Dodaj do ulubionych

Metro z Barajas

IP: 87.243.151.* 23.09.13, 20:15
To jest głupstwo, ale może ktoś mi wytłumaczy, jakie bilety kupić, by w 5 osób wydostać się metrem z Barajas, a następnie wrócić na lotnisko. Czy można osobno kupić 10-przejazdowy karnet i kasować go 5 razy w jedną stronę oraz dodatkowo dopłaty lotniskowe? Są na to jakieś karnety, czy płaci się na bramce przy wyjściu?

Drugie pytanie - czy ktoś jeździł autobusem lotniskowym z Barajas do centrum? Jest szybciej niż metrem z przesiadkami?
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: Metro z Barajas IP: 80.31.242.* 23.09.13, 22:41
      tak bilet 10cio przejazdowy możesz skasować 10 x na tym samym wejściu.
      kiedyś było tak, że na lotnisko obowiązywał osobny bilet, pomimo że nie wychodzisz z metra. Czy tak jest dalej nie wiem, jak się upewnię napiszę.

co do transportu drogowego kontra metro... zależy o której godzinie chcesz jechać, metro w nocy nie kursuje, a w dzień korki są takie że lepiej dołem.
    • mrsnice Re: Metro z Barajas 24.09.13, 09:35
      jeśli chodzi o bilety, to nie pamiętam. Ale w metrze na trasie centrum - lotnisko strasznie kradną. Nam wyciągnęli portfel z kurtki, z zapiętej kieszeni. Robią sztuczny tłok i kradną na potęgę.
    • Gość: skara Re: Metro z Barajas IP: *.Red-81-44-51.dynamicIP.rima-tde.net 24.09.13, 10:53
      Za kursy z/do lotniska jest dopłata. Bodajże 3 euro od głowy. Jeśli będziecie jechać tylko na trasie lotnisko - centrum - lotnisko to chyba bilety jednorazowe wychodziły nawet taniej. Będę za 2 tygodnie więc w razie czego napiszę później jak to aktualnie wygląda.
      • marcinoit Re: Metro z Barajas 24.09.13, 12:55
        cena biletu zalezy od miejsca do ktorego chcesz dotrzec + oplata "lotniskowa" 3 euro. doplata dotyczy rowniez biletu 10 przejazdowego. jesli chodzi o autobus to tak jak ktos powiedzial zalezy od pory dnia czasem moze byc szybciej a czasem ciagnie si ew nieskonczonosc , cena biletu to 5 euroniezaleznie od przystanku na ktorym chcesz wysiasc. aktualne ceny i zasady funkcjonowania metra tu: www.metromadrid.es/es/viaja_en_metro/tarifas/billetes/index.html
    • mocno.zdziwiona Re: Metro z Barajas 18.10.13, 11:13
      Ostatnio jechałam i zwróciłam uwagę. Można użyć pociągu podmiejskiego (cercanias) z lotniska Barajas, z terminalu T4. Między terminalami co chwilę chodzi bezpłatny autobus więc na T4 łatwo dojechać. Z Barajas na Atochę pociąg podmiejski jedzie około 25 minut i kosztuje 2,50 euro. Jeździ co pół godziny. Można też wysiąść np. na Mendez Alvaro, to stacja autobusowa.
      • Gość: gg Re: Metro z Barajas IP: *.Red-2-138-233.dynamicIP.rima-tde.net 18.10.13, 21:43
        Z MENDEZ ALVARO ODJEŻDŻAJĄ wszelkie autobusy, min na COSTA DEL SOL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka