Dodaj do ulubionych

Samochodem do Grecji

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 09:48
Ludziska Kochane!
Napiszcie prosze, jak jest w koncu z dojazdem do Grecji. Ktora droge wybrac -
przez Serbie i Bulgarie, czy tez przez Serbie i Macedonie. Wiem, ze w
Macedoni obowiazuja wizy, ale tez wjazd do Bulgarii nie jest tani (zwlaszcza
gdy liczymy w obie strony). Jak jest z bezpieczenstwem w Serbii, Bulgarii i
Macedonii?
Moze ktos z Was jechal ostatnio i potrafi rozwiac moje rozterki.
Pozdrawiam. Pawel
Obserwuj wątek
    • Gość: Christian Re: Samochodem do Grecji IP: *.kat.forthnet.gr 05.07.03, 14:03
      ja co chwile jedze tam i zpowrotem i wole bulgaria i serbie niz macedonie.
      oplata nie jest na bulgari wysoka a co do bezpieczenstwa to nie mam zastrzezen
      jak sie boicie to tak ustawcie zeby jechac za dnia
      • o12345 Re: Samochodem do Grecji 07.07.03, 13:20
        Witam
        prosze jak mozesz o kilka szczegółów:
        ile Cie kosztuje przejazd "Twoja" trasa
        ile trwa.
        opisz którędy jezdzisz (jakie drogi, itp)
        czy kraje o których piszesz są bezpieczne?
        Jak się ma sytuacja ze stacjami benzynowymi na trasie którą mam nadzieje
        polecisz mi ... (o nie tylko mnie).
        CZekam niecierpliwie na informacje .... Moga być mailem na adres w nagłówku..
        • Gość: Christian Re: Samochodem do Grecji IP: *.kat.forthnet.gr 08.07.03, 02:29
          trasa
          krakow, chyzne, sahy, budapest, subotica belgrad nisz sofia kulata saloniki i
          dalej jak kto chce.

tankowac mozna gdzie kto chce , aleja tankuje zawsze na miedzynarodowych
          jakichs shelach i BP, jest gdzie zjesc i mozna sie odswiezyc. teraz koszty:
          na slowacji trzeba kupic winietke, na polskie ponizej 15 zl, na wegrzech
          platne autostrady ok 15 euro, jugoslawia autostrady to 35 euro, bulgaria
          jakies tranzyty ekologie itp to z 20 euro, w grecji na autostradzie za bramiki
          placi sie ok 1,5 euro czyli jadac do larissy jakies 5 euro paliwo prawie
          wszedzie jest tansze niz w polsce, a w grecji jest gaz jak ktos chce.

podałem koszty w jedna stronę.

kiedys przejchalem z krakowa na riwiere w 17 godzin ale teraz policja ma
          wszedzie radary wiec odradzam kozakowanie. Zawsze w jugioslawi nocuje na
          stacji benzynowej z motelem Rodic albo mandic sa one ok godziny od suboticy ja
          sam za pokoj place ze sniadaniem 12 euro parking maja strzezony wiec nie ma
          sie co bac. I tak zx Polski do jugoslawi, nocleg i wczesnie rano dalej w
          trase, jest sie na wieczor.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka