Gość: gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 21:50 Interesują mnie opinie na temat tego hotelu i okolic- może ktoś z Państwa tam był- bardzo proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: panna j Re: Kreta okolice Chani Hotel Agean Palace- Kto IP: *.chello.pl 07.05.09, 22:48 ja byłam. hotel na **** i generalnie taki jest. pokoje ładne, łazienki czyste, wszystko codziennie sprzątane. w pokojach z basenem - faktycznie basen, dokładnie taki jak na stronie czy w folderze. basen hotelowy też taki jak na zdjęciach - z tym że jak sami wiecie zdjęcia robione z odpowiedniej perspektywy potrafią powiększyć to co niewielkie i ukryć wady. jedzenie ok, dużo i dobrze. wprawdzie wiele potraw powtarza się codziennie, ale w polskich hotelach jest dokładnie tak samo. zresztą przy takiej ich różnorodności codziennie (przez tydzień) można jeść coś innego. przed sezonem w okolicy raczej pusto, ale w sezonie podobno ludzi przybywa. chociaż sam hotel na uboczu, więc cisza i spokój (jeśli po to właśnie się tam udaje) gwarantowane. plaża jakieś 200 metrów od hotelu, z tym że samo przejście na plażę nie należy do przyjemnych. trzeba minąć ulicę, parking i jakieś domki z pokojami do wynajęcia. a plaża po prostu brzydka. i brudna. chociaż może to "uroki" wakacji przed sezonem. warto też wspomnieć o obsłudze. świetni animatorzy, młodzi ludzie z całą masą pomysłów. wycieczki fakultatywne świetne, głównie dzięki pilotce pani Kasi, która z uśmiechem odpowiadała na wszystkie pytania. na uwagę zasługuje też wiedza pani Kasi o Krecie i umiejętność jej przekazania. minus dla rezydentki - Jadwiga Motyka - która już od początku (przylot na lotnisko) nie zrobiła dobrego wrażenia. spóźniała się na dyżury, a na pytania wczasowiczów odpowiadała z niemalże pretensją. informacje udzielane przez nią były nierzetelne, a ona sama nastawiona chyba przede wszystkim na zysk. współpracuje z wypożyczalnią samochodów. ma 10 euro od wypożyczonego za jej pośrednictwem auta. a z tym samym panem z wypożyczalni można się dogadać i zapłacić tą kwotę pomniejszoną o te 10 e. podczas naszego wyjazdu nie pojawiła się nawet na chwilę. sam hotel i obsługa hotelu (i animatorzy)na duży +. rezydentka ogromny -. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Kreta okolice Chani Hotel Agean Palace- Kto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 07:40 Dziękuję- wreszcie pojawiły się aktualne opinię osób wracających z tego hotelu w tym roku- Pozdrawiam :-) ............ i proszę o jeszcze..............:-) Odpowiedz Link Zgłoś
robertzgor Re: Kreta okolice Chani Hotel Agean Palace- Kto 08.05.09, 15:28 www.mixhotel.pl/haegean_palace_-_itaka_relax_club.html kilka foteczek z Aegean Palace Odpowiedz Link Zgłoś
areswe Re: Kreta okolice Chani Hotel Agean Palace- Kto 08.05.09, 21:24 no nareszcie jakiś porządny opis :):) z tego co czytałem też na różnych forach to hotel ma całkiem niezłe opinie jak nie bardzo dobre,więc myślę że wybór będzie trafny,martwi mnie jedynie ta plaża no ale jakoś sobie poradzimy .....teraz tylko czekać do 2września i wylot pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marrkoo Re: Kreta okolice Chani Hotel Agean Palace- Kto 13.05.09, 09:46 w zwiazku z tym, ze nigdy jeszcze nie wypozyczalem samochodu bardzo prosze o kilka porad w tej sprawie tzn. jakie dokumenty, ile to kosztuje, jaki samochod i na co szczegolnie nalezy zwrocic uwage i czy jest paliwo w aucie czy tzeba tankowac od razu :))) dzieki i pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: Kreta okolice Chani Hotel Agean Palace- Kto 13.05.09, 12:57 Zawsze w baku samochodu jest paliwo i tyle samo powinno byc jak sie oddaje (u nas z reguly byl pelen bak, albo polowa). Do wypozyczenia wystarczy prawo jazdy (polskie). Koszty zalezne od wypozyczalni i terminu. Samochod pozyczasz taki na jaki chcesz i na jaki cie stac oraz ile osob bedzie nim jezdzic. szczegolna uwage trzeba zwracac na to co obejmuje ubezpieczenie i czy nie ma limitu km. jesli nie jestes zbyt biegly w jezyku angielskim i czytaniu warunkow umowy napisanych drobnym maczkiem a w zwiazku z tym uniknac sresu, ze czegos nie doczytales, nie dogadales to lepiej skorzystaj z "polskiej" wypozyczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
marrkoo Re: Kreta okolice Chani Hotel Agean Palace- Kto 13.05.09, 13:58 biomj - dzieki bardzo, info cenne :) na pewno wypozycze samochod i jednak bede staral sie jednak aby byl ze mna ktos kto biegle rozmawia po angielsku:) Odpowiedz Link Zgłoś
marrkoo Re: Kreta okolice Chani Hotel Agean Palace- Kto 13.05.09, 14:02 sorka za post po poscie .. ale dla zainteresowanych podaje ze watek tego hotelu jest juz na tym forum :) podaje link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=203&w=89037856&wv.x=2&a=89037856 - lepiej wszelkie info zeby bylo w jednym miejscu :) pozdro@LL Odpowiedz Link Zgłoś