blond-aspirynka 17.09.07, 16:39 czy był ktoś z was na krecie pod koniec września?my lecimy 26 z katowic i wlaśnie sie zastanawiam co zasaniemy(jeżeli chodzi o niebo)? poza tym moze ktoś byl w hotelu sirios village?polecacie? moze jakies fotki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szmer Re: kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 20:26 Byliśmy z dziewczyną w zeszłym roku od 27 września na 2 tyg. i było w granicach 30-33 stopni. Na samarii ledwo wytrzymalem, w nocy też ciepło. Acha odnośnie opadów całe 2 tyg. suchutko i słonecznie, za to w dzień wyjazdu zalało naszą miejscowość :) ( Agia Marina ). Co do hotelu niestety nie znam. Polecam hotel Santa Marina, fajna plaża, czysto, jedzenie da sie wytrzymac, chociaż ,przez dwa tygodnie można się znudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
blond-aspirynka Re: kreta 17.09.07, 22:29 Dzięki za info, z której strony Krety jest ten hotelik?Jakie żarełko i czy kibelek murowany?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: kreta IP: 195.164.124.* 21.09.07, 10:53 Kilka dni temu wróciałam z Krety, właśnie z Hotelu Siorios Village (wyjazd ze Scanholiday).Jeśli chodzi o pogodę, nawet w październiku na Krecie jest zwykle gorąco, ale można mieć pecha. Ja w ciągu tygodnia we wrześniu miałam pół dnia chmur, poza tym żar z nieba. W zeszłym roku np. we wrześniu na Krecie były niespotykane opady i powodzie. Ale myślę, że 90 % szans, że będzie dobrze. Hotel Sioros Village jest bardzo ładny i sympatyczny. Jedzenie niezłe (oczywiście przez 2 tygodnie można się znudzić). Obsługa bardzo miła. Dwa ładne baseny + brodzik dla dzieci, gustownie urządzone pokoje, piękna zieleń. Na plażę trzeba kawałek dojść, nie jest też zachwycająca w porównaniu z innymi plażami w tej części wyspy. Za to blisko do Chani (4 km) - a miasto śliczne i klimatyczne. Jeśli chcesz, mogę przesłać Ci kilka zdjęć hotelu. Podaj swój adres mailowy. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
blond-aspirynka Re: kreta 21.09.07, 13:08 dzieki wielke.ja jade z rainbow tours i slyszalaam ze z nimi spoko. napisz mi prosze jak glebokie sa baseny?jak z lezakami?gniazdka sa w pokojach "normalne"?bo slyszalaam ze sa troszke inne niz nasze i nie wszystkie wtyczki pasuja. poza tym gdzie lepiej miec pokoj w bungalowach czy w hotelu?sa jakies klimatyczne knajpki w okolicy (oprocz Chani)?a moze organizuja aqua-aerobic(chodze regularnie i nie chcialabym stracic formy;))? a jezeli chodzi o pogode to sprawdzam ja codziennie na interii i jest optymistyczna:)no ale faktycznie moze byc:( acha, jeszcze powiedz mi prosze czy rzeczywisice dno morza jest ostre?trzeba sandałki do wody ubierac? i moze jeszcze o wycieczkach dodatkowych, skad najlepiej na Santorini i na Błękitma Lague?gdzie wypozyczyc skuter czy samochod? przepraszam za takie ilosci pytan ale wiesz jak to jest na oczyznie. moj mail monka22@interia.pl dzieki jeszcze raz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: kreta IP: *.gorzow.mm.pl 25.09.07, 15:00 Z uwagą przeczytalem twoj informacje.Nie bylem w Grecji.Szukam czegos spokojnego na lato 2008.Czy to wlasnie tam? Prosze napisz cs wiecej.Cyz sa polskojezyczni przewodnicy?Jakie ceny wyczieczek? Ile kasy na 14 dni dla dwojga? Czy mozna prosic o jakies zdjecia z tej okolicy?Bylismy w Port el Kantaui w Tunezji.Raj na ziemi. Pozdrawiam andrzej_jakubaszek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeff Re: kreta IP: *.51.tellas.gr 21.09.07, 17:49 Wlasnie jestesmy w Kissamos,wieje jak cholera,wiec fale sa w sam raz do zabawy. Slonce przebija sie tu i owdzie,od pojutrza ma byc znacznie lepiej,ale chyba poowyzej 30 stopni w tym roku nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
blond-aspirynka Re: kreta 21.09.07, 17:59 kurcze ale fajnieee ze juz tam jestes:)ale ciepło jest teraz? slyszalaam wlasnie ze dokladnie za 2 dni fale ciepełka ostrego. a jak noce?i jak ogólnie??:)juz nie mogę sie doczekać dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda_my Re: kreta 21.09.07, 21:37 wczoraj wieczorkiem wrociłam z Rethymnonu- w dniu wyjazdu temp 30 st- zar sie lał z nieba!przezylam szok termiczny w polsce ;) byly dni kiedy wystepowaly chmurki-bardziej do poludnia ale pozniej juz tylko slonce. wieczory juz ciut chlodniejsze wiec sweterek sie przyda. co do butow- hm ja raz miałam raz nie. wszysstko zalezalo w ktorym miejscu wyspy wchodzialas do wody. ale jak mam byc szczera to zaopatrz sie w takie buciki bo wychodzenie z wody moze byc bolesne jak i spacerowanie po plazy. na miejscu kupisz je za jakies 5,50 do 6,50 euro. wypozyczcie auto - im wiecej dni tym taniej, cena paliwa ok 1,2 eu/litr. jedz koniecznie na Santorini a wycieczke na Lagune zoraganizuj sobie smialo sama! zorganizowana to koszt ok 65eu bez transferow a i tak dojedziesz tam autem i nie jestes od nikogo uzalezniona (na miejscu powiedzą, że osobówka tam sie nie dojedzie ale jest to bzudra wynika to z checi zysku przez rezdentki).widoki sa zapoerajace dech w piersiach. wycieczke na santorini bierz tylko z przewodnikiem (122 euro), w tym jest jedzenie na statku - sniadanie i kolacje. a dlaczego przewodnik? poniewaz osoby korzystajace z podstawowej wycieczki sa zostawieni w jednym miescie (Fira) ktore tez jest piekne ale mnie osobiscie bardziej podobała sie Ola- tam własnie jest wiecej tych kosciolkow z niebieskimi dachami, i oczywiscie sławne na widokówkach własnie z tego miasta zdjecia. podsumowujac- na Krecie jest co robić, jest co zobaczyć. Ja dalej jestem pod ogromnym wrazeniem! milego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
bea70 Re: kreta 24.09.07, 14:17 odbośnie wycieczki na Lagunę - 65 EU bez transferów podajesz? Ciekawe w jakim biurze. Z Orbisu 64 eu - w cenie dojazd do kissamo, rejs statkiem, wyspa piratów (koło wraku) - kąpiel ok. 1h-1,5h. Obiad na statku, płynięcie na Balos - transfer łodziami motorowodnymi na płycizny (ze statku) - plażowanie 2-3 godz , powrót do kissamo, transfer pod hotel autokarem Na mieście wygląda to tak: 24 eu autokar, 22 eu statek, bez jedzenia, kupiliśmy u rezydenta, bo za małe dziecko nie policzono nam nic, a jedzonko dostała i bilet na statek. Na mieście za dziecko 11 eu plus połowa za statek. Co do jazdy autem na Balos - wypożyczalnie aut nie dają ubezpieczenia na tą trasę - jest to albo w umowie albo wynika z mapy, którą daje wypożyczalnia- brak drogi na Balos. Co zrobisz jeśli złapiesz gumę lub zepsuje się auto - naprawa za własne pieniążki? Także niektóre udzielane przez ciebie rady nie do konca są radami dobrymi. Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 znajomi z Kissamos 24.09.07, 18:43 donoszą,że zimno,chmurno i wieje :( co nie znaczy,że się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: kreta IP: 195.164.124.* 26.09.07, 12:18 Wycieczka na Balos ze Scan Holiday to 60 euro. Strasznie drogo. My mieliśmy samochód (Jimny karbiolet za 38 euro dzień). Było nas 4 osoby. Pojechaliśmy do Kissamos samochodem i tam wsiedliśmy na prom, który nas obwiózł po tych cudownościach. Za sam prom na cały dzień płaciliśmy 22 euro od osoby. Na pokładzie można sobie kupić coś do jedzenia, przecież nie musi to być dwudaniowy obiad, skoro w hotelu czeka na nas obfita kolacja. Załóżmy, że 10 euro się wyda na jedzenie na statku. Z benzyną wycieczka wyjdzie jakieś 45 euro od osoby. Jak się jest rodziną, to różnica nie do pogardzenia, tym bardziej, że samochód przecież wykorzystaliśmy przez kilka dni. Nie ma się nic specjalnie nadto, gdy jedziesz z rezydentem - może komentarz po polsku i tyle. Do Kissamos droga dobra - z Chani dojazd 45 minut samochodem osobowym. My mieliśmy dość drogi samochód, można wynająć i taki za 25 euro. Droga szutrowa do laguny podobno malownicza, ale rzeczywiście - wypożyczalnie zaznaczają, że uszkodzenie opony lub podwozia na takiej drodze to nasz koszt. Ryzyk fizyk. Wtedy lepiej może wziąć droższe ubezpieczenie i sobie po takiej drodze poszaleć. Może następnym razem tak zrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeff Re: kreta IP: 85.72.105.* 26.09.07, 12:32 przestalo wiac,niebo z niewielkimi chmurkami,ale temp w granicach 26, wieczorem 19-20,da sie wytrzymac...pozdrawiam i zycze pomyslnego ladowania Odpowiedz Link Zgłoś