Gość: berenika IP: *.net.autocom.pl 07.01.08, 00:42 dalej nie wiem....;-((tzn wie tyle że za rok pojadę na tą wyspę której nie wybiorę tym razem;-))) Na "pierwszy raz" któą polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kosmos Re: Kreta czy Rodos? IP: *.centertel.pl 07.01.08, 11:13 Ja tez polecam Kretę :) Pozdrawiam MK www.wypady.pl/content/view/110/63/lang,/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Kreta czy Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 23:59 I ja polecam Kretę, choć moją pierwszą wyspą grecką było właśnie Rodos. Nadmorskie miejscowości to komercja, zresztą tak jak i na innych wyspach - podobne do siebie hotele, ładne plaże, ciepłe morze. Kreta to jednak o wiele więcej. Warto wybrać się na wycieczki w masyw Idi bądż Dikti, zobaczyć pałace minojskie w Knossos, Fajstos, Kato Zakros, muzeum archeologiczne w Iraklionie. Prawdziwa Kreta to małe miasteczka w głębi wyspy, w których życie toczy się leniwie, kafeiony oblegane przez ubranych na czarno męzczyzn, dyskutujących o polityce i popijających retsinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cllaudio i ania Re: Kreta czy Rodos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 18:20 A my polecamy bardziej Rodos. Jest mniejsza, latwiej ja zwiedzic i ma wiele pieknych miejc. Kreta jest tak duza, ze traci wyspiarski charakter.... a najpiekniejsza do tej pory byla dla nas wyspa Zakinthos - Zatoka Wraku, blekitne groty, zolwie i delfiny w morzu oraz bliskosc Peloponezu gdzie promem mozna wybrac sie do starozytnej Olimpii - polecamy!A to adres naszych zdjec z Rodos, Zakinthos i Krety. www.panoramio.com/user/416964 Odpowiedz Link Zgłoś