Gość: alicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 20:10 Witam,wybieramy się na wyspę w czerwcu i znajomi straszą nas rojem komarów nie do zniesienia.napiszcie proszę czy to prawda? Czy zabrać jakieś środki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grubalski Re: KOS i okropne komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 20:51 Najlepiej zabrac moskitiere,off,uff,cukier waniliowy,olejek o pobobnym smaku,brać b-complex i jeszcze coś z elektroniki A na poważnie gdzie te komary na Kos???? Jade tam za kilka dni i chętnie poszukam he he he Może koło smródki przy słonym jeziorze albo na nisko położonych łąkach koło Marmari koło hotelu Appolonia Na wyspie naprawde komary nie sa przekleństwem i jest ich raczej mało,no może w tym roku......... Dam znać za kilka dni!!!Obiecuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubalski Re: KOS i okropne komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 20:51 Najlepiej zabrac moskitiere,off,uff,cukier waniliowy,olejek o pobobnym smaku,brać b-complex i jeszcze coś z elektroniki A na poważnie gdzie te komary na Kos???? Jade tam za kilka dni i chętnie poszukam he he he Może koło smródki przy słonym jeziorze albo na nisko położonych łąkach koło Marmari koło hotelu Appolonia Na wyspie naprawde komary nie sa przekleństwem i jest ich raczej mało,no może w tym roku......... Dam znać za kilka dni!!!Obiecuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majusia_27 Re: KOS i okropne komary IP: 217.153.54.* 27.04.09, 08:14 Cześć Alu, A do którego hotelu i kiedy lecisz? ja lecę ze znajomymi 14.06. z W- wy do Hotelu Ilios z Ecco. Pozdrawiam, Maja Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda9 Re: KOS i okropne komary 27.04.09, 09:12 komary są i owszem, niestety.Dokuczliwe bywają dopiero wieczorem np w pokoju, radzę po prostu nie mieć otwartego okna przy zapalonym świetle, komary są malutkie więc trudne do "trafienia",z rojami bym nie przesadzała, miłego pobytu na Kos! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek47 Re: KOS i okropne komary 27.04.09, 10:58 Gość portalu: alicja napisał(a): > Witam,wybieramy się na wyspę w czerwcu i znajomi straszą nas rojem komarów nie > do zniesienia.napiszcie proszę czy to prawda? Czy zabrać jakieś środki? ja byłem dwa lata temu i było przekichane. Koniecznie weź jakieś Raidy itp. Można to kupić na miejscu, ale lepiej coś mieć. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: KOS i okropne komary 27.04.09, 11:05 Ja bylam w czerwcu 2006 i w zasadzie nie bylo komarow. Mieszkallismy w Lambii, ale szwędalismy sie dość mocno po całej wyspie. I jakoś żadnych rojów nie było. Może to kwestia przypadku:) Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: KOS i okropne komary 27.04.09, 12:34 Komary , to zwierzeta, ktore przechodza przeobrazenie (cykl zyciowy), a do rozwoju potrzebna jest im koniecznie woda (moze to byc nawet deszczowka, ktora stoi sobie dlugo w jakims wiaderku, dlugo niewysychajaca duza kaluza). A wiec jedni trafia na ich wysyp (bo akurat wszystkie zlozone wczesniej jajka przejda przez cykl rozwojowy), a inni tylko na pojedyncze osobniki. Ci ktorzy trafia do hotelu, w poblizu ktorego sa jakies zbiorniki ze stojaca woda, co jakis czas moga sie spodziewac "wysypu" komarow. O komarach mozecie sobie przeczytac chociazby na stronie www.komary.com.pl. Srodki na komary kupicie w kazdym sklepie, po co to wozic. Moze sie okazac, ze na prozno. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_ocenyhoteli.pl Re: KOS i okropne komary 27.04.09, 13:22 Jest dokładnie, jak pisze Biomj. Nie ma tu uniwersalnej metody. Ja np. na Kosie nie widziałem w zeszłym roku żadnych komarów. Moja skóra też ich nie widziała. Podobnie było na innych wyspach, gdzie wg. niektórych zżerały turystów i miejscowych żywcem. Kwestia cyklu lęgowego i miejsca. Jeśli ma to was uspokoić to zabierzcie jakieś psikadło i ewentualnie coś do pokoju, jeżeli nie ma klimy. Tylko do głównego bagażu to pakujcie. Odpowiedz Link Zgłoś