Dodaj do ulubionych

Grecja samochodem-NIE z BIUREM

07.08.03, 11:58
Po przeczytaniu wielu opinii o różnych "atrakcjach" oferowanych przez biura
podróży, poważnie się zastanawiam nad samodzielnym skomponowaniem wczasów w
Grecji. Chcę np. tydzień posiedzieć w jakimś miejscu nad morzem a drugi
tydzień zrobić objazdówkę. Interesuje mnie jak jest z dostępnością i cenami
kwater (pensjonaty, tańsze hotele, apartamenty) przy takim wyjeździe "w
ciemno" (początek września, 3 os.) i co (gdzie) polecacie w temacie
plażowania (kontynent-chyba riwiera olimp.), a gdzie nocować w trakcie
zwiedzania (Ateny itd). Nie biorę namiotu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Christian Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.kat.forthnet.gr 07.08.03, 12:20
      jestesmy greckim biurem z nei pori mamy we wrzesniu apartamenty w cenie 16
      euro za dobe. pozdrawiam.
      aslandom@yahoo.com
      lub tel 00302352044180
      Etal travel
      • Gość: Adonis Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.otenet.gr 08.08.03, 11:34
        Jestemy Greckim biurem z Kokino Nero.Mamy we wrzesniu apartamenty w cenie 10
        euro za dobe.Pozdrawiam
        m170168@otenet.gr
        Adonis
        Melivia Tours
    • Gość: dorota Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.tele2.pl 07.08.03, 12:46
      Nareszcie jakiś samodzielny turysta! Serdecznie polecam taką wyprawę, ale
      odradzam Riwierę - plaże okropne, chociaż we wrześniu będzie może trochę mniej
      ludzi. Plaże są także na Peloponezie, który jest w ogóle trochę mniej
      popularny, więc także z noclegami nie powinno być kłopotu. Polecam mniejsze
      miejscowości : Mykeny, Sparta, Stary Korynt ( te sprawdziłam). Ateny drogie i
      okropne. Lepiej zatrzymać się w Koryncie na przykład i stamtąd do Aten
      dojeżdżać - trasa przepiękna( przez Kanał Koryncki)i nie tak daleko.
      Powodzenia
    • Gość: Monika Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.08.03, 21:42
      Właśnie wróciłam z Ksylokastro na Peloponezie. Wprawdzie nocleg wykupiłam w
      biurze, ale byłam własnym samochodem. Miejsc wolnych w brud. Turyści tylko
      greccy, plaże należały tylko do nas -woda czysta jak kryształ- (najbliżsi
      plażowicze byli od nas kilkadziesiąt lub kilkaset metrów). Paliwo już od
      0,59E, wszystko taniej niż w innych rejonach Grecji i najważniejsze: nie
      usłyszysz żadnego innego języka jak Grecki, podczas tygodniowego pobytu
      naliczyliśmy 8 samochodów z inną rejestracją jak grecką. Polecam Peloponez.
      • Gość: Betinka Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 11:21
        więcej szczegółów proszę..ile wyniósł Cię pobyt, przez jakie biuro kupiłaś
        ofertę, jaką trasą jechałaś...jak najwięcej..
        • Gość: Monika Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.08.03, 20:57
          Jechałam z biurem MEDTUR, którego ofertę znalazłam w internecie. Wszystkie
          formalności załatwiałam poprzez tel. i mail. Biuro znajduje się na Śląsku a ja
          jestem z Zielonej Góry - czyli jechałam na ślepo. Zamiast apatramentu (2
          pokoje dwuos.+ galeria z łóżkiem 2-os.)ze wspólną kuchnią i łazienką,
          otrzymaliśmy 2 pokoje 4-os. dwupiętrowe, każdy z łazienką i kuchnią. To była
          jedyna niezgodność oferty, która wcale nam nie przeszkadzała. Pokoje z
          balkonami z widokiem na morze (80m do morza), klimatyzacja. 7 noclegów
          kosztowało 150Euro/osobę. Jechaliśmy przez Włochy. Prom z Brindisi do
          Igumenitsy (noc w fotelach lotniczych - 50E, powrót w dzień na pokłądzie 20E,
          samochód 80E w jedną stronę).
    • Gość: Wojtek Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.lan / 192.168.1.* 08.08.03, 11:04
      Jestem właśnie po dwutygodniowej objazdówce Grecji samochodem terenowym-
      najlepszy sposób na poznanie prawdziwej Grecji- czyli również miejsc gdzie auto
      z obcymi tablicami budzi zdumienie.
      Oczywiście nie sposób było ominąć głównych i zajważniejszych atrakcji ale z
      takich miejsc szybko oddalałem się w bardziej odludne i urocze miejsca.
      Więcej info mogę na priv. szpunarw@wp.pl
      Pozdrawiam Wojtek
      • Gość: Christian Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.kat.forthnet.gr 09.08.03, 02:09
        w kokkino nero my mamy za 8 euro, ale we wrzesniu tam jest pusto zimno (woda
        ogrzewana sloncem), wiec nawet nie chcialem proponowac...
        • Gość: Bebiak Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 02:43
          Ja we wrześniu ub. roku objeżdżałam z greckimi przyjaciółmi samochodem południe
          Peloponezu (miałam kupiony czarter -VING- do Kalamaty). Objechaliśmy wszystkie
          trzy "palce". Z noclegami nie było nigdzie żadnych problemów, z tym, że moi
          Grecy wymagają nieco wyższego komfortu niż ja sama, stąd wynajmowaliśmy pokoje
          i z odpowiednimi widokami, i z klimatyzacją (dla nich to ważne). Płaciliśmy
          generalnie 20 euro za osobę za dobę. Za tę cenę w np. Kokkali na Mani miałam
          duży pokój z klimatyzacją i z w pełni wyposażonym aneksem kuchennym w tzw.
          Kastro usytuowanym na wzgórzu nad wioską z dużym tarasem i pięknym widokiem na
          morze i wioskę w dole. Najdroższy pokój miałam w Marmari właśnie: 25 euro i był
          znacznie niższego standardu niż ten w Kokkali. Na wyspie płaciłam 20 euro za
          dwupokojowy apartament. Spokój błogi panował w tym czasie w tym rejonie, po
          którym podróżowałam, obcokrajowca można było spotkać chyba tylko w Monemvasii
          (zresztą ja stwierdziłam, że przez całe wakacje nie spotkałam tylu turystów ilu
          przez jeden dzień w Monemvasii właśnie). Mani zachwyciło mnie absolutnie i
          koniecznie jeszcze muszę tam wrócić. Najbardziej zaskoczyło mnie to, że
          spotkałam jednego Polaka na Mani: to kelner w tawernie w Marmari, na końcu
          Mani. Lepszych wakacji, aby poczuć greckie klimaty, nie mogłam sobie wymarzyć
          niż tam (czyli na południowym Peloponezie) i wtedy właśnie. Nawet na dwa dni
          popłynęłam na wyspę Kithira: to maleńka wysepka w pobliżu gdzie było sielsko-
          anielsko, ale nie radzę się tam wybierać jak ktoś liczy np. na autostop, bo
          samochodów często nie widywałam. Oczywiście, jesli kogoś interesują dokładne
          ceny czy namiary na tzw. chatki - to chętnie napiszę, bo zbieram rachunki +
          wizytówki i nie jest to dla mnie żaden kłopot. Pozdrowionka:-)
          • Gość: rtocki Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: 62.93.44.* 11.08.03, 13:07
            Dzięki za odpowiedzi, proszę o następne. Tak jak sądziłem wszystkie biura w
            mniejszym lub większym stopniu walą nas w rogi, a od czasów przedszkola chyba
            nie musimy mieć organizowanego czasu własnego, na dodatek za własne pieniądze.
            Myślę że każdy jest w stanie nawet jadąc w ciemno ciekawiej i taniej (lub w
            lepszych warunkach) spędzić wczasy niż z tzw. oferty. pzdr.
    • Gość: KOSTAS Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.lar1.nas.panafonet.gr 13.08.03, 18:00
      WWW.GOUNISTRAVEL.GR ,ZAPRASZA.
    • Gość: maga Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.mlyniec.gda.pl 13.08.03, 18:28
      człowieku, tylko nie riwiera olimpijska. zanudzicie sie na smierc. najlepiej
      pojezdzic po wyspach, ale z samochodem nie polecam, bo bardzo drogo.
      • Gość: Christian Re: Grecja samochodem-NIE z BIUREM IP: *.katerini.access.acn.gr 16.08.03, 21:34
        na riwierze mozecie sobie zobaczyc:
        1 olimp, wycieczka na pol dnia z zamkiem pantaleimonas
        2 meteory z wawozem tembi, caly dzien
        3 edessa (wodospady) , lutra , gorace zrodla, a po drodze wergina
        4 saloniki z miasteczkiem wodnym
        5 pilion
        6 jakkis rejs po zatoce pagasitikos
        7 jak macie zdrowie to ateny
        8 delfy i cheroneje, z termopilami.
        tak ze jest generalnie co robic i na nude nikt tu nie narzeka jak chcecie sie
        bawic to sa dyskoteki chcecie spokoju sa male zaciszne plaze i zatoczki, sa
        piaski do wylegiwania sie, sa tez skaly do nurkowania.

tego zas wszytskiego na wyspach nie ma.
        riwiera to roznorodnosc, bogactwo mozliwosci roznych form wypoczynku, bo
        jechac na wyspe tylko po to zeby byc na wyspie?
        przeciez macie samochod i mozecie jezdzic gdzie chcecie
        pozdrawiam
        aslandom@yahoo.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka