lasowi 14.05.09, 14:16 Czy ktoś z Was był lub się wybiera? Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: G. Re: Korfu Arillas Hotel Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 19:32 Wybieram się 01-09 i też szukam opini na temat tego hotelu. Jedyne co udało mi się znaleźć: www.ocen-wakacje.pl/hotel/hotel-horizon/1188/grecja/wyspa-korfu/arillas/ Odpowiedz Link Zgłoś
lasowi Re: Korfu Arillas Hotel Horizon 03.08.09, 12:56 Zadałam to pytanie.. ;) no i na nie odpowiadam bo niedawno wróciłam. Hotel jest ok, wszystkie pokoje są z pięknym widokiem na morze. Wyposażenie standardowe kuchnia: garnki, naczynia, sztućce, czajnik elektryczny, klima u nas trochę się psuła), łazienka z brodzikiem. Dosyć duży balkon z krzesłami i stolikiem. Poza niedzielą pokoje są codziennie sprzątane, pościel i ręczniki są zmieniane co 3 dni. Tutaj więcej zdjęć marika75.webs.com/apps/photos/ No i jest basen, który był dla nas zbawieniem, bo w co trudno uwierzyć morze miało temperaturę wg mnie 16 st. Były dni gdy morze było bardzo spokojne i wtedy się nagrzewało i można było trochę popływać (ale w ciągu 2 tyg był tylko 4 takie dni, a byłam w lipcu). Poza tym Korfu jest wielkim rozczarowaniem, nie jest grecką wyspą tylko angielsko-włoską. Jedzenie, klimat, architektura, ludzie w niczym nie przypomina Grecji jaka jest np. na Krecie. No... może tylko widoki są piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Korfu Arillas Hotel Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 18:33 Dzięki za odpowiedź. Ciężko na necie zdobyć jakiekolwiek informacje na temat tego hotelu. Już jestem pozytywnie nastawiony jeszcze jakbym mógł Cię prosić o info na temat hotelowego jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lasowi Re: Korfu Arillas Hotel Horizon 04.08.09, 11:18 Jedliśmy dwa razy w hotelowej restauracji, było ok. Nie posypywali sałatki greckiej marchewką zamiast oregano - bo takie przypadki zdarzyły mi się na Korfu. Odpowiedz Link Zgłoś
akodz Re: Korfu Arillas Hotel Horizon 03.08.09, 20:06 > lasowi napisała: > Poza tym Korfu jest wielkim rozczarowaniem, nie jest > grecką wyspą tylko angielsko-włoską. Poziom rozgoryczenia, jakbyś wróciła z Kavos, a nie z Arillas :-)... > Jedzenie, klimat, architektura, ludzie w > niczym nie przypomina Grecji jaka jest np. na Krecie. Bo to jest Korfu, a nie Kreta. Też Grecja, tylko trochę inna :-). Z boiskiem do krykieta i wenecką Esplanadą, ale za to bez meczetów, które np. na wyspach Dodekanezu przypominają o tureckim panowaniu. Z pałacem w Achillionie, ale i monastyrem Panagia Theotoku... Myśl pozytywnie ;-), pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Korfu Arillas Hotel Horizon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 13:54 A co jest w Kavos, że można popaść w rozgoryczenie? Oprócz pobytu na Korfu wybieram się taże na objazd Grecji kontynentalnej więc będę miał porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś