Dodaj do ulubionych

Majorka zimą

IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.14, 10:07
Jakie temperatury (w praktyce ) bywają przełom styczeń /luty. Chcielibysmy pojeździć po wyspie i zastanawiam się czy Majorka czy Teneryfa. Nie zależy nam za bardzo na super temperaturach ale czy na takie 15 st mogę liczyć i jak wyglada wyspa o tej porze, czy jest zielono?
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Majorka zimą 18.05.14, 14:59
      Jak jest zima - nie wiem - nie byłem ale byłem w lecie i rezydent opowiadał , że sezon na Majorce trwa pół roku a potem wszystko jest zamykane tzn cała infrastruktura turystyczna więc ludzie pół roku pracuja intensywnie a drugie pół roku czekaja na to pierwsze pół roku ..
    • bah77.pl Re: Hiszpania zimą... 21.05.14, 19:19
      Zimą wybrałbym albo Teneryfę:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,149050073,150085392,0,2.html?v=2

albo Andaluzję:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,120962091,121175697,0,2.html?v=2

bah77
      • Gość: gg Re: Hiszpania zimą... IP: *.Red-79-144-73.dynamicIP.rima-tde.net 21.05.14, 21:23
        Jeśli już, to Andaluzja
        Na Teneryfie potrafi wiać i lać całkiem zdrowo.
        w Andaluzji jeśli wieje i leje, mamy co robić!!!
    • skara Re: Majorka zimą 21.05.14, 23:54
      A ja uważam, że Teneryfa jest dużo lepsza na styczeń. Miałam okazję spędzić tam nieco czasu zimą i jest ekstra, dużo lepiej niż na półwyspie.
      • Gość: nina104 Re: Majorka zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.14, 11:34
        Dzięki za podpowiedzi. Wybrałam Teneryfę. Andaluzję już dwukrotnie w ostatnich latach udało mi się zobaczyć zimą. I też polecam. Ostatnio był to Cadiz i Sewilla i zgadzam się z wami - jest co robić.
        Pozdrawaim
    • jusytka Re: Majorka zimą 06.10.15, 12:05
      A może ktoś był na Majorce zimą i coś wie na ten temat z własnego doświadczenia?
      • jot.be Re: Majorka zimą 06.10.15, 17:20
        Ja byłem kiedyś na długi weekend z 11 listopada.
        I więcej tego błędu nie popełnię.
        Cztery dni wiatru, deszczu i temp ok 12 st max
        Raz się przetarło na jakieś 3h...

To jest zdecydowanie pora na Kanary.

Pozdr
        • jusytka Re: Majorka zimą 09.10.15, 20:43
          Jesień to akurat najbardziej deszczowy okres na Majorce, w lutym średnie opady są już sporo mniejsze, a średnia godzin słonecznych w ciągu dnia wynosi 7. No cóż, zaryzykujemy i zobaczymy jak na tym interesie wyjdziemy....
          • Gość: Kama Re: Majorka zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.15, 21:24
            Cóż z tego, że słonecznie w lutym jak chłodno, pływanie w morzu niemożliwe. Szkoda czasu i kasy na wyjazd na Majorkę w zimie.
          • jot.be Re: Majorka zimą 15.10.15, 08:09
            Musisz się jeszcze liczyć z tym że poza Palmą i centrum kilku większych miejscowości wszystko będzie zamknięte na głucho. Poza tym w tym roku na przełomie stycznia i lutego na Balearach padał śnieg....
            • jusytka Re: Majorka zimą 18.10.15, 18:38
              Byłam na Majorce latem, więc wiem jak wtedy wygląda. Nie jestem typowym turystą, który leci tam po to by się bawić w klubach lub wylegiwać na plaży, bo sama mieszkam nad morzem. O tym ze w lutym padał tam śnieg słyszałam, ale to był przypadek nietypowy i bardzo rzadki! To co mnie tam interesuje to trekking po tamtejszych górach oraz przejażdżki rowerem. Latem taka aktywna turystyka była raczej męcząca z uwagi na wysokie temperatury!
              • Gość: Kama Re: Majorka zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.15, 20:24
                Jasne, co kto lubi. Ja na trekkingi i jazdę rowerem wybrałabym się w kwietniu albo w październiku.
                • jusytka Re: Majorka zimą 19.10.15, 21:06
                  Październik na Majorce jest podobno najbardziej deszczowy, ale kwiecień czy maj pewnie byłby lepszy, tylko że ja z uwagi na dzieci mogę lecieć tylko w okresie wakacji lub ferii zimowych.
                  • Gość: Mirasek Re: Majorka zimą IP: *.146.131.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.10.15, 18:53
                    A ja w ten weekend bede na Majorce, pytanie czy będzie tam jeszcze coś otwarte? Można poleżeć na plazy poimprezować potrekkingowac? Co polecacie... Jade tam generalnie zawieść towar i przez kilka dni tam sobie posiedzę żeby nacieszyć sie słońcem
                  • Gość: Kama Re: Majorka zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.15, 21:33
                    Byłam 2 razy w październiku, za każdym razem pogoda była super, słońce, temperatury w granicach 25 stopni.
                    • jusytka Re: Majorka zimą 21.10.15, 20:15
                      A co z deszczem?
                      • Gość: Kama Re: Majorka zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.15, 21:59
                        Deszcz zdarzył się tylko raz, padał może z pół godziny. Może mam szczęście do dobrej pogody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka