Dodaj do ulubionych

Mont Roig - Miami playa

24.02.07, 14:48
Witam.
Był w tej miejscowości ktoś??
Jeśli tak to prosze o opisanie miasta i jego okolic, morza (płytkie czy głębokie)
Wybieram się tam na wakacje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 09:51
      Miami Playa jest raczej cichą, spokojną, turystyczną miejscowością, położoną
      pomiędzy kompleksami kampingów. Zabytków tam nie ma. Hotele usytuowane wzdłuż
      głównej drogi. Równolegle przebiega linia kolejowa, pociągi są bardzo ciche, nie
      przeszkadzają. Młodzież raczej tam się nie wyszaleje. Nie jest to miejsce takie
      jak chociażby Calella na Costa Brava, czy też Benidorm na Costa Blanca. Główna
      plaża, chyba najładniejsza w całej Hiszpanii, sztucznie usypana z łagodnym
      brzgiem. Wino polecam kupować w bodegach, są tam dwie przy głównej drodze. Jeśli
      jedziesz samochodem to uważaj na radary w tamtym rejonie. Ustawiają je pomiędzy
      miastami, codziennie w innym miejscu.
      • Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 17:35
        A morze jest tam głębokie czy płytkie??
        • Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 21:36
          Główna plaża płytka, dla małych dzieci, ale nie tylko. Boczne zatoki na
          obrzeżach miejscowości już takie nie są, ale też bezpieczne. W Miami Playa brak
          portu, tak więc morze jest czyste. Wzdłuż całej linii brzegowej brak miejsc do
          nurkowania. Nie ma stromych kamienistych urwisk skalnych takich jak na Costa
          Brava. Przy odrobinie szczęścia "załapiesz się" na wieczorny pokaz sztucznych
          ogni na plaży. Kapitalny półgodzinny spektakl. Jeśli będziesz własnym samochodem
          polecam wycieczkę do Port Aventura w Reus. Super wesołe miasteczko, w którym
          każdy znajdzie coś dla siebie. Murowana zabawa na cały dzień. Jeśli masz jeszcze
          jakieś pytania, chętnie odpowiem.
          Pozdrawiam
          • Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 08:11
            A na jakim kampingu mieszkałes??
            Ja będe na La torre del sol.
            • Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 17:10
              A nie ma tam meduz ani niczego takiego??
              • Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:04
                Przebywałem w wynajętym mieszkaniu, tak więc nie znam warunków panujących na tym
                kampingu. Meduzy występują po długotrwałych upałach. Ja byłem na przełomie
                lipca-sierpnia. nie spotkałem ich. Przeglądnij forum, ktoś w zeszłym roku
                wywołał temat meduz. Pozdrawiam
                • Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:11
                  Ja jade 23 Czerwca do Francji a 1 lipca do Hiszpanii
                  • Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:38
                    Spokojnie, nie powinno być wtedy żadnych meduz.
                  • Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:50
                    To dobrze
                    A ile morzna było isc w głąb morza zeby nie zakrywało??
                    • Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 20:00
                      Trudno dać jednoznaczną odpowiedź. Na głównej plaży spokojnie kilkanaście
                      metrów. Podobnie z zatoczkach. Dno opada łagodnie. Nie ma gwałtownych spadków,
                      śliskich skał. Sądzę, że na okolicznych kampingach jest podobnie.
                      • Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 11:55
                        Dzięki wam jak ktos jeszcze tam był to prosze napisać:)
    • Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 16:11
      A są tam jakies restauracje z regionalnymi potrawami??
      • Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:33
        Jak wspomniałem wcześniej, jest to miejscowość na wskroś turystyczna, nastawiona
        na obsługę przybyszy spragnionych wody i słońca. Owszem są restauracje,w krórych
        podadzą między innymi "owoce morza". Nie znajdziesz typowej hiszpańskiej
        knajpki, w której wieczorami przebywają sami tubylcy.
        • Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:44
          W uzupełnieniu poprzedniej mojej wypowiedzi. Takiej typowej hiszpańskiej knajpki
          radzę poszukać w Cambrills lub w L'Hospitalet..
    • Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 14:14
      A fale na głównej plaży przeszkadzają pływac czy prawie ich nie czuć?
      • Gość: Bogdan1 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 11:38
        Zasadniczo to żadne fale nie przeszkadzają. Powiedziałbym, że w niektórych
        sytuacjach nawet są pomocne. Łagodne, na których można się dosłownie położyć i
        pływać w bezruchu. Oczywiście, jeśli jest sztormowa pogoda to o wejściu do wody
        nie może być mowy. Od kilku lat spędzam wakacje w Hiszpanii. Ani razu nie było
        tak, że pogoda uniemożliwiła kąpiel, w którykolwiek dzień. Proponuję abyśmy
        skontaktowali się poprzez e-mail.
        • Gość: bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 13:53
          Mam taką prośbe do tych co byli i robili zdjęcia.
          Moglibyście mi przesłąć pare zdjęć na maila??
          tequilabastek@interia.pl
          Z góry dziękuje
    • bastek52 Re: Mont Roig - Miami playa 06.06.07, 22:53
      Za dwa tygodnie wyjazd jesli ktos wie cos jeszcze o tej miejscowosci to niech
      napisze z góry dzięki . :)
      • Gość: Bogdan1 : Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 22:43
        W uzupełnieniu poprzednich informacji. Po wyjeździe z obwodnicy Barcelony,
        śmiało możesz jechać "Nationalką". Dobrze oznakowana, żadnych problemów. Za
        Tarragoną Policja ustawia radary. Radzę uważać. Nie pamiętam, czy wcześniej o
        tym pisałem. Wino radzę kupować w "Bodegach". Są tam dwie przy głównej ulicy.
        Pozdrawiam, życzę udanych wakacji.
        • Gość: bastek52 Re: : Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 22:34
          Dziękiuje
          I mówisz ze plaże a raczej morze jest ok nie głębokie tak 50 metrów od brzegu
          cię zakryje już czy jeszcze ?
          • Gość: Bogdan1 Re: : Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 13:11
            Na głównej plaży spokojnie możesz iść daleko. Trudno mi teraz określić
            odległość, ale 50 m spokojnie. Plaża według mojej oceny jedna z najpiękniejszych
            w całej Hiszpanii. Sztucznie usypana. Piasek jak nad naszym Bałtykiem. W
            bocznych zatokach również łagodnie opadające dno. Maluchy mogą się pluskać. W
            każdym razie nie ma takiego gwałtownego uskoku, po około czterech metrach jak
            np. w Blanes. Jeśli nie masz wykupionych posiłków, proponuję robić zakupy w
            "DIA". Jadąc od strony Tarragony po lewej stronie, w centrum. Na końcu
            miejscowości również jest duży supermarket, po lewej stronie.
            • Gość: bastek52 Re: : Mont Roig - Miami playa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:32
              Dzięki wielkie :)
              • Gość: Bogdan1 Re: : Mont Roig - Miami playa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 21:36
                Jeśli masz jeszcze jakieś pytania pisz na adres bitowt1@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka