Dodaj do ulubionych

wyjazd na Majorke

IP: *.opera-mini.net 03.05.15, 22:53
Wyjezdzamy z mezem 6 maja na majorke Na miejscu bedziemy 0 23.00 . dokladnie hotel Mediodia Palma de Mallorka.to nasz hotel Mam pytanie czy mozemy wypozyczyc auto na lotnisku i ile w tym okresie kosztuje doba. czy lepiej pojechac taryfa a auto wypozyczyc przy plazy w wypozyczalni czy sa tansze.prosze o pomoc i odpowiedz dzieki ewa
Obserwuj wątek
    • grekan Re: wyjazd na Majorke 04.05.15, 02:16
      Proponuje wykupic online na str. Wizzair, niskie ceny, za 6 dni od 150 zl. Odbior samochodu w terminalu.
      • vimi77 Re: wyjazd na Majorke 04.05.15, 20:48
        Coś mi tu nie gra, strasznie to tanie jest. Sprawdzał to ktoś? Pytanie, czy można ten samochód od nich odebrać w innej miejscowości, my będziemy w Callas De Mallorca. Na stronie widze tylko większe miejscowości.
    • jot.be Re: wyjazd na Majorke 07.05.15, 09:06
      Tylko musisz się z tego lotniska wydostać do hotelu (i z powrotem). A to też nie jest za darmo raczej.
      • Gość: evulevu Re: wyjazd na Majorke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.15, 10:01
        Kosz auta zależy od ilości dni, klasy i rodzaju ubezpieczenia i oczywiście firmy, podana wyżej cena 150 zł to cena za 1 dzień, musisz się liczyć z wydatkiem ok. 40 E/dzień. W Callas de Mallorca jest kilka wypożyczalni, my akurat mieliśmy zapewniony transfer, więc wypożyczaliśmy już na miejscu w lokalnej wypożyczalni, gdzie na spokojnie mogliśmy przeczytać umowę i nie mieliśmy żadnych problemów- takich jak poniżej. Każdy ma inne doświadczenia, ale wrzuć w wyszukiwarkę "wypożyczenie auta", wyskoczy ci sporo opinii nt. wypożyczenia aut z sieciowych wypożyczalni na lotnisku, gdzie blokowana jest na karcie kwota kilkaset E, która i tak jest ściągana, gdy jesteś już w PL, doliczają kilkadziesiąt E za bak benzyny, której koszt jest w rzeczywistości dużo tańszy, itp. Ja osobiście wzięłabym taryfę na dojazdy i pożyczyłabym auto na miejscu, aby uniknąć potem jakichś "kwiatków" i mieć czas na wyjaśnianie ewentualnych problemów, czego nie życzę, ale im więcej osób, tym więcej opinii :)
        • jot.be Re: wyjazd na Majorke 07.05.15, 10:51
          40€ czy 150 zł za dzień to jest cena z kosmosu....
          Jak dobrze poszukasz to w Hiszpanii i na Majorce
          można znaleźć auto za kilka € za dzień i to z lotniska.
          Nawet jak doliczysz ubezpieczenie kół i podwozia czy
          nawet "supercover" to cena wzrasta do max kilkunastu €.
          Tylko trzeba odrobinę wcześniej niż na dzień przed wyjazdem.
          Lotnisko można spokojnie odpuścić bo wypożyczalni
          wszędzie są dziesiątki - nawet w sklepach spożywczych,
          ale kwestia optymalizacji kosztów po prostu
          • Gość: evulevu Re: wyjazd na Majorke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.15, 11:05
            Kilkanaście E za dobę z full ubezp. za auto kl. B-C przy 7 dniach płaci się na Kanarach , gdzie wypożyczenie jest super tanie. Na Majorce np. 10 l. temu skuter kosztował 30E/doba. 40 E to nie jest cena z kosmosu, to średnia cena auta przy 7 dniach kl. B-C czy Hiszpania czy Grecja, we Włoszech dochodzi nawet do 80 E/dzień. Z ceną kilka E za dzień spotykaliśmy się wyłącznie przy wypożyczeniu roweru ( a często było i kilkanaście E). Ale każdy ma inne doświadczenia :)

• jot.be Re: wyjazd na Majorke 07.05.15, 11:25
              Wejdź na www.email-car-hire.com - to jest sprawdzony przeze mnie wiele razy pośrednik - wpisałem na chybił trafił sobota do soboty - 23 do 30 maja - cena za Forda Ka
              jest na dziś 2.93 € za dzień.... bez ubezpieczenia kół i podwozia - to jest ok 5-6 € dodatkowo
              extra za dzień (fakultatywnie).
              Ja mam takie doświadczenia. Roweru nie wypożyczałem to nie wiem.
              W Maladze płaciłem ostatnio w czerwcu 38€ za pięć dni bezpośrednio z Firefly. Kanary są droższe generalnie.
              • Gość: evulevu Re: wyjazd na Majorke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.15, 11:58
                Dzięki za namiary, ceny rzeczywiście powalające :)
                • grekan Re: wyjazd na Majorke 07.05.15, 12:37
                  Cena j/w z Wizzair jest rzeczywiscie tak niska.
                • jot.be Re: wyjazd na Majorke 07.05.15, 14:04
                  Bardzo proszę :o)
                  Być może ceny, o których piszesz funkcjonują w szczycie sezonu.
                  Ja z zasady nigdy nie jeżdżę na południe Europy od połowy lipca
                  do końca sierpnia więc nawet nie wiem ile się płaci wtedy.
                  Ale pytanie w wątku bylo o maj.

Pozdr
                  • Gość: evulevu Re: wyjazd na Majorke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.15, 14:55
                    To jeszcze dorzucę 3 grosze- to są ceny z 2 poł. maja i czerwca, bo my wtedy wyjeżdżamy, jest ciepełko i jeszcze nie ma spędu. W sezonie jest jeszcze drożej , już się boję , gdy młody podrośnie i trzeba będzie niestety się dostosować do szkolnych wakacji, eh....
                    • jot.be Re: wyjazd na Majorke 07.05.15, 15:17
                      Znam to uczucie - tylko mam za sobą :o)
                      No to jakoś dramatycznie drogo trafialiście....
                      Najdrożej w życiu zapłaciłem ok 55€ za dzień w Rzymie CIA
                      przy totalnie chamskim oszustwie ze strony Goldcara.
                      Wtedy akurat wyjątkowo byłem na długi weekend w połowie sierpnia.
                      Z tym że we Włoszech samo pełne ubezpieczenie kosztuje
                      normalnie ok 25€ za dzień.
                      W Hiszpanii nigdy więcej niż 25€ (Lanzarote) a jestem kilka razy w roku.
                      Pozdr
                      • Gość: evulevu Re: wyjazd na Majorke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.15, 15:31
                        Aj tam aj tam, jakoś przeżyliśmy, a potem chleb ze smalcem :)
                        Dlatego m.in. polubiliśmy Kanarki, bo ceny za auta mają niskie i można dzięki temu jeździć do woli i być w każdej "dziurze". Baleary przy nich wysiadają. Nasz rekord to właśnie Lanzarote i 12E/dzień. W tym roku w może się wreszcie uda Ibiza, ale zobaczymy co czas przyniesie i ile pracodawca na konto wpłaci:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka