Dodaj do ulubionych

Tossa de Mar i Barcelona

15.09.12, 22:35
Niedawno wróciłam z wakacji w Tossie - bardzo udanych wakacji :-)

Miejsce i dobór atrakcji wybrałam m.in. na podstawie przeczytanych tutaj opinii i porad. Zatem bardzo serdecznie dziękuję wszystkim Państwu, którzy zadali sobie trud opisania swoich doświadczeń w różnorakich wątkach, bardzo mi to pomogło. Oczywiście posiłkowałam się też wiedzą z innych źródeł, wszystko zebrane razem pozwoliło mi zaplanować kapitalny urlop.

Nie chcę powielać tego, co już zostało napisane. Gdyby jednak ktoś szukał jakiejś zaktualizowanej porady nt. Tossy, Barcelony (spędziłam tam 2 dni), transportu, atrakcji czy innych rzeczy, to służę pomocą. Proszę śmiało pytać :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ema Re: Tossa de Mar i Barcelona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.12, 15:08
      Gratuluję wyboru :) jaki hotel polecasz ?
      • wasa Re: Tossa de Mar i Barcelona 16.09.12, 21:20
        Cóż, polecać mogę tylko ten, w którym byłam.

Nocowaliśmy w hotelu Windsor. Rezerwowalam przez booking.com, tam go wypatrzyłam.
        Hotel jednogwiazdkowy (stąd cena niewysoka), ale ze standardem na ok. ***. Wzięło się to stąd, że połowa hotelu jest wyremontowana, drugie skrzydło nie. W tej części po remoncie są pokoje "superior" i taki własnie wzięłam. Sprzątanie codzienne, zmiana ręczników, dokładanie kosmetyków, wygodne łóżka, płaskie tv, klimatyzacja oraz lodówka z dokładanymi codziennie 2 butelkami wody, colą i fantą. Pokój z balkonem i widokiem na basen na wewnętrzym dziedzińcu.

Pozostałe pokoje miały niższy standard, co wnoszę z opinii na booking.com oraz tego, co widziałam. Jedyny minus to bardzo cienkie ściany - było słychać dokładnie każde słowo zza ściany i czynności łazienkowe ;-) Ale nie było to jakoś wielce uciążliwe, akurat mieliśmy dyskretnych sąsiadów.

Hotel 3 minutki pieszo od plaży oraz bardzo blisko dworca autobusowego - przydatne przy taszczeniu walizek oraz gdy jechaliśmy do Barcelony wcześnie rano - 5 minut i na dworcu. Wczesnym rankiem, gdy spaliśmy, słychać było maszyny czyszczące ulice oraz w weekendy młodzież wracającą nad ranem z imprez. To koszt bycia w centrum miasteczka.

Śniadania oceniam na dość przyzwoite - głównie wędliny, sery, pieczywo, owoce oraz sporo ciasteczek świeżego wypieku. Kawa, herbata, soki, mleko.

Hotel nieduży, całkiem przyjemny. Wsród gości głównie Rosjanie, byli też Francuzi, hiszpanie oczywiście i jacyś chyba Skandynawowie. Akurat z Polaków byliśmy jedyni, przy naszym przyjeździe wyprowadzała się polska rodzina.

Tyle mi przychodzi do głowy, nie wiem, co jeszcze napisać ;-)

Pytać dalej!
    • Gość: Anna Re: Tossa de Mar i Barcelona IP: *.internetia.net.pl 11.11.13, 11:29
      Dzień dobry,chciałam Panią zapytać w jaki sposób rezerwowała Pani hotel przez Booking,i proszę podać nazwę hotelu w Tossa de Mar.Czy gwarancją rezerwacji jest podanie swego pin karty kredytowej i czy to jest bezpieczne?Jakim środkiem transportu Pani dotarła do Barcelony i w jakim miesiącu dokonała Pani rezerwacji?Bardzo proszę o odpowiedź.Dziękuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka