Dodaj do ulubionych

shuttledirect

IP: *.devs.futuro.pl 30.05.12, 14:25
Zarezerwowałam przejazd z lotniska El Prat do Lloret de Mar. Wpisałam w formularzu hotel i adres. Czy ten autobus podwiezie nas pod sam hotel? Ma ktoś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: oli Re: shuttledirect IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.12, 19:26
      tak.Pod sam hotel.Wielokrotnie z nich korzystałam.Jak wrócisz napisz opinie na ich temat, bo ostatnio były wątpliwości odnośnie ich usług czy aby nadal działają.
      • Gość: akuku Re: shuttledirect IP: *.devs.futuro.pl 31.05.12, 08:21
        OK, dzięki. To fajnie że podjeżdżają pod hotel. Wiem, że jestem wygodna :) ale mój hotel jest dość kawałek od dworca autobusowego i piesza wycieczka z walizkami niezbyt mi się widzi :)
        Wyjeżdżam za 2 tygodnie, jak wrócę to napiszę opinię o Shuttledirect.
        • Gość: akuku Re: shuttledirect IP: *.devs.futuro.pl 01.06.12, 14:08
          A mam jeszcze jedno pytanie. Do barcelony lecimy Wizzairem, gdzie waga bagażu wynosi 32 kg i 10 kg podręcznego. W Shuttledirect jest to 20 i 5 kg. Czy przewoźnik Shuttledirect jakośważy te bagaże? I jeżeli byśmy to przekroczyli to będziemy coś dopłacać?
          (PS Wiem że Sh. ma swój regulamin ale chodzi mi o stosowanie ich w praktyce :) )
          • Gość: oli Re: shuttledirect IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.12, 14:34
            ojejku ;) co za bagaż....Szafę bierzesz czy się wyprowadzasz ? Powiem ci - nie wiem. Zawsze mam tylko bagaż podręczny.Oczywiście nie ważą ale chyba widać taaaaką wagę ? Nie wiem jak reagują. Przeważnie pomagają ulokować bagaże więc poczują. Może spróbuj zmniejszyć bagaż - wszak i w przewoźniku zapłacisz nadbagaż więc chyba się nie opłaca brać aż tyle. Może z tego dużego kufra przełożysz do drugiego podręcznego ( jeśli nie lecisz sama) ?
            • Gość: akuku Re: shuttledirect IP: *.devs.futuro.pl 01.06.12, 15:43
              :) Nie chodzi o to że zabieram ze sobą 32 kg bagażu! Kto by to udźwignął :) Tyle jest max w Wizzairze. Do tej pory w innych liniach zawsze mieściłam się w 20 kg. Pytam tak tylko na wszelki wypadek. Ale dzięki za odpowiedź, tak też myślałam że nie mają jakiejś ekstra wagi tylko tak na oko będą oceniać :)
          • Gość: agneshab Re: shuttledirect IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.12, 13:43
            Kilka razy korzystałam z ich usług.
            Nie waża walizek nie mają jak .Autobusy stoją podstawione wchodzisz do busa z odpowiednim numerem i sama pakujesz walize do luka bagażowego.
            Jechałam też mniejszym busikiem z i też nie było ważenia walizek
            • Gość: akuku Re: shuttledirect IP: *.czarnet.pl 29.06.12, 23:12
              No więc wróciłam i już opisuję moje wrażenia z podróży z Shuttledirect.
              Jest to naprawdę wygodny środek transportu z lotniska do miejscowości i hotelu, których się nie zna. A wiadomo że zwykle tak jest.
              Nasz samolot z Polski był opóźniony niecałą godzinę, ale po przylocie nie musieliśmy się o nic martwić - w umówionym miejscu pod pomnikiem czarnego konia po chwili zjawił się przedstawiciel przewoźnika i skierował nas do autobusu (dokładnie wytłumaczył jak do niego dojść i który to).
              Podróż trwała ponad 2 godziny, co było niestety lekką uciążliwością. Jechaliśmy konkretnie do Lloret de Mar, które jest jedną z ostatnich miejscowości (najdalej od lotniska), a autobus musiał podwozić pod hotele w innych miejscowościach wszystkich innych turystów. Jest to całkiem zrozumiałe oczywiście, bo na tym to polega. Ale po przygodach na lotnisku i 2,5 godzinnym locie trochę to było męczące.
              Mimo wszystko oceniam Shuttledirect pozytywnie i zachęcam do podróżowania z nimi z lotniska.
              W drogę powrotną pojechaliśmy innym transportem. Z Lloret prosto na lotnisko El Prat jeździ autobus Sarfa. Koszt to 12 euro, więc porównywalnie z Shuttledirect (chyba nawet troszkę taniej). Kursuje on tylko kilka razy na dzień a bilety najlepiej kupić kilka dni wcześniej bo zdarza się, że przed samym odjazdem jest brak miejsc. Godzina odjazdu akurat nam odpowiadała żeby być 2 godziny wcześniej na lotnisku. Ten autobus jechał jednak prosto, bez zatrzymywania się i dojechaliśmy na lotnisko w trochę ponad godzinę.Podsumowując:
              Shuttledirect jest naprawdę dobry, bo po przylocie na lotnisko (czy lot był opóźniony czy też nie) nie trzeba się martwić o to, jak dostać się do hotelu i że jakiś tam autobus już nam uciekł. Po prostu wychodzisz, wsiadasz i dojeżdżasz na miejsce.

PS Jadąc pociągiem do Barcelony (na zwiedzanie) widzieliśmy wielu ludzi tłukących się z lotniska z walizkami. Sama nigdy bym się na to nie zdecydowała. To jest chyba najgorszy sposób dostania się z lotniska do hotelu.
              • Gość: oli Re: shuttledirect IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.12, 20:09
                cieszę się, że ten przewoźnik działa nadal i ma dobrą opinię. Wszystkim ich zawsze polecałam ale wielu nie ufa, wolą prywatne taxi.Oni są dobrzy w porach nocnych , kiedy to nie ma innego transportu a nie chce się koczować na lotnisku. Czas przejazdu teraz jest długi bo pełnia sezonu ale bywało, że po sezonie jechałam busem sama lub w kilkoro i po pół godz. byłam w hotelu ( latałam do Girony, teraz zlikwidowali i trzeba tłuc sie do BCN ) Spotkałam sie także z możliwością zamawiania transferu na lotnisko za 20 euro/os w recepcji hotelu lub w miejscowych biurach podróży.
                Co do tych tłukących się z walizami - nie jest źle, jeśli się zna realia miejsca, wie gdzie, skąd, czym, dokąd...Sama przyjemność ;)
    • Gość: aga13701 Re: shuttledirect IP: *.43.230.118.komnet24.pl 30.06.12, 09:33
      Zarezerwowałam ten dojazd na 7 czerwca z Gerony do Platya de aro ok 50 euro, lot nocny. Wszystko super . Po wylądowaniu Taxi czeka nie ma problemu- super polecam.
      • endzi122 Re: shuttledirect 05.02.15, 22:08
        Czemu wyskakuje mi opcja tylko samochodu za 49 funtow?:( Na stronie jest pokazane ze sa trzy opcje- samochod, bus i autobus, a mi w wyszukiwarce wyskakuje tylko mozliwosc wynajecia samochodu za duze pieniadze. Chce zarezerwowac dojazd 8 lutego o 23 z Girony do Barcelony. Czy ktos moze mi cos podpowiedziec?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka