Gość: iwona IP: 194.219.127.* 14.05.08, 10:33 Witam!Wybieram sie na Kos.Jaki hotel polecacie aby wszedzie bylo blisko,czyli na plaze ,do miasta Kos,na disco.Nie stac mnie na piec gwiazdek.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JJ Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.streamcn.pl 14.05.08, 12:08 Zobacz biuro Filoktitis ,sa wyspecjalizowani w Grecji imaja ofertę wielu greckich wysp a rózne propozycje hoteli .,roznej kategorii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Kos-jaki hotel??? IP: 194.219.127.* 14.05.08, 13:10 Dzieki za odp ale wylot z Warszawy,bo do Bratyslawy daleko.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaw34 Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 22:40 A był ktos w hotelu Ilios w Tigaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.streamcn.pl 14.05.08, 13:36 Prosz,ę dopytać w biurze tel 0327806139 bo oni mają transfer do Bratysławy cenie , a dojazd z Warszawy do Katowic jest bardzo dobry, Jesli jest coś bardzo interesującego to moze warto to rozważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelka Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.16.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 14.05.08, 21:11 Nie polecam popularnego Achilleas Beach, do pobliskiego Mastichari 15 min ale to mała wioska z portem i kilkoma tawernami a do Kos to prawdziwa wyprawa..wiem że pytałaś o polecenie ale jakby wpadł Ci w ręce prospekt tego hotelu to odradzam.Udanych wakacji , Kos jest piękna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_ja76 Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.chello.pl 15.05.08, 12:37 a my lecimy do Corali z Ecco już pod koniec czerwca ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agat-on3 Re: Kos-jaki hotel??? 05.07.08, 10:37 Gość portalu: to_ja76 napisał(a): > a my lecimy do Corali z Ecco już pod koniec czerwca ;-) Wybieram się tam wkrótce,Proszę,napisz,co nieco!Interesuje mnie,czy barzo głośno wieczorami i w nocy-jadę zmałym dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gayia Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 15:54 Poszukaj jakiegoś hotelu na Lambi. Autobusem do miasta 10 min, można iść też na nóżkach:). Do plaży jest blisko, plaża piaszczysta, ale przy brzegu dużo kamyczków (bolą stopy). Super piszczyste plaże są w Tigaki, można jeździć na rowerze. Na pewno natkniesz się na hotel Athina Beach - uprzedzam, że ma od lat fatalne jedzenie. Z tego hotelu jest daleko do plaży (co innego piszą w katalogu). Zobacz ofertę Eccoholiday, widziałam, że mają w ofercie studia (bez wyżywienia) na Lambi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Kos-jaki hotel??? IP: 194.219.127.* 15.05.08, 19:28 Wielkie dzieki za rady!!!O tym hotelu kolo Mastichari tez slyszalam wiele zlych info.w ecco maja bligko Kos chyba w Lambi hotel Gaia garden.Moze wiecie cos na jego temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.kos.forthnet.gr 19.05.08, 20:33 moze ktos cos wie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelka Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.16.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 19.05.08, 21:32 Wrzuc w www.holidaycheck.pl, niestey inazcej nei pomogę:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotek Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.grodzisk.rgnet.org 20.05.08, 09:14 My tez lecimy na Kos w te wakacje. Wybralismy z eccoholiday apartamenty Pelopas w Lambi bez wyzywienia. Sa niedrogie, a my chcemy miec pelną swobodę. Jesli chodzi o Gaia Garden dowiadywalam sie o ten hotel w styczniu podczas podejmowania decyzji i dostalam same pozytywne opinie. Podobno bardzo dobre jedzenie ( mają all inclusive ) i hotel jest polozony w pieknym ogrodzie. Jednak ogladalam go na mapie i mam wrażenie że jest znacznie dalej od miasta Kos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gayia Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 12:49 Byłam w Gaia Garden 4 lata temu. Hotel (a właściwie bungalowy) w ładnym ogrodzie. Od razu rdzę prosić o te położone dalej od basenu, bo prz basenie wiadomo... imprezki i głośno. Co do jedzenia, to jest przywożone z hotelu Gaia Vilage i nigdy nie było super gorące, ale trzeba przyznać, że było smaczne. Dotek ma rację, do miasta jest kawałek. Z ap. Pelopaz jest bliżej. Generalnie polecam Kos, byłam tam 7 razy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mistella1 Re: Kos-jaki hotel??? 20.06.08, 13:54 Mam ogromną prośbę o bliższe informacje o tym hotelu, nawet sprzed czterech lat. Na podstawie obejrzanych zdjęć bardzo nam się podoba, ale niestety nikt nie zamieścił fotek z wnętrzem pokoju. Czy mogłabyś coś o tym napisać - głównie interesuje mnie czy nie jest bardzo ciasny, czy jest np. jakiś stolik i fotelik albo bodaj krzesło oprócz łóżek i nocnych szafek, a także jak pod względem czystości i przestrzeni prezentuje się łazienka. Po fatalnych doświadczeniach z hotelu Marathon w Kolymbii na Rodos (nie było gdzie postawić stojaka na walizkę, a całe nogi miałam w siniakach od obijania się o sprzęty w niewiarygodnej ciasnocie pokoju), wolałabym sie upewnić, zanim wykupimy wakacje w Gaia Garden. Będę bardzo wdzięczna za informacje i - nie ukrywam - że prośba jest dosyć pilna, bo musimy podjąć decyzję jak najszybciej przed wyjazdem w lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gayia Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 14:26 Witaj mistella1:)W Gaia Garden są 3 rodzaje bungalowów. Jedne to te parterowe, drugie to te z ładnymi zasłonami (są na zdjęciach) i trzecie, których nigdzie na zdjęciach nie widać. Według mnie te trzecie (w kórych byłam) są najnowsze. Są to budynki piętrowe, z tym,że parter jest jakoś tak dziwnie nisko (ale oni tak budują). W Gai byłam z koleżanką i jej córką, rezerwowałyśmy pokój 2 os. z dostawką, a na miejscu niespodzianka.... dostałyśmy 2 pokoje (połączone drzwiami) i jedną łazienkę i dużym balkonem. Pokoje były duże, niestety łazienka malutka. W jednym większym pokoju była toaletka (duża), krzesło, stołek, szafki nocne i taka niby szafka do postawienia walizki, w drugim była toaletka, krzesło, szafki nocne i szafa.Na najbliższą plażę trzeba wędrować ok. 20 min, co w upale jest trochę męczące, i w związku z tym nie chodziłam na obiady. A na plażę piaszczystą położoną dalej, trzeba jeździć np. na rowerze i stamtąd zdecydowanie na obiad nie chce się wracać. Można spędzić czas przy basenie, ale tam urzędują sami Niemcy, leżaki były pozajmowane ręcznikami od samego rana. To tak na szybko.... pytaj jeśli coś jeszcze Cię dręczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniu.11 Kipriotis Panorama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 20:50 My tydzień temu wróciliśmy z Kos :) byliśmy w Iberostar Kipriotis Panorama. Hotel jest super !!! tyle, że plaża nieciekawa - plaża kamienista, ale za to jest bardzo blisko do miasta Kos (świetna komunikacja) zaraz za miastem jest plaża Tigaki, szeroka, piaszczysta, super :) tam i w mieście Kos "coś kolwiek się dzieje" - takie miałam wrażenie. Koniecznie przejedźcie się na Kefalos ... cudowne widoki :) po drodze kilka też fajnych plaż mozna zobaczyć :) jak masz jakies pytanka pisz. Tyle, że co do imprez .. nie pomogę ;) nie byliśmy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mistella1 Re: Kos-jaki hotel??? 22.06.08, 10:26 Witaj Gayia, bardzo dziękuję za szybką i precyzyjną odpowiedź. Trochę zmartwiła mnie informacja o plaży - czy ta bliżej położona to są same kamienie? A może, skoro byłaś 7 razy na Kos, mogłabyś polecić jakiś inny hotel, np. ten, który wspominasz najlepiej? Zależy nam na niezbyt dużej odległości od miasta Kos, dobrym standardzie i ładnej plaży - czy znasz coś takiego? Jeszcze raz dziękuję zaainteresowanie moją prośbą i serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gayia Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 20:09 Na bliżej położonej plaży kamienie (kamyczki) są tylko na brzegu i w wodzie, plaża jest piaszczysta i można leżeć na samym ręczniku. Dużo ładniejsze plaże są na Tigaki, super jasny i drobny piasek. Jeśli jeżdzicie na rowerach to żaden problem tam dotrzeć, a przy okazji można objechać dookoła słone jezioro. Niestety nie mogę polecić żadnego fajnego hotelu, bo nie ma ich teraz w ofercie. Możecie spotkać w ofertach biur hotel Athina Beach - nie polecam, od lat fatalne jedzenie i położony dalej niż Gaia Garden. Myślę, że Gaia Garden jest OK, do miasta można autobusem lub na nóżkach. Tylko proście o pokój położony dalej od basenu, bo przy basenie jest dosyć głośno do poźnych godzin nocnych. I koniecznie wybierzcie się autobusem miejskim na Kefalos - fantastyczne widoki! Jest to wyprawa prawie na cały dzień , ale naprawdę warto. W hotelu możecie poprosić o lunch box, w zamian za nie zjedzony obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.astral.lodz.pl 22.06.08, 20:26 mam pytanie- czy gaia villege i gaia village to jakaś mała sieć hoteli? są daleko od siebie? jedziemy do village w Tigaki, wiesz może cos o tym hotelu? z górey dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubalski Re: Kos-jaki hotel??? IP: 194.219.127.* 22.06.08, 22:18 TAk to ta sama siec ,odleglosc ok 8 km,tigaki bardzo ladna plaza a hotel super jak na Kos Odpowiedz Link Zgłoś
mistella1 Re: Kos-jaki hotel??? 23.06.08, 13:01 Dzięki Gayia za info. Chyba mnie przekonałaś do Gaia Garden, tym bardziej, że hotel ten ma także bardzo dobre opinie na www.tripadvisor. Czy mogę Cię jeszcze pomęczyć pytaniami? - np. jak oceniasz opcję All inc.? (z tego co pamiętam w greckich 3* hotelach jest ona raczej skromna). Czy w okolicy tego hotelu jest jakieś "życie", tzn. sklepiki, knajpki itp.? Sądząc ze zdjęć, wygląda jakby leżał trochę na uboczu (wokół jakieś zielone łąki czy pola???) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gayia Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 13:14 Możesz mnie jeszcze pomęczyć:) Wyżywienie w hotelach czy to jest HB czy ALL jest w zasadzie monotonne, potrawy się powtarzają. Ja do marud nie należę i nie narzekam na monotonność jedzenia na wczasach, tylko cieszę się słońcem i pogodą. W Gaia Garden jedzenie i desery po kolacji były smaczne. Co do sklepików w okolicy hotelu to są jakiej takie malutkie, mozna w nich kupić np. wodę. Duży sklep taki z koszykami:) jest na Kanari Str. (tą ulicą dojdziecie lub dojedziecie do miasta) - z hotelu w prawo, idziesz do głownej drogi i w prawo, sklep będzie po lewej. Knajpki są na Kanari i mieście (tak jedna obok drugiej). Przy plaży (tej bliżej) była i chyba nadal jest fajna dyskoteka Kahlua, w centrum przy fonntanie z delfinami jest Fashion i oczywiście dużo innych. Wokól hotelu faktycznie są łąki, ale zaraz jest następny hotel i znowu jakieś łąki, kozy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Kos-jaki hotel??? IP: *.kos.forthnet.gr 23.06.08, 13:22 Witam,wlasnie wocilam z Gaia Garden,z hotelu wszedzie bliziutko,pare minut na plaze wychodzac w prawo.10 minut do portu a do glownej ulicy w Lambi 200-300 m,All wydaje mi sie bardzo dobry!Sniadania full wypas!!!Knajpki glownie okolice portu ,przy plazy i centrum miasta ale w Lambi tez jest bardzo duzo.Nie polecam Ilios obok hotelu .Im wiecej w niej miejscowych tym lepsza,zreszta wejdz na strone hotelu to z satelity wszystko widac Milej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś