21.09.14, 11:27
Nawet konkurencja w postaci autobusu 93 nie jest w stanie NIC ZMIENIĆ w jakości obsługi i bezpieczeństwie jazdy. Co z tego że bilet szkolny kosztuje 2 zł jak kierowcy oszukują i niezorientowanym szkolnym pasażerom nadal kasują 3 zł!! Busy się rozsypują , kierowcy nadal są nieuprzejmi, komentują w bezczelny sposób zachowania pasażerów, zachowują się jakby pracowali za kare i z łaską. Jedyne wyjście to zmiana trasy 93. Inaczej zawsze będziemy zdani na skandaliczną OBSŁUGĘ BUSÓW 415.
Obserwuj wątek
    • lesz1411 Re: bus 415 21.09.14, 20:06
      Witam. Zmiany lini 93 będą dotyczyły godzin kursowania. Poniżej podaję link , gdzie będzie można zapoznać się z nowym rozkładem obowiązującym od pierwszego października. Jeżeli ma Pani jakieś sugestie dotyczące trasy , to proszę skontaktować się z jednym z radnych sołectwa Osielsko lub bezpośrednio z wójtem . Myslę że w sytuacji , gdy uruchomienie linie komunikacji miejskiej na terenie naszej gminy okazało się sukcesem , to sukcesywnie będzie plan lini modyfikowany i dostosywowany do potrzeb mieszkańców . Zgadzam się z Panią że jakość usług oferowanych przez prywatnych przewoźników jest na bardzo niskim poziomie i powinna być w jak najszybszy czasie zastąpiona przez komunikację miejską .

www.osielsko.pl/blog/1_1439-autobusy_93_i_94_od_1_10_14.html
      pozdrawiam . L.K
      • sx3 Re: bus 415 22.09.14, 22:30
        Panie Leszku. Ogólnie autobusy 93 i 94 to sukces. Bezpieczne autobusy. Codziennie widzę że z frekwencją nie jest źle. Czy jest to sukces tylko gminy wątpię bo to raczej okazja jaka stworzyła się z różnych względów gospodarczych i politycznych. Gmina płaci też okrągłą sumkę. Nikt już nie pamięta próśb aby autobusy wjeżdżały dalej w miasto. Do puki przez Niemcz jeździły busy wielokrotnie z nich korzystałem w związku z pracą w rejonie dworca PKP /podobnie moja rodzina/. Zostawiałem samochód w domu kiedy wyjeżdżałem w delegację i w wielu innych przypadkach. Obecnie kiedy muszę kupić dwa bilety i na osiedlu Leśnym przejść kilkaset metrów na inny przystanek tracąc dużo czasu podobnie jak moi bliscy odpuszczam. I tak dobrze, że 94 nie wysadza ludzi na pętli tramwajowej jak zamierzano. Jasne, że dla dwóch trzech osób nie może się naginać system. Rozbawiają mnie komentarze urzędników miejskich, że mieszkańcy naszej gminy porzucą dojazdy samochodami bo są już autobusy. Liczę, że za kilka lat kursy autobusów się wydłużą. Może przy okazji kolejnych wyborów. Tak jak zrealizuje się wtedy wiele postulatów mieszkańców. W skali 10-15 lat to i tak Ameryka.
        • lesz1411 Re: bus 415 23.09.14, 16:09
          witam. Myślę że jest to przede wszystkim sukces mieszkańców podróżujących tymi autobusami. Dalsze istnienie tych lini było uwarunkowane frekwencją . A że gmina dopłaca do tego ? No cóż ....nie tylko na trwałe inwestycje typu drogii powinny być wydawane pieniądze z naszych podatków ale i na te bardziej ulotne ale poprawiające warunki mieszkania w gminie . Prawdopodobnie od stycznia wydłużą się trasy lini 93 i 94 . Autobusy bedą na os. Leśnym jechały przez ul. Czerkaską . Młodzież będzie miała bliżej do pobliskich szkół a jednocześnie będą te linie skomunikowane z linią 80 do dworca i na lotnisko. pozdrawiam . L.K.
          • sx3 Re: bus 415 23.09.14, 21:03
            Dziękuję za informację. Jak zawsze można na Pana liczyć.
    • docking Re: bus 415 27.09.14, 10:14
      A jak oceniacie inne połączenia?
    • jolkkwiat Re: bus 415 05.10.14, 17:43
      Najgorszy z ostatnich pomysłów ( od 1 października) to zlikwidowanie przejazdu autobusu o godz, 7.15 czyli kiedy młodzież jedzie do szkoły.. Znowu przeładowany bus 415 nie zabierze połowy pasażerów z przystanków! GRATULACJE DLA POMYSŁODAWCY!!!Wracamy do punktu wyjścia!
      Ostatnio PAN KIEROWCA 415 nie raczył zatrzymać się na przystanku na Leśnym bo miał zbyt głośno włączone radio. Na zwróconą uwagę odparł "Niech pani nie robi wielkiego halo". Cóż, w końcu można sobie jeden przystanek wrócić, anie zawracać głowę PANU KIEROWCY...Zastanawiam się jak długo bedą nam robić łaskę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka