Dodaj do ulubionych

Uwaga Rethymnon Kreta

IP: *.mofnet.gov.pl 16.06.09, 15:54
Właśnie wróciliśmy 14.06.2009 r. z 14 dniowego wyjazdu. Pod koniec
naszego pobytu woda w morzu była mętna, śmierdząca ściekami i
pływały w niej: ręczniki z toalet, podpaski, kupa różnych folii,
pampesów, kawałki kału unoszące się na wodzie). Niestety to wszystko
wielkim pasem było wzdłuż całej plaży w Rethymonie ponad 2km..
Przyczyną tego jest zrzut do morza ścieków, lub niewydolność
oczyszczalni ścieków - za dużo turyastów
Ponadto idąc promenadą czuć najwyraźniej ścieki w miejscach gdzie są
przepompownie - zapach bardzo intensywny - źle wykonana
przepompownia im bliżej portu i centrum tym większy smród.
Radzę uwzględnić to zjawisko w swoich planach urlopowych - co do
miejsca odpoczynku. Nie byliśmy jedynymi, których to odrażało.
Jeśli chodzi o miejsce do wypadów, zwiedzania Krety doskonałe.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja-kajak Re: Uwaga Rethymnon Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 10:12
      Ciekawe ja tez byłam w tym czsie w Retymnonie (31.05-14.06) i nic takiego nie
      widziałam, smrodu też nie czułąm a codziennie wieczorem chodziliśmy promenadą od
      portu aż do końca bo mieszkaliśmy w Dymitrios Village na końcu promenady.
      • Gość: ca Re: Uwaga Rethymnon Kreta IP: *.mofnet.gov.pl 17.06.09, 12:42
        Jakbyś przeczytała uważnie to byś wiedziała. My prawie codziennie
        korzystaliśmy z plaży przy promenadzie i wszystko było ok. poza 12-
        13.06, kiedy to się w morzu pojawiło. Dziwne, że nie poczułaś smrodu
        spacerując promenadą codziennie do portu. Może jesteś przyzwyczajona
        na codzień do takich zapachów?
        Ja bynajmnie pisze to co spotkać może wypoczywających tam turystów -
        czego oczywiście im nie życzę.
        • Gość: kaja-kajak Re: Uwaga Rethymnon Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 13:46
          A może poprostu ktoś przy twoim hotelu wywalił worek ze śmieciami.
          13 na pewno kąpalam się w ok. swojego hotelu było czyto wtedy była
          duza fala ale śmieci nie było przy promenadzie czsem coś zalatywało
          ale tylko w okolicy stojących tam w dwóch miejscach kontenerów ze
          śmieciami. A Ty piszesz że śmieci były na długości 2 kilometrów.
          • Gość: kaja-kajak Re: Uwaga Rethymnon Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 13:50
            Aha, Ja bym raczej wzystkim polecała Retymno=cudowne miasteczko
            śliczna starówka i porcik , fajna promenada. I fakt świetna baza
            wypadowa. I naprawdę nigdzie nie śmierdziało ani na promenadzie ani
            w porcie i nie pracuję w kanałach do zapachu szamba nie jestem
            przywykła.
            • Gość: ca Re: Uwaga Rethymnon Kreta IP: *.mofnet.gov.pl 17.06.09, 16:12
              Ja bynajmniej nie sugerowałem, że mogłabyś pracować przy szambie. W
              Polsckich miastach problem z kanalizacją też istnieje - czesto błędy
              są na poziomie projektowym i też ten sam efekt. Wiem co pisze.
              Ja też byłem na plaży 12-13 i widziałem co się działo i jak pływało.
              Ba mam nawet zdjęcia.
              • Gość: kaja-kajak Re: Uwaga Rethymnon Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 13:17
                Wiesz co , weź się odczep. Pewnie żeś sama to wyrzuciła albo tam
                zwymiotowałaś i teraz robisz puf paf na forum , że paniusia ze wsi
                pojechała i kanalizacje zobaczyła .
                • pigmejka1607 Re: Uwaga Rethymnon Kreta 18.06.09, 14:44

Hmm.. wrocilam z Krety w zeszlym tygodniu , z Hotelu Dimitrios przy
                  promenadzie, 2 km od centrum.. I coz , na plazy bylismy tylko 2 dni,
                  pierwszego i ostatniego. Nie zauwazylam zadnych smieci plywajacych w
                  morzu ani nie czulam zadnego smrodu z kanalizacji. Do samego
                  Rethymonu chodzilismy promenada codziennie wieczorem i tez niczego
                  przykrego nie dalo sie odczuc. Ale moze mielismy szczescie , bo 12
                  czerwca juz bylismy w PL.
                  Z drugiej strony musze powiedziec, ze sam Rethymon urzekajacy ale
                  plaza nie, nie i jeszcze raz nie. Brudne, pelno petow i drobnych
                  smieci. Zdecydowanie najgorsza ze wszystkich, jakie widzielismy, ba,
                  nasze polskie, baltyckie, o niebo ladniejsze.
                  Rethymon mozna chyba polecic jedynie jako baze wypadowa , na
                  odpoczynek nad morzem.. niekoniecznie.
                • Gość: ca Re: Uwaga Rethymnon Kreta IP: *.mofnet.gov.pl 19.06.09, 09:39
                  Śloma zbutów Ci wystaje - z takimi jak ty nie dyskutuję bo oni nie
                  umieją. Nie wiedzą że ktoś inny może spotrzegać coś inaczej itp.
                  Wychodzi z ciebie małomiasteczkowość.
                  • Gość: kaja-kajak Re: Uwaga Rethymnon Kreta IP: *.tpnet.pl 19.06.09, 11:06
                    Jasne

Mówić BABIE święte słowa ona powie moja krowa .
                    • Gość: ca Re: Uwaga Rethymnon Kreta IP: *.mofnet.gov.pl 19.06.09, 15:01
                      Widać, że przed tobą sporo jeszcze do zobaczenia. Mało widziałaś
                      pożądnych plaż i nmie masz o tym nawet wyobrażenia. Ale jeszcze
                      wszystko przed tobą:))pojedziesz w pare miejsc, zobaczysz troszke
                      świata i inaczej zaczniesz patrzeć:)).Może byle co nie będzie
                      wywoływać tyle zachwytu..
                      • Gość: kaja-kajak Re: Uwaga Rethymnon Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 15:52
                        Dobra przestań się pogrążać .
                        Masz kompleksy - Twoja sprawa .
                        • marcjanna78 Re: Uwaga Rethymnon Kreta 19.06.09, 17:18
                          Az żal czytać te Wasze dziecinne docinki ...
                          To jest FORUM, dla inteligentnych, a nie pole bitwy Moi mili :-)
                          Trochę luzu i samokrytki
                          • Gość: Kaja-kajak Re: Uwaga Rethymnon Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 14:02
                            jakaś świnka podszywa się pod mój login- 2 ostatnie stwierdzenia nie
                            są moje, jeśli chodzi o Kretę to byłam na plażach: Vai, Preveli
                            Stawros, Elafonisi, Matala, Georgoupolis, Balos okolice A. Nicolaos
                            więc mam porównanie a i tak wybrałabym Retymnon bo co z tego że
                            plaża ładna jak w około dziura nieprzeciętna chyba że ktoś
                            faktycznie chce spędzić tylko czas leżac na plaży, ale myślę że
                            Kreta jest zbyt piękna i róznorodna by się tak ograniczać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka