Dodaj do ulubionych

apartamenty na Peloponezie

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 18:04
Ile płaciliście za apartamenty na Peloponezie? Czy polecacie jakieś ciekawe
adresy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bebiak Re: apartamenty na Peloponezie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 19:05
      Przyniosłam Ci tutaj taki mój post, który pisałam do kogoś na forum w sierpniu.
      Uczulam Cię, że rzecz dotyczy września 2002 roku, bo wtedy szwędałam się po
      południowym Peloponezie:

"Ja podróżowałam w drugim tygodniu września po południowym Peloponezie rok temu
      i wynajmowałam przyzwoite pokoje bez problemu i bez wcześniejszej rezerwacji.
      Nocowałam:
      - na Mani, w miejscowości Kokala, w domu zwanym Kastro (na wzgórzu nad wioską,
      z pięknym widokiem na morze); duży pokój z w pełni wyposażonym aneksem
      kuchennym (jeśli komuś potrzebny) oraz klimatyzacją i dużym tarasem. Cena od
      osoby: 20 euro;
      - w Monemvasii w czymś w rodzaju pensjonatu Ksenonas Goulas: spory pokój z
      klimatyzacją plus śniadanie w postaci rogalika oraz kawy. Cena od osoby: 20
      euro;
      - w Pilos (trzeci palec) w hotelu Philip: duży pokój z tarasem z widokiem na
      marinę. Cena: 20 euro od osoby;
      - w górach Taiget w hotelu na wys. 1300 m: spory pokój z klimatyzacją (zbędna,
      bo na tej wysokości zimno było jak licho) z balkonem i ślicznym widokiem na
      góry. Cena 20 euro od osoby.
      - w Marmari na Mani, ale tu uprzedzam: Marmari to śliczne miejsce na końcu
      Mani, ale jeśli ktoś lubi spokój i ciszę. To tak naprawdę nad zatoką pięknie
      wtopiony w otoczenie niewielki hotelik z restauracją (i nic więcej). Cena: 25
      euro od osoby.
      Nie przepadam w Helladzie za miejscami gdzie jeżdżą turyści stąd mój wybór
      takich właśnie miejsc (kiedy jadę sobie indywidualnie). Ja polecam, a
      gdyby "coś" to dysponuję telefonami, choć rok temu rezerwacja wcześniejsza nie
      była konieczna. Jak mi się podobało to wchodziłam ot, tak, z marszu, i miałam
      to co chciałam"
      Pozdrowionka. B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka