Gość: maka IP: 213.17.236.* 22.06.03, 06:39 czy ktoś może polecić z jakim biurem wybrać się na Santorini, czy w ogóle warto, co ciekawego można zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolina Re: santorini IP: *.city.com.pl 23.06.03, 11:25 Byłam w wielu miejscach, ale najwieksze wrażenie zrobiło na mnie właśnie Santorini. To była wycieczka z El Greco na 8 dni na Santorni (ale przez Kretę). Lot do Heraklionu na Krecie, pierwsze 2 dni n Krecie, pózniej promem na Santorini, gdzie spędzilismy 4 pełne dni (ale to w zupełności wystarczy ale zwiedzić całą wyspę)i ostatnie 2 doby znów Kreta -Heraklion. Jeśli lubisz podróżować, a nie leżeć ciągle w jednym miejscu to gorąco polecam taki wypad. Mnóstwo wrażeń, przepiękne widoki, wspaniała pogoda i cieplutkie morze. SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: santorini IP: 213.17.236.* 29.06.03, 06:49 bardzo dziękuję za informacje , jeśli możesz napisz coć o wyżywieniu i cenie za tą wyprawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: santorini IP: *.acn.pl 29.06.03, 16:06 Santorini jest cudowne. Ale tam jest zbyt goraco by siedziec dłuzej niz 2 dni w wakacje. Zreszta co tam robić? 2 dni to max, a wspomnienia zostaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_la Re: santorini IP: *.hydroprojekt.com.pl 02.07.03, 11:58 Ja tam byłam z rodzinką dwa tygodnie i wcale się nie nudziłam (po knajpach nie siedziałam. Dzień, dwa to za mało, aby poczuć atmosferę wyspy. Jak ktoś nie ma dzieci i sprawy plażowań i basenowań są mu obce powinien pobyć tam z tydzień. Wtedy wiesz, że wyspa jest twoja. e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: santorini IP: *.acn.pl 02.07.03, 12:59 To fakt, ze jeden zbyt mało na to urocze miejsce. ja miałam gonitwe w 4-5 godzin w temperaturze 40 stopni, koszmar. Chociaz jak teraz ogladam zdjecia tonie czuje tego skwaru. Ale 2 tygodnie? Chyba bym nie wytrzymała. Zbyt mała wyspa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_la Re: santorini IP: *.hydroprojekt.com.pl 02.07.03, 13:37 Ale ja mam małe dzieci, dla których największym szczęściem nie są widoki zachodu słońca nad Oią lub wykopaliska Akrotiri, ale możność nie wychodzenia z wody przez 14 godzin. I tak zasadniczo wszystko im jedno, gdzie ta woda jest. Byleby było ciepło. e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: santorini IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 11:27 a jak z cenami? To był przelot czy przejazd??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: santorini IP: 157.25.31.* 02.07.03, 14:33 Gość portalu: m napisał(a): > a jak z cenami? Wycieczka z Rethymno (czwartki i soboty o 7:00) kosztuje 56 EUR od osoby. W cenie jest śniadanie i obiad a także dojazd do Rethymno autokarem chyba z całej wyspy no i oczywiście bilet na prom :-) DObijacie do Fira i stamtąd można dostać się do Oia (piękniusia wioska z pocztówek) na trzy sposoby: 1. taksówką ok 5 EUR w jedną stronę 2. autobusem ok 0,90 EUR w jedną stronę 3. Samochodem od 20 EUR za kilka godzin :-) 4. Skuterkiem od 10 EUR za kilka godzin (UWaga: w tym roku wymagają prawka kat A) Na miejscu dość dorgo ale są i tanie kanjpki - fast foody. To tyle. Pozdrawiam, Szymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabian Re: santorini IP: *.tpnet1.grajewo.net 04.07.03, 22:36 Gość portalu: Szymi napisał(a): > Gość portalu: m napisał(a): > > > a jak z cenami? > > Wycieczka z Rethymno (czwartki i soboty o 7:00) kosztuje 56 EUR od osoby. W > cenie jest śniadanie i obiad a także dojazd do Rethymno autokarem chyba z całej > > wyspy no i oczywiście bilet na prom :-) > DObijacie do Fira i stamtąd można dostać się do Oia (piękniusia wioska z > pocztówek) na trzy sposoby: > 1. taksówką ok 5 EUR w jedną stronę > 2. autobusem ok 0,90 EUR w jedną stronę > 3. Samochodem od 20 EUR za kilka godzin :-) > 4. Skuterkiem od 10 EUR za kilka godzin (UWaga: w tym roku wymagają prawka kat > A) > Na miejscu dość dorgo ale są i tanie kanjpki - fast foody. > To tyle. > > Pozdrawiam, Ode mnie nie wymagali prawka kat. A, może to zależy od wypożyczalni.... > Szymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: santorini IP: 157.25.31.* 30.06.03, 08:55 Gość portalu: maka napisał(a): > czy ktoś może polecić z jakim biurem wybrać się na Santorini, czy w ogóle > warto, co ciekawego można zobaczyć. Santorini jest piękne ale 8 dni tam to trochę za długo. Ja byłem tam na jednodniowej wycieczce będąc na Krecie i było w sam raz. 2, 3 dni to max. Chyba, że lubisz siedzieć nonstop w kanjpach i to drogich (bo takie są na Santorini) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: santorini 02.07.03, 12:34 Santorini jest urocze - ja byłam 6 dni - akurat w sam raz żeby i troche wypocząć i pozwiedzać. Trzeba koniecznie wybrac się na rejs po calderze, do Firy i Oia, na Czerwona Plażę i wykopaliska Akrotiri oraz do antycznej Firy/Thiry (z Kamari albo Perissy). Naprawdę jeden dzień to stanowczo za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_la Re: santorini IP: *.hydroprojekt.com.pl 02.07.03, 13:34 A jeszcze urocze Pyrgos, miasto duchów (chyba nazywa się Mesa Gona) Imerovigli, podreptanie po wulkanie, gorące źródła przy Palea Kameni, plaża i port we Vlyhadzie, Thirasia z widokiem na Santorini, czarna plaża w Perissie, urocze zakątki i zakąteczki i ... Po prostu Santorini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rto Re: santorini IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 16:43 PYRGOS kojarzy mi się z latajacymi po rozżarzonej ziemi jaszczurkami wybierzcie się tam w największy południowy upał z butelką wody ( duzej ) Grecy wtedy śpią a ty patrzysz w kazdy kąt i odkrywasz inny swiat. Bylismy na Santorin 10 dni zero nudy.... Odpowiedz Link Zgłoś