jol-a11 17.08.08, 19:30 Witam Czy leci ktoś 31.08 z Warszawy do hotelu Elpida? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
husmus Re: Kreta-Istro 18.08.08, 08:02 Niestety nie lecę :-(, ale byłam w lipcu - było wspaniale. Jeśli masz pytania - odpowiem. Udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puzzle112 Re: Kreta-Istro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 10:19 Prosze napisz jak tam w Elpidzie jest .Podobno w Istro jest piekna plaza. Z ktorej strony jest hotel od Agios N. bardziej na wschod czy zachod. Odpowiedz Link Zgłoś
husmus Re: Kreta-Istro 18.08.08, 11:35 Istro leży od strony wschodniej na trasie między Agios Nikolaos i Ieraptera. Są dwie plaże - po wyjsciu z hotelu na drogę głóną trezba się kierować w prawo. Pierwsza (zwana srebrną) jest gorsza, brudniejsza, ale za to własciwie pusta. Idąc dalej (ok. 15 minut) jest plaża złota - cudowne widoki, ładny piasek, sporo ludzi. W miescowości jest kilka knajpek, kilka skromnie zaopatrzonych sklepików. Hotel jest pięknie położony, dużo zieleni, brodzik, basen. Pakiet all zapewnia właciwie menu na cały dzień. Kupowaliśmy tylko napoje na plażę. Codziennie sprzątany, wymiana pościeli i ręczników co kilka dni. Pokoje wyposażone w tv, można upomnieć się o lodówkę. Standard pokoi średni (ale czysty), ale nie spodziewajmy się cudów, to nie 5 *****. Zależy jakie ktoś ma oczekiwania, dla nas był zupełnie wystarczający, były też osoby narzekające. Obsługa miła i sprawna. Żadnych zastrzeżeń. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór, choć brakowało potraw tamtejszej kuchni. Żeby ich spróbować, trzeba sie wybrać na własną rękę do tawerny. Koniecznie odwiedźcie wioskę Kalo Chorio, ok. 2,5 km od hotelu spacerkiem. Czas się zatrzymał, prawdziwie kreteński klimat, staruszki w czerni siedzące przed domami, winorośla, inny świat. Polecam. Wycieczek z hotelu nie polecam. Kosztują sporo, a nic nie można zobaczyć, wszędzie pędem. Byliśmy na jednej - Konossos, Paza. Zdecydowanie lepiej wypożyczyć samochód, jest w Istro kilka wypożyczalni, ceny bardzo przystępne. Byliśmy z małymi dziećmi, ale i tak udało nam się zobaczyć Spinalongę, Hersonissos, Ierapetrę, Eloundę, Agios Nikolaos, Heraklion. Zapuściliśmy się na wspaniałą wycieczkę w góry. Polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jol-a11 Re: Kreta-Istro 18.08.08, 13:11 Dzięki za wyczerpujące informacje,bo spotkałam też bardzo negatywne opinie, a czy byliście na "wieczerze Kreteńskim?" Odpowiedz Link Zgłoś
husmus Re: Kreta-Istro 18.08.08, 13:41 Nie byliśmy na wieczorze greckim, byliśmy z małymi dziećmi, a ta impreza trwa do 23, ale słyszałam w hotelu pozytywne wrażenia. Ponoć ludzie fajnie się bawili. Odpowiedz Link Zgłoś
jol-a11 Re: Kreta-Istro 18.08.08, 19:12 Też słyszałam ,że fajnie się bawią ludzie na wieczorze, czyli przyjmuję ,że ogólnie Elpidę polecacie?(nie jestem wybredną turystką) już nie mogę się doczekać... jeszcze jedno , a samolot-miał opóźnienie?(odlot,przylot?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puzzle112 Re: Kreta-Istro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 16:29 czytalam o Elpidzie rozne rzeczy i dlatego pytalam bezposrednio o opinie.Niezadowoleni sa zawsze bo tak jakby obiady z 10 dan w domu jedli a na sniadanie losos i szynka.Zreszta mniejsza z tym wazne ze bylo fajnie.Moze wybiore sie tam w przyszlym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
husmus Re: Kreta-Istro 19.08.08, 07:57 Tak, Elpidę polecam - gdyby nie to, że nie lubimy spędzać wakacji kilka razy w tym samym miejscu, na pewno ponownie wybralibyśmy ten hotel. Co do przelotów - lecieliśmy z Katowic, opóźnienie było ok. 5 godzin, ale ze względu na szalejacą burzę, więc siła wyższa. Powrót z Heraklionu punktualnie. Udanych wakacji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jol-a11 Re: Kreta-Istro 19.08.08, 11:45 Jeszcze raz dzięki za informację,ja mieszkam w okol.Katowic, ale niestety lecę z Warszawy(nie było miejsc z Katowic), muszę jeszcze dojechać na lotnisko ,zanim wylecę ,już będę kilka godzin w podróży. Ale co tam,pobyt w Elpidzie zrekompensuje mi niedogodności.:):) Pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Kreta-Istro IP: *.bajtnet.lca.pl 16.11.08, 09:49 jol-a11 pewnie juz wrocilas:) Jak i pozostali,co wylatywali na jesien,moze cos na biezaco napiszecie?:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś