wujekbanan 21.09.07, 13:32 napiszcie gdzie kupie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f nietsty Wujku, zakazano w Grecji produkcji i 21.09.07, 14:16 sprzedaży tzatzików. Dwa miesiące temu - jakies badania czy coś..:-( Oficjalnie nigdzie nie dostaniesz, oczywiscie kwitnie czarny rynek, ale droogo, oj drogo... :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
hania404 Re: nietsty Wujku, zakazano w Grecji produkcji i 21.09.07, 14:56 jedyna rada: zabierz z Polski ogórki, czosnek i jogurt - sam zrobisz bardzo latwo, tylko sól w Grecji dostaniesz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gacek95 Re: nietsty Wujku, zakazano w Grecji produkcji i 21.09.07, 15:25 Oczywiście jak sobie sam nazbierasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: nietsty Wujku, zakazano w Grecji produkcji i 21.09.07, 20:00 Łatwo powiedzieć ! Nazbierasz :[ Coraz trudniej trafić i jeszcze trzeba w czasie nowiu wyjść przez tylne drzwi garażu ciotki Papasa. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: nietsty Wujku, zakazano w Grecji produkcji i 21.09.07, 22:10 Kufa, nikt mi nie powiedział, że to ciotka Papasa! A ja tyle garaży ciotek odwiedziłem w poszukiwaniu tych mitycznych cacyków w nowiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f oj Galu, pomyliłes z kacykami, utrzymywanymi 21.09.07, 22:29 przez liczne inne ciotki. To oni kiedys robili cacyki. Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: oj Galu, pomyliłes z kacykami, utrzymywanymi 22.09.07, 09:23 I dlatego właśnie konkurencja ich wybiła.Chcieli by ich cykcyki opanowały rynek turystyczny.Gale,zawsze mi wiedzą imponowałeś,a tu taka wpadka ! Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: oj Galu, pomyliłes z kacykami, utrzymywanymi 22.09.07, 20:11 Starzeję się, ot co! Zapomniałem o kacykach, ich ciotkach-utrzymankach i ich słynnych cyckach na Cykladach... Wstyd mi, wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: oj Galu, pomyliłes z kacykami, utrzymywanymi 22.09.07, 22:11 ciotka kacyka robiła cacyki na ben-zynowej stacji i przeszkadzaly jej tzitziki gdy przepis brała z radio-stacji w tawernie pod stolem cicho podawała co z ogórka, czosnku, jogurtu zmontowała. Odpowiedz Link Zgłoś
flisvos Re: oj Galu, pomyliłes z kacykami, utrzymywanymi 22.09.07, 22:45 jacek alez to, to poezja:)) bravo :)) ps a kacyk siedzial, bo sreberka byly kradzione... Odpowiedz Link Zgłoś
gacek95 Re: oj Galu, pomyliłes z kacykami, utrzymywanymi 23.09.07, 07:55 Aż roku jednego (z szesnastu wszyściutkich) Zawitał na stacji turysta Zdziwiła się ciotka skąd znał tajny adres Lecz uśmiech przywdziała na usta Za sekund trzynaście turysta w pośpiechu Opuszczał malutką stacje A za nim leciały w paseczki kamyki I ciotka w czerni z kijaszkiem I spytasz czytaczu Co stało się w środku? Czym ciotce zawinił turysta? (Odpowiedź jest prosta I przyznaj, że każdy Ukarałby takie wybryki) Rozejrzał się wokół Spojrzał w słowniczek I spytał Czy w Grecji zjem dobre cacyki? Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: :-)))) 23.09.07, 13:09 Odpadam przy takich poetach.Głowę chylę w szacunku.Tworzy się tutaj nowożytna historia Grecji kulinarno-turystycznej :D Odpowiedz Link Zgłoś
flisvos Re: :-)))) 23.09.07, 22:48 jak tak dalej pojdzie wydamy tomik poezji " O cacykach" Odpowiedz Link Zgłoś
hania404 Re: :-)))) 23.09.07, 23:20 jestem za! moge przygotować do druku:-) brawo jacku:-) Odpowiedz Link Zgłoś
flisvos Re: to ja nagram płytę 24.09.07, 22:17 moze ten teledysk to u mnie na wyspie??? jakis kacyki sie znajda... Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 mówisz, masz :) 24.09.07, 22:26 nie powtarzaj tego trzy razy patrząc w lustro,bo zjawię sie Twych drzwi.Z ciotką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: czy w grecji zjem dobre cacyki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 15:49 Myślę, że w aptece albo w sklepie motoryzacyjnym. I nie dziw się, że ludzie głupio odpisują na głupie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: czy w grecji zjem dobre cacyki ? 22.09.07, 09:26 Jakie głupio,se wypraszam. I jak nie wiesz,to nie pisz.W Grecji nie ma sklepów motoryzacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
flisvos Re: czy w grecji zjem dobre cacyki ? 21.09.07, 23:29 w grecji- nie , w rumuni sa najlepsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: czy w grecji zjem dobre cacyki ? 22.09.07, 20:10 Nie w Rumunii, a w Rumii! Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: czy w grecji zjem dobre cacyki ? 22.09.07, 10:20 A co to jest cacyk? Czy chodzi Wam może o cycek - ale to się jeno ssie, a nie je. Odpowiedz Link Zgłoś
flisvos Re: czy w grecji zjem dobre cacyki ? 22.09.07, 13:51 mam taka wizje, ze to sa WIZJA ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 podziel się ,podziel !!!! 24.09.07, 13:15 flisvos napisała: > mam taka wizje, ze to sa WIZJA ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flisvos Re: podziel się ,podziel !!!! IP: *.home.otenet.gr 24.09.07, 22:16 pietnacha40 no co ty swoich nie masz.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: podziel się ,podziel !!!! 24.09.07, 22:28 Gość portalu: flisvos napisał(a): > pietnacha40 no co ty swoich nie masz.... ;) mam,ale lubie wzbogacać :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harylaos Re: czy w grecji zjem dobre cacyki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:31 żarty stroisz - w supermarkietach jest "Jogurt naturalny "GREK STYLE"" zrób sobie sam Odpowiedz Link Zgłoś
wujekbanan Re: czy w grecji zjem dobre cacyki ? 24.09.07, 22:17 Za rady i tomik poezji dziękuje. Zrobiłem tak: Kupiłem w motoryzacyjnym kiszone ogórki a w obuwniczym jogurt, wymieszałem, ale musiałem jeszcze skoczyć do wędkarskiego po czosnek. Wymieszałem. A potem poszedłem do apteki. POLECAM WSZYSTKIM FANOM GRECJI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy w grecji zjem dobre cacyki ? IP: 212.244.213.* 25.09.07, 13:15 Zlituję się nad Tobą i odpowiem poważnie - wszędzie w Grecji zjesz dobre tzatziki, choć każdy kucharz może odrobinę inaczej przyprawić. Moja rada (wypróbowana )jedz w każdej tawernie i się delektuj. Również w supermarketach (sklepach) możesz kupić już gotowe ale lepsze w knajpkach. Dobrze ze już u nas też można dostać grecki jogurt. Odpowiedz Link Zgłoś