Dodaj do ulubionych

Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd

28.02.12, 19:05
Szukam chętnych na wyjazd do Andaluzji. Wyjazd niedrogi. Chciałabym zwiedzić Andaluzję - 2-3 większe miasta, parę charakterystycznych dla tego regionu wiosek. Porozmawiać z ludźmi, wypić trochę wina, zjeść coś dobrego, zobaczyć flamenco, potańczyć, pośmiać się, porobić trochę zdjęć.
Może jedna osoba, może grupa.
Ja mam 50 lat, tańczę flamenco i mam dużo zainteresowań.
Pomyśl - szybko - trzeba się organizować . ella
Obserwuj wątek
    • liwilla8 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 28.02.12, 20:57
      Hej. Sama niedawno zamieściłam tu podobny post, o Andaluzji marzyłam od dawna. I udało mi się znaleźć koleżankę poprzez to forum :-) Wylatujemy w kwietniu, już nie mogę się doczekać.
      Nie bardzo wierzyłam w powodzenie tej akcji ale widać jak się naprawdę czegoś chce to się spełnia!
      Też tańczę flamenco i głównie z tego powodu tak bardzo chciałam zobaczyć Andaluzję, poczuć ten klimat. Może uda się gdzieś zatańczyć sevillanę? Jeśli się odważę ;-)
      Życzę Ci realizacji planów. A jeśli udałoby Ci się wyjechać w tym samym terminie to może się gdzieś tam spotkamy? Pozdrawiam.
      • Gość: Magda Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 21:01
        Nie chcę być złośliwa i to nie temat wątku, ale jesteście może pannami?
        Nie znam nikogo, kto tańczyłby flamenco a nie byłby starą panną albo instruktorem tego tańca.
        Tak, wiem, mam się iść leczyć. ;-)
        • Gość: flama Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd IP: *.jjs.pl 02.03.12, 09:57
          Gdyby fascynatki Andaluzji i flamenco były w związkach, albo miały grono wolnych przyjaciółek. to by przez forum nie szukały kopniaki do podróży. Znam dowie kobiety, które taniec falameco wciągną, jedna żyła w konkubinacie, ale oboje dawali sobie wiele swobody, aby realizować własne pasje w wolnym czasie. Druga w stałym związku od 15 lat z kobietą, ale instruktorka flamenco rozbiła ten związek. Generalnie flamenco to taniec silnej, niezależnej kobiety -samotności, bólu, rozpaczy, tragedia rozstania to główne emocje przekazywane w tańcu. Nie jest wiec niczym dziwnym, że dla kobiet samotnych (także samotnych w związkach) flamenco jest próbą oswojenia się z własną samotnością.
          • ella-11 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 02.03.12, 18:28
            Jesteś nieszczęśliwa i chyba brzydka. Zalewa ciebie własna żółć. Siedzisz tu bo brakuje ci seksu, a twój facet zdradził ciebie z twoją przyjaciółką bo ta jest uśmiechnięta i ma lepsze cycki.
            • Gość: flama Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd IP: *.jjs.pl 03.03.12, 00:51

ella ty aby na pewno masz 50 lat?
              matko i córko to sobie wystawiłaś wizytówkę :)
        • ella-11 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 02.03.12, 18:10
          Jesteś nieszczęśliwa i chyba brzydka. Myślę też, że brakuje ci seksu i seksapilu. Ja - jestem ładna, zgrabna, mam dobry zawód i fajnego faceta.
          • Gość: flama Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd IP: *.jjs.pl 03.03.12, 01:32
            ellu na podroż polecam ci książę "Nowa singielka".
            Jakkolwiek Nancy przyznała, że miewa okresy abstynencji seksualnej, nie określiłaby siebie mianem osoby żyjącej w celibacie. Mimo wszystko zmysłowość i namiętność, które wyraża swoim flamenco, są dla niej, singielki niemającej stałego kochanka, źródłem siły.
            www.przystan-literacka.pl/index.php?show=1700
            Czy według ciebie w byciu wolna kobietą jest coś złego?,
            Czy samotność to powód do wstydu?
            Czy kobieta piękna, szczęśliwa, spełniona zawodowo i prywatnie przejmuje reaguje na forum na wpisy, które jej nie dotyczą?
            Czy twoje personalne wycieczki rodem z pod trzepaka labo piaskownicy nie demaskują twojej głębokiej frustracji?
            Oj ella, ella nikt nie sugerował, że jesteś brzydka, niezgrabna, nie masz pracy czy zawodu, ani że nie masz faceta:)

• ella-11 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 02.03.12, 18:05
        Tańczę Flamenco u Grażyny Adamczyk-Lidtke we Wrocławiu. Zazdroszczę Ci tego wyjazdu, napisz jak się zorganizowałyście. Prośba - wyślij mi zdjęcie z Andaluzji - może tancerki Tańczące Sevillianę. Pozdrawiam, życzę udanego wyjazdu i dużo słońca. Pa ELa.

Mój mail ella150@wp.pl
        • liwilla8 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 02.03.12, 20:17
          Hej, ciekawa jestem jak Tobie uda się zorganizować wyjazd - a może będziesz tam jeszcze przede mną? ;-) Zdjęć na pewno będę robiła wiele bo uwielbiam to. A może jak obie wrócimy to wymienimy się wrażeniami, niekoniecznie na forum? Pozdrawiam.
      • ella-11 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 03.03.12, 23:30
        Czy lecicie do Malagi, jeżeli tak to napisz czy macie jakieś zakwaterowanie/hotel/hostel? Napisz jak się zorganizowałyście i czy macie konkretny plan na wyjazd, trasę zwiedzania. Ja też zaczynam się organizować, jest już jedna chętna i chyba jeszcze jedna. Może się uda w maju/czerwcu. odpisz
        • liwilla8 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 10.03.12, 08:31
          Tak, lecimy do Malagi, a potem chcemy trochę objechać, chyba wypożyczymy samochód. Najpierw Sewilla a później zapewne Cordoba i Granada. Noclegów nie mamy, zarezerwujemy pewnie jeden w Maladze zaraz po przyjeździe ale co do dalszych to jeszcze się zastanawiamy.
          A jak Twoje przygotowania?
    • meg-an44 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 01.03.12, 10:57
      Witaj jade niestety już w kwietniu do Andaluzji.Możesz sie przyłaczyc jesli to Ciebie interesuje. Podróżuje sama więc towarzystwo jak najbardziej mile widziane.
      Pozdrawiam
      • anula36 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 01.03.12, 18:46
        Chetnie sie wybiore w ten rejon, nie tancze flamenco,ale uwielbiam takie lokalne klimaty, wino, skromne noclegi, mowie po hiszpansku w stopniu srednim,ale zawsze sie dogadam, pomieszkiwalam wczesniej w Valencii.
        Jestem z Krakowa, lat 39.
        Kontakt:anula36@gazeta.pl, lub gg 1992072
        • ella-11 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 02.03.12, 18:21
          Może się zorganizujemy, ja jestem z Wrocławia. Są tanie loty do Malagi z Wrocławia - poniedziałek i czwartek, można polecieć do Malagi a potem pociągiem lub wynająć samochód i kilka dni pozwiedzać. Napisz kiedy by Tobie pasowało. Ja mogłabym od drugiej połowy maja do końca lipca. Mój mail ella150@wp.pl
          pa Ela
        • setia Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 03.04.12, 09:25
          planuję wyjazd w te rejony 05.06 na ok tydzień liniami Ryan Air z Krakowa. pilnie poszukuję kogoś do towarzystwa :)
          jestem z Lublina, 36 lat, proszę o kontakt na setia@gazeta.pl.
      • ella-11 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 02.03.12, 18:12
        Jak się mogę przyłączyć? Czym jedziesz, czy lecisz? Nie wiem czy zdążę.
        ela mail: ella150@wp.pl
    • Gość: Mila Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd IP: *.echostar.pl 02.03.12, 08:58
      Jestem zainteresowana Twoją propozycją. Kontakt do mnie esmila52@gmail.com
    • mawaa9 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 04.03.12, 23:46
      Witam! Chętnie pomogę! Odpowiem na każde pytanie. Bardzo dobrze znam Andaluzje :).
      Pozdrawiam
      • kwiaag Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 06.03.12, 09:58
        W jakim mieście nadmorskim najlepiej mieć bazę noclegową, z łądną plażą i mniejszym tłumem turystów?
      • ella-11 Re: Andaluzja - noclegi 29.03.12, 19:57
        Chcemy przenocować w Maladze jedną noc, może blisko lotniska - gdzie można aby niedrogo?
        Szukamy też noclegu tak jak będziemy zwiedzać - Andaluzja zachodnia i wschodnia - po 3-4 noclegi w jednym miejscu. Może jakieś wioski, chyba wynajęcie pokoju na 3 osoby tam będzie tańsze. Co polecasz do zwiedzenia, co warto zobaczyć. Co zjeść warto i gdzie. Jakie plaże polecasz. Dzięki za rady
    • skara Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 06.03.12, 12:51
      Dziewczyny, jeśli byłybyście zainteresowane to mogę Wam podać namiar na moją kumpelę, która od lat mieszka w Granadzie i uczy flamenco. Dziewczyna jest Polką, po trzydziestce, tańczy od około 10 lat. Wiem że pewnie mogłaby też pomóc z zakwaterowaniem w Granadzie, ale to już musiałbyście z nią ustalać.

W każdym razie jakby co to możecie się w tej sprawie odezwać do mnie na skara.murcia@gmail.com to Was do niej przekieruję.
      • ella-11 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 07.03.12, 21:27
        Daj, proszę ten namiar na koleżankę, która uczy Flamenco. Za jakiś czas może skorzystam, zorganizuję wyjazd tylko pod Flamenco. Będę wdzięczna. Ella
        • liwilla8 Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd 10.03.12, 08:32
          To ja od razu mówię że się piszę :-)
    • Gość: Mirek Re: Andaluzja - szukam chętnych na wyjazd IP: *.204.42.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.03.12, 15:47
      Witam
      W razie potrzeby proponuje nocleg w Lanjaron 2-22 kwietnia
      .Do Granady jest 70 km .Polozenie piekne wsrod gor Sierra Nevada a do morza tez niedaleko.
      Bylem tam jesienia i poznalem pare osob .Chce rozwinac kontakt no i wynajalem hacjende.
      Jest kilka pokoi ,dwie lazienki .dwa tarasy,patio.Mialem nadzieje namowic znajomych lecz
      jak na razie temat jest otwarty.
      Moze mieszkac spokojnie 6 -8 osob.
      Wychodzi nieporownywalnie tanio w stosunku do hotelu ,a miejsce ma klimacik.
      Nie chce tutaj opisywac szczegolow
      ew kontakt miroslawpraiss@wp.pl
      tel 694738461 pozdrawiam i zycze udanych wojazy .Hiszpania wciaga wiem cos o tym
      mirek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka