Dodaj do ulubionych

Korfu, hotel Ionian Princess - prosze o opinie

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.09, 20:17
Proszę o pomoc. Nie mogę znaleźć opinii osób, które były w tym
hotelu.
Obserwuj wątek
    • migo6 Re: Korfu, hotel Ionian Princess - prosze o opini 21.06.09, 16:26
      Dołanczam się do prośby.Mnie również bardzo interesują opinie osób,
      które spędziły w tym hotelu tegoroczne wakacje.
      • slawek711 Re: Korfu, hotel Ionian Princess - prosze o opini 21.06.09, 18:28
        Moja szczególowa opinia oraz wiele innych jest dostępnych na
        stronie: www.holidaycheck.pl/hotel-
        Opinie_Hotel+Ionian+Princess-ch_hb-hid_36805.html
        Wrócilismy tydzień temu, hotel jest całkiem przyzwoity. Warto
        walczyć o zmianę pokoju w przypadku zakwaterowania w
        niewyremontowanej części. Obecnie Polacy stanowią większość gości.
        Jedzenie mało urozmaicone ale smaczne, blisko do plaży (niestety
        głównie kamienistej). Uwaga na komary, w pokojach są też mrówki
        faraona.
        • Gość: Monika Stanowczo nie polecam! IP: *.aster.pl 08.07.09, 13:55
          Itaka zakontraktowala najgorsze pokoje w starej zdezolowanej czesci Ionian Princess. Smrod, wilgoc i stechlizna. Stare meble, dostawka dla dziecka to lozko polowe: zardzewiale i wygiete. Kafelki w lazience latane gipsem, ktory byl bialy moze dziesiec lat temu. Brak wentylacji w lazience. Nic nie reperuja.
          O lepsze pokoje trzeba sie wyklocac ale jak wspomnialam wczesniej dla gosci Itaki przewidziane sa wlasnie te najgorsze pokoje wiec to zalezy tylko od dobrej woli Grekow.
          Ta czesc hotelu zasluguje moze na 1 gwiazdke a nie na 3 z plusem! SKANDAL!!!!!

Jedzenie smaczne ale malo urozmaicone.
          Wbrew ofercie, nie jest to all inclusive a jedynie 3 posilki: sniadanie (15 dni to samo i ciagly brak kakao/czekolady dla dziecka), lunch (recykling ze sniadan i z kolacji) i kolacja (ciekawe dania lokalnej kuchni ale smaczna zapiekanka 4 raz w ciagu 14 dni wyszla mi nosem). Dziecko nie chcialo juz jesc frytek ani spagetti (na okraglo).
          Godziny posilkow sa sztywne i 5 minut po czasie na sali nie ma juz nic.
          Nie polecam z malym dzieckiem, ktore ma wlasny rytm zywieniowy.
          Napoje w okreslonych godzinach i okreslonych barach. Caly czas lazilismy z zegarkiem w lapie. A mial byc luz.

Chmara Niemcow z bylego NRD ktorych zachowanie jest ponizej krytyki, ale daja napiwki.
          Ja nie dawalam bo bylam wsciekla na stan pokoju i brak all inclusive za ktory zaplacilam. Obsluga byla srednia, chociaz staraja sie nauczyc pare slow po polsku (wlasciwie tam sa prawie tylko niemcy i polacy)

Na pochwale zasluguja baseny oraz ogrod. Plaza jest blisko i mozna znalesc czesc bardziej piaszczysta ale mimo wszystko proponuje zakupic buty do chodzenia po plazy.

Z Thinalosa trzeba przejsc przez uliczke do Ionian na kazdy posilek (nie jest to daleko, uliczka malo ruchliwa). Goscie tej czesci skarzyli sie na brak klimatycazji po godzinie 20.

Pomoc rezydentow: ZADNA!!! zajmowali sie tylko wciskaniem wycieczek.
          Nie polecam wycieczki do miasta Corfu: strata pieniedzy (mialam w pakiecie ale szkoda bylo czasu), lepiej wynajac samochod.
          Jedna z rezydentek DUKA po angielsku kilka slow, po grecku nie mowi.
          Komary sa straszliwe! nawet w naszej norze dostalismy odstraszacz chemiczny

Nie sugerujcie sie opiniami wystawionymi przez obcokrajowcow: spia w innych budynkach i nie maja oferty z przekaskami/napojami opisanymi przez Itake.

Na szczescie trafilismy na super grupe.
          Hotelu nie polecam absolutnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka