Gość: mag IP: *.acn.waw.pl 31.01.09, 20:44 polećcie fajną okolicę na Krecie gdzie będę piekne piaszczsyte plaże bo takie ponoć tam też są i ewentualnie z jakiego biura i hotel. Nie zależy mi na tłumenj okolicy bo jadę z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mag Re: Kreta - gdzie IP: *.acn.waw.pl 01.02.09, 20:34 podrzucam...może jednak ktoś coś poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 Re: Kreta - gdzie 01.02.09, 21:19 Jadę do Agia Marina 8km od Chanii, są plaże piaszczyste, znalazłam nowy hotel, niewielki, ma dobre opinie...nie chcę radzić, bo wybieram się pierwszy raz, ale dużo czytam, planuję zwiedzanie zachodniej cześci...udało się kupić na promocji, a teraz już ceny podnieśli...Itaka ..może ktoś ma sprawdzony hotel,chociaż z tymi opiniamii tez róznie bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camelunia Re: Kreta - gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 22:47 W zeszle wakacje razem z kolezanka zjezdzilysmy z plecakiem prawie cala Grecje, w tym tez polowe krety. Z tego co tam zobaczylysmy moge powiedziec, ze najpiekniejsze sa plaze w zachodniej czesci. Okolice Kissamos np , bo juz niedaleko do Elafonisi , Balos bay , a to chyba najpiekniejsze miejsca , ktore w zyciu widzialam . BARDZO POLECAM!!! Zreszta mozna latwo znalezc w necie fotki tych miejsc, a nie oddaja one calego ich uroku!!!! zapewniam. Nie polecam okolic duzych miast jak Heraklion. Duzo luszi, waskie brzydkie plaze i drogo. Zycze udanych wakacji!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznikos Re: Kreta - gdzie 03.02.09, 10:54 Prawdopodobnie jadę na Kretę w wakacje, jeszcze nie wiem czy czerwiec czy lipiec (kwestia urlopu...), w każdym razie jadę z BP Alfa, mozliwe że zarezerwuje hotel kalypso ale nie mam jeszcze 100% pewności, to zależy od paru spraw. W każdym razie bardzo chce zobaczyć Kretę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trip Re: Kreta - gdzie IP: 195.136.118.* 03.02.09, 23:09 Zwiedziłam samochodzikiem całą Kretę i poza takimi perełkami jak Chania i Rethymon polecam zachodnią część wybrzeża, np: Kissamos. Spokój, cisza, plaże może nienajlepsze, natomiast prawdziwie piękna jest w Falassarnie, biały piaseczek, krystalicznie czysta woda. Podjeżdżaliśmy sobie tam na wypoczynek. Mało ludzi. Niedaleko do Elafonisi, koniecznie trzeba się stamtąd wybrać na Balos, polecam także Sugię, plaża kamienista, ale raj do nurkowania. Słowem jeśli nie lubisz hałasu, brudu, zatłoczonych plaż, polecam zachodnią część Kraty, jeszcze jakby nie całkiem docenianą. Dziecko będzie zachwycone płycizną Elafonisi i Balos, widoki przepiękne. Byłam z Itaki, nawet nienajgorzej, samochodzik wynająć nie problem, na wieczorne spacery do Chani będzie niezastąpiony. Słowem Kissamos i okolice, bardzo dobra baza wypadowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja-kajak Re: Kreta - gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 08:52 A może ktoś poradzi jakie biuro i jaki hotel poleca? ja jade z 3-letnim dzieckiem wiec zależałoby mi na atrakcjach hotelowych dla niego ale też planujemy spędzić ten czas aktywnie i jak najwięcej zobaczyć więc gdzei jest najlepsza baza wypadowa? ach ii hotel moze nie koniecznie na odludziu, żeby miejscowośc była ciekawa by było gdzie pospacerować wieczorkiem a nie pustkowie dookoła. No i jakość kożystna w stosunku do ceny :-) Dzieki za wszelkie porady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trip Re: Kreta - gdzie IP: 195.136.118.* 04.02.09, 11:37 Strasznie dużo tych wymogów masz, tak na jakieś 5.000 zł od osoby. Zobacz okolice Platanias, Maleme, Rethymonu tam są szerokie plaże piaszczyste; mnie osobiście się nie podobały, dużo tłoku i hałas. Najlepsza baza wypadowa moim zdaniem jest w okolicach Kissamos, ale tam ciążko op hotele z animacjami dla dzieci. Z tym, że w zasięgu ręki najpiękniejsze plaże piaszczyste Krety - Elafonissi i Falassarna, Balos. POpatrz sobie na zdjęcia w internecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIKTORIA_K Re: Kreta - gdzie IP: *.gprs.plus.pl 06.02.09, 13:33 z pewnością mogę Ci polecić okolice Chanii, bo jakieś 6-8km od niej a dokładnie w Aghia Marina znajdował się cudowny hotelik w którym byłem - Thalassa Beach Resosrt tuż przy cudownej piaszczystej plaży a do tego jeszcze ten zapierający dech w piersiach widoczek na wyspę Akti Theodri no mówię Ci normalnie bajka. Byłam tam w zeszłym roku i nawet się nie spodziewałam że spędzę tam taki fajny urlopik, jeśli chodzi o b.p to byłam z Itaką. Nie zastanawiaj się już tyle, tylko ruszaj Kreta jest piękna, pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kreta - gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 14:01 Wybieramy się z trzyletnim dzieckiem do hotelu Aegean Palace ok. 15 km od Chanii. Hotel wyłącznie dla "Itaki" z polskimi animacjami, placem zabaw, brodzikiem dla dzieci, są też pokoje z prywatnymi basenami. Hotel może trochę na odludziu, ale jak się jedzie z dzieckiem to nie szuka się chyba tłoku. Myślę, że to będą udane wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś