Dodaj do ulubionych

Costa Brava - campingi

IP: 62.233.233.* 17.01.04, 16:31
Wybieram się na pocz.lipca na Costa Brava. Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś
camping w Tossa de Mar lub Blanes, ewentualnie w innej miejscowości jeśli
naprawdę warto? Mam adresy kilku stron internetowych ale chciałbym poznać
Wasze opinie nt.jakichś konkretnych miejsc. Z góry wielkie dzięki.
PS. To wprawdzie nie to forum, ale tak przy okazji to może ktoś ma też
informacje o campingach na Lazurowym Wybrzeżu, o które chcę zahaczyć w
drodze powrotnej :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia Re: Costa Brava - campingi IP: *.nsm.pl / 195.117.2.* 17.01.04, 22:40
      moge ci napisac jakiego kempingu ci nie polecam... bylam odwiedzic przyjaciol
      ktorzy mieszkali na kempingu SOLMAR w Blanes. jeszcze jak masz wlasna przyczepe
      to niebyloby tak zle bo basen np. jest tam cudowny ale to co oni tam proponuja
      do mieszkania wyglada jak duza psia buda..
    • Gość: magda Re: Costa Brava - campingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 00:05
      count a jedziesz z jakiegos biura tak do pracy czy moze na wypoczynek bo ja
      chce jechac ale do pracy do lloret de mar na wlasna kieszen wiec jak mozesz to
      napisz meila meegyj@wp.pl
      • Gość: Count Re: Costa Brava - campingi IP: *.gdansk.pl / *.crowley.pl 19.01.04, 12:29
        Jadę indywidualnie na wypoczynek. Ale jeśli chodzi Ci o transport (jak się
        domyślam) to niestety nie pomogę - na Costa Brava zatrzymuje się w drodze
        powrotnej z Portugalii :-))
        • Gość: Martika Re: Costa Brava - campingi IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.01.04, 01:13
          Bylam w La Fosce mała miejscowość 5 kilometrow od Palamos. Miejscowosc nic
          ciekawego mala dziura, campingow dużo i duże (ale czyste i malownicze), na
          prawo 5 km miasto ze sklepami ale jezeli pojdziesz w lewo za ruinami prawdziwe
          dzikie wybrzeże. Kręta ścieżka nad urwiskami, jakaś całkiem dzika plaża na
          ktorej opalaja się tylko hiszpanie, piękne zatoczki. które można podziwiać
          tylko z wody albo z urwiska. Po nocy śnią mi się te widoki. Dziękuję
          opaczności, że znalazłam się na wakacjach w La Fosce a nie np. Loret de Mar!!!
          Tosca de Mar jest boska ale bylam tam tylko na wycieczce
    • Gość: Goselka Re: Costa Brava - campingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.04, 17:10
      Byłam na campingu TURISMAR w Tossa de Mar. Jest on podzielony na dwie części:
      pierwsza posiada domki, druga przeznaczona dla osób z własnym miejscem
      zamieszkania-namiotem lub przyczepą ( pod względem wizualnym ta część campingu
      jest gorsza). Obie części posiadają basen, dobry węzeł sanitarny. Głównym
      minusem jest odległość od plaży i miasteczka - ok.2 km - sczególnie męczące ,
      gdy jest maksymalny upał. Generalnie jeśli masz samochód nie powinno sprawiać
      Ci to problemu. Jeżeli chodzi o Blanes to wiem, że jest tam camping La Masia,
      znam go tylko ze zdjęć i opisów katalogowych, ale wydaje mi się, że jest super.
      Według mnie powinieneś zwrócić również uwagę na miasteczko, w którym ten
      camping powinien się znajdować, gdyż Tossa de Mar i Blanes to dwa zupełnie inne
      miejsca. Tossa - spokojne, rodzinne miasteczko, natomiast Blanes to tętniące
      życiem miasto niezależnie od pory dnia i nocy.
    • doribork Re: Costa Brava - campingi 04.03.04, 22:46
      Martika podpowiedziała Ci już La Fosca,ja też się cieszę,że dane było mi tam
      być.Jeśli chcesz odpocząć chwilę i pobyć na niedużej sympatycznej plaży to
      odbij z głównej drogi na Palamos do La Fosca,o ile pamiętam był tam
      drogowskaz,jest tam kilka campingów blisko siebie,ja byłam na KING.W sumie są
      one po drodze jak chcesz jechać dalej.Katalonia jest piękna,jak zaczniesz ją
      zwiedać od granicy francuskiej,to chyba do Blanes nie dojedziesz,bo tam to
      chyba nie ma takiego uroku,do Tossy owszem,trzeba tam być,no i Barcelona.We
      Francji nie korzystaliśmy z campingów,tylko z Formuły(sieć hoteli)dla całej
      rodziny,to się opłacało,no i na chwilę w wygodnym łóżku.Udanych wakacji!!!
      Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka