Gość: kizia IP: *.gorzow.mm.pl 05.08.08, 22:45 Chodzi mi o wykupienie wycieczki z lokalnego biura podrozy, czy bardziej sie oplaca bo np w Grecosie placi sie za nia ok 120 euro! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin_ocenyhoteli.pl Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? 05.08.08, 23:30 Ok. 100-105E + ewentualny koszt dojazdu. Ta różnica, że na własną rękę (nawet z PL pośrednikiem) płyniesz katamaranem, a z BP (o ile nic się nie zmieniło) promem. Rejs promem trwa nieco ponad 4H. Katamaran około 2-2,5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na chwile Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.08, 00:12 z bp tez sa wycieczki katamaranem tylko wtedy moze byc problem z przewodnikiem. szczerze polecam rejs katamaranem i zaopatrzenie sie w aviomariny:) ja plynelam promem i ..uwazam ze to strata czasu i pieniedzy, bo podroz trwa 4,5h w jedna strone a na samej wyspie jest doslownie bieganina nie ma czasu zeby spokojnie poogladac widoki, a sa wspaniale..my z hotelu wyjzdzalismy o 4.20 wrocilismy kolo polnocy a na Santorini spedzilismy ok 4 h..i kosztowalo to nas 135 euro z polskim przewodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_ocenyhoteli.pl Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? 06.08.08, 00:26 No dokładnie. Tak to wygląda. Trzeba się zerwać wcześnie, jak kawałek do portu i te praktycznie 9H na wodzie spędzić. Owszem. Można się zdrzemnąć w drodze i tak dalej, ale o wiele fajniej jest w tym czasie spacerować po Santorynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sj Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? IP: *.gorzow.mm.pl 10.09.08, 19:38 w sierpniu bylismy na santorini katamaranem wlasnie. Wszedzi bylo napisane ze plynie sie 2-2,5 h. ale to sciema my plynelismy rowniotko 3 godziny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizia Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? IP: *.gorzow.mm.pl 06.08.08, 15:58 z biura podrozy tylko promem??? a nie wicie jak to jest z grecosem????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.08, 18:57 Ja 2 lata temu poleciałem na Krete a potem z Iraklio promem za chyba 35 eu na Santorini potem na Mykonos za ok 20 , a za drugie 35 wróciłem do Pireusu i z Aten poleciałem do Krakowa.Wycieczka na 3 wyspy a bilety wcześniej kupione Berlin-Chania i Ateny -Kraków było to wtedy ok 1100zł za przeloty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:23 z grecosa sa teraz dwie opcje wlasnie za bodazje 120 euro promem lub 145 euro katamaranem. zbiorka byla o 6.00, zalezy od hotelu, ale my bylismy za Maleme wiec spory kawałek. Na wyspie czasu jest w sam raz aby pochodzic, pozwiedzac, zjesc cos. Na koniec rejs do tych goracych zrodem stateczkiem z szklanym dnem, mozna bylo sie kapac. Ale jesli ktos nie chcial plynac mogl zostac w porcie w knajpkach. W hotelu bylismy ok 23.00. Zdecydowanie polecam opcje drozsza ale szybsza;) Jak juz ktos wspomnial aviomarin konieczny! :D Odpowiedz Link Zgłoś
f1.alonso Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? 06.09.08, 17:35 Gość portalu: dzidek napisał(a): Ja 2 lata temu poleciałem na Krete a potem z Iraklio promem za chyba 35 eu na Santorini potem na Mykonos za ok 20 , a za drugie 35 wróciłem do Pireusu i z A ten poleciałem do Krakowa.Wycieczka na 3 wyspy a bilety wcześniej kupione Berli n-Chania i Ateny -Kraków było to wtedy ok 1100zł za przeloty I to jest to co zrobie w przyszłym roku :) Tyle tylko ze więcej wysepek chcemy zaliczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? 07.08.08, 10:12 Dla mnie kwota 120 euro jest jakąś zawrotną i to wcale nie dlatego, abym głód cierpiała - zwyczajnie wszystko ma swoje granice cenowe w stosunku do tego co się oferuje i w stosunku do tego co oferuje rynek. Jednodniowa wycieczka z Krety na Santorini za 120 euro jest niewyobrażalnie droga i nie służy niczemu (to nawet nie liźnięcie wyspy), jeśli przyjąć, że lot Warszawa-Ateny-Warszawa to koszt 60 e [kupiony w styczniu tego roku - Norwegian] i do tego prom linii Blue Star Ferries Pireus --> Santorini: 10 e/one way (kupiony w marcu tego roku), pensjonat w Perisie 11 e od osoby - i fantastyczne tygodniowe kwietniowe (nader ciepło i słonecznie) wakacje na rzeczywiście przepięknej widokowo Santorini:-) Pewnie rzecz gustu - co kto lubi. Pozdrawiam serdecznie. B. ----- betaki.freehost.pl ---> moje wędrówki po Helladzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 11:43 kwoty niestety sa zawrotne no ale co poradzic...tu chodzilo akurat o jednodniowa wycieczke z Kerty, jesli pobyt mialby byc dluzszy, tzn kilkudniowy to mozna kombinowac itd...kase zdzieraja niestety masakryczna za wszystko..ale i tak nie żaluje, bylam, zobaczylam, bylo swietnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
neronka [...] 07.08.08, 12:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo28 Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:26 ja myślę podobnie i też nie dlatego że przymieram głodem. Planuję urlop w listopadzie od 6 do 12 i w tym czasie chcemy z mężem i rocznym dzieckiem zwiedzić Santorini. Temperatury nie powinny być już tak wysokie, turystów przez połowę - tylko jak to zorganizować??? W naszym przypadku w grę wchodzi jedynie wylot z Krakowa - bo mieszkamy w pobliżu. I dlatego tez proszę o wskazówki i porady ew. linki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo28 Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:28 dodam że zamierzamy jechać indywidualnie - nie z BP Odpowiedz Link Zgłoś
myrna79 Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? 07.08.08, 15:55 polecam samodzielną wyprawę na Santorini, to nie jest skomplikowane! Sprawdziłam to w tym roku w lipcu, płynęłam z Pireusu. Ze wzgledu na oszczedność i brak czasu wzięlismy najtańszą i najmniej wygodną obcję, bo płynęliśmy tak, żeby noc przespać na promie. (koszt biletu w jedną stronę 27,5 Eur, i znizka na zakupiony w tym samym dniu powrotny bilet 19,5 Eur). Na miejscu jest dużo ofert noclegu, które czekają na przyjezdnego zaraz w porcie, wraz z możliwością transportu z portu. Nie dajcie sie naciagnąć na jakieś taksówki z portu, na ludzi przypływajacych promem zawsze czeka miejscowy autobus kursowy za 2 Euro do Firy (najbliższego miasta i stolicy wyspy). Na miejscu polecam poruszanie sie skuterem lub quadem, wszedzie jest blisko i jest się niezależnym. To oczywiście obcja dla skąpych i niewymagajach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola do neronki IP: *.gorzow.mm.pl 07.08.08, 19:37 napisz prosze jakie biura w grecji oferuja tak tania oferte na santorini. my bedziemy niedaleko Chanii czy tam da sie to jakos zalatwic biorac pod uwage nasza mala znajomosc angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
anja-bo Re: do neronki 07.08.08, 21:02 znalazłam jakieś biuro, w którym można zarezerwować wycieczkę na Santorini z Polski - SuperGo. Koszt 120 euro - podróż katamaranem, w cenie nawet śniadanie fundują :), polski przewodnik, pobyt na wyspie prawie 10 godzin - to chyba ciekawa oferta? czy ktoś może był na wycieczce z tym biurem? Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: do neronki 06.09.08, 00:26 Dziwie sie , ze kupujecie wycieczki w polskich biurach.Zawsze kupuje na miejscu w Grecji, dwukrotnie taniej!Jest mnostwo biur w kazdej miejscowosci wczasowej, ktore przescigaja sie w obnizaniu cen.Plynalem statkiem Princessa na Santorini z Krety/ Heraklion/ i zaplacilem w gr. biurze 65 euro/w tym obfite sniadanie i z powrotem obiadokolacja.Te wycieczke oferowano mi w biurze podrozy w Polsce za 115 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: do neronki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 10:56 aa czy wycieczka autokarem po Santorini byla w cenie. Ja plynelam GOLDEN PRINCe .Sniadanie i obiadokolacja owszem ale kto nie mial wykupionej wycieczki po Santorini mogl dokupic ja na statku. Porownywalam ceny w biurach i z biura podrozy gdzie ja kupowalam ceny byly identyczne. Jednak wydaje mi sie ze lepiej skusic sie na pobyt 2 czy 3 dniowy na Santorini bo wycieczka jednodniowa to tylko mala namiastka tego co mozna zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopp do Myrna79 IP: *.mmj.pl 07.09.08, 08:55 Witam dziękuję za info :)) Proszę Cię jeszcze o info jak wygląda sprawa z biletami, gdzie się je kupuje w Pireusie i ile m/w kosztuje nocleg na Santorini :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? 06.09.08, 18:06 My jedziemy samodzielnie wodolotem 13go;-0 nocleg w hotelu chyba 70 euro;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art-hunter Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 17:27 Słyszałam, że w porcie w Heraklionie można kupić wycieczkę na Santorini z lokalnego biura za niecałe 70 E, czy ktoś może to potwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? 09.09.08, 18:19 mogę potwwierdzić w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
maaciejkaa Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? 09.09.08, 19:19 A czy z Retymnonu tez sie da jakos dostac na Satorini? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: ile kosztuje wycieczka na santorini? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 20:05 pisalam ze plynelam promem goldenprince z Heraklionu na Santorini z wycieczka po Santorini , jezeli ktos mial wykupiuony tylko prom mogl wycieczke kupic na . Ja Kupowalam to u reaydenta . Porownywalam ceny w Biurach w Eloundzie byly podobne.Ja Za calosc placilam 110 euro. Ale moim zdaniem lepiej wybrac sie na 2 dni bo wycieczka to tyko musniecie wyspy.A jest tam naprawde pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go! do Weronki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 10:23 ...czekamy w takim razie do soboty. Nam zależy na wycieczce zorganizowenej przez loklne biuro, z oprowadzeniem po wyspie, transferami do Oia itp. Nie zależy nam na polskim przewodniku. Ważne tylko aby wycieczka była wodolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: do Weronki 10.09.08, 11:50 NA wodolot zostały już tylko bilety w klasie business. Ostatnie wolne terminy były 13/14 i 22/23 września.Ja rezerwowałam 3 tygodnie temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopp Promy z Pireusu na Santorini IP: *.mmj.pl 10.09.08, 18:35 Witam A czy promy z Pireusu odpływają codziennie na Santorini ? Odpowiedz Link Zgłoś