barttop 16.01.08, 16:40 Wszystkim, którzy przyłożyli sie do tego sukcesu szczerze "dziękujemy" Przesiądźcie sie na rowery, bo niedługo do Bydgoszczy już się nie da dojechać. Same światła, wysepki i korki.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barttop Re: I po S5 17.01.08, 12:54 proszę bardzo. W tej chwili już cięzko wjechać w Osielsku na szosę gdańską. Jak już sie po niej jedzie to bardzo wolno, bo co chwile jakieś wysepki i wystarczy jeden zawalidroga i koniec. A po drodze do miasta pojawiają sie co chwile nowe "ułatwienia" pod tytułem: światła. Tylko czekać aż założą światła przy oplu... To wszystko skutkuje tym, że jadąc rano do pracy właściwie się nie jedzie tylko toczy lub stoi w korku... Odpowiedz Link
mamamuminka01 Re: I po S5 21.01.08, 11:00 jezdze codziennie do pracy rano i z pracy po poludniu, wyjezdzam tez rano z osielska na szose gdanska i musze przyznac, ze nie stalam jeszcze na tych odcinkach w korku, chyba ze na swiatlach czerwonych, co jest rzecza raczej normalna. ze smutkiem i niepokojem stwierdzam tez ze progow, o ktorych piszesz ze ci przeszkadzaja w rozwijaniu predkosci, jest w osielsku niestety coraz mniej. nie wiem wiec w czym dla ciebie tkwi problem. jesli s5 byla ci potrzebna po to tylko bys rano mogl spac o 10 min dluzej niz traz, to z wielka satysfakcja oznajmiam ci ze prawdopodobnie NIC Z TEGO. pozdrawiam Odpowiedz Link
mamamuminka01 Re: I po S5 21.01.08, 11:02 acha. mam wielka nadzieje, ze po oddaniu ul myslecinskiej wladze na powaznie pomysla o swiatlach przy oplu. Odpowiedz Link
mamamuminka01 Re: I po S5 21.01.08, 12:56 widze brak konsekwencji w twoim zachowaniu :) Odpowiedz Link
murgrabia2 Re: I po S5 23.01.08, 11:44 Niestety ale zgodze się z kolegą. Najpierw zechcecie przy OPLU, potem przy młynie, potem przy stacji NESTE (czy jak ona teraz ma - nie wiem gdyż nie kupuje chrzczonego paliwa), potem przy kościele i tak w kółko Macieju. To jest bezsensowne rozwiązanie. Swiatła tak - ale tylko tam, gdzie sa one konieczne i nie powodują pogorszenia przepustowości. Jeszcze należałoby pomyśleć o tym, że istnieje coś takiego jak SYNCHRONIZACJA ŚWIATEŁ, żeby nie ruszać spod jednych i stawać na nastepnych, które sa za 200m. Ale czego ja oczekuję - przecież to jest zbyt skomplikowane. Odpowiedz Link
wojtek2000 Re: I po S5 23.01.08, 22:28 światła ???? mamy XIX wiek ??? bo mam wrażenie , że nam powoli cywilizacja ucieka trochę do przodu na skrzyżowaniach dróg krajowych z wiejskimi drogami nie stawia się świateł tylko buduje bezkolizyjne skrzyżowania no ale na to chyba będziemy musieli poczekać kolejne kilkanaście lat ... Odpowiedz Link
airmax1 Re: I po S5 23.01.08, 15:31 a po co światła przy Oplu? na chwile obecną jest git. Odpowiedz Link
mamamuminka01 Re: I po S5 25.01.08, 09:17 no, moze faktycznie lepsze jest bezkolizyjne skrzyzowanie lub male rondko. jak ktos jezdzi obwodnica to nie jest pewnie swiadom tego co sie dzieje przy wyjezdzie z myslecinskiej w prawo, tj do osielska w godzinach szczytu.mowie o sytuacji sprzed lipca 2007r, kiedy to myslecinska byla czynna. duzo wypadkow bylo przy oplu. Odpowiedz Link
blue_marianna Re: I po S5 04.03.08, 13:22 ZGADZAM SIE, KIEDYS JECHALO SIE ZNACZNIE LEPIEJ, POSTAWILI SWIATLA (GDY ZJEZDZA SIE Z GORKI) DLA SAMOCHODOW, KTORE WYJEZDZAJA Z ZAMCZYSKA.. A LUDZIE, KTORZY JADA GLOWNA DROGA JADA TERAZ W KORKU.. NIE WIEM KTO PODEJMUJE DECYZJE .......W OSTATNICH KILKU LATACH SAME ZLE... JESTEM ZA S5 PRZEZ OSIELSKO. POSTAWIA PRZYNAJMNIEJ SCIANY WYCISZAJACE I BEDZIE BEZPIECZNIEJ, A SAMOCHODOW TYLE ILE JEZDZI TA DROGA, TYLE JEZDZIC ZAWSZE BEDZIE.. NIE OSZUKUJMY SIE, WIEC TRASA PRZEZ MIASTO MOZE NAS TYLKO ODCIAZYC. Odpowiedz Link