Gość: Piotr IP: 217.96.78.* 21.07.03, 12:09 Jakie dokumenty trzeba zabrać ze sobą, żeby wypożyczyć samochód na Krecie? P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: panek Re: samochód na Krecie IP: 195.117.38.* 21.07.03, 13:05 Zwykłe prawko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: samochód na Krecie IP: 217.96.11.* 21.07.03, 13:08 JA ( BYŁEM W CZERWCU ) WYPOŻYCZYŁEM NA STARE PRAWO JAZDY ( WYDANE W 1983 R. ) . sPISAL NAZWISKO, NR DOKUMENTU I TO WSZYSTKO . TYLE ZE BYLA TO WYPOŻYCZALNIA POWIĄZANA W PEWIEN SPOSÓB Z HOTELEM W KTÓRYM MIESZKAŁEM, WIĘC WIEDZIELI KIM JESTEM, MIELI MNIE NA MIEJSCU. ALE SPOKOJNIE PASZPORT + PRAWO JAZDY WYSTARCZY. NIE ZASTAWIALEM ZADNEGO DOKUMENTU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: samochód na Krecie IP: *.swic.dialup.inetia.pl 21.07.03, 17:45 A jakiejś karty kredytowej lub kasy okazać nie trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: samochód na Krecie IP: *.proxy.lucent.com 21.07.03, 18:05 tylko prawko. po co masz pokazywac karte czy pieniadze? placisz na wjezdzie, a auto i tak jest ubezpieczone. pamietaj aby na umowie bylo napisane ze jes ubezpieczenie AC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: samochód na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 21:01 jeżeli nie masz gotówki, to najczęściej można zapłacić kartą, ale raczej kredytową (wypukłą) - taką, żeby można ja było przeciągnąć przez ręczny terminal. Raczej nie wierz w wypozyczalnie powiązane z hotelem. Piloci najczęściej opowiadają jakieś brednie o nieuczciwych wypozyczalniach "na mieście" i żeby korzystać z ich pośrednictwa, bo mają z tego "działkię". Więc sprawdź wcześniej ceny. Jeżeli wypozyczalnia rekomendowana przez pilota nie jest droższa od tej za rogiem (prawie za każdym rogiem jakaś wypozyczalnia jest), to pewnie że weź auto od pilota (niech sobie zarobi), ale jeżeli pilot ceni drożej - to bierz auto z miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grodek Re: samochód na Krecie IP: *.studiokwadrat.com.pl 22.07.03, 12:59 Prawo Jazdy i nic więcej. Nie ma znaczenia czy jest stare czy też nowe. Jeżeli chodzi o kartę kredytową to nie jest potrzebna do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
2lilka Re: samochód na Krecie 23.07.03, 13:58 Czasami warto poszukąć naprawdę dobrej wypożyczalni ,dobrej nie znaczy drogiej lecz oferującej więcej.W Ammoudarze obok Heraklionu polecam wypożyczalnię z obsługą w języku polskim.( przed elektrownią za Midasem )To był duży plus ,bo mimo znajomości angielskiego w wypożyczalnich greckich do końca nie byłam pewna czy rozmawiamy o tym samym czy tylko udają Greka.Wypożyczyliśmy nowiutkiego Atosa z klimatyzacją bez limitu kilometrów na 2 dni plus trzeci dzień gratis.Mapki i dobre rady gratis.Zwiedziliśmy wyspę we wszystkich kierunkach.Jadąc na Priveli doceniliśmy klimatyzację i zamknięte auto- droga była w tumanach białego kurzu ,aż żal było patrzeć na turystów w otwartych autach terenowych ze spieczonymi łysinkami.Przed wyjazdem zostało nam trochę kasy dostaliśmy jako "stali" klienci auto na 2 dni w cenie jednego.Pozdrowienia dla Pani Danki z wypozyczalni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kreska Re: samochód na Krecie IP: 193.109.115.* 24.07.03, 09:19 Na Krecie nie ma zadnego problemu z wypozyczeniem samochodu. My zdecydowalismy sie w zeszlym roku na wypozyczalnie polecona przez pilota i bylismy bardzo zadowoleni. Malo nas to koszztowalo, wzielismy Atosa z klim. i naprawde bardzo milo sie podrozowalo. A jest co zwiedzac i ogladac. Polecam wszystkie trasy widokowe, jakie tylko znajdziesz na mapie. I zwlaszcza poludniowo-zachodnia czesc wyspy.A jesli chcesz zaplacic karta, to wylacznie wypukla (zadne maestro czy visa electron, bo uzywaja zwykle maszynki recznej) Odpowiedz Link Zgłoś