shelley 23.04.09, 19:09 czy ktos wybiera sie w maju do Paliouri z Rainbow Tours? A moze ktos z Was byl i podzieli się wspomnieniami i radami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: chrousso village IP: *.ghnet.pl 27.04.09, 08:32 Witaj, wrzuć w wyszukiwarkę - dużo już rad było. Ja byłam tam z dziećmi 2 lata temu. Ogólnie super, tylko do plaży daleko - ok. 500m przez las albo drogą bez chodnika. A sama plaża była zagospodarowana prywatnym barem. Aha dużo os i komary wieczorem. Pokoje ok, jedzenie też. Generalnie 4* jak w opisie. Pozdrawiam, aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: chrousso village IP: *.streamcn.pl 27.04.09, 10:40 Przeczytaj to co już pisałyśmy z Agą na forum po powrocie dwa lata temu , ale też Ci w ubiegłym roku . Kazdy ma inne oczekiwania, inny wiek dzieci , bo ten hotel ma dobre warunki do wypoczynku z dziecmi. Dużo zieleni , bardzo zadbana / jak ogrod botaniczny/ bardzo dobre animacje /tez dla dorosłych ale ja tymi byłam mniej zainteresowana . Ten hotel dzieci oceniaja najlepiej z tych gdzie były / nawet z wyzszą klasą/. Odpowiedz Link Zgłoś
shelley Re: chrousso village 27.04.09, 19:45 moje mlodsze dziecko ma 1,5 roku, czy na miejscu kupie np pampersy? czy korzystalyscie z jakis wycieczek? Odpowiedz Link Zgłoś
edysia7314 Re: chrousso village 28.04.09, 09:00 byłam w czerwcu 2007 w tym hotelu (ps.gorące pozdrowienia dla JJ) byłam na Meteorach naprawdę warto ale z takim małym dzieckiem to się umęczycie 5 godz jazdy autokarem w jedna stronę,wykupiliśmy też rejs Zatoka Toroneos (czy jakoś tak sie to zwało) a polegało to na tym że rano zbiórka na statku który cumował na naszej plaży popłynęliśmy na Sithonię postój na plaży postój w zatoczkach i morskie kąpiele i potem obiad i powrót w godzinach popołudniowych,ogólnie hotel extra świetne miejsce żeby sie wyciszyć i odpocząć,hotelowy bus dowozi do Pefkohori i Hanioti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: chrousso village IP: *.streamcn.pl 27.04.09, 22:17 Byłam z kilkulatkami wiec nie kupowałam pampersow, ale nie powinno byc problemu bo przy hotelu jest mini market , wioska a tam sklep i apteka to spacerkiem ok 30 min ale tez sa bezpłatne busy do miasteczka / nie pamietam nazwy/ gdzie masz rozne markety , apteki ,sklepy drogeryjno-kosmetyczne wiec na mur dostaniesz . Zabierz jakis minimalny zapas . Poza tym moze jakieś mamy maluchow Ci odpowiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jj Re: chrousso village IP: *.streamcn.pl 27.04.09, 22:22 jeszcze co do wycieczek my nie byliśmy ,ale Ci co byli w Meteorach to z dziecmi asolutnie odradzali ze wzgledu na odległośc i upały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: chrousso village IP: *.ghnet.pl 28.04.09, 09:11 Ad. pampersy: ja byłam z 2-latką i 6-mies. maluszkiem:) pampersy brałam z Polski i z tego co pamiętam na miejscu zabrakło nam 1-2 sztuki, w sklepie były dosyć drogie i bez sensu było kupować całą paczkę, pożyczyli nam rodzice innego maluszka:) (pozdrawiam rodziców Agatki z Poznania!) Dla starszej córki świetne zaplecze zabawowe (2 place zabaw, mini klub, dmuchany zamek, brodzik). Jest też bezpiecznie - w nocy po ośrodku chodzi ochroniarz z wieeelkim wilczurem:) Minus: sporo pijanych w sztok Angoli (widok wielkiej, pijanej Angielki sikającej na trawniku przy głównym chodniku przed naszym tarasem - bezcenny i tragiczny zarazem) Plus: sporo Rosjan - ale pełna kulturka, grzeczni, uprzejmi, płynny angielski a panie takie ładne i zadbane, że wzbudzały podziw. Nasze dzieci super się bawiły a rodzice byli fajni, normalni bez zadęcia jak np Niemcy czy Anglicy. Na wycieczki wybieraliśmy się tamtejszą komunikacją musisz machać jak jedzie autobus to się zatrzyma(przystanek pod górkę, przy głównej trasie) - tanio, zawsze wysiada pomocnik kierowcy i np wózki sam ładuje do bagaży potem jak wysiadasz to on wyciąga i podaje - nie trzeba się szamotać z maluszkiem i wózkiem. Naszej córce 6 miesięcznej to w hotelu zdjęcia robili:) a pan kierowca z autobusu miejskiego wysiadł i nóżki jej całował:) Aha - autobusy jeżdżą wg tylko sobie znanego rozkładu jazdy - nie sugeruj się rozkładem na przystanku:)) Generalnie Grecy mają fajny stosunek do dzieci. W tym roku jadę do Turcji, mam nadzieję, że też będzie super! pozdrawiam! aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abajerek Re: chrousso village IP: 212.59.224.* 28.04.09, 11:36 hej, my się wybieramy 25 maja z 5 latką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: chrousso village IP: *.streamcn.pl 28.04.09, 13:15 Witam uczestniczki "fanclubu ChV". Edysiu dziekuję za pozdrowienia i zyczę miłego tegorocznego urlopu. Ty staraj się o malaństwo a my bedziemy Ci doradzać dobre hotele przyjazne dziecku. Aga też klubowiczka z CHV .Teraz wpadłyśmuy na siebie w wyborze tego samego biura i łaczą nas określone problemy zwiazane z tegorocznym wyjazdem.W 2007 i biuro i hotel były OK. My / starsi i dzieci/ najlepiej oceniamy pobyt w CHV. Włsnie do Agi tutaj napiszę to co miałam napisać w naszej tegorocznej dyskusji. Zobaczyłam w katalogu Twoj hotel. Wszystko OK , gwiazdki i bajery jak w moim ubiegłorocznym w Turcji /też w Side Joy Pegasos World/. Tam w opisie masz ze klimatyzacja centralna. Sprawdz czy nie jest tak ze przez okresloną ilośc godz. W ubiegłym roku / wtedy było w katalogu ze klimatyzacja do 18 godz na co nie zwrociłam uwagi bo nie przypuszczałam ze w hotelu 5* tak moze być/ . Była wtedy w pierszej połowie lipca tem 55-60 w słońcu, a w pokoju od 5-14 bez klimatyzacji , restauracja beż klimatyzacj tylko z nawiewem przy wejsciu./wczasy w piekarniku/ Po tyg . liczylismy dni do powrotu . Sprawdz to abyś nie była zaskoczona.Ty jedziesz miesiąc wcześniej/ może jesze nie tai żar z nieba/ ale w razie czegoś załatwiej pokoj na parterze i nie południowa stronę. W CHV mimo ze w czsie naszego pobytu też były takie obłedne upały ale zupełnie w tamtych warunkach to się znosiło przy dobrze dziełajacej indywidualnie sterowanej klimatyzacji działającej całą dobę. Teraz w moim hotelu mam napisane ze klimatyzacja centralna indywidualnie sterowana , też jakis dziwoląg ale pani w biurze twierdzi ze nie bedzie problemow , ale to sie okaże. Mam nadzieję ze Hiszpania ma inne zasady niż Turcja .Pozdrawiam Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: chrousso village IP: *.ghnet.pl 28.04.09, 13:56 Witaj JJ! czyli już wiesz, że jedziemy do Club Grand Aqua! Cieszę się bardzo mimo problemów z biurem i urlopem. Za miesiąc będę już na wakacjach! Też myślę, że to dobry hotel, pokoje mamy na parterze (mamy 2 pok.) z tarasu było bezpośrednie zejście do wody i musiałam prosić o taras zamknięty (szkoda...) bo moje małe córki mogłyby uczyć się pływać:( Ad ChV: naprawdę fajny kompleks, pełno zieleni, proście koniecznie o pokoje na parterze - mają wyjście z tarasu bezpośrednio na trawę co jest b. przydatne przy dzieciach. Dobre rady: 1. minusem są małe łazienki i brak wanny - jeśli macie malutkie dzieci to weźcie z Polski mały dmuchany basenik - wstawiamy pod prysznic, nalewamy wodę i mamy wanienke! Poza tym jak nalejemy maluchom wody do baseniku, wystawimy na trawkę przed tarasem to mamy spokój na kilka godzin:) i podlane rośliny w promieniu kilkunastu metrów:)) 2. brodzik jest wyłożony dosyć ostrymi płyteczkami - zabrać obuwie dla dzieci 3. wziąć z Polski mały dmuchany pontonik dla maluszka - jak znudzi się brodzik to wkładamy do pontoniku, tata bawi się w konia i "jeździmy" po dużym basenie a mamusia w tym czasie opala nóżki popijając frapkę z baru:)) ps. najlepsza jest frapka z baru na plaży!!! pozdrawiam! aga Odpowiedz Link Zgłoś
shelley Re: chrousso village 29.04.09, 22:55 bardzo dziekuje za odpowiedzi aga :))))) usmialam sie ale wskazówki bardzao cenne, synek ma 1,5 roku córcia 4,5 więc powinnismy dac rade :) z apteki obysmy korzystac nie musieli, kaszlą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: chrousso village IP: *.ghnet.pl 30.04.09, 08:13 Shelley! Lekarzem się nie przjmuj - my byliśmy u niego chyba ze 3 razy:)) Starszy wąsiasty Grek, który ma 3 córki:) szalenie miły a wszystko z czym do niego przychodzisz (u nas: zapalenie spojówek u mnie i córki 6-mies., zapalenie krtani u 2,5-latki, kaszel, ostry ból gardła - mąż) kwituje jednym słowem: wirusz:)) Generalnie uważaj tylko na klimatyzację i b. silny wiatr na płycie lotniska (czapeczki, sweterki dla dzieci) - nas to "zaprawiło". Weź też coś do ubrania dla dzieci do samolotu - czasem bywa zimno. A zapalenie spojówek dostałyśmy od b. ostrego słońca, kilka osób w tym samym czasie tak miało. Jeśli tylko coś się dzieje, dzwonisz do rezydentki a ta wiezie Cię do lekarza, załatwia formalności, bierzcie tylko paragony z apteki i rachunki od lekarza - w Polsce Signal Iduna bez problemu zwraca pieniądze. Ad apteki: nie dają faktur ani rachunków tylko paragony albo piszą odręcznie ile zapłaciliście (upominaj się) i antybiotyki są bez recept (jakbyś chciała leczyć się sama:)) I jeszcze ważne - nie wiem jak teraz ale jak byłam to najbliższy bankomat był w miejscowości kilka km od hotelu - weź jakąś gotówkę, bo w sklepiku hotelowym czy u lekarza płaci się got. pozdrawiam! aga Odpowiedz Link Zgłoś
shelley Re: chrousso village 30.04.09, 18:38 aga czy ta wizyta to jakies duze koszty? nie chodzi o dokladna cene ale tak mniej wiecej lecimy w pn oboje kaszla, zapalenie krtani sie zaczyna :( pocieszylas mnie bardzo ze ta opieką Odpowiedz Link Zgłoś