne remonty i miejsca zdecydowanie mniej. Nie jest to jednak żadną regułą. Spora część instalacji została już wymieniona jak sądzę, bo wiele hoteli nie ma już takich wymogów...

Jak piszą przedmówcy. Może się taki hotel trafić, ale nie musi... Szczególnie te jakkolwiek nowsze obiekty mają się już "normalnie" pod tym względem...

Pozdrawiam
        Marcin
        • Gość: smyk Re: WC IP: *.net.autocom.pl 17.07.07, 22:29
          dzieki za info, pozdrawiam
          • magdusijaa Re: WC 18.07.07, 04:02
            miaszkalam na riwierze mieszkam w atenach i zwsze wrzucam do wc. i nic sie nie
            dzieje. jasne, nie mozna przeginac. ale papier maja cieniutki. a jesli chodzi o
            to dlaczego? to ich jakies dziwne przyzwyczajenie. moze w starych budynkach
            byly niesamowicie waskie rury, ale w nowych sa juz wieksze.
    • damian.kaniu Re: WC 18.07.07, 09:13
      Chodzi glownie o srednice odplywowych rur jak i czestotliwosc ich
      poskrecania :) Zrobione nie jest to na darmo a konkretnie po to aby zatrzymac
      zapaszki w rurach zeby nie wydobywaly sie na zewnatrz przez muszle :) W polsce
      to zjawisko jest malo dostepne.. Jak nam to jasno wytlumaczyl nasz przewodnik
      to co jest w rurach w tej temperaturze poprostu gotuje sie ;P
    • Gość: so Re: WC IP: *.lublin.mm.pl 19.07.07, 10:05
      Jeszcze jedno mnie zastanawia. Skoro rury są wąskie to jak to jest że taki
      solidny klocek przez nie przejdzie a cienki papier toaletowy juz nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka