Dodaj do ulubionych

Alonissos - Kalamakia

IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.09, 13:30
Witam! Za 3 miesiące wybieramy się na Alonissos do miejscowości Kalamakia. Nigdzie nie udało mi się znaleźć informacji, czy są tam sklepy spożywcze z artykułami umożliwiającymi oddawanie czci Dionizosowi. A ponieważ Alonissos jest raczej wyspą dla tubylców, a nie dla turystów, stąd moje wątpliwości. Czy ktoś mógłby je rozwiać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lea_ Re: Alonissos - Kalamakia IP: 91.192.144.* 22.03.09, 15:15
      Witam-tez się tam wybieram w końcówce lipca -podaję ci stronkę,którą
      znalazłam-myslę ,że jak poczytasz-cos ciekawego znajdziesz
      www.greeka.com/sporades/alonissos/island/index.htm
      • Gość: Krzycho Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.09, 18:13
        Dzięki za odpowiedź, ale... to już widziałem i nie tego szukam.
        Sagapo Ellas!
        • Gość: Ola Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.chello.pl 31.03.09, 00:09
          Witam! też się wybieram do Kalamaki na początku lipca, czy wiecie coś na temat
          plaż??
          • bah77 Re: Alonissos - Kalamakia... 31.03.09, 08:42
            Do ładnych plaż można dojechać w ciągu kilkunastu minut:

tiny.pl/bbtl

Pzdr

bah77
        • Gość: Ola Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.chello.pl 31.03.09, 00:12
          znalazłam fotki z Kalamaki,
          www.touristorama.com/entryInfo.php?entryID=1736&language=english
    • Gość: Lea_ Re: Alonissos - Kalamakia IP: 91.192.144.* 13.06.09, 19:50
      Witam-czy ktos wrócił juz z Alonissos??? jakie wrażenia ? warunki na
      miejscu??
      • Gość: iron72 Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 12:30
        własnie wrócilismy z miejscowosci kalamaki sklepy sa ok 15 minut
        drogi od kalamaki w miejscowosci steni valla idąc skrotem ok 800 m
        od hotelu aghanti
        • Gość: Ola Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.chello.pl 20.06.09, 22:32
          A możesz napisać coś wiecej o Kalamaki i hotelu Agnanti? Jak wygląda podróz z
          lotniska do Kalamaki? Jakie są tam ceny?
          • i.za.bela Re: Alonissos - Kalamakia 21.06.09, 10:27
            Dokładnie ten hotel mnie też interesuje- jakie warunki , jakie
            wyżywienie , no i ceny na miejscu- możesz napisac coś wiecej??? aha
            i dojazd- leciałeś samolotem,czy też jechałeś autobusem albo autem???
            • Gość: iron72 Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 14:17
              warunki według mnie sa super tak jak i jedzenie -duzo dan z ryb,ceny
              rozne w sklepikach w steni valla czy tez patitiri ale ogolnie chyba
              drozej niz na lądzie. w wolnym czasie moge pomoc wiedza gg 9416597
              • Gość: stef480 Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.stk.vectranet.pl 27.06.09, 10:55
                Byłem -wróciłem !!!!!Zainteresowanych relacjami z podróży samolotem
                oraz pobytem w Kalamaki zapraszam na moje gg 5281091.
    • Gość: Mendolis Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.users.hellas-sat.net 18.07.09, 20:56
      Witam, wczoraj przyleciałem? do Kalamaki. Opóźnienie samolotu: 4 godziny, podróż wodolotem: po 3 godzinach postoju w Volos. Hotel? Przeciętny. Internetu brak, piszę z kawiarni. Dziś sprzątaczka weszła do naszego pokoju i zabrała z szafy! nasz czajnik, gdyż było zabronine jego używanie (żelazka również). Właściciel to cham i bezczelny typ, zaczął krzyczeć na nas w związku z naszymi pretensjami. Ja tu jestem szefem, to mój hotel, jak się nie podoba to można wracać do Polski - oto jego słowa. Jedzenie również nie najlepsze. Pilot - Marcin - również kiepski. On nie podpisze informacji, o której nas odebrał z Saloniki i kiedy dowiózł nas ndo Volos. To nie leży w jego gestii. Rezydent i morze - jedyne atuty tych wczasów na razie. Porażka...
      • Gość: Iśka Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 18:33
        cześć Mendolis. Napisz jak możesz, czy Twoje wrażenia z pobytu uległy poprawie.
        Moim zdaniem jesteś wiarygodną osobą na tym forum (niektórzy piszący powyższe
        posty podali numery gg i nie odpowiadają na wiadomości [po co to zrobili?]).
        Bardzo zależy mi na informacjach dotyczących pobytu w Kalamaki w hotelu Agnanti.
        Odezwij się proszę, jak będziesz mógł. Mam nadzieję, że uda nam się
        skontaktować. Pozdrawiam.
        • Gość: stef480 Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.stk.vectranet.pl 24.07.09, 20:12
          Przepraszam wszystkich zainteresowanych wiadomościami o Kalamaki -
          moje gg miałem wylaczone . Teraz napisze moja relacje z pobytu na
          Alonissos na forum ogólnym . Potwierdzam stwierdzenia o chamskim
          zachowaniu szefa hotelu -Manolisa. W naszym przypadku, za
          nieodnoszenie talerzy do zmywaka zostaliśmy szarpani za
          rękaw,ponieważ szaf zarządził ,że każdy odnosi. Brak dostępu do
          internetu ,gdy pytałem rezydenta o takowy, to powiedział ,że może
          szef pozwoli włączyć laptopa pod jego internet hotelowy- nie
          skorzystałem. Wiem ,że czekają Was jeszcze gorsze przeżycia związane
          z powrotem do kraju. Wyjazd o godzinie 5.00 rano -wodolot 6.00-rejs
          do Volos 3 godziny. Tranzyt autobusem do Salonik -13 .00, - do 16.00
          po opuszczeniu autokaru w Salonikach czas wolny-bagaże w autokarze a
          on sam odjechał. Od 16.00 do 17.oo przejazd na lotnisko -18.00
          odprawa i jeśli jest ok o 20 odlot- w naszym przypadku 22.00. Uff
          dorośli nie mogli tego wytrzymać a co dopiero dzieci.
          • gaga-r Re: Alonissos - Kalamakia 25.07.09, 17:28
            Witam!
            Chciała bym napisać pare słów o hotelu Agnanti byłam tam z moja
            rodzinką.Mendolis jest zdenerwowany że jego lot się opóznił o cztery
            godziny.Ja własnie tym samolotem przyleciałam z Alonissos może
            Mendolis nie jest swiadomy że samolot którym mieliśmy przylecieć był
            uszkodzony nie działały maski tlenowe i całe szczęscie że tak
            własnie się to skończyło i podstawili samolot Bługarskich lini
            lotniczych i szczęsliwie dolecieliśmy na miejsce wartało było czekać
            te cztery godziny bo mogli nas wsadzić do uszkodzonego samolotu.
            Ja pobytem w hotelu byłam bardzo zadowolona i nie tylko ja warunki
            bardzo dobre jak na ten standart hotelu *** bardzo czysto ,ręczniki
            wymieniane na bieżaco,jedzenie dobre nie pisało że jest to
            wypoczynek w standarcie all inclusive!!!więc nie ma się co pieklić.A
            jeszcze jedno jeżeli chodzi o pilota Marcina ja twierdzę że jest OK!
            a dlaczego że w drodze powrotnej już w porcie Volos zgineła nam
            jedna z walizek a została całkiem obca .Marcin z moim mężem poszli
            na policję
            to chcieli ich spławic mówiąc że to nie ich sprawa ale wbrew opini
            Mendolisa Marcin stanął na wysokości zadania i powiedział że on się
            nie ruszy dopuki ta sprawa nie będzie załatwiona trochę czasu to
            trwało ale walizka się znalazła nie jeden pilot by też powiedział
            że to nie jego sprawa!!!
            Jeszcze jedno jeżeli chodzi o gospodarza też nie mogę nic złego
            powiedzieć był dla nas miły ALE!!! jak co nie jedni na wstępie mieli
            zaraz pretensje o byle głupoty mogę to potwierdzić bo na naszym
            turnusie też takowe były że np.sniadanie dziennie jest takie samo i
            od rana pod nosem mamrotali "ochyda,ochyda,ochyda" to wybaczcie
            nawet największy miluch by sie zdenerwował.Naprawdę bardzo miła
            rodzina!!!A jeżeli chodzi o naczynia nie widziałam żeby komuś korona
            z głowy spadła jak odniesie za sobą naczynia.Ludzie nie bądzmy
            gburami którym się wszystko należy!!!!
            • gaga-r Re: Alonissos - Kalamakia 25.07.09, 22:48

• Gość: Mendolis Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.users.hellas-sat.net 26.07.09, 11:24
                Właśnie dlatego, że nie ma internetu w hotelu piszę dopiero teraz. Zmieniam zdanie o rezydencie. Jak już pisałem splądrowali nam pokój i wzięli czajnik. Po interwencji rezydenta oddali go, a my Jakubowi zaproponowaliśmy, że damy mu czajnik i żelazko na jeden dzień, żeby sprawdził czy nadal są przerwy w dostawie prądu. Nic się nie zmieniło, ale czajnik i żelazko zostały w depozycie. Rezydent boi się Manolisa i mu nie podskoczy. Z tym, żę zamiast zgrywać cwaniaka może się przyznać, żę szef hotelu jest taki i nie da się z nim dogadać. Ale jakub nie... Ojciec powiedział mu, że ma nam oddać rzeczy i dyplomacja zaraz się skończy to Jakub potraktował to jako groźbę i oznajmił, żę nie będzie z nami rozmawiać (mam to na filmie). Obiady? Jak czegoś nie zjesz to ktoś inny to dostanie. Mięso czy brzoskwinie były krojone i dawane do porcji innych, a jeśli nietkniętą porcję odstawiono na bok to kelnerki były obrażone, że talerze są brudne... Wzięły talerz do kuchni, wytarły i porcję, którą miałem ja zaniosły do innego stolika. Wczoraj nie było 5 razy prądu w nocy i manolis oznajmił, że jak wyłączamy to nie włączy. Póżniej włączył, ale jego bezczelność poraża. Co do wypowiedzi powyżej to widać, że niektózy nie mają rozeznania i byle co odpowiada. Ja niestety widziałem hotele o róznych standardach i Agnanti pod trzy gwiazdki się zaliczyć nie może. Pzdr.
              • Gość: Mendolis Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.users.hellas-sat.net 26.07.09, 11:30
                undefined
                • Gość: stef480 Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.stk.vectranet.pl 26.07.09, 12:26
                  Mendolis ja potwierdzam Twoje zastrzezenia co do właściciela hotelu.
                  Mieliśmy także przeboje ze światłem i oskarżani o nielegalne
                  podłaczenia. Co do zadowolenia z pobytu gagi-r jestem zaskoczony jak
                  niewiele potrzeba ludziom by ich zadowolić. Nawet 4- godzinne
                  opóżnienie samolotu jej nie przeszkadzało -to może wystarczyła by
                  podróż na miotle,byleby wrocić do domu.Ciekawe byłoby czy rezydent
                  Marcin zainteresowałby sie jej bagażem gdyby do odlotu samolotu
                  byłoby za mało czasu, a nie jak w tym przypadku prawie 12 godzin-
                  pewnie by to olał.Wracając do wyżywienia , nic nie ma do rzeczy
                  wersja ALL względem HB ,w każdym przypadku nie powinno być tak ,że
                  Manolis siedzi i patrzy na ręce ile kto nakłada na talerz i mówi,że
                  polacy to żarłoki i za dużo jedzą.Ja sobie i innym wczasowiczom
                  obiecałem ,że relacje z naszego pobytu zamieszcze na forum co już od
                  paru tygodni czynie , we wcześniejszej opcji na gg a teraz na forum
                  ogólnym. Kilkanascie osób poznało moje zdanie pisząc do mnie na gg-
                  ciekawe czy jak wrócą to potwierdzą moje zastrzeżenia . Pozdrawiam!
                  • Gość: Mendolis Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.users.hellas-sat.net 26.07.09, 12:36
                    Aha, jeszcze jedno. Jak będziecie kwaterowani to nalegajcie na pokój w stylu nowoczesnym (czyli z przewagą drewna), bo między nim, a tym z dominacją błękitu jest przepaść. W tym drugim (byliśmy w błękicie) meble są stare, pomalowane, z zardzewiałymi uchwytami, nie ma hydromasażu w łazience, nawet kabiny brak w pokoju nr 1.). Pomijam już fakt, że na umowie miałem pokój trzyosobowy, a dostałem 2 z dostawką :/.
                    • Gość: Iśka Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 14:41
                      Bardzo dziękuję za Wasze posty. Widzę, że coś na temat wyjazdu ruszyło. Wydaje
                      mi się, że lepiej być przygotowanym do wyjazdu niż się niemile zaskoczyć.
                      Wybaczcie, że się ośmielam prosić Was o udzielenie kilku informacji na forum, a
                      nie prywatnie, ale stwierdziłam, że na pewno nie tylko mi się one przydadzą.
                      O tym, co nam odpowiada, a co nie nie powinno się dyskutować, każdy miał na
                      pewno inne wyobrażenia o wyjeździe, ale nigdy nie spotkałam się z tym, żeby ktoś
                      mi wyliczał ile jem, a ile nie. Jesli to problem, to trzeba było zamiast
                      szwedzkiego stołu podawać obiady w formie bufetu z wydzielonymi porcjami. Poza
                      tym uszkodzony samolot to raczej też nie norma. Wyjazd nie jest aż tak
                      atrakcyjny cenowo, żeby ponosić straty moralne i fizyczne w postaci np.
                      zagubionego bagazu.
                      Do rzeczy. Czy moglibyście udzielić kilku informacji na temat: plaż, czy tylko
                      są kamieniste w pobliżu, sklepów, rozrywek, a przede wszystkim możliwości
                      zwiedzenia wyspy i innych wysp, wycieczek fakultatywnych. Czy w Kalamaki można
                      wypożyczyć motorówkę/ łodkę/ żaglówkę i jakie trzeba mieć do tego uprawnienia,
                      patenty? Czy można wypożyczyć samochód/ skuter? Czy na skuter trzeba posiadać
                      prawo jazdy kat. A? I jak to się kształtuje cenowo? Czy na plaży są jakieś
                      leżaki, czy też trzeba brać karimaty? czy można się poruszać wodnymi taksówkami
                      między wyspami? Nie wiem czy nie zawodzi mnie wyobrażenie o "miejscowości"
                      Kalamaki. Czytałam tyle na ten temat, ile byłam w stanie znaleźć. Wydaje mi się,
                      że jest tam kilka domów, dwie restauracje i nie wiem czym można się poruszać
                      wewnątrz wyspy (poza autobusem i nogami ;-) ). O pokojach już mam jakieś
                      wyobrażenie, a czy każdy pokój posiada balkon/ taras z widokiem na morze tak,
                      jak o tym zapewniano?
                      Będę wdzięczna gdybyście zechcieli odpowiedzieć na moje wątpliwości.
                      Pozdrawiam.

• Gość: stef480 Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.stk.vectranet.pl 26.07.09, 19:31
                        No to rzeczy -zaczynam od plaż . Najbliższa kamienista to 25 min
                        drogi na nogach dosyć uciążliwą ścieżka. Inne to już około 40 min do
                        1godziny drogi na nogach. Plaże te dalsze są mieszane. Oczywiście
                        woda super -bardzo słona ,można leżeć na wodzie w bezruchu.
                        Teraz sklepy-najbliższe dwa w Steni Vala , to około 30min drogi w
                        kierunku plaży kamienistej.Zaopatrzenie niezłe,tylko ceny
                        europejskie , ale to przecież wakacje.
                        Rozrywki:W najbliższej okolicy hotelu tylko tawerny w porcie
                        Kalamaki.Wypożyczalnie:o motorówkwch nie słyszałem -jedynie kajaki,
                        ale to już we stolicy Patitiri, do której odjeżdża jeden autobus ze
                        Steni Vala - godzinie 10-10 a wraca o 18. Tak,że cały dzień trzeba
                        poświęcić na podróż.Z naszego turnusu wiem, że jedni panstwo
                        wypożyczyli samochód a inni quada. Na skutery prawo jazdy kat.A.
                        Leżaki na plaży są -wypożycza je mieszkająca w pobliżu osoba -cena
                        za pare i parasol 8€ za dzień.
                        Taksówki wodne nie istnieją -sa 4 samochodowe ale w Patitiri i za
                        dojazd trzeba płacić 5€ plus taryfa.
                        Pokoje tak jak pisał Mandolis mają balkony, a dwie wersje -najbliżej
                        restauracji sa nowoczesne te niżej starszego typu. Hotel usytuowany
                        na skarpie im niższy numer pokoju tym więcej schodów do restauracji.
                        Najlepsze są o numerach od 30-43.Widoki zapewnione - pare zdjęć to
                        moge podesłać na maila-widok z tarasu naszego pokoju -sam pokój no i
                        z wycieczki z rejsu statkiem ,którą polecam i jedyna jaka sie odbyła
                        w moim turnusie-na inne było brak chętnych.
                        To by było na tyle -pozdrawiam.
                        • Gość: Iśka Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 17:06
                          Stef480- bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Nie wiem tylko czy dobrze zrozumiałam,
                          że w samej Kalamakii mozna wypozyczyć skuter/quad/ samochód?A czy w hotelu
                          Agnanti można wypożyczyć rowery tak, jak to jest napisane? Czy myślicie, że
                          Menolis (o ile nie mylę, chodzi mi o właściciela) pozwolił by na trzymanie np.
                          skutera przez kilka dni w hotelu? Sadzac po Waszych opiniach myślę, że byłoby
                          ciężko się dogadać. . Jeżeli ktoś mógłby mi jeszcze udzielić swoich rad/
                          wskazówek nt. wyspy/ środków lokomocji/ innych wysp/ wycieczek/hotelu, będę
                          bardzo wdzięczna. Mój nr gg:4559632. Pozdrawiam.
                          • Gość: stef480 Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.stk.vectranet.pl 27.07.09, 18:38
                            W samej Kalamaki nie ma wypożyczalni ,jest to maleńka mieścina .
                            W hotelu są dwa rowery które można wypożyczyć ,ale nie znalazł sie
                            nikt chętny do jazdy w 40 stopniowym upale.Wypożyczalnie są w
                            stolicy Patitiri,ale tam trzeba sie dostać to 10km drogi i to bardzo
                            krętej.Pozdrawiam.
                        • Gość: Aniarys Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.chello.pl 17.08.09, 12:41
                          witam ,bardz proszę jeśli to możliwe o zdjęcia na maila
                          annarys-74@tlen.pl.
                          wybieram się z mężem we wrześniu właśnie do tego hotelu.
                          Pozdrawiam.
                      • Gość: gosć Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.chello.pl 26.07.09, 19:38
                        Iśka!! Podaj nr gg.
                        • gaga-r Re: Alonissos - Kalamakia 26.07.09, 22:06
                          Witam!
                          Pisząc mojego posta chciałam przekazać pozytywne strony pobytu ,bo
                          takowe były.Na naszym turnusie Manolis nie zachowywał się tak jak
                          piszecie wię piszę o nim i jego rodzinie pozytywnie bo takie
                          wspomnienia pozostały po przyjezdzie.A może nasz turnus miał
                          szczęscie
                          Stef pisze że do szczęscia mi wiele nie trzeba że uszczęsliwiła by
                          mnie latającą miotłą żeby tylko być w kraju,a owszem lepiej leciec
                          na miotle ze spóznieniem czterogodzinnym niż zdezelowanym samolotem
                          nie dolecieć wcale.Wszystkim wybierającym się do hotelu Agnanti
                          zyczę udanego wypoczynku.

Gaga
                          • Gość: Kasia Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.chello.pl 03.08.09, 19:34
                            Witam. Byłam z mężem w hotelu Agnanti w tym samym czasie co
                            Gaga.Pobyt uważam za bardzo udany - pozdrawiam serdecznie Gagę z
                            Mężem i Synem. Nie jest tragedią odnoszenie naczyń (podczas
                            obiadokolacji to Manolis z córkami zbierał puste talerze) czy
                            jedzenie takiego samego zestawu śniadaniowego przez cały turnus - w
                            pamięci pozostają piękne widoki, lazurowa woda, wieczorne spotkania
                            w tawernie hotelu czy lekcja zorby prowadzona przez Manolisa i jego
                            córki. Bardzo dobre wrażenie pozostawił także rezyden- pan Jakub jak
                            i pilot z Volos do Salonik-pan Marcin.
                            • Gość: Dariusz Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 00:43
                              zgadzam się w całej rozdziągłości . polecem tuńczyka firmowego
    • amellka1 Re: Alonissos - Kalamakia 07.08.09, 11:40
      My byliśmy w czerwcu na Alonissos, w Rousoum Gialos. Wypożyczyliśmy samochód, by zobaczyć całą wyspę, więc zajrzeliśmy również do Kalamakii i w hotelu Agnanti skusiliśmy się na kawę frappe. Widok z tarasu faktycznie malowniczy, a kawa okazała się najlepszą jaką piliśmy na wyspie.
      Jednak, choć lubimy spokój i unikamy tłumów turystów, to stwierdziliśmy, że Kalamakia nie dla nas. "Nasze" Rousoum Gialos to również niewielkie miasteczko, ale znacznie dogodniej położone zarówno dla miłośników plażowania, jak i turystów zwiedzających.
      Co do samej wyspy, to spełniła w pełni nasze oczekiwania: malownicza, spokojna, z pięknymi plażami i czystym morzem. Krótką relację z wyborem fotek zamieściliśmy tu:
      www.lloretdemar.yoyo.pl/alonissos/index.htm
      • gaga-r Re: Alonissos - Kalamakia 07.08.09, 13:35
        Dziękuję Ci Kasiu za słowa poparcia względem pobytu w hotelu oraz za
        pozdrowienia dla moich chłopców.Jeszcze raz piszę było super!bardzo
        często wracamy z Jackiem do wspomnien o pobycie w hotelu doszliśmy
        do wniosku że na pewno tam wrócimy chyba że Manolis będzia miał już
        dość Polaków!
        • Gość: Kasia Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.chello.pl 08.08.09, 08:56
          Wrócić na pewno warto,jest tam jeszcze tyle do zobaczenia i
          podziwiania - świetnie pokazuje to relacja amellki. Poza tym Manolis
          nie umie jeszcze śpiewać "Szła dzieweczka do laseczka..." Pozdrawiam
        • i.za.bela Re: Alonissos - Kalamakia 09.08.09, 17:16
          Witam.Własnie wrócilismy z Alonissos-dokładnie z hotelu Agnanti z
          pobytu organizowanego przez OK Services.Co do biura-wyjeżdzalismy z
          nimi juz 2 raz i nie mamy im nic do zarzucenia.Rezydent-pan Jakub -
          bardzo uczynny i uprzejmy ,nie wiem ,czy zdarzyła się jakakolwiek
          sytuacja,żeby odmówił pomocy.Co do samego pobytu: w hotelu od
          najniższego poziomu do jadalni ok 130 schodów-więc pobyt absolutnie
          odpada dla ludzi majacych problemy z poruszaniem
          się.Wyżywienie:śniadania owszem-monotonne od 1 do ostatniego dnia
          pobytu to samo,za to bez ograniczeń ilościowych.Obiadokolacje-2
          dania do wyboru -z tego zawsze jedno było daniem rybnym.Smaczne.Do
          tego jako przystawka sałatka z ogorka i pomidora polanego oliwa z
          oliwek +chleb +jakaś pasta typu taramosalata albo tzatziki albo
          feta+ deser-głównie pokrojona brzoskwinia z puszki,czasem jakieś
          ciastko.Co dziwne nie podawano swiezych owoców.Hotel czysty ,zadbany
          jak na greckie ***całkiem nizły ,pościel i ręczniki zmienione chyba
          raz w połowie turnusu.Obsługa czyli Manolis z rodzinka i pani
          sprzatająca -miłe .Widoki i krajobrazy-niesamowite.Ogólnie jestesmy
          zadowoleni.Zainteresowanych dokładnymi informacjami prosze o kontakt
          na gazetowego maila.Pozdrawiam
          • Gość: Aniarys Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.chello.pl 17.08.09, 11:57
            witam. przeczytałam większośc wypowiedzi tych dobrych i tych złych .
            no cóż każdy ma inne wyobrażenie swojego wypoczynku tym bardziej że
            jeszcze tam nie byłam, choc z tą firmą byłam już trzy razy w grecji
            i tak jak katalog opisywał wczasy prawie w 95 % się sprawdzoło ,
            ale zawsze staram się pamiętac te dobre chwile. w lipcu w biórze w
            grecji(Parali) dowiedzieliśmy się o tej ofercie na Alonissos i
            wybieramy się z mężem w połowie września właśnie do Agnanti.
            zabieramy sprzet do nurkowania,więc moje pytanie jest takie ... czy
            w okolicy jest baza nurkowa a leśli nie to gdzie? gdyż katalog
            bardzo skromnie opisuje co i gdzie...
            bardzo proszę o odpowiedz.
            napewno po powrocie również napiszę jak było.
            • i.za.bela Re: Alonissos - Kalamakia 18.08.09, 12:10
              W Steni Vala przy markecie jest coś co nazywa sie IKION- wiem,ze tam
              jest jakas baza nurkowa ale nie znam szczegółów.Za to znalazłam to
              www.alonisos.info/Boat-list.htm.Pozdrawiam
              • Gość: annarys Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.chello.pl 18.08.09, 21:11
                Witam , i dziękuję bardzo za odpowiedz,jak i za linka do stronki-
                przyda się napewno. mam jeszcze pytanie czy w tym hotelu podłącze
                sobie w pokoju ładowarki(do aparatu ,i telefonu )czy będzie
                problem.bo trochę mnie to wystraszyło jak zwineli komuś czajnik i
                żelazko! i wiem czego już nie brac ze sobą.( czytałam to w którejś
                wypowiedzi ale przepraszam nie pamiętam komu.) raczej wolałabym aby
                mi nikt niczego nie zabierał. Bardzo proszę o odpowiedz
                • i.za.bela Re: Alonissos - Kalamakia 19.08.09, 09:03
                  Podłaczysz bez problemu.Zresztą napisz na gazetowego maila do mnie
                  to napisze ci co i jak na pocztę
            • Gość: ogólniezadowolony Re: Alonissos - Kalamakia IP: *.tktelekom.pl 31.08.09, 11:52
              Wróciłem 27.08.09 z pobytu w hotelu Agnanti.
              Wyspa - widoki przepiękne, warto odwiedzić!!!

Przejazd autokarem - w moim przypadku bez zastrzeżeń, sprawnie i bez problemów,
              znajomy który na ten sam turnus leciał samolotem był załamany 15godz na wyspę z
              Katowic.

Hotel - miły, pokoje przytulne bez zastrzeżeń, większość posiada widok na morze,
              posiłki pozostawiają wiele do życzenia, sniadania w formie bufetu 10 dni non
              stop to samo i właścicielka zwracająca uwagę zeby za dużo nie brać bo jest mało
              jedzenia, co do rodzinnej atmosfery i cudownych domowych posiłków to są one
              owszem ale tylko w katalogu biura podróży, niestety. Obiadokolacje skromne,
              jeżeli ktoś lubi zjeść a nie delektować sie należy skorzystać(czytaj dojeść) z
              tawern tam te same posiłki są dużo smaczniejsze(ciekawe dlaczego?)

Reasumując polecam, wyspa przepiękna, posiłki da się przeżyć.
              pozdrawiam ogólniezadowolony
              • wioletta0511 Re: Alonissos - Kalamakia 01.07.10, 11:11
                Czy ktoś był w ostatnim czasie na wyspie ?Jakie są ceny w sklepach i tawernach
                .Bardzo proszę o jakieś wiadomości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka