sowa252 12.06.08, 07:28 ...odpowiem:)Byłam w Platanias koło Chani hotel super Apladas Beach 4* BP Rainbow Tours.Lecielismy z 17miesiecznym bąblem.Kreta jest śliczna polecam wszystkim.Super wakacje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efi317 jaka temperatura wody? 12.06.08, 09:22 witaj, czy woda w morzu już jest ciepła? czy wchodzi się bez oporów? też ejdziemy z dzieckiem, ale za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa252 Re: jaka temperatura wody? 12.06.08, 09:51 my się nie kąpaliśmy.Ja zamoczyłam się jedynie do pasa ale na moment.Jak dla nas woda za chłodna na morskie kąpiele,ale nielicznie się kąpali.My w basenie,woda ok.12 juz cieplutka,Najlepsze kąpiele na elafonisi i Balos...polecam slicznie i woda cieplutka czasmi nawet gorąca.udanego urlopu,zazdroszcze Odpowiedz Link Zgłoś
efi317 Re: jaka temperatura wody? 12.06.08, 10:03 dziekuję z aodpowiedź.Na Krecie byliśmy 4 lata temu i zwiedziliśmy zachodnią stronę. w tym roku wybieramy się na wyspę Milos. całe szczęście nie ma tam tłumów, ani kompleksów hotelowych. mam nadzieję, że woda się jeszzce ogrzeje. nie wyobrażam sobie być w Grecji i nie pływać. Bałtyk to lód, ale morze Śródziemne powinno już mieć ok. 23 stopni. pozdrowienia Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
komjan Re: jaka temperatura wody? 21.06.08, 11:09 W którym miejscu Krety jest plaża Balos ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiotok Re: wczoraj wróciłam z Krety-pytania?... IP: 192.193.245.* 16.06.08, 15:31 ja tez wrocilam w piatek i sie kapalam w morzu codziennie, nie wyobrazam sobie zeby z tego nie skorzystac woda ma temperature ok. 20 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkabajka Re: wczoraj wróciłam z Krety-pytania?... IP: 62.21.94.* 16.06.08, 15:56 To prawie tyle co w Bałtyku to nie żart wróciłam w piatek i tak cieplego Bałtyku nie było od lat. Bylam niedaleko Krynicy Morskiej (w Piaskach) tam nie padało od maja. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek33 Re: wczoraj wróciłam z Krety-pytania?... 17.06.08, 10:49 Gość portalu: kkabajka napisał(a): > > To prawie tyle co w Bałtyku to nie żart wróciłam w piatek i tak cieplego Bałtyk > u > nie było od lat. Weź się zapisz do klubu morsów, brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efi317 w Bałtyku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 10:35 ta temperatura wody, którą podajesz to w Bałtyku czy w Grecji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek2006 prosze o szczegóły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 13:50 Prosze o szczegóły i cenne uwagi lub spostrzeżenia - jakie warunki w hotelu - jaka okolica (co można zobaczyc w pobliżu) - jak wyżywienie - przybliżona cena wyjazdu - czy podrózowaliście po Krecie - co jadło wasze maleństwo dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mucha.j Re: prosze o szczegóły... 18.06.08, 21:07 Wróciłam z Krety dwa tygodnie temu, bylismy niedaleko Platanias, w Kato Daratsos (chyba tak sie to pisze). Platanias odwiedzilismy i nie podobało mi się, troche nasze Władyslawowo, i plaża żwirowa, brudna i tłoczna.. Generalnie to były bardzo udane wakacje, Kreta jest naprawdę warta zwiedzenia. My wypożyczylismy samochód i zwiedzalismy zachodnie i poludniowe wybrzeże, no i oczywiście góry. Fajne sa tamtejsze wioski, a drogi przyprawiaja o zawrót głowy. :) Hotel nazywał się Sirios Village, spokojnie mogę go polecić, zwłaszcza dla rodzin z dziecmi. Fajnie jest sie też wybrac do Chanii, zwłaszcza wieczorem. Jedzenie w tawernach boskie, zwłaszcza niedużych, rodzinnych (w hotelu przez pierwszy tydzień ok, potem nużące to samo), najbardziej smakowały mi grilowane bakłażany :) Miam! Koszt ogólny (czyli wszystko, wszystko) za dwoje doroslych i 10 msc dziecko to 5,5 tys zł. Bąbel jadl jedzonko słoiczkowe przywiezione z Polski, ale w hotelowej restauracji widziałam, że starsze dzieci jadły makarony, ziemiaki, miesko, warzywa i owoce. Było oddzielnie menu dla dzieci. W tawernach tez nie ma z tym problemu, w każdej która odwiedziliśmy mieli nawet krzesełka dla dzieci. Bardzo polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
komjan Re: prosze o szczegóły... 21.06.08, 10:53 Ile kosztuje wynajęcie samochodu ? Czy wynajmowaliście w hotelu czy w wypożyczalni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marze_na Re: prosze o szczegóły... IP: *.generacja.pl 21.06.08, 19:50 Toyota Aygo na 3 dni z pełnym ubezpieczeniem kosztowała nas 90 euro. Ale to było na początku czerwca, ceny jeszcze przedsezonowe. Radzę szukać na mieście niż brać w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś