Dodaj do ulubionych

CYPR - hotele z oferty TRIADY

25.06.03, 15:04
chodzi mi o Pierre Anne, Yiannoula i Crown Resort. ktos tam byl? jakes
doswiaddczenia?
moze pare uwag dotyczacych samej Triady. nie intersuje mnie wyjazdl last
minute, z tego wzgledu, iz mozliwe sa zmiany zakawterowania. dzieki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • vivawawa Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY 25.06.03, 15:08
      chyba najlepszy jest - Pierre Ann
      warto brać dwa posiłki, bo ceny na Cyprze przyprawiają o zawrót głowy
      najwięcej jest turystów z anglii, na których te ceny nie robią wrażenia :-))))
    • Gość: monk Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 15:54
      a byles/bylas z triada?
      napisz cos wiecej o samym hotelu bo obejrzalem sobie tylko zdjecia w katalogu
      • Gość: czekolada Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 20:20
        tak jak pisałam w moim wątku, byłam z triadą na Cyprze. Planowo mial to być
        hotel Pierre Anne, ostatecznie był inny, ale o Pierr co nieco wiem. Położenie
        ma nie najlepsze, trzeba przejść przez zarośla do tzw.plaży. "Plaża" obok
        hotelu nie była uczęszczana, mało piasku, a więcej dużych kamieni. Dlatego,
        mimo pozoru bliskości z morzem, hotel jest oddalony od niego o jakieś 500m. Na
        terenie hotelu są fajne mostki i baseny, mało takich widziałam w Agia Napa.

Poza tym nie polecam Larnaki(triada oferuje tam hotel Cactus)
        • m0nk Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY 26.06.03, 11:36
          niepokoja mnie te zmiany, chyba musze przestac czytac forum przed wyjazdem bo
          to juz drugie biuro podrozy, do ktorego nabieram podejrzen.
          • mea25 Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY 26.06.03, 11:56
            m0nk napisał:

> niepokoja mnie te zmiany, chyba musze przestac czytac forum przed wyjazdem bo
            > to juz drugie biuro podrozy, do ktorego nabieram podejrzen.

Prawda jest taka, że każde biuro ma wpadki i prawdą jest też, że niezadowolony
            opowie o tym 20 osobom, a zadowolony 1 - albo nawet nikomu.
            Triada jest o tyle pewna, że jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i istnieje
            na rynku od wielu lat, więc małe jest prawdopodobieństwo, że zabiora twoje
            pieniądze i uciekną.
            Wycieczki z Triady są stosunkowo tanie, więc jakimś kosztem musi się to odbywać
            (nie ma nic za darmo!), dlatego dziwię się, że ludzie którzy kupują tanie
            wycieczki potem są oburzeni, że hotel to nie pałac maharadży z prywatna plażą
            itp. Jeżeli chcemy jechac do hotelu lux, trzeba zapłacić 5 tys. od osoby, a nie
            1500 zł.
            Poza tym, jak już wspomniałam, wpadki zdażają się każdemu. Moi rodzice byli w
            Austrii z osławionego, fantastycznego i drogiego TUI i co? po dojechaniu na
            miejsce okazało się, że TUI zapomniało zarezerwować pensjonat! mało tego była
            promocja i mieli na miejscu otrzymać ileśtam euro. Pani z pensjonatu wybauszyła
            oczy na ich widok bijąc się w piersi, że TUI nie informowało jej o ich
            przyjeżdzie, a o żadnych euro w ramach promocji też nic nie wie.
            Nie jestem ani zwolenniczką Triady, ani przeciwniczką, uważam jedynie, że nie
            zawsze forum należy traktowac jako wyrocznię, tylko jako miejsce do zbierania
            informacji i rozpatrzenia ich pod odpowiednim katem.
            PS od razu uprzedzam - z branżą turystyczną nie mam nic wspólnego, nie jestem
            pracownikiem biura, agentem, ani właścicielem.
            • stellla1 Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY 26.06.03, 15:26
              Masz racje .Jezdze z roznymi biurami i z triada tez .Zauwazylam,ze forum ma
              jedynie charakter donosów.Wiekszość pisze o swoim niezadowoleniu z imprez z
              roznymi biurami.Zgadzam sie ze najistotniejsze jest wybrac sie z biurem ktore
              dziala na rynku od kilku lat i jest sprawdzone.Wpadki ma kazdy ale
              odpowiedzialnosc za wpadki jest zupelnie inna wprzypadku malego i nieznanego
              biura -inna w przypadku duzej renomowanej firmy.Dlatego jezeli jezdze to tylko
              z TUI,Neckermann,Rainbow,Triada,Sigma.Reszty najzwyczajniej sie boje.A ze
              wspomnien z Triada uwazam ze ok.Cos tam komus niepasowalo ale to nic powaznego
              bo nie pamietam.Aha tyle ze ja bylam w Grecji.Zastanawiam sie nad Egiptem w tym
              roku-moze ktos doradzi- z hoteli TRIADY.
              • m0nk Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY 26.06.03, 18:07
                ja nie czepiam sie szczegolow. chce tylko mieszkac w hotelu,za ktory
                zaplacilem - dlatego nie pcham sie w zadne promocje itp.
                bylem dzisiaj w traidzie - panie powiedzialy, ze tzw. first minute w triadzie
                to impreza typu TRAF z mozliwoscia zmiany zakwaterowania. prawda czy falsz?
                do wymienionej listy moge dopisac open travel (w skald wchodzi delta travel) -
                bardzo fajne wakacje w hiszpanii.
                • Gość: czekolada Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 20:31
                  First minute to po prostu promocja dla tych, którzy wykupują wycieczkę
                  odpowiednio wcześnie + byli z triada co najmniej raz. biuro przysyła coś na
                  kształt "kuponu zniżkowego" do domu, przy podpisywaniu umowy trzeba to oddać. w
                  styczniu tego roku zniżka za wykupienie wakacji w styczniu wynosiła 26% ceny
                  imprezy, którą odejmujesz od ceny katalogowej.
                  nie jest to w żadnym wypadku TRAF, sam wybierasz wszystko.
                  byłam z triadą 4 razy, raz zdażyła mi się zmiana hotelu(na szczescie na
                  lepsze), w tym roku też jadę.
                  • m0nk Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY 27.06.03, 09:40
                    ja tez decyduje sie na to biuro i na hotey Yianoula. skreslielem pierre anne
                    dzieki Twoim uwagom.pozdr
                    • Gość: czekolada Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 19:00
                      cieszę się,że mogłam pomóc.bylebyś tylko nie był rozczarowany ta zamianą- i to
                      przeze mnie:))))))
                      a Twój hotel też jest w Agia Napa?
                      napisz jak było, za rok znowu planuję Cypr z Triadą.
                      pozdrawiam
                      • m0nk Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY 30.06.03, 12:18
                        tez, na zdjeciach wyglada lepiej, lepsza plaza przy hotelu, troche slabiej
                        wyposazony. cos tam napisze po powrocie.
                • mea25 Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY 27.06.03, 09:42
                  m0nk napisał:

> ja nie czepiam sie szczegolow. chce tylko mieszkac w hotelu,za ktory
                  > zaplacilem - dlatego nie pcham sie w zadne promocje itp.
                  >

mnie głównie chodziło o to, że ludzie trafiają do hoteli, które sobie sami
                  wybrali, ale tak czy inaczej potem bardzo narzekają. A jak już wspomniałam,
                  niska cena musi się skądś wziąć, więc z reguły są to hotele oddalone od plaży,
                  o niższym standardzie itp.
                  moja znajoma, która była z Triadą gdzieśtam, opowiadała, że owszem zmienili im
                  hotel, ale dlatego, że w hotelu zapchała się kanalizacja, więc raczej na plus,
                  że Triada ich przeniosła - standard nowego hotelu był taki sam.
                  Mnie również pani w biurze powiedziała, ze w zwykłych ofertach (nie Traf, nie
                  last minute) nie zdarzają się zamiany hoteli, chyba że dla dobra uczestników
                  nie ma innego wyjścia (patrz: kanalizacja). Oczywiście, nie musze jej
                  wierzyć....
                  • Gość: dari Re: CYPR - hotele z oferty TRIADY IP: 212.160.106.* 27.06.03, 11:25
                    Porownujac kazda kategorie hotelowa maja najlepsze ceny na rynku.Ja z nimi
                    jezdae i uwazam ze jest wporzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka