yooreck 25.10.04, 16:32 czy ktos byl na lanzarote zima? prosze o jakies informacje jak tam jest! Jedziemy do Puerto del carmen z neckermannem.Hotel barcarola- zna ktos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zosik Re: Lanzarote! IP: 212.160.165.* 16.11.04, 13:06 Hola, Na Lanzarote byłam w lutym i w zeszlym roku bylo cieplo - czyli w granicach 25 stopni C (a w słońcu nawet więcej). Nie znam hotelu Barcarola, ale moge napisać, że Playa del Carmen jest najbardziej zurbanizowaną częścią wyspy Największe skupisko hoteli i restauracji. Dzięki temu jest tam w miarę przyzwoita, piaszczysta plaża, jak również dużo sklepów itd. Polecam wycieczki w głąb wyspy, atrakcji nie brakuje. Również stolica wyspy Arecife jest bardzo sympatyczna. Wszystko bardzo blisko - "rzut beretem". Komunikacja publiczna w przystępnych cenach i dobrze zorganizowana. Przyjemna wycieczka również na sąsiednią wyspę Fuertaventura, która w moim odczuciu nie jest tak ciekawa. Jedyną atrakcją są tam piękne, piaszczyste plaże. Pozdrawiam i życzę miłego urlopu. Słonecznego nie trzeba, bo to pewne na 100 %. Szczególnie zimą "razi" nas tam słońce, bo to straszny kontrast. Ale oczywiście jest to szalenie przyjemnie uczucie taka jasność zimą i dłuższy dzień. Ja nie potrzebowałam tam nawet okularów do czytania. Zosik Odpowiedz Link Zgłoś