Dodaj do ulubionych

Ixia czy miasto Rodos???? Ratunku....

IP: *.za.digi.pl 15.08.03, 14:53
Oszaleję!!! Skąd mam wiedzieć gdzie lepiej???
Mam ofertę Lomenitz Sun Flower. Pierwszy w Rodos drugi Ixia. Czy ktos wie
jak działa komunikacja miedzy Rodos a Ixia, szczególnie noca?
Kolejna sprawa: tydzień czy dwa pobytu??
Ratunku, bo oszaleję!!!
Obserwuj wątek
    • aka10 Re: Ixia czy miasto Rodos???? Ratunku.... 15.08.03, 15:40
      Gość portalu: Dingo napisał(a):

> Oszaleję!!! Skąd mam wiedzieć gdzie lepiej???
      > Mam ofertę Lomenitz Sun Flower. Pierwszy w Rodos drugi Ixia. Czy ktos wie
      > jak działa komunikacja miedzy Rodos a Ixia, szczególnie noca?
      > Kolejna sprawa: tydzień czy dwa pobytu??
      > Ratunku, bo oszaleję!!!

To zalezy,na co sie nastawiasz.Zycie nocne,imprezy i nieco lepsze plaze
      znajdzisz w Rodos.Spokojniej jest w Ixii,plaze raczej kamieniste nad Morzem
      Egejskim-wieksze fale i bardziej wieje.Z Ixii do miasta za taksowke placi sie
      ok.5 euro.Jesli wypozyczysz samochod,latwo dojedziesz do innych pieknych
      plaz.Plaza Eli w samym miescie jest piaszczysto-kamienista.Tydzien,czy dwa,to
      juz zalezy od Ciebie.Bylam dwa tygodnie i moglabym jeszcze trzeci tam
      przesiedziec.Pozdrawiam.
      • Gość: Zuzia Re: Ixia czy miasto Rodos???? Ratunku.... IP: *.otenet.gr 16.08.03, 18:42
        Z tego co wiem to hotel Lomenitz jest tez poza miastem Rodos. Polecam hotel Sun
        Flower ale niestety, komunikacja miejska na wyspie kursuje tylko do godziny 23.
        W nocy pozostaje tylko taksowka ktora kosztuje w zalenosci od Pana Taksowkarza
        (zalezy czy wlaczy licznik czy nie wlaczy)ok 3,50 do nawet 10 euro. Jezeli
        wybierasz sie we wrzesniu to polecam 2 tygodnie. Jest wtedy troche chlodniej i
        troszeczke taniej. Zycze milego pobytu. Pozdrawiam
    • Gość: ya Re: Ixia czy miasto Rodos???? Ratunku.... IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 17.08.03, 19:36
      jeśli nastawiasz się na szleństwa nocne - to lepiej mieszkać w Rodos-city

byłe w Ixii - i niestety codzienne taxi do Rodos ceny faktycznie bardzo
      różnicowane
      • Gość: uluś Re: Ixia czy miasto Rodos???? Ratunku.... IP: potocRH9:* / 192.168.1.* 18.08.03, 12:18
        byłem na rodos w czerwcu, mieszkałem w Kolymbii, w hotelu marathon, ale sporo
        osób z tej samej wycieczki mieszkało w Sun Flower, gdzie narzekali na
        przelatujące samoloty. Hotel leży dość blisko lotniska. Rodos ogólnie ciekawe,
        główne centrum rozrywki to Faliraki, 90% ludzi w Faliraki to angole, reszta
        wyspy spokojna i nastawiona na rodzinne wakacje
        pozdrawiam,

uluś
        au@plusnet.pl
    • Gość: Johny Re: Ixia czy miasto Rodos???? Ratunku.... IP: hpcache:* 18.08.03, 15:30
      Byłem 3 lata temu w Ixii. Teraz jakbym miał wybierać chyba wybrałbym Rodos. Są
      tam przede wszystkim lepsze plaże, wspaniała starówka, więcej miejsca do
      połażenia. Nie wiem czy to nadal funkcjonuje, ale idąc od strony Ixii wzdłuż
      wybrzeża był taki lokal gdzie za rozsądną cenę oferowali szwedzki stół ze
      wszystkimi greckimi daniami. Dla takich posiłków warto wygłodzić się cały dzień
      i iść na prawdziwą wyżerkę. W Ixii generalnie nie ma co robić - i tak będziesz
      jeździł czy łaził do stolicy. My tam bywaliśmy co drugi dzień. Z tego co
      pamiętam to były chyba jakieś autobusy - wychodziło taniej niż taksówką. Ale
      można też na piechotę jak kto lubi długie spacery. Co do długości pobytu - to
      kwestia ceny. 2-tygodniówki wychodzą taniej (porównaj cenę 1 dnia pobytu przy
      wariancie 1 -tygodniowym i 2 -tygodniowym ). Ja wybieram pobyty dłuższe. Na
      tydzień to za krótko.
    • Gość: el_la Re: Ixia czy miasto Rodos???? Ratunku.... IP: *.hydroprojekt.com.pl 18.08.03, 15:58
      Lomenitz to hotel miejski - okolica taka sobie, plaża blisko, ale podobno
      brudna. Sam hotel podobno niezgorszy.
      Nad Sun Flower faktycznie przelatują nisko samoloty.
      Ja byłam w Sun Beach - i ten hotel gorąco polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka