Dodaj do ulubionych

Peloponez - kwatery, studia, pokoje

IP: 62.180.229.* 25.03.09, 12:01
Witam
W sierpniu planujemy objazd Peloponezu własnym samochodem.
Proszę o informajcę odnośnie zakwaterowania. Czy w miejscowościach
typu Koroni bez problemu można znaleźć zakwaterowanie ? I ile
kosztuje m/w taki pokój lub studio za dobę dla rodziny 2+1 ?

Bardzo proszę również o podanie jakiść innych nazw miejscowości
pokroju Koroni gdzie można się również zatrzymać :))

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bebicka Re: Peloponez - kwatery, studia, pokoje 25.03.09, 14:12
      Dzis sie normalnie czepiam...Ale wiesz ja dwa lata temu tez wybieralam sie na
      Peloponez i wiesz od czego zaczelam...? od przeszukania zasobow forum, takze
      archiwlanych. Jest sporo watkow o Peloponezie, nawet calkiem swiezych, tam mozna
      znalezc takze namiary na noclegi, czy polecane miejsocwosci.
      Naprawde proponuje zaczac od tego, to wymaga troche czasu i pracy...ale kto mowi
      ze ma byc latwo?
      Peloponez jest ogromny, mnostwo na nim miejsc wartych obejrzenia, plw Mani,
      mistra, stosunkowo blisko obu miejsc jest Githio, dosc czesto wybierane na baze
      noclegowa, dopiero co rankiem dzisiaj wklejalam do watku ktoregos polecany
      nocleg... naprawde ile mozna potawrzac to samo, gdy komus nawet sie nie chce
      przejrzec kilku watkow...
      jak ma byc na gotowca, to jednak wypadaloby z biura...
      cos mnie dzisiaj naszlo zem taka wredna, moze to ten snieg za oknem albo
      wspomnienie zeszlego roku gdym o tej proze w Grecji... nie wiem, ale czasami
      moja cierpliwosc tez wymieka przy kolejnych watkach.
      popracuj troche, wpisz w googla noclegi na Peloponezie, hotele na Peloponezie,
      campingi...sa strony, sa podane ceny...
      jest np portal booking.com a tam cale mnostwo noclegow w roznych cenach i w
      roznych miejscach, nei wiem jakeigo standardu szukasz...

Jeszcze tylko dodam bo nie chce byc czepliwa, ze sierpien najlpeszy na
      zwiedzanie Peloponezu nie jest, upal przerazliwy, jest o tym watek tuz obok.
      Ja osobiscie jadac mialam porezerwowane noclegi, bo akurat tak lubie, ale wiem,
      ze sporo ludzi jedzie w ciemno..co kto woli, ja wole spokoj i wczesniejsza
      wiedze gdzie bede
      nocowalam obok Githio, link podawlam dzisiaj jak wspomnialam
      nocowalam w Mistrze, hotel Bizantion, szczerze moge go polecic
      nocowalam w gorach w Wawozie Loussis, bajeczne meijsce
      nocowalam w Pylos w pensjonacie 12 Gods
      nocowalam w Nafplio, nazwy nie pamietam
      Ceny ok 50-60 euro za 2+1, pewnie mozna taniej...ale ja bylam w czerwcu,
      sierpien chyba wlasnie drozszy jest.

i juz zebyz atrzec sowja czepliwosc z paczatku watku polecam Githio i okolice,
      polecam Tolon kolo Nafplio
      tylko naprawde zacznij od czytania watkow ktore juz sa!

pozdrawiam
      Maraska
      • simon_r Re: Peloponez - kwatery, studia, pokoje 25.03.09, 14:56
        no!!.. a jak sie nie chce czytać wątków to zawsze można kliknąć w stopkę poniżej
        i poczytać na mojej stronie :P
        • Gość: Glabusek Re: Peloponez - kwatery, studia, pokoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 11:10
          W sierpniu na Peloponezie jest DROGO!
          • pathfinder.1 Re: Peloponez - kwatery, studia, pokoje 01.04.09, 17:05
            Gość portalu: Glabusek napisał(a):
            W sierpniu na Peloponezie jest DROGO!

Tu się zgadzamy - ja też tam wtedy będę. Ale cóż jakoś trzeba to przełknąć.
            • Gość: vvv Re: Peloponez - kwatery, studia, pokoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 17:13
              Czy 350 E za apartamencik 3 os/tydz. na płd. Peloponezu to dużo?

Tyle piszecie o tym Peloponezie, że i mnie ślinka zaczęła cieknąć do
              niego. Planowaliśmy, że jadąc od północy nie dojedziemy dalej jak do
              Pilionu ale kto wie może uda się wykroić jeszcze parę dni. Wtedy
              pojechalibyśmy tylko na Peleponez?
              • pathfinder.1 Re: Peloponez - kwatery, studia, pokoje 01.04.09, 18:38
                Gość portalu: vvv napisał(a):
                Czy 350 E za apartamencik 3 os/tydz. na płd. Peloponezu to dużo?

Moim zdaniem to dobra cena - oczywiście zależy jeszcze kiedy jedziesz. W pełnym
                sezonie 50 EUR to tak normalnie :))

Tyle piszecie o tym Peloponezie, że i mnie ślinka zaczęła cieknąć do
                niego. Planowaliśmy, że jadąc od północy nie dojedziemy dalej jak do
                Pilionu ale kto wie może uda się wykroić jeszcze parę dni. Wtedy
                pojechalibyśmy tylko na Peleponez?

Pilio fakt - jest piękne. Przejeżdżałem tamtędy w drodze na Skiathos.
                Ale Peloponez jest najpiękniejszy - oczywiście moim zdaniem.
                Piękniej to chyba jest tylko na Mykonos i Naxos gdzie zamierzam się wybrać za
                rok :)))
                • m.c.r Re: Peloponez - kwatery, studia, pokoje 01.04.09, 19:36
                  O, a ja za rok Pelion + Sporady :-))
                • Gość: vvv jeszcze o Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 19:39
                  podana przeze mnie cena dotyczy sierpnia.
                  Ja jestem zwierz kempingowy i zazwyczaj jeżdżę z namiotem a na
                  apartmany patrzę tak przy okazji żeby mieć rozeznanie w sytuacji na
                  wszelki wypadek.
                  Czy mógłbyś mi zasugerować miejsce(-a) na Peloponezie, które było(-
                  y) by dobrym miejscem wypadowym do najciekawszych starożytności i
                  leżało przy ciekawej plaży (nie koniecznie piaszczystej, lepiej typu
                  chorwackiego jeśli wiesz o co mi chodzi).
                  Ale grymaszę, przepraszam:)
                  • pathfinder.1 Re: jeszcze o Peloponezie 01.04.09, 20:10
                    Nie masz za co przepraszać :))) Na forum trzeba pytać :)))
                    Co do jednogo miejsca wypadowego .... hmm ciężko o jedno takie ... choć na siłę
                    coś by się znalazło.
                    Myślę że jeśli jesteś zmotoryzowany to jednak ja bym się przemieszczał, dwa
                    tygodnie na 1 miejscu to zdecydowanie nie dla mnie :))))
                    A Nafpilio przykładowo masz blisko do Koryntu, z Gythio do Sparty itp. Może
                    przemyślcie sprawę by faktycznie nie siedzieć na 1 miejscu 2 tygodni :)) lecz
                    jednak jeśli się zdecydujecie to coś wspólnie wymyślimy :))
                    • Gość: vvv Re: jeszcze o Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 20:39
                      Max 2 tygodnie to mogę wykroić na cały wyjazd:).
                      A po drodze chciało by się jeszcze zobaczyć Ochrydę, Bitolę,
                      Kastorię, Meteory.

-Mało casu kruca bomba, mało casu-:(
                      • Gość: Glabusek Re: jeszcze o Peloponezie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 20:44
                        W sirpniu 50 euro za trzy osoby i na Peloponezie? NIEDROGO!!!!
                      • pathfinder.1 Re: jeszcze o Peloponezie 01.04.09, 20:57
                        Gość portalu: vvv napisał(a):
                        Max 2 tygodnie to mogę wykroić na cały wyjazd:).
                        A po drodze chciało by się jeszcze zobaczyć Ochrydę, Bitolę,
                        Kastorię, Meteory.

Ja też na 2 tygodnie jadę
                        Całej Hellady na pewno nie zobaczysz ale co ważniejsze na pewno :)
                        Ja planuję spędzić max 3 dni w 1 miejscu i z niego robić wypady :)
                        • Gość: Gość Re: jeszcze o Peloponezie IP: *.chello.pl 01.04.09, 21:21
                          Cały peloponez znam i nigdy nie chciało mi sie o nim pisać na forum tylko czytam różniste opowieści. Przez ostatnie prawie 2 lata w niedziele sam podróżowałem po tym wspaniałym lądzie. Nie znam miejsca gdzie nie byłem ,no jest troche wiosek w głębi lądu.Mało kto wie ,że jest tam nawet kilka stacji narciarskich typu Białka Tatrzańska oraz wieś blisko Andritsteny w której czas zatrzymał się 100 lat temu i była by to niezła gratka dla miłośników prawdziwej Grecji.Pisać mozna całe strony na ten temat. Moze jeszcze pojadę tam, ale przewodnika nie umiałbym napisać.Po prostu bylem oddelegowany do pracy w elektrowni Megalopoli i w zimie i w lecie złapałem takiego bakcyla pod nazwą w niedzielę nie nas w domu.Pozdrawiam.
                    • kalanitka Re: jeszcze o Peloponezie 01.04.09, 21:08
                      pathfinder.1 napisał:

> A Nafpilio przykładowo masz blisko do Koryntu, z Gythio do Sparty
                      itp.

Fajne miejsce na wakacje, my byliśmy kilka dni w Drepano k/Nafplio
                      ładna kamienista plaża, bez tłumów
                      fotoforum.gazeta.pl/72,2,882,55902247,92023030.html
                      fotoforum.gazeta.pl/72,2,882,55902247,92023483.html
                      fotoforum.gazeta.pl/72,2,882,55902247,92023901.html
                      Tam były campingi jak lubisz przy samej plaży np
                      taki:
                      www.eurocampings.pl/pl/europie/grecja/peloponez/kemping-triton-ii-106297/
                      my mieszkaliśmy akurat na kwaterze więc nie wiem jakie warunki.

Świetny punkt wypadowy do Nafplio, Epidavros, Myken, Argos, itp
                      fotoforum.gazeta.pl/72,2,882,55902247,55902247.html
                      • Gość: vvv Re: jeszcze o Peloponezie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 21:35
                        O to, to.
                        O coś takiego mi chodziło. Bardzo Wam dziękuję za rady.
                        Kalanitko, bardzo smakowite fotki:)
                  • bah77 Re: jeszcze o Peloponezie... 01.04.09, 22:59
                    > Ja jestem zwierz kempingowy...

Na trasie wokół Peloponezu widziałem 2 ciekawie położone kempingi:

- koło Isthmi, w pobliżu której jest wiele bardzo ciekawych miejsc,
                    choćby wspaniały Akrokorynt:

fotoforum.gazeta.pl/k/korynt.html

Plaże też są tu ciekawe:

fotoforum.gazeta.pl/k/isthmia.html
                    - koło Voidokilii, skąd blisko do atrakcji historycznych w rejonie
                    płd-wsch.:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,50565337,53486145.html

Jeśli chodzi o plaże, musisz tu tylko ominąć bajkową, piaszczystą
                    Zatokę Voidokilia, a koło wioski znajdziesz także skałki.

Pzdr

bah77
                  • simon_r Re: jeszcze o Peloponezie 02.04.09, 10:01
                    Jak zwierzem kempingowym jesteś to polecam Epidavros
                    i Gythio
                    z miejsc w których sam byłem.

Będąc w Nea Epidavros zwiedzisz bez problemu teatr w Epidavros oczywiście ale
                    również Nafplio, Mykeny, Argos i Korynt - wszystko w zasięgu niecałej godziny
                    jazdy samochodem.

Mieszkając w Gythio masz w okolicy półwysepMani z Vathią i jaskiniami Diros i Mysrię.
                  • Gość: vvv jeszcze raz dziękuję wszystkim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 17:32
                    za rady i wsparcie. Dzięku Wam Peloponez jakoś się jakby
                    przybliżył:). Tak więc jeśli tylko wszystko zagra, tzn. terminy i
                    zdrowie, to na Peloponez dojedziemy. Miejsca będziemy sobie szukać
                    gdzieś w rejonie Epidavros albo Drepano. Mam nadzieję, że nie będzie
                    z tym problemu w drugiej połówce sierpnia.
                    • pathfinder.1 Re: jeszcze raz dziękuję wszystkim 02.04.09, 18:01
                      Spoko :)) Miłego planowania wakacji ;))))
                      Jak będziesz jeszcze miał jakieś pytania wal śmiało :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka